Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 6

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Edwards to natočil přesně podle mých představ. Prostě plní fanouškovské sny. Nic míň nic víc. Ságu to nezmění, bez téhle dějové odbočky by se asi obešla, "pouze" ji rozšiřuje. Rogue One nabízí výbornou akci a skvělé (na tak malém prostoru) vrstevnaté postavy v čele s krutě upřímným robotem. Felicity Jones je výborná, ale každý z týmu je pro konečný výsledek, který tvoří základní pilíř Hvězdných válek, nepostradatelný. Mendelsohn je důstojný záporák. Ambiciózní padouch, který je znechucen neefektivitou svých imperiálních kolegů a snaží se najít pochopení aspoň u Vadera. Pohádková atmosféra je nahrazena polodokumentaristickou válečnou vřavou, výtečnou akcí a jedinými vadami na kráse tak zůstávají dvě digitální tváře. Ukázky síly Hvězdy smrti působí mnohem děsivěji než v původní trilogii (padesátimegatunový Car hadra) a pokud měl tenhle díl Star Wars smysl, pak je to právě v této ukázce nově nabyté moci Impéria. Více než důstojné rozloučení s Darth Vaderem. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější, nejhorší a nejnudnější SW film v historii lidstva ? Bohužel ano ... zase na druhou stranu palec nahoru za trailerovou kampaň, která ani přinejmenším nelhala v tom, že máme čekat komorní přístup plný klišoidních dialogů, strašně prázdných scén a nulovou akci. Dobře, nulovou úplně ne, ale za první hodinu a půl, čekejte 2 mini akční scény, na které si stejně nebudete pamatovat ....a to se týče bohužel i závěrečné "epické" akce, kde po většinu času vidíte 5 postaviček v jednom záběru, které se kydlí s 5 cgi postavičkama v dalším ... anebo flotilu těžce CGI lodiček, jak po sobě velice nezáživně pálí. Nepomáhá tomu ani unylý OST plný nezáživných melodií. Tohle fakt ne, scénář, který staví na jedné blbosti, kterou by ve filmu stačilo okecat v maximálně 5 minutách, je vyplněn stereotypem a žádnými zvraty ... tedy pokud za zvraty nepočítáte to, co se děje v každém druhém filmu (jakéhokoliv žánru). A málem bych zapomněl na nejhnusnější CGI tlamu od dob Tron: Legacy ... fakt gratuluji k nejzbytečnějšímu (ano opakuju se, ale tohle fakt byla nuda k posrání) hnoji v dějinách kinematografie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Historicky první spin-off stojí a padá na skvělé Felicity Jones, přičemž se již tradičně u myšáků velice vyvedl casting. Kdekdo by možná namítl, že se vše povedlo až na režisérkou sesli uzmutou outlým Garethem Edwardsem, kterému po rozporuplné Godzille nemůže mnoho lidí přijít na jméno, ovšem fakticky se jeho slovutné režii nedá prakticky nic vytknout. Stejně jako v předchozí heptalogii i zde se najde několik nezapomenutelných záběrů (u mě vede nájezd z počátku filmu vedený direktorem Krennicem - mimochodem nejlepší postava ve filmu) a film má mnoho silných momentů. Pokud bych ale chtěl bez spoilerů nějak vytyčit problém Rogue One, tak to bude samotný námět (nikoliv však scénář. Po trailerech jsem žádné obavy neměl a velice se těšil,ovšem po většinu času jsem byl utvrzován v tom, že Darebák jedna (můj oblíbený název a nedám si to vymluvit!) se drží mezi krátkými a silně vytyčenými mantinely, které vzhledem ke kánonu nemůže přeskočit ani pozměnit a kdo viděl Novou naději (což je asi tak 99% populace planety), tak se už na začátku dovtípí, jak to asi dopadne. Podobně jako v závěru trojky mě tohle omezení štvalo, ale to je holt riziko povolání. Edwards akční scény umí, dobře se na to kouká, i když opět (i když nepřekvapivě) bolestivě chybí jeden elementární SW prvek a závěrečný akt na Maledivách, ač by mohl být malinko zkrácený, dá zapomenout na trošku pomalejší prostředek. Jinak je to zkrátka právoplatný příběh Star Wars, který už skalní fandové viděli a ti ostatní zřejmě tolik nadšení nebudou, ačkoliv velice při zemi se držící sedmička moc vysoko laťku nenasadila. PS : Darth Vader a všechny jeho scény cool. Přerod Anakina v Darth Vadera sice stále není vůbec uvěřitelný, ale už si musíme zvyknout, že se nová trilogie vesměs ignoruje, J.E.Jones potěšil, akorát ta maska mi přišla až moc podivně retro. PPS : Donnie Yen překvapivě druhou mojí nejoblíbenější postavou ve filmu. ...8/10...[14.12.2016_Předpremiéra Cinema City IMAX_Flora] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Když na první skvělou scénu čekáte 131 minut a délka filmu je 133, je velmi pravděpodobně něco špatně. Tenhle film není točený z lásky a sentimentu ke Star Wars. Je točený pro lidi, kteří na to z lásky a sentimentu ke Star Wars půjdou do kina, protože každá miliarda zisku dobrá. Zoufale obyčejný spektákl a naprosto zbytečný film, který nepasuje mezi staré, ani nové epizody. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak to celé shrnout? Prostě skrz naskrz obyčejné. Zisk především, chladné, bez nápadu, bez emocí. Žádná filmová událost. Star Wars jsou přesně 40 let totálně výnosnou a silnou značkou, Lucas pro mnohé polobohem, fantazie a sny diváků tehdy i roky poté se protáčely na maximum. Jenže za mě měl tenhle svět zůstat právě v 70. a 80. letech. Děj nestrhne, režie je těžkopádná, vtahy mezi postavami mdlé. Kvantita, nýbrž kvalita. Několik vymazlených scén si přesto odneseme, ale na 133 minut a takovou legendu je to zatraceně málo. Finále fajn. Jinak další prázdný popcorn. A to se na nás hrne další. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zase bída. Je to sice na jednu stranu o málo lepší, než-li pokračování Star Wars, (což samo osobě je dost smutný) ale jinak nic víc. Z tohohle filmu vůbec neplyne, že jde o Hvězdný války. Odmyslím-li si ty lodě, nějaké ty kolny a názvy planet, bez problému by to mohl být jakýkoliv průměrný Sci-Fi film. Kam se sakra poděl Darth Vader ?! Proč se ve filmu k čertu neangažoval mnohem víc? Může se zjevovat jako hologram. Může klidně a bez problému se z hyperprostoru přesouvat během pár minut, tak proč tam k*rva byl jen ke konci a ještě navíc jen pár minut? Imperiální spolu-vůdce a nedělá pořádný kontroly, při výrobě zbraně hromadného ničení. Tak to je tady gól. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V živote som neohodnotil žiadny film po 30 minútach. Samozrejme ani tento som - ale chcel som :) Príbeh síce nie je nijak mimoriadne originálny, no tá zábavnosť či vizuálne orgie, o ktoré sa samotný snímok opiera, to je proste orgazmus v pravom slova zmysle. Pre mňa geniálne! "Star Trek" skrátka v mojich očiach v živote nedosiahne úroveň "Star Wars". Nikdy ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám jediný problém. Film se od ostatních sice odlišuje potemnělou atmosférou, kterou čarují místy přímo úchvatné záběry a originální prostředí, ale pořád to jsou Star Wars se vším všudy. Dobrodružné, se zajímavými hrdiny, přehledným dějem (že se nepolíbení diváci budou MOŽNÁ hůře orientovat, mi opravdu vrásky nedělá), vděčným humorem, kterého ale není zbytečně moc, a také s naprosto úžasným záporákem Orsonem Krennicem. Triky snad ani nemá smysl chválit, ale vypíchl bych, jak sympaticky pomohly k digitálním návratům některých postav, jež mě potěšily (a vlastně nejen ty digitální, mám na mysli tu dvojici z baru v Mos Eisley, která se tentokrát potlouká městem Jedha), režijně je všechno na výbornou (westernový úvod!) a zejména závěrečná bitva plus vše, co přijde po ní, patří k tomu vůbec nejlepšímu, co kdy bylo ve Star Wars k vidění. Hudba Michaela Giacchina... No, je obdivuhodné, co dokázal za měsíc (i díky asi šesti nebo osmi orchestrátorům) složit a vážně dobře se to poslouchá, ačkoliv musím říct, že Desplatův soundtrack by mě zajímal stejně, ne-li o něco více. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, jak je to jiné, drsnější, špinavější, není to zaměřené na pár vyvolených polobohů, hodně se tu umírá a konec je výborný. A nejzásadnější rozdíl tkví v tom, že Stormtroopeři se zde několikrát trefí! Ale tuhle poctu stejně většinou nechají na těch Deathtrooperech. Problém je, že jsou to první Star Wars, u kterých jsem se skoro celou dobu nudil. Jednak kvůli postavám bez špetky charismatu, jednak kvůli známému výsledku a také i kvůli několika hloupým akčním momentům. Především ale obsahově a informativně toho snímek mnoho nenabízí. Camea známých postav mě, i přes viditelně digitální vzhled, potěšila. Z téhle technologie jde docela hrůza. Jednak nebude mít další generace herců co žrát (respektive je nebude nikdo znát, protože místo nich bude digitální Tom Hanks), ale hlavně deepfake. Michael Giacchino zvolil solidní kompromis mezi Williamsem a něčím méně výbušným a v pár momentech nezapomněl ani na známé melodie. Vesmírné srážky byly fajn, ale trochu je kalí fakt, že ty lodě vydrží jakékoliv střely díky štítům, ale obyčejný analogový náraz je rozmetá na cucky. Doporučil bych tedy rebelům, ať si vyrobí také nějaké nelaserové zbraně a bude po problému. Cením, že jsou to jiné Star Wars. Akorát je teda problém v tom, že je to snímek originální v rámci Star Wars, ale nebýt to Star Wars, tak je to neskutečně obyčejné akční sci-fi s výbornou vizuální stránkou. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je vcelku jedno, jak složená grupa prdprdká v raketce vesmírem ukrást návod na Smrdihvězdu, důležité je, že se podařilo lépe, než v posledních dílech ságy samotné, vyvážit patos, akci, infantilitu a triky. Nečekané plus - nejen, že tam klaďasové hynou jak Němci na dovče (tedy hoooodně), ale je přidána i otázka morálnosti konání zlého ve jménu dobra. Snad se z přemíry přemýšlení typičtí konzumenti komicků nesesypou. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Během závěrečných titulků jsem si hned řekla, že tohle muselo vypadat úžasně na papíře. Tohle mohlo být taaak dobré, jenže Edwards znovu natočil film, který se sice tváří velkolepě, epicky a osudově, ale uvnitř prázdný. Vůbec jsem se do filmu nemohla dostat a prakticky po celou dobu mě vůbec nezajímalo, co se na plátně děje. Už celý úvod, kdy se nám představují všechny postavy, působil velmi nesourodě. Skáče se z místa na místo během několika minut, divák dostává jen útržky a nemá tak prakticky šanci si vybudovat k postavám jakýkoliv vztah. Celý film lehce zachraňuje docela povedený závěr, ale jako celek Rogue One jednoznačně zklamal a už dlouho mě to u filmu tak nemrzelo. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych křičet "je to skvělé, chci víc!", ale vlastně nemůžu. První dojmy jsou silně rozporuplné a ani den po projekci si ještě pořádně nesedly. Edwards je skvělý režisér a ona závěrečná dvacetiminutovka na Scarifu dokáže pěkně zvednout ze sedačky, ale jeho Rogue One není ani zdaleka tak strhující, jako Abramsova Epizoda VII, ať už jde o vyprávění či samotné postavy. Nehledě na odpudivého digitálního Petera Cushinga a... a další; v tomto případě ne vždy účel světí prostředky. Nebetyčným zklamáním je pak Giacchinovo neinvenční, nudné score. Pořád si ale myslím, že veškeré zmiňované nedostatky (s výjimkou Cushinga) jsou způsobené předně tím, že jsme pořád mimo rámec hlavního vyprávění a některé mikrosvěty holt nejsou tak epické. Teda alespoň napoprvé. Doufám... Druhá projekce snad všechno napraví. Snad... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím mě to nebavilo. Je to takové nijaké ani nevím kam to zařadit, nebýt tu pár odkazů, známých propriet, zrestaurovaných postav a občasný hudební motiv, tak to těžko identifikuji jako Star Wars a hlavně prázdné a nic neříkající. Největší problém pak představují postavy které mi byli absolutně ukradené v tomhle dává mistr Abrams a Force Awakens packalovi Edwardsovi a Rogue One těžký K.O, bez emocí a zájmu o vývoj děje to nemůže fungovat a nezachrání to ani slušné finále. Konec s Darth Vaderem nejlepší, ale to nestačí. Jsem fanda SW, ale 3* nedám, když vidím to hype a další film co bude klátit miliardy a přitom se na značce jen přiživuje.45% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Potemnělá x-wingovská epizodka z nejoblíbenějšího sci-fi universa v galaxii, která má lásky k původním filmům na rozdávání. A tak ji dává divákům. Posledních 30 minut je slast a nápadně se v nich pomrkává na Bratrstvo neohrožených. Vesmírná válka nikdy nebyla špinavější. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Star wars je ako kofola. Ked ich milujes, nie je co riesit. Za mna 9/10 ale hlavne kvoli paradnej druhej polovici, ked to prestalo mat tazku rit. Ale na druhej strane tie nespokojne reakcie chapem. Je to niekde na urovni ep6. T.j. v spodnej tretine serie. Kazdopadne s prehladom blockbuster roku. Update: kazdym pozretim je to lepsie a lepsie ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I zapnut byl světelný meč a Lachtan byl potěšen nadmíru tak, jak tomu v kině již roky (!) nebylo. A krom anabáze Vader, který je nádherně ikonický a monumentální přesně tak, jak je záhodno? Naprosto a totálně skvělé, výtečný doplněk nového kánonu (a to říkám jako fanda původního rozšířeného universa, dnes známého jako Legends), kde jen pár záběrů na začátku, kdy se během zopár minut proběhne několik planet, krásně ukazuje celou šíři a situaci galaxie (což třeba Síla se probouzí nedokázala). Postavy jsou velmi příjemně napsané a to jak ty hlavní (i když se tu Kyle Katarn nejmenuje Katarn, ale inspirace je značná a viditelná, stejně jako určitá podobnost mezi jedním filmovým a jedním videoherním šáhlým robotem), tak mají své kouzlo i role vedlejší, ať už vážné, nebo ty mírně mimozní (postava Foresta Whitakera). A dál je to nádherně potemnělý příběh o nalézání naděje s skvělý válečná film z jedné předaleké galaxie. A mínusy? Pár jich je, jednak mi v nejnovějších dílech citelně chybí více mimozemských druhů a hlavně - je tu zcela nechutně odporné cgi v podobě dvou postav - např. Grand-Moffa Tarkina - kdy je výsledek vizuálně neskutečně odporný a nechápu, jak někdo mohl vypustit takovou digitální s***ku do kina a doufám, že na dvd to bude již napraveno, nechutné a nehodné výtečnosti, které jina Rogue One dosahuje, neboť výsledek těchto postav vypadá hůře, než cokoliv digitálního z epizody I, která je stará 17 let. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poprvé pro mě představoval Darebák veliké zklamání, ale jakmile jsem si po letech dal celou původní šestku filmů a za ně připojil tenhle dovětek, můj názor se značně vylepšil. Rogue One je trošku jiný Star Wars než Lucasovky, nebo spíše zcela jiný. Chvilku trvá než si divák nové postavy oblíbí a největší problém pro mě tady představovalo kdo je kdo. Gareth Edwards by mohl být roce 2021 pro zatuchlý svět Star Wars vysvobozením. 80% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tohle mě trochu píchlo u srdce. Nečekal jsem, že kdy budu u Star Wars snímku přemýšlet, že odejdu ze sálu před koncem, protože se zdá mnohem lákavější dloubat se v nose před zrcadlem na hajzlících multikina. ___ Samotný námět je super, byť ani v SW universu nijak nový: Zdůraznit roli pěšáků a underdogů ve velkém konfliktu, který je jinak nahlížen především perspektivou několika hrdinů. Umožnit fanouškovi nahlédnout za štafetový běh smrti k plánům Hvězdy... smrti, a akceptovat argument vysvětlující dilema z nejstarších: proč sakra může jeden stíhač zničit celou bitevní stanici. Potud super. Stejně tak lze kvitovat nemotorné pokusy o rozmělnění jednoznačné osy dobro : zlo. Jenže to bych nesměl mít dojem, že jsem zhlédl osmihodinový lowcost seriál. To by mi nesměly zápletky přijít pitomé a hrdinové nudní a motivační promluvy a hrdinská gesta a rozhodnutí tak ne-uvěřitelná, tak nesmyslně a nefunkčně naroubovaná do tabulek SW franšízi. ___ Hlavní sdělení snímku funguje, provedení je prostě špatný. SPOILER ____ Aspoň že všichni umřeli. EDIT: Jsem zmatený. Všichni jsou, zdá se, nadšení. Zkusím druhou projekci, třeba jsem se jen špatně vyspal neboco. Edit r. 2018: Je to super. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

***Spoiler alert! *** Rozjezd je trochu pomalejší, úvodní smršť navštívených planet je zase trochu matoucí, ale od půlky filmu perfektní gradace. No a ten konec, to mi úplně vyrazilo dech, od produkce Disney bych takovej temnej závěr doopravdy nečekal. A ta finální scéna s Darth Vaderem, to už je taková extraslaďounká třešnička na výborném dortu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle je jen na malý komentář. Naprostá bomba, jsem nadšený. Staré dobré StarWars! A že jsem v nich viděl Hvězdnou pěchotu, Vetřelce, Pána prstenů a Apokalypsu? To mě právě potěšilo! A žádný sentiment. Mrtvola na mrtvolu, tolik postav najednou snad ještě Disney nepohřbil. A oživení P.Cushinga? No to mě teda...Monstrózní bitva na závěr tak, jak to snad mohlo být jen u Endoru...prostě paráda! ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama