Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 3

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

hEROic 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi Star Wars ultras, takže mi to nepřišlo nijak výjimečné. Nicméně příjemné sci-fi dobrodružství to určitě je. Vizuálně krásné, příběhově poměrně nezajímavé, ale celkově dobře koukatelné... 75% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Jen aby se brzy na Lucasovy dvě trilogie nezačalo nahlížet jako na odrazový můstek věcí příštích :-) Ale vážně. Klasika zůstane navždy klasikou, nicméně to nic neubírá na úžasném pocitu, který ve mně zanechal J.J. Abrams rok zpátky a nyní se to samé, i když trochu jiným způsobem podařilo Garethu Edwardsovi. Jeho Rogue je ve světe Hvězdných Válek čistokrevných spinoffem a ukazuje nekonečný směr, kterým se tahle lukrativní frančíza může v klidu vydat. Dodržet je třeba dvě podmínky. Vynikající režisér, kterému do toho nebude nikdo jiný kromě DžejDžeje kecat a neodfláknutá story. Edwards už Godzillou potvrdil, že má nadání pro "velké" věci, a že dokáže být spektakulární i komorní at the same time a to je přesně ten cit, který tato látka vyžaduje, aby se nám to nezvrhlo jen v nezastavitelný CGIfest, ale abychom si rozšířili mytologii Star Wars univerza zase o nějaký ten světelný rok. Vizuálně ohromující, přesto velmi decentně a s citem dávkované, díky skvělým hercům z toho čiší silné charisma a opravdu mne moc zajímá, co bude dál. Tady mají šanci producenti nahrabat jedno malé HDP, ale musí pochopit, že kvalita a vizionářský přístup nesmí nikdy ustoupit jejich živočišné touze po penězích. Takto odvážné spektákly, kór u tak zavedené značky mě vždy zahřejí u srdce a je obdivuhodné jak "jiné" Star Wars měl Gareth Edwards odvahu natočit. 100% ()

montongery 

všechny recenze uživatele

I přes očividnou jednoduchost děje se za mě tahle jednohubka řadí k tomu nejlepšímu, co SW s původní trilogií nabídlo (a to narozdíl od mnohých nemám vůbec špatné mínění o Lucasově prequelu ba naopak). Správně špinavá a drsná atmosféra, jistá osudovost a přitom každodenní realita toho obyčejného odboje, kterou jsme ještě vlastně nikdy pořádně neviděli a do toho konec který k tomu všemu prostě pasuje. Film co ukazuje, co vše se může skrývat za těmi velkými a oslavovanými příběhy s pohádkovými konci. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Konečně.. trvalo to, asi několik let, ale konečně. Mluvím o tom, že jsem nevěřil, že mě ještě někdy chytne ten hype, protože nejsem velkým fanouškem Star Wars. Teprve podruhé v životě mě bavil film z tohoto vesmírného světa, poprvé to bylo u páté epizody. Miluji to :) 9/10 ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Jsem neskutečně rád, že se SW konečně vydalo jiným směrem. Opravdu to potřebovalo. Rogue One je tím filmem, který dodá něco navíc opravdovým fandům původní ságy. Pro fanoušky, které se nechali stáhnout teprve trojkou, musí být velice zklamání. Za mě obrovský úspěch, velká nadšenost a klid v srdci. Zejména s výběrem herců jsem spokojen. Co mě možná trochu vyděsilo byla scéna, kde se odehrává jakýsi atentát na vozidlo trooperů. Chování povstalců bylo děsivě podobné chování teroristů. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento film je šíleně obtížné, protože snímek se dá rozdělit na dvě zcela odlišné části. Máme tu první část filmu, která je přímočará, jasná, pomalá a ukazuje nám prakticky vše, co jsme viděli v trailerech a nemá nás čím překvapit. Pak je tu ale část druhá, kde sice všichni víme, o co půjde, ale to provedení je famózní - akce, překvapení, zvraty, úmrtí a spoustu dalšího, co ani nechci vyspoilerovat. Kdyby to bylo naopak a první část filmu byla lepší, asi bych hodnotil film negativně. Nutno říci, že druhá část jasně zachraňuje celý film a Edwards je na poslední chvíli zachráněn před peklem. Finále bylo výtečné, emocemi to jen vřelo. Výsledný pocit z filmu je tedy výborný, protože poslední dojem ze závěrečných minut se člověku vryje do paměti. Edwards to dokázal a představil nám skvělý spin-off, na který se díky finále bude dlouho vzpomínat. Byl ale blízko propasti a jen tak tak unikl hrobníkovi z lopaty. ()

Empire 

všechny recenze uživatele

Lepší než remake z minulého roku, nicméně podobně jako on těží zvláště z jichž existujících postav a recykluje původní materiál. Mezi epizodou III a IV zůstal poměrně velký prostor, který mohl být využitý rozhodně lépe. Platí, že první 2/3 filmu jsou spíše cestopisem, přičemž vesmírná bitva v poslední třetině je co do velikosti jako v Návratu Jediho. Za zmínku stojí, že zničit štít jedné planety je prakticky těžší než dekompilovat hvězdu smrti. Nejlepší scény filmu jsou ty s Vaderem, což vzhledem k součtu dvou cca 2,5 minutových scén není moc dobrá zpráva. Opakují se relapsy z minulého roku tj. špatný scénář (i hry jako Dark Forces měly lepší příběhovou linii než nové sw), prkenné herecké výkony, špatně rozvinuté postavy, k tomu se ovšem přidává nepříliš logický, zbytečný a CGI nepodařený návrat postav Tarkina a Lei. Musím říci, že mě celkem překvapila absence jakékoliv líbivé melodie a to o to o víc, že autorem hudby byl Michael Giacchino, dvorní skladatel série Medal of Honor. Od tohoto filmu jsem nic nečekal a jsem upřímně rád, že se nejednalo o další remake, ovšem o inovaci jako v prequlech I-III nemůže být vůbec řeč. Nakonec musím vyzdvihnout Foresta Whitakera a Bena Mendelsohna, ten Krennica zahrál skvěle. Další plus je za podařené mimozemské bytosti a pár nových lodí. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Slabší 4. Zatím nejslabší ze všech celovečerních Star Wars filmů. To ale neznamená, že byl špatný. Byl jen trochu odlišný. Více odlišný než epizoda VII. Hned první zarážející věc, která mě trefila do nosu, byla úplná absence ikonických prologových titulků na začátku. Je ale podstatné si uvědomit, že Rogue One není epizoda Star Wars, ale pouze jeho vložka, takže to pravděpodobně ani nebylo možné, ale stejně to dokáže zkazit hned první dojem. Dalším mínusem pro mě byla hudba. Narazil jsem asi dvakrát, nebo třikrát na starou známou hudbu, ale zbytek byla nově zkomponovaná výplň. Nejsem si jistý, jestli jsem to u předešlých titulů nevnímal, nebo dobrovolně ignoroval, ale u Rogue One jsem to pocítil okamžitě. Mám radost, že se točí nové Star Wars filmy a jsem rád, že přinášejí nové věci, ale elementární prvky by měly zůstat stejné. Největší mínus bych viděl asi v zápletce. Je mi jasné, že meziepizoda nemohla přinést žádný revoluční objev, ale její zpracování mi přišlo celkově trochu suché, něco tomu chybělo. Na druhou stranu musím pochválit našlapanost akcí, která byla nadstandartní, především v poslední třetině filmu. Vůbec mě neoslovil záporák v podobě šišlajícího velitele v bílém pyžamu, zato mě ohromným způsobem potěšila přítomnost Moffa Tarkina, který se povedl opravdu znamenitě. No a teď k samotnému Darth Vaderovi. První dojem byl špatný. Můstek přešel stylem chůze I don't fucking care, alá Vader si jde do Kauflandu pro rohlíky. Navíc mu červená průsvitnost masky v oblasti kolem očí při pohledu ze strany propůjčila trochu plastový vzhled. Brutálním způsobem to ale zachránil na konci filmu, kdy udělal totální bordel na povstalecké lodi. Černého Vadera v plné síle jsme zatím ve filmovém zpracováním neviděli a tohle bylo něco úžasného! Hooodně dlouho jsem neměl v kině takovou husí kůži. Dalším významným plus byla bitva o planetu Scarif, která byla skutečně epická. Tak epická, jako bitva o Coruscant na začátku epizody III, ale podstatně delší a z mnohem lepšího pohledu. Poslední třetině filmu nemůžu vytknout jedinou věc. Celkově to byl dobrý film se slabší zápletkou v příjemném StarWarsovském prostředí, ze kterého se ale bohužel částečně vytratil onen Star Wars feeling. Epizoda VII mě nadchla mnohem víc. Rád bych si ale na něj zašel znovu. Hláška filmu: Are you kidding me?! I'm blind! ()

sackrebleu 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie v pozitívnom slova zmysle! Od filmu som toho moc nečakala, ale dostala som výborný dej bez hluchých miest, sympatickú hlavnú hrdinku, ktorá však bola uveriteľná a teda nie až príliš "marvelovsky" cool, sarkastického robota, ktorého občasné hlášky vôbec neboli násilné a silný (aj keď očakávaný) koniec ako bonus k tomu všetkému. ()

HOFMAN 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší výlet do předaleké galaxie. Alespoň za mě. Opakovat, že hlavním pilířem Star Wars je hudba, nikoliv Síla, už je asi trochu klišé, ale snad všichni musí cítit, jak moc Rogue One nevýrazným fidláním Giacchina napodobující nejslabší omáčky Williamse trpí. Většinu stopáže jsem neustále myslel na to, o kolik lepší by to mohlo s dobrou hudbou být. Podobné , ale jen trochu, tu bylo u posledního Pottera, tam ale až na závěr Desplat odvedl slušnou práci. Moc se nedivím, že utekl a Giacchino to za tak krátký čas neměl zrovna lehké, ale tohle byla hrůza. Jediné pozitivum, které by z toho mohlo pramenit je, že ho nikdy nepustí ke klasické epizodě, ale to jsem asi příliž velký snílek. Ještě něco k příběhu. Postavit na nedostatcích epizody IV hlavní zápletku související s Hvězdou smrti je trochu šroubavané, ale mě se to celkem líbilo. Rozhodně to není nic, co bych si chtěl u staré trilogie odfiltrovat, narozdíl třeba od příhody s drakem ve Společenstvu. Jak už řekli mnozí přede mnou, scéna s Vaderem je hodně slušná. Nedí divu, že se při ní unavil natolik, že ve staré trilogii je trochu zpomalenej :-) Bral bych, kdyby to bylo bez hudby. Ale dát (jak trefně poznamenal pan Račko) do nejlepší scény filmu fidlání, které hraje (je podobné) někde v pozadí v klasických epizodách při nedůležitých scénách, to prostě nejde. To už bych snad radši nějakou umělinu ze syntetizátoru jako v trailerech. Takže tak 6/10. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Dospělejší a morálně kontroverznější. Rebelové už jsou natvrdo vykresleni jako teroristé, což je ještě zdůrazněno výběrem východně působících herců a zasazením úvodních scén do města, které nápadně připomíná Afghánistán nebo Irák. Překvapivě hodně solidní akce, odsýpající děj, krásné lokace, rozumně pojatý scénář. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: Je to Star Wars a to bohatě stačí. Nemám důvod se rýpat v detailech protože stejně jako jsem v epizodě VII dostal přesně to, co jsem od filmu chtěl (tedy návrat do starého známého prostředí bez zbytečného exhibicionismu), tak tady jsem na tom byl úplně stejně. V rámci žánru je film naprosto v pořádku a drobné chyby v digitálních tricích mě ani zdaleka nerušily, protože měly ohromnou emocionální váhu. Postavy možná neměly tu hloubku, jakou by mít mohly, ale to je obecná potíž kolektivního hrdiny (Jyn by sice mohla být hlavní hrdinka, ale to by i příběh musel být o trochu něčem jiném). Tímhle filmem se pro mě kruh započatý natáčením nové trilogie uzavřel - a ukázal důstojně vztyčený prostředníček vtípkům, který se okolo Star Wars držely skoro 40 let. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

A co by někteří SW fans ještě chtěli? První film, který se odklání od původních trilogií. Ale on se neodklání, on je doplňuje a rozšiřuje, a to naprosto skvělým způsobem. Tolik odkazů, tolik vypiplanosti. Gareth Edwards odvedl skvělou práci. Měl de facto volnou ruku ve svých postavách. Měl sice konečné mantinely, ale nebyl svázán uniformostí postav z trilogií. Byla to skvělá sonda k Povstalcům. Za co ale film zaslouží asi největší pochvalu, tak to jsou akční scény a bitvy. A tady se rozhodně nebojím říct, že co se týká akčnosti, tak Rogue One strčilo do kapsy celou Abramsovu VII. Akční scény a bitvy byly perfektní a patří k tomu nejlepšímu, co jsme celkově ve SW světě zatím mohli na plátně vidět. Rogue je skvělý SW film, který krásně rozšiřuje a doplňuje náš tak oblíbený svět a osobně jsem vděčný, že se roztáčí kolotoč právě kolem filmů odkloněných od hlavních trilogií. Rogue One rozhodně neudělalo ostudu a Star Wars Story nastavilo na začátek laťku vysoko. Myslím si, že kdo má rád Star Wars, tak film se mu bude určitě líbit. ()

Iriquindae 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se v kině nenudil několik let. První čtvrt hodina je dobrá, pak už je to tak nemastné, neslané, že by člověk plakal. Vůbec mě nezajímalo, co se děje a kam to vede. Móda nesympatických hlavních hrdinů je zatrápená věc. Ještěže se tu sem tam objeví Mads Mikkelsen. Jak mám rád Star Wars a dokonce bych přivítal nějaký drsnější pohled na ně, tak tohle se za mě opravdu nepovedlo. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Rovnou to zhrnu - "filmový orgasmus", aspoň teda pro milovníky Star Wars! Do kina jsem šel s tím, že vlastně vím na co se jdu koukat. Částečně ano, částečně ne. Ještě v půlce filmu jsem si říkal, že to bude hrozně předvídatelné a konec bude klasicky Happy End. Kulový! Všichni zdechnou a v tom vidím tu krásu celého filmu. Možná i proto mě to donutilo dát 5/5. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Spotřební film na jedno použití. Opravdu bavit jsem se začal až ve chvíli, kdy všechny hlavní postavy zemřely, a tenhle prequel navázal na kultovní čtvrtý díl (cca poslední dvě minuty). To je málo. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Tak uznávam, že som prekvapený. Asi pred pol rokom som povedal, že to bude iba peňažná vata, ktorá vyplní čakanie na osmičku. Na jednej strane som sa nemýlil, ale spôsob akým bol film natočený a emócie, ktoré z toho sálali mi nedovolia dať menej než 5. Výborná Felicity Jones sa tam veľmi hodila a celkovo bolo obsadenie solídne. Veľmi ma potešila záverečná scéna a hlavne to s Darth Waderom, lebo som vždy bol veľkým fanúšikom bojov so svetelným mečom. Dúfam, že sa toho oveľa viac dočkám v osmičke a bude to viac než len zametanie s povstalcami. 90 %. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama