Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 10

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

artudytu 

všechny recenze uživatele

Výborné! Nutno podotknout, že jsem dlouholetým fanouškem série SW a všechny její epizody jsem viděl několikrát a mnohokrát ještě uvidím. Epizoda VII. je za mě z celé série nejslabší, především díky ohrané zápletce a dějové línii. Podobná očekávání jsem měl i co se týče Rogue One. Předem avizovaná otřepaná zápletka, týkající se Hvězdy smrti je tu ovšem podpořena novým prostředím spikleneckého povstání a několika velice originálními charaktery, z nich žádný nijak zvláště nevyniká nad ostatními. To ani co se týče hereckých výkonů. Dialogy jsou věcné, bez hluchých míst, leckdy odlehčující, jak jsme si již mohli zvyknout z předešlých epizod. Krásně barevné různorodé planety a vesmír, vynikající hudba a špičkové počítačové efekty jsou samozřejmostí. Delší půlku filmu se pořád bojuje. V ulicích měst, ve vesmíru, na pláži, na horských základnách....to vše bez světelných mečů a je to fakt pěkná podivána. Pro fajnšmekry se přesto objeví několik staroznámých postav, což tomu celému dává ještě galaktyčtější rozměr. Celou linii filmu navíc provází síla a vše do filmového příběhu SW, jak jej známe z filmového plátna, zapadá tak dokonale, že Vám nejedna scéna vykouzlí na tváři příjemný nostalgycký úsměv a vzpomínku na další epizody, a to především na epizody III. a IV. U celého filmu jsem se bavil nesrovnatelně více než u epizody VII. Celkově tento příběh ze série SW řadím k těm lepším, především díky zpracování, perfektnímu konci a tak nějak temnější atmosféře, která tuto epizodu od ostaních odlišuje. Jen tak dál! ()

Sunkael 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady! Nejočekávanější film roku je tady aby nás usadil do křesel a nechal nás slintat nad novým obsahem. Ve skutečnosti je to trochu jinak. Trailer totiž lákal na úplně něco jiného, ale jinak je to fajn podívaná. Finální bitva je opravdu povedená a scéna s Vaderem je naprosto boží. ()

dranesy 

všechny recenze uživatele

Tohle je jiné kafe než Star Wars VII. Nevěnování se jednou rodině Skywalkara se očividně vyplatilo. Je sice poznat, že film je od američanů, jelikož vybuchuje co může, ovšem zážitek to nijak nekazí. Ve filmu je krásně vidět, jak jednotlivá rozhodnutí, jsou základem pro Star Wars IV. Jak každá z hlavních postav z filmu něčím přispěje a senátor Organa !! Úžasná věc je i, že to doslova končí tam, kde další díl začíná. Ovšem nejlepší scénou z tohoto počinu, je předposlední scéna z Dart Vaderem. Na tu se vyplatilo počkat až do samého konce. ()

Tycygo 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne... Fajn příběh, kde víte, jak to dopadne a příběh je velmi předvídatelý. Herecké výkony super, obzvláště DIRECTOR Krennick je zahrán perfektně, hudba průměr, boje nejsou tak epické a velké, jak by mohly být, asi se trošku šetřilo, aby tento film nemohl zastínit star wars 7 a dle mého názoru také nezastínil. Síla se probouzí je lepší, ale i Rogue one určitě za to stojí. ()

hoverlord 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak si někdo může stěžovat na to, že film téměř není klasické star wars a z původních filmů si bere jen málo. To, že tento film má dokreslovat příběh a atmosféru, těmto lidem zřejmě uniklo a nepochopili, že toto nemá být Epizoda 3 a půl. Proto je to první z anthology filmů, kterých uvidíme v budoucnu víc. Dle mě krok na 100% správným směrem. Akce, příběh, humor - film obsahuje vše. Krásným způsobem reinkarnuje prostředí, ve kterém se odehrávaly původní star wars s novou technologií, kterou se však nenechává unést, jako tomu bylo v případě nové trilogie (dobře, až na pár jistých CGI prvků, které možná vypadaly divně, ale rozumím tomu, proč se je rozhodli zařadit). 90% ()

lip2 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno skvělé Star Wars s velmi slušným obsazením Donnie Yen,Alan Tudyk atd nádherné vizuální stránka osobně hezčí lokality než v SW 7 skvělá hudba a mnoho a mnoho dalších věcí.Chválit je za mnoho ale osobně nemám co kritizovat osobně si myslím ,že o hvězdu lepší než epizoda sedm která vykrádala co se dalo. ()

hotHANZ 

všechny recenze uživatele

Rogue one neboli darebák :-D, film, který je 8. v pořadí ale dějově je těsně před 4. Díle. A očem vlastně je ? A je důležitý? Já bych řekl že ano jde zde o získání plánů hvězdy smrti díky kterým ho potom může Luke Skywalker (Mark Hamil) zničit v 4. Díle. A vše perfektně zapadá do velké skládačky. Hudba: 7 z 10 : neurazí není zde klasická star wars písně, ale vzhledem k tomu že jde pouze o doplnění hlavní dějové linie je to v pořádku. Střih 9 z 10 : perfektní plynulá práce jakou bych od tří áčkového filmu očekával Scénáře, režie: 9 z 10 : jak jsem již řekl vše zapadá a perfektně navazuje na 4. díl. Herecké výkony a obsazení: 9 z 10: herci sice méně známí ale to ničemu neuskodilo výkon předvedli vyborný. Celkové hodnocení: 8,5 z 10 (4 hvězdy) May the force be with you..... ()

danteantik 

všechny recenze uživatele

Film je dle mého názoru lepší než Epizoda VII. Ale má problémy ve dvou věcech : 1. Už dopředu víte jak film skončí... 2. Hudba! I když se Giacchino snaží , aby zněl jako Williams, tak mu to nejde a udělal by líp , kdyby použil vícero z původních motivů SW. Nicméně režisér si zaslouží pochvalu za odvahu . Původní SW na Vás pomrkávají z každého druhého záběru a děj svižně odsejpá. ()

Milabusek 

všechny recenze uživatele

Tak nové SW co k tomu říci. Myslím že tento nový díl se dá těžko shrnout jen pár řádkami. Tento film má všechno ale zároveň mu plno chybí. Začneme zápory. Absence světelných mečů. To co vždy dělalo SW tak kouzelným a originálním byli právě světelné meče a i když se tu párkrát objevili v rukách Dartha Vedra tak to mi nestačilo i přes to, že ta scéna byla naprosto epická. Jako další zápor, který se zde objevil je nevýrazná hudba, To co mě vždy těšilo a nejdéle drželo po shlédnutí původních dílů bylo to broukání skvělé hudby, které mě pustilo až po několika dnech. Zde sem postřehl hudbu pouze, když se objevil Darth Vader a při titulcích. Nevím zda to bylo pro to, že mě tento jinak skvostný počin naprosto zažral do sedačky, a já stíhal vnímal pouze to co bylo na plátně a týkalo se děje a luxusních vizuálních efektů, kde sem už nestíhal vnímat ty zvuky okolo. Možná se pletu a možná ta hudba je úžasná jako ty předchozí ale jen úžasný děj mi nedovolil ji vnímat. Jako další zápor bych rozhodně zmínil chování postav, přišlo mi že zde se všichni chovali jako sebevrazi a chtěli umřít a navíc to klasické filmové špatné rozhodování. Ale toto tak vše co bych zmínil k záporu. Kladné stránky tohoto filmu jsou dle mě vtipné hlášky a scény, které provádí tento film tak rozvážně, že se nenachází na každém rohu a nedělají s filmu komedii s přeplácanými hláškami, ale i přesto se jich zde nachází spousta. Dále bych zmínil Děj, i když do světa SW nepřivádí takřka nic nového. Tak i přes to je to něco nového co jsme neviděli. Celý děj nabývá po zmateném začátku rychle akce a neustoupí jí až do závěrečných titulek. Možná je zde pár scén kde nebylo plno akce ale vzhledem k filmu jako celku se to dá prominout a beru to spíš tak jakože režiséři chtěli trochu zvolnit aby se divák mohl na chvíli uvolnit. Po té jsou ze naprosto krásně povedené efekty jak ty vizuální ( tvořené PC) tak i ty speciální ( tvořené Na Place) . Palec nahoru i za tu atmosféru, kterou celý film provází naprosto úchvatně. Sice je škoda že to skončilo tak jak skončilo, ale na druhou stranu si myslím, že je to rozumné než nějaké nesmyslné úprky, které by byli naprosto nemožné. Zkrátka mám z tohohle filmu smíšené pocity a nemůžu se rozhodnout zda sem se zamiloval do celého děje a nebo do té skvělé herečky :) dávám 85% a hned objednávám limitovanou sběratelskou edici :) Shlédnu to 17.12.2016 ()

Btmn.99 

všechny recenze uživatele

OBSADENIE: 9/10 HUDBA: 9/10 EFEKTY: 10/10 AKCIA: 10/10 DOJEM: 10/10 II Veľkolepé ! Nikdy by mi nenapadlo, že niečo môže prekonať pôvodnú Star Wars trilógiu, no Rogue One dokázal, že ako veľmi som sa mýlil. Ani pri Epizóde VII som sa tak nebavili ako práve pri Rogue One. Očakával som niečo málo a dostal som nadupaný dej, prepracované efekty a dizajn, cool postavy, inoavatívnu hudbu, bombastcké prepojenie s Novou nádejou a jedinečný feeling s ďalších, po dlhom čase opäť bravúrnych Star Wars. _Videné v 3D_ ()

Exanima 

všechny recenze uživatele

Jak dopadl neoficiální souboj Gareth Edwards vs. J. J. Abrams o to, kdo natočí lepší StarWarsy? Co mě se týče, tak se slavný tvůrce nejsměšnějšího záporáka ve "vzdálené galaxii" dostal od G. Edwarse takovou facku, že ho huba musí bolet po premiéře Rogue one ještě teď... No dobře, někdo možná zabrblá, že to bylo na SW moc akční, ale, a to je hlavní, má to spád, má to jiskru, vtáhne vás to. Žádné vykrádání minulých dílů, žádné přehnané násilné roubování do ságy. Sem tam lehký náznak, sem tam se děj lehounce prolne se původní linií, ale ne aby to dělalo z diváka debila co musí dostat vše po lopatě. Ano pane Abrams, jste packal a na tom trvám. Protože film, který spousta lidí (včetně mě) brala jen jako "zlatokopecký" a ukazující hamižnost studia Disney je víc Star Wars než Epizoda VII. Vřele všem doporučuji. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal za 2* - slušná nastavovaná kaše, sem tam něco divného, ještě koukatelné s podotázkou - tak kam to vyústí, ta třetí hvězdička je za Felicity v přilbě :-) Měla ji mít od začátku... ()

justice20 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto předvidatelný a zbytečný film plný digi efektů s přímočarým dějem. Disney opět pouze těží ze značky SW a nic nepřidává. Hlavně že herecké obsazení bylo co nejvíce multikulturní... Z celého filmu jsem si nejvíc užil trailer na Strážce galaxie 2. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Typický film pro fanoušky.Dějově se dotýká celé série,ale jinak stojí na vlastních nohou.Vším prolíná poetika původní trilogie a to včetně lokacpí. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem akční sci-fi, dostala jsem akční sci-fi. Nevím, zda film byl uveden i ve verzi bez českého dabingu (tipuji, že ne vzhledem k tomu, že byl mládeži přístupný), ale hrozně mi vadil český hlas hlavní hrdinky. Předpokládá se, že divák je v obraze, co se týče rozložení sil a vzájemného vztahu ve světě Star Wars - pokud ne, lze to z děje poznat. Za mě se jedná o film typu: neurazí, nenadchne. ()

Kubi 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Během celého filmu se mě zmocňoval pocit, že už jsem to někde viděl. Jako bych na začátku každé scény dopředu věděl, jak skončí. Příjemným překvapením pro mě pak bylo, když hlavní postavy nakonec zemřeli, což u ostatních STAR WARS nebývá zvykem. Postavy na mě nepůsobili nějak závažným dojmem. Jediný, kdo se mi líbil, byla Felicity Jones, ale jinak jsem se o životy ostatních nebál. Navíc, mistr kung-fu s tyčí a rastafarián byli pro mě zcela mimo svět SW. Z loňského Probouzení Síly jsem byl mnohem více nadšený. A měl jsem tu smůlu, to vidět s českým dabingem, ten byl příšerný. 65% ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Nuda, nic než nuda. Zajímavé jedině jako film ze světa Star Wars. Trocha výpravy, designu na pokoukání. Velmi zajímavé oživení dvou postav, které už původní herec/herečka dnes nezahraje. ()

JamesR 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako Star Wars, ale nejsou to Star Wars, co to je? Správně, je to Rogue one. Pochází ze stejného univerza, má všechno, co star wars film musí mít: "I've got bad feeling about this" a oba oblíbené droidy (C-3PO a R2-D2), ale jinak vše ostatní je naprosto jiné. Hudba je od startrekovského skladatele Giacchina, po celou dobu filmu neuvidíme jediného Jedie, jediného Skywalkera nebo Sola, žádný Obi-wan Kenobi... Je to film plná akce, vtipu, nadšení a zápalu pro věc, plný lidskosti, která občas Jediům prostě chybí. Vidíme tu zosobnění lidských emocí: např. hamižnou ambicióznost, rodinnou lásku, slitování, obětování, odvahu a oddanost věci. Rogue one také vysvětluje mnoho nejasností, které George Lucas zanechal v Nové naději. Proč je tam velká díra, která zničí celou stanici, proč si jí nikdo nevšiml, kdo jsou všichni ti povstalci, co kvůli těm plánům umřeli, jak se ty plány dostaly do rukou princezny Leiy? Všechno je vysvětleno, vše je jasné. Star wars už nejsou tou nerdskou zemí, jsou vtipné, jsou moderní, jsou pro každého. Nejvíc si je samozřejmě užije fanoušek Star Wars, jelikož odkazy na zbytek Univerza se nešetří (Generál Syndulla z Rebels nebo Red 5 narážka na Luka), ale povedl se skvělý snímek, který každého na počátku vtáhne a nepustí, dokud nedozní původní skladba Johna Williamse v titulcích. Nechť i nadále Disney provází Síla tvořit dobré filmy. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama