Reklama

Reklama

Wood Job!

  • Japonsko WOOD JOB!(ウッジョブ) 神去なあなあ日常 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hirano Júki neudělal přijímací zkoušky na vysokou školu, jenomže všichni jeho kamarádi ano, dokonce i přítelkyně, která se s ním hned na to rozejde. Je v bezradné situaci, nechce další rok šprtat na zkoušky, a tak se rozhodne, že si udělá nějaký kurz. Přihlásí se tedy na lesnictví a to jenom kvůli tomu, že na propagačním letáku měli pěknou slečnu. Jenomže práce v lese je úplně o něčem jiném než honit sukně... Může v takovém prostředí Júki přežít? (Zíza)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (41)

tombac 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná japonská Cesta z města. Kapku ňoumovitý a rozmazlený městský kluk Yuki to vezme přes náborový leták, naštvání osvaleného dřevorubce s motorovkou, držkopády v blátě, lezení po stromech, až po dvoření se vesnické sympaťačce a obskurní lesnické rituály. A je moc fajn se na to dívat. Příjemní herci, hezké scenérie, nekomplikovaný děj se subtilním nepitvořivým humorem. Pohodovka jak vyšitá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Drsné a osvěžující, až jedinečné. O klukovi, který se nedostane na vysokou školu, kvůli hezké dívce na prospektu se rozhodne skusit lesnický kurz a následně skončí v nádherné zapadlé vesnici, která může být pro městského člověka noční můrou. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ypQi69XGs6U ■ Externí recenze od Zízy: http://ajaponsko.blogspot.cz/2015/01/recenze-wood-job.html ■ Při druhém vidění jsem si film užíval ještě víc (a našel chybu v poslední půlhodině filmu, kdy se jedna postava nachází na dvou místech současně). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není nad to si jednou za čas dát japonský film. Dokonce přemýšlím, jestli jsem vůbec někdy viděl japonskou komedii. Wood Job totiž jedna taková je...a rozhodně ne ledajaká. Vlastně vypráví příběh party dřevorubců, které když průměrný Japonec ve své zemi potká, tak na tak silný zážitek pravděpodobně nikdy nezapomene. Každopádně stejně jako to umí jiné národy, i Japonci dokázali natočit příjemný komediální příběh s klasickým průběhem a pozitivní náladou. Co už ale nebylo tak klasické, tak samotný závěr a nebo postava alfa samce dřevorubce, kterej se nehodí ani do samotné japonské kultury. Mně se ale naopak moc líbil. Takže pakliže do tohoto filmu půjdete, tak respektujte les nebo Vás zabije! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Oddechový film, který nejen pobaví, ale pochlubí se krásnými záběry na japonský venkov, který ovšem není ten typicky známý – není totiž plný rýžových políček, ale vysokých stromů. Bavilo mě to, obešlo se bez patetických keců, herecké výkony byly na výbornou (obzvláště Sometani, ten kluk je tak obyčejný, až je radost na něj pohledět a užívat si, že umí hrát). Jak tomu u Japonců většinou bývá zvykem, nejedná se čistě o komedii, ale v příběhu je divákovi nastíněn i život na japonské vesnici, tradice i stále odlišné myšlení od lidí ve městě a hodnoty. Jak se říká: má to přesah. Film na mě působil krásně uceleným dojmem, kdy divák opravdu vidí tu změnu v Hiranovi (nemluvě o tom, že tuto změnu velmi dobře vyjádřil i způsob snímání kamery). Pěkný film o šíleně pyšném princi. Silné 4*. Titulky. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Standardní komediální snímek, který je překvapivý snad jen svou téměř až západní strukturou a enviromentálním nádechem. Hirano je prototypem prostého chlapce, který se vydává na cestu za poznáním, při které se mu podaří získat sympatie lidí, kteří jej zpočátku jasně odmítali. Hiranův vývoj bohužel splňuje veškerá očekávání a i vzhledem ke stopáži k němu dochází spíše skokově než po zvolna. Zcela konvenčně je podaný i protiklad města vs. vzdáleného venkova. Město je uspěchané a emočně vyprahlé, venkov je mnohem více o mezilidských vtazích a klidném soužití s přírodou. Největší síla snímku tedy netkví v samotném příběhu, ale zejména ve výborně sepsaných /i když zcela konvenčních/ a zahraných postavách. Právě díky nim Wood Job nepůsobí jako výkřik do prázdna, ale jako opravdové dobrodružství se silným závěrem. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama