Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 11

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle je jen na malý komentář. Naprostá bomba, jsem nadšený. Staré dobré StarWars! A že jsem v nich viděl Hvězdnou pěchotu, Vetřelce, Pána prstenů a Apokalypsu? To mě právě potěšilo! A žádný sentiment. Mrtvola na mrtvolu, tolik postav najednou snad ještě Disney nepohřbil. A oživení P.Cushinga? No to mě teda...Monstrózní bitva na závěr tak, jak to snad mohlo být jen u Endoru...prostě paráda! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ve svý podstatě úvodní titulky epizody IV Hvězdných válek ve formě celovečeráku, v kterým se konečně neřeší jen hvězdy, ale i války. Jo, není to dokonalý, má to výrazný plusy i mínusy, přesto je Darebák Jedna (muži kultury pochopí) řemeslně poctivou a vizuálně atraktivní kvintesencí SW univerza. Highlightem filmu je bezpochyby finální konfrontace s Vaderem, která prostě bere dech...... Co dodat? VŠICHNI JSOU MRTVÍ, DAVE! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je v skutku prekvapujúce, že ako milovníka Star Wars sa Rogue One u mňa predral na úplnú špičku všetkých doterajších filmov a teda aj cez všetky hlavné diely. A to aj cez skutočnosť, že sa v tejto časti skoro nedočkáme žiadneho súboja so svetelnými mečmi. Česť jednej výnimke. A pritom lightsaber súboje sú asi nielen pre mňa hlavným lákadlom Star Wars filmov. Zrejme budem musieť pozmeniť názor, pretože o to prekvapujúce je zistenie, že Solo sa u mňa radí hneď na 2.miesto v rebríčku obľúbenosti Star Wars filmov. Ale viac o Solovi sa vyjadrím v jeho komentári. Rogue one nepotrebuje svetelné meče, Skywalkerov, žiadny nudný senát alebo Sithských lordov. Na Rogue One sa kochám každou jednou scénou, prostredím, planétou, loďou, či kostýmami. Zabudnite len na bielych stormtrooperov, tu ich bude nespočetne viac. Nieje jediná - hoci pár sekundová scéna, ktorú by som pri opätovnom pozeraní preskakoval. CGI na hrane dokonalosti a to nepíšem len o AT-AT alebo AT-ST, ale o CGI de-aging postavách. Rogue One je plná prekvapení, akcie a skvelej hudby. Vynikajúce pojítko medzi epizódami III a IV. Jyn Erso - najobľúbenejšia postava zo sveta Star Wars (po Anakinovi). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som nadšený. Nečakal som, že ma to až tak pohltí, ale ľúbilo sa mi to viac ako Epizóda VII. Nikdy som si nepredstavoval tak veľkolepo podané úvodné titulky s Epizódy IV a som rád, že sa s Rogue One nestala zbytočná výplň. Ano, je pravda, že tento Star Wars Story je iba výplň, ale na druhú stranu priniesla opäť niečo nové. Nových hrdinov, nové a vizuálne úchvatne a rôznorodé planéty, akciu zo starými dobrými X-Wigmi, famózneho Dartha Vadera, ktorý tu má jednu s najlepších scén v celom SW, ale aj rôzne odkazy, prepojenia alebo camea, ale predovšetkým Iný a drsnejší pohlaď na boje rebelov s impériom. Čo sa týka hudby, tak všetci vieme, že John Williams je jednoducho nenahraditeľný. Giacchino nemal jednouchú úlohu a aj keď s ničím výrazným neprišiel, čo môže byť trošku škoda, v konečnom dôsledku to nevadí, pretože hudba funguje skvelo aj bez chytľavejších melódii. V rámci castingu je to fajn, ale na druhú stranu, niektoré postavy by mohli o sebe viac povedať. Koniec koncov úchvatná vizuálna stránka a luxusný záver to mne, fanúšikovi Star Wars, plne vynahrádza. Obľúbený soundtrack: Your Father Would Be Proud, Jyn Erso & Hope Suite. 90% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotný mezičlánek nejmohutnějšího filmového univerza, který se zcela vymyká mezigalaktické telenovele George Lucase a nenevazuje na své předchůdce ani stylistickým rozvržením scén, ale v měřítkách kvality vlastního scénáře jsou všechny technické i narativní volby takřka vynikající. Od herců představujících nepříliš rozvedené postavy, přes enormně působivé lokace až po chladnokrevnost a zvýšenou autenticitu akčních sekvencí oproti ostatním dílům. Nesledujeme ikony stříbrného plátna, sledujeme autentické a velmi sympatické charaktery v boji proti zdánlivě neporazitelnému nepříteli, a závěrečné bitevní scény s nimi prožíváme a strachujeme se o ně - a pokud už se objeví nepopiratelná ikona, očekávaný Darth Vader, jsou jeho momenty natolik úžasně vypreparované a nostalgické, že by se jeden skoro pos*al nadšením (jeho bojová scéna je jedním z nejlepších okamžiků celé série)... Od Edwardse jsem čekal možná ještě trochu více atmosférickou akci, ale jinak ukočíroval takhle miniaturní dění v rozsahu dvou hodin skutečně působivě, se značnou dávkou osudovosti a hlavně inovace, a opět ukázal, že je mistrem v procesu "největší hrůzu zlo nahání, když není příliš vidět" (předloni Godzilla, nyní Vader). Plus výtečná hudba, Williams může do důchodu v klidu... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za mě má tohle se Star Wars společný leda tak Vesmír, jinak fakt nevím, jak blíž to charakterizovat. Hvězdný bordel, jako když sledujete noční oblohu v šesti tisících. Neměl jsem sebemenší šanci vyznat se ve všech narážkách a odkazech na původní sérii, to bych musel mít v rukou Encyklopedii Star Wars 1977-2015 a co pět minut řvát na promítače, ať to zastaví, že si potřebuju něco nalistovat. Jenže ani jako samostatný příběh mě to moc nerozpálilo. Přišlo mi, že jsem si prožil takový osobní exkurz do tajů senility - čas pomalu běžel a mně bylo všechno čím dál tím víc úplně jedno... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

"Jako dobré, ale." Přijde mi, že panuje vcelku shoda. Že Rogue one byl jedním z nejočekávanějších filmů roku a že ta očekávání nenaplnil. Dokonce panuje i shoda v tom, co se nepovedlo. 1) odebrat z filmu lehkost, až pohádkovost typickou pro SW a ničím ji nenahradit. Není z principu špatné natočit military scifi ze SW světa, ale to by ten film musel působit tíživěji, osudověji, inrenzivněji - a ne jen špinavěji. 2) A hlavně, a s bodem jedna to vlastně souvisí: pro vtažení do děje, pro to, aby nám na postavách záleželo, jsou potřeba ty postavy. Dát jim nějaké pozadí, příběh, motivaci - důvody s nimi souznít. To, co se tak pěkne povedlo v SW7 u Rey, Finna a dalších. A co tady z nějakého důvodu nefunguje. Ještě třeba na začátku, s malou Jyn, a později Whitakerovým Saw Gerrerou, ale pak mi to celé přišlo málo propojené. Kde se vlastně asi s většinou neshodnu - robota 2KSO považuju jednoznačně za nejlepší postavu a většinu jeho vtipných hlášek za opravdu vtipné. Jen nejsou prvoplánově srandovní, spíše jsem v nich viděl způsob vyjadřování a la Sheldon z BBT. A tak mi jako největší dilema pro všechny přijde, jestli těch 70 % zaokrouhlit na 3 nebo 4 *. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Rogue One je především celovečerní verzi úvodních titulků Epizody IV. Také se jedná o první spin-off ze světa Star Wars a především jde o film ve kterém se neobjeví jediové, Skywalkerové a světelní meče (téměř) Disney do tohohle všeho strčil svou investici a............zatraceně mu to vyšlo. Rogue One ani zcela nedosahuje kvalit Epizody 7 ale jinak se jedná o úžasný film který má snad nejtemnější atmosféru ze všech Star Wars filmů a především geniální válečnou atmosféru. Ta nostalgie je tam velice hodně a to je důvod proč je ten film pro mně asi tak oblíbený. Když se prostě objeví Vader (ve filmu má snad nejlepší scénu) a další slasti je to neuvěřitelně silné. Řeči o filmu roku jsou až moc silné už proto, že Marvel to letos emocemi podojil víc. Rogue One ale jinak splnil cíl a Disney snad nepřestane každý rok pouštět výborný Star Wars film. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jediná skutočná Suicide Squad z roku 2016. Atmosféru Gareth Edwards zvláda prekvapivo lepšie než J.J. Abrams a to nielen vďaka oživenému Petrovi Cushingovi. Rogue One na rozdiel od Force Awakens vyzerá, že sa odohráva v tom istom svete ako zvyšné epizódy. Údajné masívne pretáčky na príbehu nevidieť, ten je celkom celistvý, i keď mu chýba drive (čo ale zase môže byť aj tými pretáčkami, ktoré mali zjemniť inak celkom drsnú atmosféru filmu). Čo je ale najpodstatnejšie, prvý krát sa (v ságe, ale ani v kinematografii toľko príkladov nie je) stretávame s konceptom expanded universe v médiu, ktoré doteraz patrilo kanónu. A je to presne také, aké sa dalo čakať. Solídna veľkolepo nakrútená ale maximálne zbytočná a neobjavná zábava. Každá jedna regulérna epizóda bola epická, posúvala príbeh vpred, kládla veľké otázky, alebo na ne odpovedala. Tá z Rogue One je zodpovedaná v úvodnej scéne. Aj keď záver filmu je celkom hutný, Rogue One nerozpráva príbeh, je len informačným médiom poskytujúcim nepotrebné zaujímavosti z pozadia vybranej udalosti. Je to jedna roztiahnutá scéna (resp. dve vety v rolujúcom titulku) na celovečerný film. Ale z posledného záberu mi vybehli slzy do očí... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem Star Wars a celé to tak nějak jde mimo mne. První filmy mi přišly zajímavé jen z toho důvodu, že se ke mně dostávaly v dobách, kdy nebylo moc na co koukat a tak se bralo na videokazetách cokoliv. Přeci jen jsem tehdá ještě nebyl schopen ocenit dokonalost seriiálů typu Muž na radnici, Okres na severu, Zákony pohybu či Plechová kavalérie. ad....! :-) . K těmhle filmařským a hereckým majstrštykům musí člověk prostě dozrát! Nu a teď se někde bavil Dan Vávra s jehož myšlenkovými toky kritizujícími soudobý všeobecný rozmach debility většinou souzním) v nějakém podcastu. Tam se řešily digitální efekty ve filmech a on zmínil tohle, jako že to je dost dobrý. A čistě z filmařského hlediska bez ohledu na celou tu hvězdnou mytologii to prý stojí za spatření. A tak jsem zavětřil a řekl si, že holt nějak ten souboj se svítícíma mečema a pípajícím robůtkem přežiju, byť mi přijdou srandovní (milovníci Hvězdných válek nechť mi prominou). A tak nepolíben celým příběhem, jen mlhavě si vybavujíc základní osnovy dvou znepřátelných světů jsem pln zvědavosti usedl do gauče a začal sledovat Rogue One. A líbilo se mi to. Už jen všelijaké to obyvatelstvo jednotlivých planet... Myslím si, že Sir David Attenborough by měl z leckterého druhu docela radost a s BBC by tam mohl natáčet zajímavé přírodopisné dokumenty. Felicity Jones mám rád, Mikkelsen dle mého asi není hercem úplně pro tohle, ale budiž. Z čeho jsem byl nadšen byl ten digitální svět, ty souboje, přestřelky... To byla fakt pecka, která bavila a druhá polovina filmu se to v podstatě řeže hlava nehlava v kuse. Takže i když to není můj šálek imperiální kávy, dávám za 4 odeslané soubory. * * * * ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Udělejme si v tom jasno už od začátku - Darth Vader je moje nejvíc nejoblíbenější filmová postava na světe a všech dob. A Rogue One obsahuje dva naprosto úžasné Vader momenty. Na straně jedné je Vader jako badass killer, který jednou rukou řeže lidi lightsaberem a druhou jimi mlátí o strop - přesně tak jak by to nejobávanější zabiják té doby měl dělat. Na straně druhé je to ale Vader (nebo aspoň to, co z něj zbylo) naložený v jakémsi léčivém roztoku, zavřený ve své temné věži na Mustafaru - na místě, kde přišel o všechno, co mu bylo drahé a kde začal jeho život v evidentně permanentní bolesti a samotě. Svět si Vadera ochočil, když se začal objevovat na obrázcích s Hello Kitty a v televizních reklamách. Edwards mu konečně zase vrátil koule a za to má ode mě velké díky. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si představoval Episodu 7, jenom ve velkolepějším stylu, žádná vykrádačka sama sebe, ale krásné navázání. Musím uznat, že na spin-off je to naprostá pecka. Nemám co vytknout, super vsuvka mezi EP 3 a EP 4. A Darth Vader, to je prostě masér!! Nová naděje, snad další díly budou stejně tak originální a zábavné jako tento :) [Imax 3D] 29.12 - O 14 dní později a druhá návštěva kina (UH), tentokráte 2D. Nadšení není již tak obrovské a kulervoucí jako z pompézního zážitku z Imaxu 3D, každopádně jak jsem uvedl v první části komentu, opravdu povedená vsuvka, k dokonalosti mne chyběl už jen nějaký duel se světelným mečem :) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

První polovinu mi to spíš než Star Wars připadalo jako nějakej post-apokalyptickej Šílenej Max, ale ani mi to nevadilo. Díky sympatickejm postavám (nejradši sem měl asi slepýho Asiata a toho rejpajícího robota) a skvělé vymyšlený výpravě, jsem se navzdory poměrně strohý zápletce skoro nenudil (i kdyz možná tak o 5-10 minut to zkrátit šlo). Poslední půl hodina je našláplá slušnou akcí a Darth Vader si tu střihne jednu ze svejch nejlepších scén ze všech epizod. Celkově nevim jestli mě to bavilo víc než sedmá epizoda, ta na mě asi v kině měla větší dopad a hrála víc na nostalgii a navíc to jsou dva docela dost odlišný filmy, ale zas tady se toho asi o trochu víc dělo a ta banda rebelů to docela táhla, klidně se jim mohlo věnovat trochu víc prostoru na úkor třeba trochu zbytečně moc dlouhý, ale jinak i tak fakt skvělý akční čtvrtině. 90% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Vyloženě nadšený nejsem (kvůli trošku nepřehlednému začátku), velmi spokojený ale ano. Je to výborný film a ten konec je krásný doják. Takže jo, je dobře, že ten film byl natočený. 8/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Som neuveriteľne rád, že vôbec nerozumiem, prečo niektorí jedinci dali Rogue One tri alebo dokonca dve hviezdy, pretože ja sa hrdo radím medzi tých, ktorí s radosťou hodnotia plným počtom. Spočiatku mi na Star Wars Story chýbala klasická SW zvučka, ale ku koncu som si na tú novú tak navykol, že som s ňou nielenže nemal problém, ale sa mi aj mimoriadne zapáčila. O nových postavách možno povedať, že sú buď dostatočne sympatické (Jyn, Cassian, K-2S0, Krennic, Galen Erso atď.) alebo minimálne pomerne znesiteľné (Baze, Chirru), čo v zrovnaní s novým SW VII a otravným Finnom beriem ako plus. Tak isto z trojky záporných postáv, menovite Tarkin, Vader a Krennick to zvládli všetci na jednotku a Vader je štýlový ako snáď nikdy predtým, čo rovnako v porovnaní s nie zrovna bezchybným Kylom Renom považujem za plus. V neposlednom rade chválim aj takú tú netradičnú cestu, ktorou sa Rogue One vybral, pretože tento spin off nie je sci-fi heroický, ale sci-fi "realistický" (ak sa dá slovo realistický pri science-fiction použiť), skrátka taký tvrdší a nielen z dôvodu, že sa blastorové strely nevyhnú ani mnohým hlavným postavám. P.S. ak som v priebehu snímku chcel dať "len" štyri hviezdy kvôli troška zdĺhavejšiemu rozbehu a pocitu, že mi chvílu trvalo, kým som si zvykol na všetky nové postavy, skvelý akčný záver, ku ktorému som na konci mal len otvorenú pusu dokorán, pretože zvládol mňa, čo by diváka, zaujmúť bojovým sekvenciami a famózne natočeným, nostalgickým napojením na epizódu IV, mi bez premýšlania dovoľuje udeliť Rogue One i keď nie stopercentný, ale v každom prípade úctyhodný plný počet. "Rebellions are built on hope" ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplné sedmičce přichází přesně takové Star Wars, jaké má být - temné, akční a kulervoucí. Natočené pro fanoušky, obsahující množství odkazů a hromadu věcí, které ke SW neodmyslitelně patří. Herecké obsazení je zvládnuté na jedničku, příjemný humor vykouzlí úsměv na tváři a Darth Vader je prostě borec. Jako fanoušek naprostá spokojenost. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale nejmenovat se to Star Wars, tak myslím, že většina lidí to mine bez povšimnutí. kvality, zvraty, herecké výkony, nápad, gradace...??? ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama