Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 11

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Příběh rebelky, který sliboval především akci ve snaze překazit stavbu Hvězdy smrti jaksi naservíroval, co sliboval :) A to především ve formě vděčné vzhledem ke skalním fanouškům. TAk až to místy působilo přehananě a naroubovaně - jako třeba kráčející tanky na atolu... nebo na konci digitalizovaná Leia (jako kdyby CGI Tarkin nebyl už dost). Ale zpět k obsahu, který byl alespoň pro mě náplast na Abramsovský epilog k původní trilogii. Na mě působil mnohem víc poplatný originálu a opravdověji než nablýskaný a klasicky dětinský pokus režiséra stratrrekovských rebootů. Bavil jsem se dostatečně a neustále. Herci byli příjemné překvapení, snad vyjma Mikkelsena a Whitakera, kteří se poslední dobou cpou všude. Škoda jen, že se možná zbytečně snažili nacpat do filmu opravdu všechno snad kromě soubojů se světelnými meči (avšak i ten se na konci rozsvítí v ruce Vadera). Je to takový přímočarý odvar ze Star Wars, plavně zapadající do univerza. Nicméně velmi výživný a chutný odvar :) ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Spoiler Alert. Nejsou to typicke Star wars. Za prve nebudu porovnovat se VII Sila se probouzi. Budu to spis brat jako premosteni mezi III - Pomsta Sithu a IV - Nova nadeje. Byl jsem hodne nateseny a musim rict, ano je to super. Postavy jsou velmi dobre vykreslene. K-2S0 je muj robot, toho bych si vzal domu :D. Pribeh je zajimavy a ma par hezkych pasazi (poor Jedha). A necekal jsem, ale zaver potesil, ze Disney mel koule a nebyl zadny marvelovsky happy ending. Jenom tak dal 90% ()

Greathawk 

všechny recenze uživatele

Pokud máte srdce bijící v rytmu Star Wars, jednoznačných 5 hvězd. Pokud jste samozvaný kritik všeho a všeználek, hledač problémů, chybek a čehokoliv co by jen trošku mohlo znamenat zápor, 1) jste kokot, 2) dejte si kolik tomu chcete. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

I když Rouge One vznikal jen jako "vedlejšák" s úkolem vyždímat ze slavný značky co nejvíc chechtáků a jako bonus zkrátit skalním fanouškům čekání na osmou epiziodu, aspoň za mě se paradoxně povedlo nakroutit jeden z nejzábavnějších SW filmů. Příjemnej odpočinek od rytířů Jedi a většiny mimozemskejch nebo hlavních postav SW univerza (s čimž souvisí neokoukanej, ale sympatickej casting), ve kterym se klade důraz na lidský hrdiny a jen letmo se objevujou odkazy nebo pojítka na ostatní SW filmy. Jde se z akce do akce (bitevní finále je velice povedený), příběh má příkladnej spád a i když je jasný, jak to celý dopadne (je fajn, že ani nemůže dojít na hollywoodskej konec), funguje napětí i emoce. Vizuální a technickou stránku věci neni třeba příliš rozvádět, protože je jako vždycky bezvadná. Velice milý překvapení a o fous lepší podivaná než sedmá epizoda, čtyři silnější hvězdy. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Nudné a smutné, vymykalo sa to štýlu starwars, ktorý sa dal dodržať v seriáli tak neviem prečo tu sa nedal. A to, že nejaka princezná čaká v unikovej lodi, ktorá ide do bitky je nanajvýš divné a nepochopitelne riskantné. Aj keď to bola len časť na vyplnenie medzery, bolo to lepšie ako predchádzajúci počin. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Jestli jsou to nejlepší dosavadní SW? Za mě určitě. Po nezajímavým rozjezdu, kterej se opravdu dost vleče (klasický nudný přílety a odlety lodí na planety, přehlídka roztodivných obyvatel univerza), přijde v půlce filmu dost výrazný oživení a celek pak působí víc než zajímavě. Překvapivě dobrej výběr herců do hlavních i vedlejších rolí tomu jenom napomáhá. I jako nefanoušek SW jsem si film docela užil, určitě si ho dejte. 5* ()

Professor Zoom 

všechny recenze uživatele

11 mesiacov čakáte na film, na ktorý na 100% viete že pôjdete, ale nezaujímate sa oň. Zo všetkých trailerov pozriete len jeden (a aj to len raz), nečítate recenzie ani prvé dojmy a prakticky teda nemáte od filmu žiadne očakávania. A keď už tu sedíte v kine a sledujete ďalší film z vašej už 10-ročnej obľúbenej ságy, tak si uvedomíte, že sledujete niečo nové čo vám Star Wars filmy ešte neukázali. Film funguje dokonalo. Obíde sa bez Jediov, Sithov a známych postáv. Záporáci filmu sú skutočne krutí, tak ako sa Impériu patrí. Vďaka úžasnej hudbe od Michaela Giacchino (ktorý pekne čerpá od pána Williamsa), zaujímavých nových lokácii, vyplneniu medzier medzi filmami, parádnym hercom, ale hlavne krásnej ukážke skutočnej rebélii proti Impériu v podobe bojov na zemi a vo vesmíre je Rogue One: A Star Wars Story film, na ktorý fanúšikovia len tak nezabudnú a ja sa už nemôžem dočkať, kedy si ho pustím znovu. 99,5%-5* ()

abcdcsfd 

všechny recenze uživatele

Star Wars mám fakt hodně rád, ale zase nejsem žádnej "STARWARSEXUÁL", kterýmu se postaví po prvních 5-ti tónech Imperial Marche (což bude odhadem tak polovina lidí hodnotících tenhle film). To, že Stormtroopeři neuměj mířit a že všechny měsíce a planety maj stejnou gravitaci i atmosféru jako Země, že sou ve vakuu vesmíru slyšet zvuky bitvy...to je prostě Star Wars a počítá se s tim :) S čim sem ale nepočítal bylo, že hlavní hrdinové budou jak z nějakýho B-čkovýho horroru - strašně jednoduchý, nudný, debilní, nezajímavý a vlastně skoro vůbec nijaký - a že budu už tak hodinu před koncem doufat v jejich brzkej zánik (až na K-2SO, ten byl jedinej dobrej)... vzkříšenej CGI Tarkin bije do očí a vypadá jak z nějaký počítačový hry...pár vesmírnejch lodí snad vyrobili z krabic půl hodiny před uzávěrkou...závěr alá Drtivý dopad... Jediný pozitivum je, že po tom, co všichni kladný hrdinové (spoiler) umřou, se už na ně nebudu muset nikdy koukat... Luxusně zabalená vata a navoněná nuda..."the force is not with this one". ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Ne bez problémů, ale při srovnání s loňskou E7, je můj favorit jasný. Samozřejmě logicky trochu chybí nějaká ta Jedi dějová linie, kterou prostě člověk podvědomě v každém SW filmu hledá, ale jinak to má všechno. Dobrý příběh, který mi rozhodně nepřipadá zbytečný - osobně mi vždy vadil fakt, že taková zbraň jako Death Star, je tak lacino zničitelná, a vždycky mě při sledování E IV napadla hláška "kde asi soudruzi udělali chybu". Tenhle divný pocit už po Rogue One mít nemusím. Neokoukané postavy, dobrá a špinavá akce, zejména posledních 20 min, včetně krátké, ale celkem kvalitní vesmírné bitvy (ta z E7 mi přišla fakt tragická). Myslím, že takhle nějak má kvalitní spin-off vypadat. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Doufám, že mé hodnocení nebude zkreslené skvělým zážitkem ze 4D kina, ale mě osobně se film velmi líbil. Děj zajímavý, herecké výkony slušné ( až na některý čeký dabing, hlavně upištěná hlavní hrdinka ) a efekty výborné ( ty byly umocněny v Plzni nově vysílanou 4D projekcí, která byla výborná - když se v bouřce spustil vítr, blýskalo se a přidal se déšť, zážitek, jako bychom byli součístí filmu ). Za mne lepší 4*. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Definitívne potvrdenie, že som zo Star Wars vyrástol. Pekne sa na to celé pozerá, dokonca na konci sa deju drsné veci, ale úplne mi boli ukradnuté všetky postavy, aj čo sa s nimi dialo. Zaprvé Gareth Edwards nie je JJ Abrams. Ten dokáže aj z mála vymačkať emócie, alebo pridať dačo navyše. Tu Edwards iba odviedol kvalitnú štandardnú robotu. A za druhé scenár neposkytuje veľa možností na zblíženie sa s postavami. Takže mňa akurát potešili na konci trikári - ukázali pekné CGI efekty. A ešte jedno veľké plus, ktoré ale nezmení nič na mojom hodnotení filmu - tvorcovia naozaj krásne prepojili Rogue One s Episode IV: New Hope, tá posledná minúta klobúk dole. I tak ale ťažký priemer a nevidím dôvod si to dakedy pozrieť znova. Bohužiaľ. 6/10 ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Zbytečná recyklace 40. let starého univerza, poučená infaltilními průšvihy a využívající to osvědčené. Blábolícího mnicha o síle a sympatického robota. Není třeba oživovat tuhle ságu v roce 2016 a přitom se držet všech zaručených a zavedených schemat posledních desetiletí. Pokud jste fanoušek, tak se vám to asi naopak z výše uvedených důvodů bude líbit. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Největším problémem Rogue One je to, že víte, jak to celé dopadne. Sice ne tak úplně ve všem ale prostě je to jasný. Přes tento fakt je ale Rogue One plný osudovosti a také atmosféry původní trilogie. Je surový a finále je naprosto nekompromisní a to nejlepší přijde opravdu v samotném závěru. Díky tomu mám prostě chuť pustit si Novou naději. Možná by se dalo říci, že kdyby takovýto příběh byl mezi každou epizodou bylo by to super rozšíření SW univerza. Váhám nad pěti hvězdami, ale nejsem si jist, zda si je Rogue One zaslouží. Z mého pohledu se určitě jednalo o jeden z nejlepších dílů celé ságy, ale problém jsem měl s chaotickým začátkem a tak trochu s postavami. Nicméně dám asi čtyři a po další projekci zřejmě hodnocení zvednu na pět… Doplněno: Ano, je to tak. Zvedám na pět. I druhé promítání mě přesvědčilo, že díky osudovosti se jedná o jeden z těch lepších SW snímků. Vizuálně a kamerově je to opravdu geniální... ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Po úvodních 10 minutách a překotném střídání lokací jsem si říkal, že Rogue One dopadne podobně jako Síla se probouzí (3***). Postavy jsou zpočátku dost nevýrazné, těžko se s nimi dá sžít, a ještě těžší je pochopit jejich prvotní motivace. Nejsou tu žádní Mistři Jedi, žádní spasitelé vesmíru, jen obyčejní lidé žijící životy pod jhem všudypřítomného Impéria. Na druhou stranu jim to dodává sympatickou uvěřitelnost. Jako v případě původní ságy, i zde se ale naštěstí daří zanechat rozpačitý úvod brzy za zády, a postupně do sebe zapojit všechny kousky skládačky tak, aby zapadli v podařený a smysluplný celek. Závěrečná třetina byl pro mne dech beroucí závod za prvenstvím o nejlepší díl Star Wars. Tím pro mne sice nadále zůstává Návrat Jediho (5***), ale tento nový přírůstek se určitě nemá za co stydět. Nesmírně potěšilo chytré, nevtíravé i vtipné provázání s ostatními filmy universa - klíčová ingredience, která tolik chyběla v Epizodě VII. Libí se mi i výrazně temnější atmosféra, který není laciná, není vytvořená digitální černotou, a příběhu sluší. Neurvalé zacházení s ústředními charaktery to jen potvrzuje, a zároveň dodává příběhu osudovost. V kombinaci s tím by sice bylo možná fajn trochu více přitlačit na rating, ale je otázka, zda by se tím Star Wars nevzdálilo od svého archetypu již přespříliš. Co se efektů týče, tam nemá smysl mluvit jinak než v superlativech, a je skvělé, že se tu objevila celá řada nových, pestrých lokací a digitálních vychytávek, které jen nevariují unyle to, co jsem již někde viděly. __Drobný spoiler. Možná v závěru škoda, že křižník zasáhl prstenec a nikoliv přímo štít. Konec spoileru__ Celkově rozhodně vynikající podívaná, kterou mohu jedině doporučit. 5***** ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Oproti Síla se probouzí, která ve mě nevzbuzovala příliš nadějí na povedené znovuvzkříšení série, určitě znatelné zlepšení a oživení. Svým pojetím vybočuje z ostatních dílů a zejmna díky odlišnosti postav je tak příjemnou a neokoukanou podívanou. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Ten film směřuje k jedinému bodu v závěru, který plynule přechází v začátek epizody IV, což je fascinující, stejně jako odvážné finále, které bohužel sráží skutečnost, že jednotlivé postavy jsou nám vlastně naprosto cizí. Tím pádem se nás jejich osud zdaleka nedotýká tak, jak autoři zamýšleli. Navíc občas nad stupidními dialogy i hloupými rozhodnutími kroutíte hlavou v tomhle filmu častěji, než je zdrávo, takže ani slušné finále nevytáhne tenhle film nad lehce nadprůměrných 65 %. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

No, tak jsem se včera po dlouhé době podíval na úplně nové snímky. Jedním z nich je toto. Vůbec vlastně nevím, proč tomu dávám tři hvězdy, asi z nostalgie. První díl Star wars jsem viděl asi před 25 lety, uchvátil mě, ale člověk by se měl vyvíjet a nestát na jednom místě a tohle "dílo" se na tom jednom místě pokouší stát a ještě se mu to nedaří, protože to teplo ze strany té pozitivní strany Síly vyprchalo a zůstala jen naprostá plytkost. Ten scénář je tak infantilní, že při pohledu na hodnocení snímku na csfd pociťuji jen smutek. opravdu už stačí ovcím tak málo, aby se nakrmily? Ta jednoduchost, hloupost a zoufalost snímku je tak očividná, že k tomu snad ani nemám co dodat. Hollywood dnes krmí především asijský trh v čele s Čínou, dobře, myslím si své, ale 80 % na ryze české databázi?!! ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Pohled na starwarsovské universum z tak trochu jiné perspektivy. Z pohledu zdánlivě obyčejných lidí, které až okolnosti donutily stát se hybnými silami v kosmickém světě a pokusit se převážit misky vah na svou stranu. Problémem je však poměrně plochý příběh a nemožnost se nechat od začátku unést svižným dějem, který se na plné obrátky rozbíhá vlastně až při finální katarzi. Určitě se jedná o doplnění celé ságy, která v kontextu celku svůj smysl má, ovšem je pravda, že absence výraznějších postav (DV jen párkrát nakoukl a v závěru zahrozil) je tady znát. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama