Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 10

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Festival osudových úmrtí zbytečných postav s nefunkční první polovicí. Druhá půlka s párem skutečně skvělých scén je výrazně lepší té první. Edwards zde bohužel neumí vygradovat ani jeden oblouk - příběhový nebo napětový, není to vynikajicí režisér s citem pro látku, jako ti před ním, ale nepropadl. Má i štěstí, že ho drží nad vodou skvělí herci (paradoxně v jednorozměrných postavách, ke kterým jsem nenalezl cestu, bohužel, často zbytečných karikaturách - Whitaker) v čele s okatou Felicity Jones a nejlepší postavou - robotem K-2, jak zvrhlé. I když Rogue One bylo placaté, držel jsem všem palce a celkem jsem se bavil. Královsky pak v posledních pěti minutách, kde je návaznost naporsto excelentní a CGI konečně ne k smíchu jako občas během filmu (nechtěně). Zážitek jsem měl o to víc umocněn, neboť jsem film viděl v den úmrtí nejlepší princezny ever. Suma sumárum mezi 3 a 4 hvězdami, rád se na to podívám znovu. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Až na slabší rozjezd a trochu zmatečnou úvodní třetinu, kdy přeskakujeme mezi planetami, jsme svědky ultimátního filmového žážitku... Trochu nevyužitý potenciál postav Madse Mickelsena a Foresta Whitekera nahrazují famózní Donnie Yen a K-2SO Alana Tudyka... Ten je jedinou hláškující postavou a odlehčuje tak svými "vanlajnry" poměrně temný a nekompromisní příběh... Zde nebudeme více prozrazovat, ale nasnímání bitev nechají vzpomenout na nejzářivější scény válečných filmů... S přidanou hodnotou zasazení do milovaného univerza a s možnostmi dnešní teechniky tu máme dokonalou filmovou zábavu... Viděno v IMAXu, který zážitek ještě umocnil... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kašlu na sofistikované komentáře o dějové řídkosti a scénáristické jednoduchosti. Jsem fanoušek světelných mečů, Síly, Lorda Vadera a všech těch věcí kolem SW a z Rogue One jsem nadšená. Navíc tady moje galaktické srdce zaplesalo nad hláškující plechovkou K-2SO... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Proboha lidi, co je vám, copak jste byli všichni na jiným filmu? Rogue One je geniální film, za mě jednoznačně nejlepší kino zážitek letošního roku a po zprasené sedmičce konečně film, který jsem si vysnil a u kterého jsem každou chvíli tleskal, v duchu výskal nadšením a měl radost z každé drobnosti. Plno odkazů, fantastických cameí, nečekaně velký prostor pro Tarkina (a Peter Cushing je i téměř čtvrt století po smrti ve skvělé formě a jeho vzkříšení sice v pár scénách působí možná trošku zvláštně, ale je to prostě geniální a za mě je právě tohle a omlazení Carrie Fisher nejkrásnější položkou filmu). Ale jak měl Tarkin obrovský prostor, lord Vader ho příliš nedostal – ale... to, co předvedl, byl totálně masakrální nářez a pokud jde o mě, považuji jeho až nečekaně děsivý finálový výstup za jeho vůbec nejlepší scénu napříč celou ságou a překvapilo mě, jak moc drsný byl. A stejně jako Vader byl drsný i celý film. Celou stopáží prochází hutná, syrová atmosféra plná skvěle napsaných postav, ke kterým stačíte přilnout (hlavně ke K-2SO). Neschopnost impéria je sice viditelnější, než kdy dřív a stejně tak začátek (ale ne celý) je o něco slabší, než zbytek filmu, ale nářezová poslední třetina filmu to bohatě vynahradí. Na oddych není čas, na nudu není čas a odkazů (a cameí) je tolik, že je snad nestačíte napoprvé ani všechny zachytit, ale můj fandovský sen se zhmotnil a je mnohem lepší, než jsem očekával. Geniální návaznost (respektive předvázanost) na Novou naději, výborné postavy (kupodivu všechny do jedné) a já stále nemůžu objevit nic, co bych vytknul – protože tam zkrátka nic není. Ještě včera bych s tímto označením byl opatrný, ale dneska už to risknu – pravděpodobně nejlepší Star Wars vůbec které navíc v páru se čtyřkou (jako jeden obří megafilm) budou působit ještě mnohem lépe. Tolik fantastických a úžasných pocitů jsem v kině ještě nikdy, nikdy nezažil, opravdu nejlepší a nekrásnější zážitek letoška a tvůrci se musí hodně, hodně snažit, aby tohle za rok překonali Epizoodu VIII (která nejspíš bude někde na úrovni sedmičky, což je škoda, takže bych jim doporučil na hlavní ságu prostě kašlat). Nejúdernější a nejkrásnější a zároveň nejvíce dech vyrážející, úsměv a vzrušení vyvolávající a nejlepší SW film, který existuje a ve kterém od začátku do konce dokonale funguje opravdu naprosto, naprosto vše, včetně hudby (závěrečné titulky a Imperial March) a taky díl, který jsem si chtěl okamžitě dát znovu a už se těším, až se mi to splní. A teď mě vlastně napadá jedna chyba, na kterou jsem dlouho čekal – ten Mon Calmarian neřekl nic o pasti, což je škoda, protože k tomu bylo velmi často nakročeno. Navíc na křižnících je vidět, že to jsou modely, což já můžu jen chválit, neboť díky tomu je ten film ještě o chlup krásnější. Naprostá nádhera a zhmotnění naprosto všech fandovských snů a ještě nějakých navíc. Opravdu. 100% - je málo. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Je trošku s podivem, že se nad těmito filmy rozmnožují stovky rodin. Hvězdný války ať je podtitul jakýkoliv prostě přitáhne do kin ohromné množství diváků ať jsou s předkusem či ne. Rogue One je taková hvězdná klasika obohacená surovým zvukem laserového meče a skvělou byť jednoduchou zápletkou. Nemůžu to hodnotit nějak nadpřirozeně i když tak film působí, prostě nejsem TEN fanoušek. Ale místo si to u mně najde. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl příznivcem pravděpodobně vůbec nejslavnější sci-fi ságy ve filmových dějinách. Doposud jsem neviděl ani jeden díl z původních dvou trilogií, ale jen tak ze zvědavosti jsem si v prosinci roku 2015 zašel na 7čku, abych se mohl rok poté vrátit na zcela první spin-off. Celé obrovské univerzum točící se kolem světelných mečů, hádek v rodině Skywalkerových a 'děsivého' Darth Vadera mi nikdy nic extra neříkalo, ale přesto jsem si zrovna Rogue One jako další pohodovou nedělní návštěvu kina poměrně užil. S cílem toho navštívit i letos v obdobném čase 8. část. [viděno v Kino Šumava Klatovy 18.12.2016] ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně se přidávám k těm, kdo z nový vlny SW počinů jednoznačně líp hodnotěj epizodu VII - a nakonec i ještě lepší epizodu VIII. Mym hlavnim problémem s Rogue One bylo to, že jsem se za celej film nijak nesžil s postavama - byly mi úplně jedno, neměl jsem k nim žádnej vztah a některý mi vysloveně vadily (slepej pseudosamuraj Chirrut Îmwe, blbeček neustále pokoušející se něco glosovat nebo házet špatný džouky a každou chvíli předůležitě rukama "čarující" ve vzduchu jako nějakej Doctor Strange). Trochu přes čáru mi přišel i předigitalizovanej (zato o to detailnějc a dýl zabíranej) Tarkin nebo prvoplánový cameo Vadera (významově úplně zbytečný a jen na efekt), oproti tomu aspoň ten K-2SO mě bavil o parník víc než jeho jasnej předobraz C-3PO (byť nejde o nic sofistikovanýho). Kromě zmíněnýho a toho, že postavám jsem místama smrt spíš přál, než že bych společně s nima trnul, co se bude dít dál, kromě toho k tomu filmu nějaký výraznější výhrady nemám, a třeba ta konečná bitva byla fakt pěkná (nebejt teda zase těch patetickejch pochodů na smrt postav, u kterejch samozřejmě všichni věděli, že ve filmu umřít musej) a to závěrečný a stylový napojení na IV - Skrytou hrozbu bylo fakt pěkný. To ne že ne. WTF moments: Za mě jednoznačně pokus o realistický zdigitalizování Tarkina (dobrá práce! Vypadalo to jako v nějaký slušný počítačový hře... až na to, že tohle je hranej film) a estrádní trapnofigurka Chirrut Îmwe. ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Za mě průměrnost a nevýraznost vystihuje fakt, že až posledních dvacet minut před koncem jsem si uvědomil, že jsem film před rokem a půl viděl... ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Kdyby se nejednalo o Star Wars film tak dám 4 hvězdy, ale jakožto Star Wars film si to za mně víc jako 3 hvězdy nezaslouží. Velice průměrný Star Wars film. ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Je třeba nebrat toto jako Star Wars: Epizodu 3 a půl (nebo spíš 3 a třičtvrtě). Coby samostatný film se svým vlastním příběhem se to neskutečně povedlo, byť k pochopení mnoha - od postav po detaily - je třeba znát zbytek univerza, někdy i včetně seriálů. Jako jediný film ze světa Star Wars se nám postavy neukazují zcela černobíle, až na výjimky vlastně vůbec ne. To z tohoto filmu dělá mnohem vážnější záležitost, a třetí třetina, kdy *SPOILER ALERT* postavy začaly jedna po jedné odpadat, to jen dokazuje. Jsem nadmíru spokojený ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tím, že sem měl nízký očekávání, nebo tím, že to nebyla kopírka epizody 4, nebo tím, že tam nebylo moc logickejch zkratů... ale každopádně se mi to líbilo víc než epizoda 7 minulej rok. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Stalo se mi to, co dlouho ne. Nudila jsem se u filmu v kině. Nedělalo mi problém si během sledování sundat 3D brýle a v klidu sledovat dění i rozostřeně. Navíc dabing byl fakticky naprd, ale za to naši přátelé ze západu nemůžou. Co už jim nemůžu odpustit je celkem nezáživný děj, který nenabízí žádnou nějak zvlášť zajímavou postavu, což se vůči závěru dá možná i pochopit. Mimochodem ten konec byl i ta jediná chvíle, kdy jsem měla pusu dokořán. Do té doby mě snímek nijak extra neuchvátil. Aspoň že tvůrci vsadili na jistotu se vtipným robotem a fajn parťáckou dvojkou, v tomhle případě asiat a superstříleč. Jedna věc mě ale mrzí a nedá mi spát. To, že jakmile se objevil Darth Vader, čekala bych nějakou husí kůži, protože přeci jen je to jedna z ikonických filmových postav, ale bohužel mě nechal ledově klidnou. To i jakékoliv smrti a podobně. Bohužel. I'm One With The Force. The Force Is With Me. ()

potas 

všechny recenze uživatele

Vlastně zápletka, kterou předchozí filmy odbyly jednou větou. Tohle je film pro fanoušky SW univerza :-) ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Po Impérium vrací úder nejlepší Star Wars film. Ohromující akce zasazená do prostředí tropického ostrova se mi hned zapsala do paměti a hlavně jsou tu i mé oblíbené tanky AT-AT. Bitva, která se mezitím odehrává na oběžné dráze je ještě o něco lepší a technicky naprosto bezchybná než bitva o první hvězdu smrti. Jedna z nejlepších akcí, jaké jsem ve Star Wars viděl. Hlavně nejlepší je zakončení filmu s Darth Vaderem, které výborně navazuje na Epizodu IV. ()

dysko 

všechny recenze uživatele

POZOR, SPOILERY!!!: Tak jsem se po roce k Vánocům dočkal dalšího filmového přírůstku z předaleké galaxie. A musím říct, že po těch božích trailerech jsem byl natěšený skoro víc jak na sedmičku. Nuže jak to nakonec dopadlo? Upřímně, ze začátku docela nepřehledné, kdy se po skvělé úvodní scéně v podstatě skáče z planety na planetu, ale jakmile se všechny postavy sejdou dohromady, začne se to hezky rozjíždět. Rozhodně nesouhlasím s většinovým názorem, že postavy jsou jen pěšáci bez motivace, které mohou být divákovi naprosto ukradené. Mně rozhodně ukradené nebyly, naopak mě potěšilo, že Edwards ukázal povstalce trochu z té temnější stránky (Cassian). Felicity Jones je jako hlavní ženská tahounka skvělá a nejlepší postavy jsou Donnieho mnich Chirrut a samozřejmě robot K2SO ("Já ne, já přežiju ve vesmíru" :D). Ben Mendelsohn jako záporák Krennic si mě taky získal i přesto, jakej je to vlastně slizák, ale na konci mi jej bylo přece jen líto :((. Naopak nejslabší a nevyužitý mi přišel Forest Whitaker jako paranoidní Saw Gerrera. Prostřední část s Mikkelsenem je opět taková pomalejší, ale ne nudná a finální epický souboj na Scarifu je přesně to, co jsem chtěl vidět už loni v sedmičce. Darth Vader zase během pár minut dokázal to, co se Kylo Renovi nepovedlo za celý film...být tím největším Motherfuckerem v předaleký galaxii !!! Good luck v osmičce Kylo ;)...konec, kdy se celá parta povstalců obětuje, aby plány Hvězdy smrti získali, mě opravdu emocionálně dostal a posiluje důraz, proč je tak důležité plány v Nové naději dostat k Alianci. Gareth Edwards tímto filmem vystřihl nejlepší poklonu svému vzoru Georgi Lucasovi, jaké se jen otci SW mohlo dostat a pokud budou epizody VIII a IX aspoň tak dobré jako Rogue One, budu naprosto spokojen, držím palce pánům Johnsonovi a Trevorrowovi :))) PS: jako dvě slabiny bych zmínil nepříliš přesvědčivého digitálního guvernéra Tarkina a Giacchino taky bohužel nesložil kdovíjaký soundtrack (chápu, že na to měl jen měsíc), který se nemůže měřit ani se soundtrackem sedmičky, J. Williamse bych do důchodu ještě neposílal ;)))...PPS: Po druhé projekci mé uspokojení dosáhlo maxima a i výše zmíněné nedostatky jsou spíše otázkou zvyku. Giacchinova hudba, na to, kolik času na ni měl, je opravdu dobrá: https://www.youtube.com/watch?v=w42CTq5QZtI :)) ()

KitFisto 

všechny recenze uživatele

Jako koukat na 152 dil ordinace v růžové zahradě- prázdné a zbytečné. Jestli někdo tvrdí, že to je špinavá military akce tak je k smíchu. ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce nuda bez jakýchkoliv zajímavých prvků, podruhý to vidět nepotřebuju, zklamání. /// a vida, napodruhý mi to doma sedlo velmi, zvedám z 2 na 4 ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Řeknu to pěkně od srdce a s klidným svědomím. Rogue One se mi nelíbil. Fanoušci si vybrečeli film, který měl vysvětlit, proč má Hvězda smrti zranitelné místo a producenti jim ho dali. A tak tu opět máme Katniss Everdeen, která zachraňuje svět, o kterém doposud neměla ani tušení, nevýraznou mužskou postavu a pesimistického robota, který vypouští jednu hlášku za druhou, kde já jsem to jen už viděla? Jeden z těch filmů, u kterých jsem ráda, že jsem na něj nešla do kina když světová hysterie trhala rekordy návštěvnosti. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(78/2017) / Rogue One by asi neobstál ako samostatné sci-fi a jednoznačne sa tu ťaží z potenciálu Star Wars univerza. Triviálny príbeh je schodný iba pre to ako krásne naväzuje na New Hope. Samostatne by si toto nikto netrúfol realizovať. Inak čím je viac Rogue One Star Wars, čím viac sa približuje atmosférou, občasný výskytom originálnych postáv a príbehom pôvodnej trilógii, tým lepším filmom je. Nádej na nadpriemerné hodnotenie (film má perfektný akčnú zložku a vizuál) je zmarená kastingom. Felicity a už vôbec nie Diego Luna. Fajn mladí, neokukaní herci prečo nie, na hlavné tváre Star Wars filmu ale obaja bez šance. Zlatá dobrá Daisy Ridley z predminulého roka. A ukazuje sa, že The Force Awakens bol docela obstojný film. (5/10), (35/2021)/: 7/10. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jde to i bez světelnejch mečů. O úspěch Rogue One jsem se vážně nebál, právě naopak, a přesto dokázal snímek velmi mile překvapit. Je teda pravda, že účast jisté flotily v bitvě o Scarif je nesmysl, je taky pravda, že Orson Krennic by klidně zvládal být hlavním záporákem a nepotřeboval k tomu Tarkinův CGI ksicht, kterej sice teď vypadá dobře, ale nevyhnutelně zestárne, jako všechno CGI. Vader je tu taky tak trochu navíc, i když nad posledníma momentama s nim na plátně se každýmu fandovi srdce rozbuší. Tohle všechno uvádim jako výtky, neboť snímek všechny tyhle ohromnosti nepotřeboval, vystačil by si s komornějšim přístupem, kdyby postavy dostaly větší prostor. Cassian Andor a Saw Gerrera nabízí radikálně jinej, přesto logickej pohled na rebely, Bodhi Rook a otec Jyn naopak na lidi v uniformách impéria. Chirrut Îmwe je živoucí důkaz toho, že midichloriany klidně můžou být kanonické a z mytické roviny Síly se nic nevytratí. A K-2SO je prostě bavič-miláček publika. Provázání s Novou nadějí rozhodně nemuselo být tak očividné, my přece víme, kam to všechno vede. Ale přece jenom to má v rukou teď Disney, ta trocha fan servisu byla snad nevyhnutelná. Po velmi odvážném nástupu Garetha Edwardse do Hollywoodu v Godzille jsem čekal, že si budu všímat i jeho režie, ale musím říct, že byla mnohem víc vidět v trailerech. Což je… dobře? Na jednu stranu, protože to pořád má zapadat do jednoho univerza jako ostatní Star Wars. A zapadá mnohem líp, než prequely, a dokonce než Force Awakens. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama