Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 1

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

FOndra 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaký moderní přístup ke staré látce ale opět jsou tu stovky robotů , co se do nikoho netrefí a když můžou, tak se nechají mlátit po hlavě. Parta bezdomovců se nepozorovaně vkrade na základnu plné moderních technologií. Vím že je to pohádka ale těch nelogičností je až příliš. Působí to parodicky. Dalo by se to přežít ve zdraví, mít to o 40 minut méně ... Nevím co tak potěšilo fanoušky ságy?Po sté točí to samé stále dokola 30% ()

S.A.D. 

všechny recenze uživatele

Je to takový schizofrenní film. Nemůžu si pomoct, ale první polovina je prostě málo Star Wars. Hlavní hrdinka připomíná tu z Hunger Games, další postavy na tom nejsou o moc lépe, celé je to málo uvěřitelné a tak nějak to nemá hloubku. Jenže pak se zničehonic splaší tauntaun a druhá půlka je totální jízda toho nejtvrdšího SW kalibru, srovnatelná s atmoškou starých dílů. Sečteno a podtrženo, můžeme počítat, že budoucí snímky mimo hlavní epizodickou linii prostě budou cítit novotou dnešních "proměnemocpovedených" divergenciozních, labyrintózních apod. ság; snaha o zalíbení u mladších je pochopitelná a z ekonomického hlediska i zřejmá. Přesto, v Ep. 7 se to povedlo daleko lépe. Nezbývá než doufat, že příště se autorům povede vměstnat více SW ducha na úkor uměle nastavené modernizace, a tak si bude většina ze všech generací, milujících SW, spokojeně chrochtat. 7,2/10 ()

FLVEKK 

všechny recenze uživatele

Akce, akce, akce, pořád akce. Star Wars trochu jinak, než jsme zvyklí :). Nebo spíš pořád stejně dobré, akorát bez rytířů Jedi, které bych určitě uvítal, ale i tak jsem se bavil. Dart Vader určitě potěší a návaznost na Novou Naději taktéž :) Parádní hudba, nemám co vytknout :). 90% ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Po tých nepríjemných informáciach, že sa film pretáčal pár mesiacov pred premiérou a Disney sa všemožne snažili zmeniť jeho tón som teda žiadny zázrak nečakal. Ale nakoniec som odchádzal z kina spokojný. Je to hlavne jedna veľká nostalgia, ktorá pekne odkazuje na pôvodnú trilógiu. Nie je to žiaden zázrak ale filmu taktiež nič výrazne nechýba. Vytkol by som len naozaj rýchly a chaotický začiatok po predstavení loga (čo minúta to iná planéta pomaly) a hlavne soundtrack. Pozerať Star Wars a zachytiť možno 3 minúty nejakej známejšej melódie a zbytok tvorí len akási generická výplň ma moc radosťou nenaplnilo. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

3D a SK dabing: Snímok sa mi zdal byť tmavý, miestami až príliš... (rovnaký názor mali aj iní návštevníci kina) a sk dabing bola hrôza! (žiadne emócie a dialógy pripomínali snáď Komisára Rexa). Príbeh: Neodchádzal som rozčarovaný z kina ako u snímku Star Wars: Síla se prebúdza, ale príbeh ma skoro neoslovil. Ako divák som si k postavám nevytvoril žiadny vzťah a srdce mi zaplesalo až keď sa zjavil Darth Vader. Snímku chýba konsolidovaný príbeh a hlbšia práca s postavami. 2D a originálne znenie: Snímok v pôvodnom anglickom znení je asi o 30% lepší ako ten dabovaný. Hodnotenie ponechávam... u spoločnosti Walt Disney by mali viac študovať svet SW, inak by vedeli že v hyperpriestore sa nedajú vysielať ani prijímať žiadne správy. ()

Jan.Sus 

všechny recenze uživatele

První dojem? Naprosto spokojený! Je to jiné než klasické Star Wars. Temnější, řekl bych i dospělejší. Začátek sice trochu nepřehledný, ale pak film nabere obrátky a drží se až do konce. Herecké obsazení pro mne velká neznáma (až na Madse Mikkelsena) a o to větší překvapení. Felicity je naprosto skvělá a taky ji velmi dobře sekunduje i Diego Luna. Humor je zde sázen po troškách, zato však naprosto nekompromisně možná až moc upřímně od robota K-2SO. Vizuální stránka je skvělá a i upravený Tarkin i princezna mi přišly uvěřitelní (na rozdíl od některých diskutujících). I když jsem byl smířený s tragickým osudem všech hlavních hrdinů už před začátkem filmu, to muselo dojít každému, stejně jsem byl na konci na měkko. Vader, i když byl ve filmu jen krátce, byl snad nejhrozivější ze všech jeho vystoupení v této sáze, obzvláště na konci jsem se ho fakt bál. Osobně nemám filmu co vytknout a proto nemůžu jinak než 5 hvězdiček. ()

DmKK 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr , star wars už jsem neviděl 3 roky , tohle mě neodradilo , ale zase úplně nenaladilo. ()

Galaktus 

všechny recenze uživatele

Ano. Název Star Wars Story sedí. Ale k originální sérii Star Wars nesedí vůbec nic. Těžkopádný scénář, který diváka hned na začátku zaplete do nicneříkajících názvů planet a planetárních soustav, profláknutí herci nehodící se do "hvězdných" rolí, rádoby vtipný a obětavý droid, jelikož ten prostě nemůže chybět, hudba směšně parodující Williamsův originál, Gerrerovi povstalci dodržují médii nastavený diskurs, jsou oblečeni v pouštních hábitech tolik podobné muslimským šátkům... ptám se proč. Proč prznit takhle nosný příběh přílepkami, které se hřejí na slavném jméně George Lucase a značce Star Wars. Kolik asi stála práva na použití efektů světelného meče v minutové scéně? Dlouho jsem se netěšil na neodvratitelný jaderný výbuch, který mne vyprovodil z kina. Je nutné přičíst body za efekty, kameru a občasné intertextové aluze na původní ságu. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Pointa je velmi silná, obrazově a hudebně je to paráda. Muselo to dát moc práce. Nepatřím mezi fanoušky, šla jsem kvůli parťákovi. Hlavní postava herečky mi moc nesedla a to ani týpek v hl. roli. Jsem moc ráda za Yana. Robot doprovázející hlavní dvojici byl supr. Některé scény mi přišli takové účelné (hraní na city), neposadilo na sedínku, ale mohu doporučit. Ze začátku jsme v kině relaxovala skoro klimbala. Film byl řekněme moc dlouhý. Spoiler. Co se týká konce mám radši ještě šťastnější konce. Záčátek filmu, a konec mě nějak nedostal, "jen" slušně odvedená práce, a ta střední část byla fajná :) Asi, už chápu ten "chlapský svět" Star wars :) ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Konec filmu byl na celé této povstalecké misi to nejleší, kdyby přišel o půl hodiny dříve i hodnocení by dopadlo lépe. I sebelepší konec nevymaže ty nudné předchozí pasáže. Postavy jsou ploché a divákovi nabídnou velmi málo na to, aby se o jejich osudy vůbec zajímal. Jejich tragický závěr tím pádem vyšumí zcela do prázdna. Navic s obsazením, které tento neduh nijak nevylepší. Felicity Jones kromě prkenného projevu víc nenabídla. Whitakerovu postavu mohl zahrát s klidem kdokoliv a že Donnie Yen přehrává, tak to už vím dávno... Nicméně jako lákadlo pro asijský trh určitě zafunguje lépe. Asiatům pravděpodobně praktikování wushu ve Star Wars tolik vadit nebude. Vadit by jim mohlo, ale nadměrné přeskakování z lokace do lokace. Možná se jen scénaristické duo Gilroy - Weitz rozhodlo maskovat slabší příběh nastavením okolní omáčky, která alespoň odvede pozornost od děje. Po epizodě VII: Síla se recykluje je pro mne Rogue One snesitelnějším filmem i možná proto, že je tak odlišný. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Paradoxně nejlepší WS od Disney. Ucházející ač trochu zmatený začátek, nudný průběh a akcí nadupadný závěr. Stačí to? Kdepak. Průměrná podivaná bez ohledu na to, v jakém universu je umístěná. Postavy jsou ploché a nezajímavé, takže jejich trampoty a umírání jsou divákovi lhostejné. Jsem sice rád, že měli tvůrci koule a v závěru se s tím vůbec nemazali a vesmírná bitva měla drive, ale jako celek je to nefunkční, stereotipní a bez emocí. Vaderova přítomnost potěší fandy. Nic víc. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Točit film, ve kterém vlastně o nic nejde, a každý fanda SW ví, jak musí skončit, je odvážné. Bál jsem se nudy, ale zbytečně. Opravdu se povedlo snad vše, nač si lze pomyslet. Obsazení novými tvářemi se povedlo a přitom všechno působilo důvěrně známé :-) Nechyběly postavy z původních dílů, stíhačky, kostýmy, dekorace, vše jak vyndané ze skladů předchozích dílů. A přitom jsem se bavil a sledoval jak vše plyne k neodvratnému konci. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Star Wars nikdy nepatrili medzi moje srdcovky, ale prešiel som si nimi natoľko, aby mi zo siedmej epizódy zdvihlo dekel zo znásilňovania značky. Rogue One síce stojí mimo hlavnú dejovú líniu ale napráva chuť do sledovania budúcich SW filmov, ktoré som práve po eVII vopred zavrhol. Výborný a celkom nadupaný pohľad za oponu udalostí materskej série. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Bylo to zábavné trochu jiným způsobem, než klasické epizody. Dalo se to brát vážněji, bylo to špinavější a reálnější (klidně bych ale ještě přidal), i když to pořád bylo znatelně starwarsovské. Postavy a casting se mi líbily velice, v podstatě všechny. Zpracování také (až na digitálního Tarkina), scénář nebyl dokonalý, ale dobrý. Hudba bohužel výplňová, Williams chybí. Skoro uvažuji o pěti hvězdách, po pomalejším rozjezdu ten film šlape dobře. Bavilo mě to asi více než epizoda VII... ()

Strkat 

všechny recenze uživatele

Tří hvězdovej akčňák, kterej až na posledních 20 minut má pramálo ze SW atmosféry..ale právě za ty poslední minuty zaslouží čtvrtou hvězdu ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Mám smíšený pocity. Ale je pravda, že převažujou(a to ve většině) ty pozitivní. Celkově mi to přišlo spíš jako doplnění skládačky, než jako plnohodnotnej samostatnej film ze série Star Wars. Pořád to na mě půobilo tak, že se to ani o víc nesnaží a jen to ve velký parádě vkládá jeden kousek pro celkovost příběhu. Neni tam nic novýho, neni tam nic, co by celej dosavadní příběh posunulo někam jinam. Díky týhle pozici někde "mezi" jsem nemohl dát všech 5*, protože to by v porovnání s ostatníma dílama, nebylo prostě fér. Jinak je to parádní podívaná. Za mě teda slušný 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne najlepší Star Wars, ani nad tým nemusím nijako uvažovať. Zo Star Wars univerza dostaneme doslova všetko v perfektných záberoch na pozadí s uveriteľným príbehom, ktorý síce má veĺa klišé momentov i yolo hlášiek, ale neruší to. Polhodinový intenzívny nálet v závere ma klincoval do sedadla. Force awakens je oproti tomuto úplny brak po všetkých stránkach (nezveličujem). ()

ProfChudak 

všechny recenze uživatele

Skvelá atmosféra, skvelý dej, skvelé postavy. Neskutočne som si to užíval. Nebudem preháňať ak poviem, že najlepšie Star Wars od roku 1983 (ep.VI). Zostáva sa len pýtať, prečo sa v podobnom duchu a rytme nenatáčali ep. I-III alebo VII. ()

Mtytjouda 

všechny recenze uživatele

Jakozto velky fanousek davam palec hore ! Hezky napad, zpracovani a super konec. Hvezdu dolu davam akorat za to, ze v uvodu nebyly hvezdne titulky. 😂😂😂 ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama