Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 7

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

leafroller 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit film, když nevím, zda je to první z řady, či jen jeden chybějící článek, na který jsem já osobně čekal s velikým napětím. A i když se to na první pohled zdá uzavřené, doufám, že mezera mezi 3. a 4. dílem je natolik veliká, aby se tam ještě minimálně jeden vešel. Jinak tohle je přesně to, co jsem od "pokračování" série čekal. Upgrade. HD pohled na původní SW realitu. Pokud Disney zamýšlel dvě větve pokračování - jednu pro skalní a druhou pro novátory, pak se mu to nejen vydařilo, ale mně osobně doslova sklaplo. Jsem ve velkém očekávání, co přijde dál! ()

Rikoz99 

všechny recenze uživatele

Kdybych vám řekl, ať si představíte "Star Wars", jsem si vcelku jistý, že toto určitě nebude váš výplod fantazie. Od hlavních filmů se Rogue One se velmi liší. Ze světa vesmírných čarodějů se přesuneme k v podstatě normálním lidem, kteří chtějí změnit celý vesmír - rebelům, což si myslím, že je příjemná změna. Snímek není zaměřen na mladší publikum, ale naopak. Je oproti jakýmsi standardům dost drsný. Lidé umírají sem a tam, a tvůrci se to nebojí ukázat. Bohužel první půlka nebo třetina je jaksi nezáživná, za což musím ztrhnout pomyslné body. Vizuálně to vypadá naprosto úžasně, vizuální efekty jsou naprosto dokonalé a nestačím se divit, že je tento film v tuto chvíli více než 7 let starý. Hudba je přirozeně také úžasná. Tedy i přes malé nedostatky se prequel k původním Star Wars velmi povedl. 85% ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Je to pro­s­tě pro­pa­dák. Režisérovi se film roz­padl pod ruka­ma a ani dotáč­ky nic neza­chrá­ni­ly. Ostatní díly série Star Wars jsou o dost lep­ší, přes­to­že se v nich tře­ba obje­vil vel­mi pro­klí­na­ný Jar Jar Binks. Očekávaní, že by to mohl být jiný, ale přes­to dost dob­rý, film se mi nespl­ni­lo. Režisér pro­s­tě není ani ruti­nér, kte­rý umí nato­čit film prů­měr­ně. Po Godzzile jsem mu dával šan­ci, ale prav­dě­po­dob­ně jeho slav­né doby zača­ly i skon­čí s japon­skou pří­še­rou. 50 % ()

luken2000 

všechny recenze uživatele

úprimne, nečakal som nič extra, no tešil som sa ako správny fanúšik na riadnu nakladačku, prvá polovica filmu a preskakovanie z planéty na planétu tomu nenapovedali, ale potom prišla absolútna šupa v podobe druhej polovice a posledných 20-30 minút. Mne sa to páčilo, a nenudilo ma to. ()

Zahanator 

všechny recenze uživatele

Tam kde ep. VII, nasáklá a páchnoucí Disneym v každém záběru, jen parazitovala a vykrádala v zoufalé snaze vykonstruovat dokonalý komerční produkt, tam se Rogue One elegantně zařazuje vedle staré trilogie a úspěšně ji rozšiřuje. Žádná nepovedená fanfiction, jen Star Wars film, který opět i jako Star Wars film působí, nikoli si na něj jen hraje. Odvážné finále je famózní a i ten Vader se nakonec předvede, když už ho ani nečekáte. ()

Marchelinko 

všechny recenze uživatele

Po očakávanom braku a prepadáku prišlo veľmi príjemné prekvapenie. Nečakal som, že Tulák jeden pochová siedmy diel z pôvodnej série. Až na isté klišé v replikách sa príbeh podaril na jedničku z hviezdičkou. Pohľad do sveta Star Wars z tejto perspektívy sa mi veľmi páčil, bol hĺbavejší voči galaxii a zobrazil ju divákom z íného pohľadu, než z pohľadu vojakov, jediov alebo sithov. Keby bolo na mne, Edwars by točil epizódu VIII a IX. Svojou prácou totiž rozvíjajúcu sa novú trilógiu hlavnej série úplne zatienil. ()

stando76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé bolo,že jeden a pol hodiny hodiny filmu ubehlo rýchlo a nič mimoriadne sa tam neudialo.No finálna bitka,návrat pôvodných,aj keď digi postáv a lord Vader(pri ktorom som hltal každú sekundu,čo bol na scéne),ma presvedčili dať päť hviezdičiek,ale len z nostalgie.Po roku čakania skôr sklamanie,tak ako pri Epizóde 7.Mnoho scén a hudby z trailerov vo filme nie je.A rebeli(niektorí herci sa tam nehodili) mi pripadali,akoby prišli z iného druhu filmu a doby.Po prečítaní ostatných komentárov znižujem hodnotenie na tri hviezdičky,lebo v tom filme ma fakt potešil "len Vader".Bez neho by to bolo fakt na prd. ()

chevronman 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo (jen jsem netušil, že to bude takhle brzy), Star Wars začínají s přibývajícími filmy sračkovatět (i když horší než Epizoda II. to nebylo) a já stále nejsem schopný říct, jestli se mi Rogue One líbilo, protože to byl dobrý film, nebo proto, že to bylo prostě Star Wars. Každopádně musím přiznat, že jsem se u první orzpačité třetiny filmu zoufale nudil a hledal jakýkoli záchytný bod, během něhož bych si mohl říct: Jo, to je opravdu dobrý Star Wars film. O postavách a jejich motivech jsem věděl pramálo, proto jsem si k nim nevytvořil žádný vztah, a tudíž jsem jim nemohl ani fandit a bylo mi tak nějak jedno, jak to s nimi nakonec dopadne. To se zlomilo zhruba ve druhé polovině filmu, což je podle mě špatně. Film tohoto formátu by měl zaháčkovat diváka od začátku. Když jsem odcházel před rokem ze sálu po Epizodě VII., bylo to s pocitem, že ten film musím vidět v kině znovu. Když jsem opouštěl kinosál po Rogue One, říkal jsem si, že si počkám, až to vyjde na kulaté placce, protože za kino se mi platit pro tento film nechce. Chrochtat blahem jsem začal až při závěrečné bitvě a na samotném konci filmu, kdy se vesmír Rogue One začal propojovat s Epizodou IV. Mé chrochtání došlo svého vrcholu při nástupu Vadera na plátno v plné polní, což byla na celém filmu opravdu jediná nezapomenutelná věc, která čpěla osudovostí. A v době, kdy dopisuju tyto řádky, si vlastně uvědomuju, že Rogue One je úplně zbytečná jednohubka, bez níž by se filmový průmysl i divák v pohodě obešel. ()

TomasSK 

všechny recenze uživatele

Steaming pile of Sith. Scenár, strih a réžia spôsobujú bolestivé spomienky na Epizódy I až III. Scenár má kvality školskej besiedky: ploché postavy proklamujú klišé hlášky; prehnané hranie; scény s nulovým významom pre príbeh; žiadne oblúky postáv; rádobyvtipný sidekick; samoúčelné kameá; nulové napätie; žiadne momenty v ktorých by postavy boli sympatické / inteligentné / zaujímavé; nezaujímavá hudba Giacchina; problémy riešené skrz deus ex machina /šťastné náhody / boj bez plánu a choreografie. Rogue One je Star Wars mimikra - tvári sa ako Star Wars, hádže na vás všemožné nostalgiu budiace propriety spolu s priehršťou náhodných nápadov a famóznych vizuálov dúfajúc, že to nejako zafunguje. Nezafungovalo. ()

jiri.juricek 

všechny recenze uživatele

Další díl ze ságy Star wars je tady a povedl se. Film si kráčí zezačátku pomaleji, ale všechno hravě dožene v druhé polovině filmu, která je natřískaná skvělými animacemi, prostředím, stíhačkami, stormtroopery a prostě všeho co má pořádná bitva mít. Napojení na episodu IV potěšilo a Darth Vader byl boží. 80% ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Rouge One: Star Wars Story. No řekněme jsou to hvězdné války a nejsou to hvězdné války. Je to dobrý a není to dobrý, Moc mi to nesedlo ale příběh zapadá a ukazuje svět v předaleké galaxii z trochu jiného úhlu. Řekněme lepší jak VII horší jak zbytek. Nenadchne ani nezklame lepší standart. ()

MLee 

všechny recenze uživatele

K čemu to jen přirovnat? No k ničemu, je to prostě Star Wars.. :) První půlku filmu máte pocit, že koukáte jakože uplně na něco jinýho, a pak to přijde.. A nakonec přijdou i meče a nevyřčené to be continued.. Nicméně tydle filmy, kdy první půlku skoro prospíte, a druhou se zapomenete co chvíli nadechnout, protože je to prostě pastva pro oči:) Chvílemi jsem se pravda, trochu v těch propojených postavách ztrácela.. Celkový dojem mi jen kazil český dabing hlavní hrdinky, takže záměrně dabing do hodnocení nepřidávám, protože ostatním to do pusy šlo docela dobře.-) Kdo je vychovanej na Yodim, tady se ho sice kromě odkazu Jediů nedočká, ale možná v dalším pokračování... No však si na ten závěr filmu dojděte do kina.. :-) Hodnocení ČSFD - **** (80%): Obsazení - 85%, Efekty - 90%, napětí - 60%, kamera, střih - 80%, příběh, scénář - 80%, hudba - 90%. ()

Zanys 

všechny recenze uživatele

Pro fanousky SW nutnost videt, skvele doplnuje prvni trilogii a ty mensi spojeni s ni... Pohlazeni po dusi! A odstupem jednoho dne musim uznat, ze pocity po shlednuti jsou mnohem lepsi nez loni po sedmicce. ()

MayB2 

všechny recenze uživatele

Nebyla to vyloženě tragédie, ale taky nic světobornýho. Klišé, sentiment (kterej nedojme), spiklenecký pojukávání (kuk C-3PO), roztříštěnost (X planet a X typů hejbadel). Ze zvyku fandíte rebelům, aniž byste si někoho zvlášť oblíbili. Nejlepší ze všeho byl konec (vážně!). Navíc slabá nová hudba, vždycky když zazněl útržek některé staré melodie, rozsvítila se mi kontrolka: Á, Williams... Po zhlédnutí dalších nových Star Wars musím hodnocení zvýšit. ()

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

U mě 100%, protože film byl přesně takový jaký jsem čekal, Je to celé jenom předehra k Nové naději a je jen škoda, že ji nevysílají souběžně s tímto filmem, pak by byl přijímán trošičku lépe. Má sice trošku pomalejší náběh, ale o to víc se člověk musí těšit na strhující finále. Je jen škoda, že Dart Vader zde nemá více prostoru, ale jeho nástup je parádní. ()

karelhura 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si Star Wars nezasloužili. U jiného filmu bych dal za 3 ale tohle je kult. Nu co vytknout, hlavně opravdu bolavý scénař (Táta měl takové přirovnání otom když z h.... plete se bič.) Akce poměrně slušná ale né dech beroucí a to samé platí o obsazení. Potěší staří známi z původních Star Wars. Za mně sklamání. ()

Matt91 

všechny recenze uživatele

Perfektné triky, famózna réžia, solídne herecké výkony a príbeh, ktorý krásne dopĺňa pôvodnú trilógiu Star Wars. Postavy možno nie sú spracované úplne do hĺbky, ale pre tento film postačujú. Je to svižné, zábavné, občas vtipné a má to epické vyvrcholenie. Taktiež lokácie sú exotické a nádherné. Dlhom som váhal medzi 4* a 5*, ale za pomalší rozjazd dávam 4* s tým, že časom možno pôjdem vyššie. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama