Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 3

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

Etherium 

všechny recenze uživatele

Tu je niečo, čo my chýbalo v sedmičke - hviezdne vojny. Nemám absolútne žiadnych výhrad ohodnotiť film na 100%. Ako sa hovorí "trafil si klinček po hlave", tak tu autori trafili jedným úderom 10 klinčekov. ()

t4 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl "bezny" sci-fi film, mozna bych tomu dal lepsi hodnoceni (65%), ale protoze se jedna o starwars, tak lepsi hodnoceni nez ** dat nemohu. Ze 133 minut se to jako starwars tvari mozna v necele desetině, a to mi prijde sakra malo. Dle marketingove masaze za posledni 3 mesice jsem cekal proste vic. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Gareth Edwards. Režisér, ktorý natočil sračkovský Monsters, a ale že poriadne dojebal Godzillu, sa nám postaral o Star Wars film. Automaticky som mal veľké obavy. Som rád, že sa nevyplnili. Roque je skrátka iný Star Wars film. Trocha drsnejší, sem tam temný, no hlavne funguje ako akčná jazda. Páči sa mi, ako chcel zachovať celkový vizuál starej trilógie a pritom ju sprosto nekopíroval. (Ahoj J.J. Abrams). Páčil sa mi koncept, že Aliancia niesu neviniatka. U mňa vynikali hlavne Donnie a Felicity. No nič. Zajtra si si dávam pokračovanie Roque One ()

Majoslav11 

všechny recenze uživatele

"The Force is with Me and i am one with the Force !" Niektoré filmy musia zniesť ďaleko prísnejšie hodnotenie ako iné, pretože kvôli svojmu menu alebo značke majú ľudia príliš veľké očakávania. Oproti tomuto potom stoja rôzne výplachy a sračky, ktoré dostanú solídne hodnotenie, pretože kritik "sa po celý čas bavil napriek tomu, že čakal niečo horšie". Nechápem teda tak zlé hodnotenia práve tohto filmu. Bolo to skvelé po všetkých stránkach. Mám len jednu výtku a to k príbehu, ktorý rieši len jednu základnú dejovú líniu a nevybočuje do iných dejových liniek. Lokácie, herci, hudba, efekty, akcia, humor, dialógy, i odkazy na filmy minulé a prepojenie s pôvodnou trilógiou u mňa na výbornú. Lepšie než minuloročná Epizóda 7. ()

Khare 

všechny recenze uživatele

Chystám se na druhém shlédnutí, po kterém možná hvězdičku přidám, protože po tom prvním mi k naprosté spokojenosti chybí málo! Po slabé Epizodě VII mohlo zklamat jen máloco a Rogue One rozhodně nezklamal, naopak. Škoda že Disney nechává na scénářích ke Star Wars pracovat zásadně buď toho, co umí silné začátky (Epizoda VII), nebo toho, co umí skvělé konce (Rogue One). Rogue One má perfektní poslední třetinu, ve které si tvůrci můžou dělat prakticky cokoliv, protože jen málo z toho, krom ústředního získání plánů, má vliv na události Epizody IV. Postavy, které nejsou jen bezejmennými statisty, sympatické ústřední "duo", konečně i odvrácená strana rebelů. Objevení známé postavy v samém závěru úžasné. Za mě palec nahoru. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT! Jo, tohle jsou zase Hvězdné války. Po propalu, kterým je sedmý díl, jsem opět propadl šílenství univerza Star Warsu a dechberoucí efekty, klasické dialogy, které přesně sedí do konceptu filmu, a poměrně netradiční konec hlavních hrdinů, mě po odchodu z kina donutili říct: Bavil jsem se a ne málo! Za mě jasně upřednostňuje tenhle snímek, před svým o rok mladším bráškou. A dost kecání, mám rozkoukané Klonové války... ()

cortez 

všechny recenze uživatele

No pěkná podívaná. ATAT na tropických ostrovech. Všechny bojuvky i finální bitva na/nad Scarifem prostě parádní. Digitální Tarkin se myslím povedl. Leia už tak moc ne. Co bych tomu trochu vytkl je, že každa akce by snesla klidně scenu dvě navíc. Strašně rychle to vždycky odsypalo a už začala další akce. Ale možná to byl záměr - nějak moc to nerozvádět:) Celkem pekne to i navazalo na IV dil. Za me tak 4,5 ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

May the Rogue be with you... První spinoff ze světa SW obstál na výbornou. Je důkazem toho, že SW není pouze Síla, souboj světelných mečů, nebo nesmrtelný hrdina, který převrátí dění celé Galaxie na hlavu. Zde se nám naskýtá příběh pár řadových vojáků, rebelů, kteří ve víru velkých velkých událostí a v říši ovládané Impériem neznamenají nic. Přijdou a zase odejdou, aniž by si Galaxie jejich jména pamatovala. Ale jejich činy jednou Galaxii pomůžou vrátit rovnováhu... Je pravda, že hlavní hrdinové odboje mohli být vykreslení líp, nebránil bych se alespoň hrubému nástinu jejich minulosti, kam směřují, proč dělají to, co dělají. V tomto ohledu mi například postava Donnie Yena připadala velmi nedopracovaná, to stejné i jeho parťák. Naopak přítomnost Dartha Vadera byla cítit napříč celým filmem a od začátku bylo zřejmé, kdo je tady pánem a podle koho se bude tancovat. Záběry s ním, ač jich nebylo moc, patřily k těm nejpovedenějším. Jeho závěrečné solo bylo důkazem, jak žalostně málo tento zlosyn toho na plátně doposud předvedl a nakolik byly jeho schopnosti nedoceněny. I když je fakt, že v 70. a 80. letech nemohl předvádět bůhvíjaké sithské umění, když jenom samotný světelný meč byl v té době ohromným vizuálním počinem. Jenom knihy a počítačové hry nám ukazují, nakolik je Vader mocným Sithem. Stálo by za to jeho schopnosti ovládat Sílu rozvinout i v dalších spinoffech. Rogue One na mě zanechal velice příjemný a dobrý dojem. Samozřejmě epičnost a nějaké dějové zvraty se nemohou rovnat hlavní příběhové lince, která ještě doposud vzniká. Přesto vás Rogue One navnadí a znovu vás vtáhne do světa Star Wars, o kterém se chcete dozvědět mnohem víc než jen z šesti filmových epizod. Zároveň tak trochu "očistil" naivitu a logický nedostatek Epizody IV, ve které stavitelé Hvězdy smrti čirou náhodou zaviní existenci "slabého místa". A hned na to, co se objeví Luke, o něm Povstalci ví a rovněž znají recept, jak HVězdu smrti zničit. Rogue One nám poodhaluje, že toto "slabé místo" nevzniklo díky chybným výpočtům všemocného Impéria (jak se nám odpousd zdálo), ale díky mazané lsti jednoho z jejích konstruktérů, kterýmu Impérium z osobních důvodů lezlo krkem. Lest, díky které se z nezničitelné zbraně stal objekt pro první ostré testování Síly Luke Skywalkera v praxi.:) ()

Leuan odpad!

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, přiměl mě přijít na další SW, i když po sedmé epizodě jsem se zapřísahal. Disney vyrábí marketingová pozlátka, filmově však jde o odpadky. Něco jako popcorn. Hudba příliš naléhavá, stále stejné náměty, opakující se smyčky. Hlavní holčička s plnou hubou kelčáků. Ty musí čas od času oblíznout, jelikož na nich zadrhává horní ret. Její herecké nadání může signalizovat vážný problém v britské herecké škole. Postava má tolik lýdršipu a týmbyldyngu, až to rozechvěje kolena zúčastněným válečným veteránům, senátorům a všech v nejbližší galaxii. Ona je totiž moc důležitá. Scénář je místy překotný, z velké části je to "vata", díky bohu mají stále lepší počítače a triky, hodně jsme opět oprášili fráze, PR tomu správnému vlastenectví a správnému odboji/terorismu. Plno otravných míst, příliš počítačových, příliš sošných a epochálních. Kdo touží po velkém bijáku, dostatku času pro konzumace opravdu velkého kyblu popcornu a nějaké té Koly, jakkoliv rezignujícím na předchozí dosažené filmařské úspěchy série SW, bude jásat. "Síla" je hajzlpapír, to už víme z epizody sedm. Co Master Joda a chudák Luke cvičili a ovládali s obtížemi, jde novým postavám jak vytírání. A právě v těch okamžicích jsem si uvědomil, že filmový průmysl si zase vytřel se mnou. Snad se poučím a nebudu chodit na pohrobky kdysi slavné série. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od najočakávanejšej sedmičky som k tomuto filmu nepristupoval s minimálne polročnou nervozitou hodnou malého parchanta. Vlastne vieme, ako sa celý príbeh skončí a preto sa nebojíme "niečoho nového". Miestami som čakal, čo sa stane, čím prekvapí, čo sa stihne posrať. Aká tolerančná nutnosť ma bude iritovať, prípadne aké nové svetlo do univerza prinesie tento zásek. Doprial nám krásne scenérie, dávku nostalgických postáv a samozrejme epický záver. Takže vlastne taká jednohubka, ktorá neurazila, no zároveň mi dekel neodstrelila. Pri scéne s Vaderom som badal natiahnuté lícne svaly a zdvihnutie zo stoličky...(die rebel scum, dieeee!)! ;C ()

Staple 

všechny recenze uživatele

To že tohle je jiné Star Wars bylo jasné hned ze začátku (Ti co viděli aspoň jeden film to poznají ). Ze začátku to není ani bůhví jak pohlcující. Naštěstí po prvním střetu s Impériem sem se opět dostal do té správné rebelské nálady a hrdinové mě začali zajímat a jak film graduje, tím je to lepší a lepší. Co se týče technické stránky, tak je to asi nejhezčí Star Wars film vůbec. Kamera je perfektní a akční scény působí jak z těch lepších válečných filmů. Velikou kontroverzi způsobila postava, která byla kompletně CGI. Je to znatelné, ale například kamarádi v kině, kteří nejsou v Star Wars tolik zažraní si ničeho nevšimli. Zápory jsou asi jen ve špatném seznámení s postavami, ale ty postavy mě bavili, jen sem chtěl vědět víc o jejich minulosti, ale film trval něco málo přes dvě hodiny a táhlý rozhodně nebyl a holt vše se do filmu nevejde, takže jsem to schopen přežít (narozdíl od Suicade Squad). Lepší jak The Force Awakens to nebylo a ani bych to nikomu nedoporučovat jako startovní Star Wars, ale až skutečně proniknete do tohle světa, tak tento film opravdu doceníte. Za mě 4* a nemohu se dočkat na druhé kolo. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině a dal tomu i druhou šanci doma v blu-ray. A nelze nic než jen konstatovat, že je to asi nejlepší Star Wars, co jsem viděl(bijící se s trojkou...ač trojka až na silný přerod až tolik nenabízí). Dialogy mají hlavu a patu, vtip a působí to kompaktně a světe div se celkem uvěřitelně, když do toho nestrká prsty pedofil jménem Disney. No první půlka se rozjíždí, ale pak to nabere obrátky a je to geniální akční sci-fi jak se patří. Prostředí, lokace, to jak je to natočeno za jedna hvězda. Nové Star Wars oproti tomuhle je trapné hnusné béčko, které má velký rozpočet a hovno z toho. Dalším pozitivem jsou herci -sympatičtí, narozdíl od toho britského potrata Jedi-kundy vs neumím skoro nic aka záporák Snejp aka Kylo Ren. EDIT: Vesmíný fight na závěr je setsakra spektakulární a kulervoucí. Hrozím se, že to je na dlouhou dobu nejlepší Star Wars. ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

Je úplně jasné, že cílem bylo co nejširší publikum, v čele s dětmi. To by nebyl ani takový problém, kdyby se Rogue One nesnažil být vážným "válečným" dramatem, za což ho někteří přemoudřelí kritici označují. Takový film totiž nemůže perfektně fungovat bez tísnívější atmosféry a prokreslenějších postav, na kterých by divákovi záleželo. No a tak z toho vznikla dost předvídatelná a zpočátku zmatečná Epizoda 3.5, která ale narozdíl od těch regulérních dílů postrádala duši, epičnost a další věci, které dělají Star Wars tak výjimečnou sérií. Ve výsledku tak nejlepší scéna byla až ta, kde se konečně objevil Vader s lightsaberem. Rogue One sice celkově nebyl vůbec špatnej, ale nijak se nelišil od jiných, leč nadprůměrných blockbusterů. Některými nenáviděnou Epizodu 3 tak nakonec shledávám jako mnohem lepší podívanou. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Přesně po roce od skvělé VII přicházejí drsnější Star Wars s nejlepší choreografií soubojů (Donnie Yen vládne) a luxusně vypadajícími akčními scénami. K postavám si bez problémů člověk najde cestu. Konečně rebelové nejsou jen klaďasové až na půdu, ale lidé, kteří museli dělat nepěkné věci. Naproti tomu Impérium bez mrknutí oka vyvraždí půl planety. Krásné lokace, hezké nápady, humoru tak akorát, stejně jako pomrknutí.... Hudba velmi slušná, i když to samozřejmě není Williams. Pár chybiček by se našlo, ale pár super scén také. Velká spokojenost ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Docela se divím těm průměrným hodnocením. Vizuál je pastva pro oči, film ubíhá poměrně svižně a závěr je dechberoucí. Některé postavy by sice mohly dostat více prostoru, když příběh řeší jen tu jednu věc, o které víme, jak dopadne, ale mě to uspokojilo. S větší péčí o postavy bych tomu napálil pátou, ale rozhodně nejsem zklamaný a musím říct, že tahle nová éra Star Wars mě hrozně baví. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Za mě a za manželku 4*. A ano...líbilo se nám to více, než Síla se probouzí. Bylo to výpravnější, zábavnější, sympatičtější. Dal bych si klidně další díl. Obecně, ano, je tomu tak, pojem Star Wars pro mě moc neznamená. Tedy dříve ano - myslím tím první tři filmy, co jsem v mládí hltal. Novější verze ale můj povodní pohled na tento svět změnily a SW 2015 to také nenapravily. Tento díl jsem už nechtěl vidět. Zdálo se mi to jako nějaké béčko / doplněk...ale dle recenzí jsem se rozhodl, že půjdu a nelituji ani trochu. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama