Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 8

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Jiné, špinavější Star Wars a nutno podotknout, že velmi podařené. Mé pocity z filmu jsou sice víceméně emotivně zabarvené tragickou Epizodou VII, nicméně i bez toho si myslím, že se jedná o film skvělý. Někteří by mohli namítnout, že postavy jsou nezajímavé. Já sem byl s tímto faktem naprosto ok, kvůli podstatě filmu. Ano i zde se objevuje Edwardsův nešvar toho, že se celý film v podstatě do finále neděje nic vyloženě zajímavého stejně jako u Godzilly. Já patřím k té partě lidí, kterým se nová Godzilla líbila a naprosto stejně sem to měl i tady. Na film se vyloženě dobře kouká a přesto, že se nic moc neděje nestačíte se nudit. Závěrečná půlhodinka vám to vyloženě perfektně vynahradí. A posledních 5 minut?? To je vskutku fanservice jak má být. ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Zklamání..nijak extrémně mě to nebavilo, obzvlášť Whitaker a scény s ním mě sraly natolik, že jsem málem usnul. A nevim, jestli mě srala víc ta postava, nebo on sám. Pak se ale objevil Vader a já měl chuť tleskat..takže to bylo takový jako na houpačce. S tim, že poslední půlhodina byla fajn a při posledních 2 minutách jsem se málem zesral blahem. Ale nevím..říkám si, jestli toho nebylo poměrně málo. Lord Vader je sice kurevsky mocnej, ale asi mi to nestačí. 7/10 ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

This is war! Nechápu jediný hejt na Darebáka Jedna (a to jsem jej viděl v 3D a češtině...). Force Awakens se mi ohromně líbilo a tady taky nemám co vytknout. Tedy až na hudební doprovod. Soundtrack sám o sobě funguje dokonale, ale za to zprznění Williamsovy ústřední melodie bych byl první, kdo Giacchina pošle na Scarif. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Po zklamání z Epizody VII přichází něco, co mě naprosto nečekaně dostalo. Podařilo se vystihnout atmosféru původní trilogie, a to včetně inteligentního humoru a soundtracku. Celé dvě hodiny jsem s napětím sledovala, jestli to povstalci dokáží (i když člověk přesně ví, jak to dopadne), a to je podle mě důkaz toho, že se to opravdu povedlo. Kdyby se filmaři vykašlali na natahování (a kopírování) příběhu a raději se věnovali podobným meziudálostem, byl by podle mě svět SW mnohem hezčí. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Hodnocení kamarádky, když jsem se zeptal, jestli na to jít: No, víš jak jsem si myslela že nudnější a blbější než Síla se probouzí to být nemůže.... Ale musím to trochu poupravit i za mne - ze 4 původních na 3 kvůli hodně špatně vypadajícím počítačovým obličejům admirála a princezny, to se fakt dalo udělat líp a nebo jen zezadu, Jinak docela dobrá výplň, prostý a odsýpající příběh, kterému kulisy SW sluší. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Loňský restart hvězdných válek s podtitulem Síla se Probouzí byl podle některých lepší, protože měl mnohem lépe vykreslené postavy. S tím souhlasím, ale právě to neznámo kolem postav v Rogue One mě bavilo mnohem víc. Jsou to prostě lidé jdoucí za jediným cílem. Nakopat Impériu zadek. Tahle jednoduchá story se režisérovi povedla vykreslit na jedničku. Film má celkem tíživou atmosféru od začátku do konce, kde nás čeká šťastný konec jenom tak napůl. Navíc jde o skvělé rozšíření Nové Naděje. Je to prostě STAR WARS od fanouška pro fanoušky a je to na nich sakra vidět. No a poslední půl hodinka je neskutečně skvělá. Celkově tedy spokojenost a film je pro mě o trochu lepší než Síla se Probouzí. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Rok u konce, konečně! Čekání se vyplatilo. Jak rád se zase a znovu ponořuji do tohoto "dokonalého" světa. Žádná jiná filmová série není tak propracovaná s tolika skvělými postavami, jako STAR WARS. I když toto nejsou klasické SW, jsou stejně tak dobré. Těch odkazů na původní sérii. Těch nových postav.. Prostě paráda. A těch posledních 20 nadupaných minut je naprostá extáze. VÍC, VÍC,VÍC !!! ()

ER 

všechny recenze uživatele

Už s příchodem další epizody Star Wars na tento "odskok" svět zapomene. Já tedy určitě a hlavním důvodem je zcela odlišný styl, který přináší pouze plno válečných scén a charakter vyprávění, který na hlavní linii epizod SW jen odkazuje a nic nového nepřináší.Tasení světelného meče až na závěr filmu je málo. A navíc, jak to s plány Hvězdy smrti dopadne,vím a žádné jiné překvapení se nekoná. Takže jako akční spektákl ano (v Imaxu se na tuto "válečnou zónu" dobře dívá). ()

Kofolacik 

všechny recenze uživatele

Prvy Star Wars, z ktoreho som mal pocit ze skutocne vykreslil svet v uveritelnej 'grounded' podobe, a nie uplne rozpravkovo ako vsetky ostatne diely... Je otazne ze ci to je negativum alebo pozitivum, pretoze nie kazdy vie brat Star Wars vazne. Tri najvacsie nedostatky filmu su 1. trochu prilis chaoticky zostrihana prva tretina, az prislis rychlo... no room to breathe. To potom sposobuje moju 2. vycitku, a to ze az na 2-3 vynimky, su postavy slabe, a po vacsinu filmu nam na nich absolutne nezalezi. - toto sa zmenilo po druhom pozreti. 3. Chyba tu John Williams... myslim ze jeho hudba je neodlucitelna sucast Star Wars universe, a bez neho to proste neni uplne ono... Mal tu minimalne zazniet Imperial March aspon raz, priestoru nato bolo dost! Kazdopadne velmi odvazny pocin, ktory Star Wars zobral do uplne novych hlbin, az tak velmi, ze mi bolo luto ze sa niektorym napadom nevenovali viac. Felicity Jones skvela, ukazuje ze herecky je v uplne inej lige ako Daisy Ridley. Skoda jej rebel boyfrienda, ktory je tak hrozne nevyrazny a necharizmaticky, ze neviem ci to bol zamer... alebo ci je ten herec len tak strasne otrasny. Sceni s Vaderom su absolutna delikatesa, ktoru s kazdy fanusik vychutna s usmevom na tvari :) Zaverecny prechod do Ep.4 tiez fantasticky zvladnuty. Po druhom (lepsom) zhliadnuti je premna Rogue One po Empire najlepsie Star Wars. 9/10 ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Až nestarwarsovsky kruté a krásne napojené na IV-ku. Viem, že celkovo asi o 1 hviezdu nadsadzujem, ale pre ten koniec a Darth Vadera musím dať plnú. A vy šiesti, čo ma (možno) čítate, určite na to chodte do kina, oplatí sa. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Její život byl smutný a nemá co ztratit, a tak když je třeba se rozhodnout, je rozhodnutí jasné, v tu chvíli je ale už vysoce pravděpodobné, jak celý příběh dopadne. Víme, že plány Hvězdy smrti povstalci získali, neznáme jména těch, kteří ho získali. Po dlouhé době opět setkání s Diegem Lunou - a příjemné. První SW spin-off vlastně nakonec dopadl velmi dobře. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Disney hodlá využít známé značky naplno. Dokonce má tolik odvahy se pustit do trochu jiných žánrových vod, alespoň částečně. Nabízí se otázka - děj je opravdu prostý a v Epizodě IV. shrnut jednou větou (která je zároveň ultimátním spoilerem). Film tedy musí stát na charakterech, což se však moc neděje. Vedlejší postavy nejsou špatné, ale s těmi hlavními je to již trochu horší. Srovnání s Epizodou VII. je bolestné. Asi nejdůležitější otázkou však je, potřebujeme temnou variantu Hvězdných válek? Nekonečná galaxie není zas tak nekonečná, jak by se mohlo zdát. Příběh skupinky jednotlivců (na kterých nám však musí v prvé řadě záležet), které podnikají dobrodružství ve světě černobíle (červenomodře) definovaného Dobra a Zla, fungovat může. Jaký přínos má tyto hranice pohádkové říše rozmělňovat (zabíjení a smrti je zde hojně)? Proč místo neustálých narážek na minulé díly (což je prakticky ve všech ohledech zbytečné) nepřijít s prostým dobrodružstvím ala úvodní znělka Strážců galaxie? Upřímně, jde přeci o narativ pohádkový, který může inspirovat i pobavit. Osobně mi přijde, že temné a vojenské prostředí je trochu slepá ulička. Uvidíme, co budoucnost (a desítky dalších filmů) přinese... Alespoň oceňuji snahu s materiálem něco dělat (a nevracet se do opravdu stojatě ohavných vod prequelů). ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Ano, vypadá to hezky, ale nebylo tam vůbec nic, co by mě nějak zvlášť zaujalo. Že se dá hrát s digitálními tvářemi, to už předvedlo několik filmů předtím. Naopak vyjma páru okamžiků v samotném závěru se v celém filmu vůbec nesetkáte se světelným mečem, ikonickou zbraní světa SW. ()

Pafnuc 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny takové celkově o ničem, zatímco poslední třetina meganámrd, jakej nemá ve SW obdoby. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama