Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 10

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

Adelaides 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl opravdu velký zážitek. Z "nových" SW je to pro mne nejlepší (mezi)díl vůbec. Jak již bylo psáno, rozjezd trošku pomalejší, ale potom.... skoro jsem nedýchala a nezdržela jsem se spontánních poznámek a výkřiků. Velmi se mi líbilo, že se Edwards zdržel rádoby líbivých odkazů. CGI mi nevadilo, kupodivu :-) Prostě a jednoduše, byl to opravdu nářez, i ten konec byl dokonalý.. smutné, ano, ale logické... Prostě - lepší než SW7. P.S. RIP Carrie... ()

blazenX 

všechny recenze uživatele

Další SW chuťovka. Byl jsem zaraženej v židli až do konce. Donnie si tam velkou část filmu přivlastnil a právem. Neskutečně mě bavil. A Madse mám snad čím dál tím více. Myslím, že tenhle spinoff se velmi povedl a opravdu se nemůžu dočkat dalšího pokračování. ()

Mahonney 

všechny recenze uživatele

Geniální propojení trilogií a vysvětlení oné slabiny hvězdy smrti. Skvělý film se spoustou vtipných i dojemných momentů. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Se mi to líbilo. I přes dlouhou stopáž jsem se rozhodně nenudil. Byli jsme na 3D a musím říct, že až na několik málo scén zůstal 3D potenciál nevyužitý. Mise splněna, nikdo nepřežil - poměrně neokoukaný scénář - doporučuji. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Modlil som sa aby tam nebola Čubaka a neškriekala tam. To sa mi splnilo - óóó díky. Tak áno. Režisér sa posnažil posunúť túto ságu od infantilnosti lepším smerom a podarilo sa mu to. Stopáž o polhoďku dlhšia. Pár podarených vtipov. Felicita Jonesová neutiahla svoju postavu. Režisér pre istotu vložil odkazy na niektoré predošlé postavy, napríklad infantilných robotkov - ale našťastie chápal, že toto sa ďalej dospelému divákovi predkladať nedá, a postava robota je konečne prijateľná. No a nakoniec sme boli - zasa pre istotu - ovlažení aj odkazom na princezničku s koláčmi na ušiach - ktorá sa vyskytla našťastie už len v CGI forme, či krátkym zaháňaním projektilov joudovským mečíkom. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy více ani omylem. Postavy jsou podobně ploché jako v Guardians Of Galaxy a kromě Jyn se o žádné z nich nedozvíme. Tím pádem jsou nám jejich osudy úplně u zadku a ten pokus o romantiku na konci mezi Jyn a tím maníkem, který mimochodem málem zabil jejího otce, ale asi ji to netížilo budiž jde totálně do prázdna.Nemluvím o tom, že ta scéna těžce vykrádá Pompeje kde byla podobná, ale s výbuchem sopky a bylo to více romantické než tady. 2 hvězdy dávám za Dartha Vadera potěšil a pobavil mě jinak film lepší průměr (díky konci ten to hodně zachraňuje). P.s. 1 toho slepého samuraje si mohly odpustit vypadá to divně a blbě i na svět Star Wars a ty jeho moudra (90 procent film říká jen Síla Tě Provází asi více vět anglicky neuměl nebo nevidí, ale za to vidí do duše wtf?) P.s. 2 ta scéna s mladou Leiou měla opravdu smysl,když se tam objevila cca minutu P.s. 3 ten povstalecký vůdce Saw mě pobavil většího tragéda snad nemohli najít tomu bych nevěřil ani kdyby tam celý film tahal za sebou umělou kačenku :-) ()

cb566524 

všechny recenze uživatele

Super - v tohle jsem doufal, když jsem slyšel, že Disney bude dál pokračovat. Episoda 7 mne naprosto znechutila a jako fanoušek celého Star Wars expanded universa ji nemohu přijmout, protože porušuje a uráží vše co za 35 let knih a komiksů znám. Na Rogue one jsem tedy šel se skepsí, ale opak je pravdou. Děj je realistický - jakou šanci rebelové proti Impériu asi měli, postavy sympatické, droid skvělý. Je to sice temnější a smutnější na konci, ale taková je válka. Nejlepší je to, že tento film mohu přijmout, protože neničí nic z toho, co doposud vzniklo. Jen tak dál...figurky už jsem přidal do sbírky :-) ()

aurynn 

všechny recenze uživatele

Po precteni nekolika recenzi nebyla má očekávání veliká. Po shlédnutí filmu nechápu lidi co mu dávají méně než 4 hvězdy. Neříkám, že by některé věci nemohly být z hlediska uměleckého lepší, ale to už by nebyly Star Wars. Ten patos k tomu patří. Zápletky stavěné na rodových liniích, tvrdohlavé trvání na nadějích, boj proti nesmírné přesile, náhody zapadající do sebe tak aby pomohly těm hodným... To vše tam je. Ale hlavní je to, co je tam navíc - spousta úúúžasných odkazů na různé příběhy z univerza, hry a podobně, nesmírně mě potěšily CGI obličeje Tarkina a Leiy, Vaderovo sólo. Ten film mě nechal znovu prožít některé z úžasných pocitů mého mládí... Ale tím to nekončí. Film ukazuje povstalce, tak jak se žádný předchozí neodvážil, jako každou jinou organizaci bojující o moc. Jako idealisty, kteří se neštítí vražd, sabotáží a dalších nelibůstek mocenských bojů. Strhl ten bělostný závoj který epizody IV, V a VI přehodily přes Alianci. Ano, jsou tam některé nedotažené myšlenky, nelogické kombinace, ale nešť, to je v každém filmu. Říkám Vám, že tenhle film je o světelné roky lepší než episody I, II a III. Je o dost lepší než episoda VII. A světe div se - ten "vtipnej droid" je zase vtipnej! Není tam žádný Jar Jar ani malá kulatá věc snažící se jít ve stopách R2-D2. Co se ale nepovedlo je hudba. Je opravdu... meh... Úvod je trošku děsivě rozkouskovaný, ale po prvních 10ti minutách se to spraví. Někoho může vyděsit ten podivný Jedi, co vlastně neni Jedi, ale opět - síla ke Star Wars patří a plnohodnotného rytíře Jedi tam fakt dát nemohli. Odedneška se budu modlit aby další epizody natočili ve stejném duchu, ať už to budou spin-offy nebo hlavní linie. A moje tajné přání - aby Disney mělo koule a ve stejném duchu přetočili episody I, II a III. May the Force be with us all! ()

Milan.Nedwi 

všechny recenze uživatele

Co dodat, konečně tu máme po více než 30 letech kompletní zacelení krásného příběhu ze světa Star Wars... Oproti 7 jsme přesně věděli jak to dopadne , nicméně to nemění na tom že se stím všichni tvůrci poprali na výbornou. Chválím si velké množství lokací Star Wars univerza, skvělý herci, CGI ( opravdu povedené u generala Tarkina a Leily) a výborný konec .. J.J Abrams by si měl vzít z tohodle dílu příklad, jak má vypadat Star Wars Universum.... 80% ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Od začátku mi přišlo naprosto zbytečné vyprávět příběh, jehož konec všichni známe. A měl jsem pravdu. Naprosto nic nového to nepřináší. Ale pořád je to o kousek lepší, než epizoda 7. Jediné emoce se dostaví až v posledních minutách. A to pouze z nostalgie. Vyzdvihnout ale musím samotnou projekci. Viděno v Plzni ve 3D a sále 4DX. Naprosto úžasný filmový zážitek. Vřele doporučuju. PS: RIP princess Leia. Force will be with you forever. ()

kariholik 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek STAR WARS a k tomuto filmu jsem byl skeptický, říkal jsem si to zas bude natahování peněz, ale i když to bylo po celou dobu filmu ( to již zmíněné natahování peněz), posledních pět minut byli pro nás fanoušky a ty za to stáli. 75% ()

Helljoen93 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Rogue One jednoznačně příjemným překvapením. Oproti E VII, která u mě vyhrála cenu Tragédie desetiletí. Srovnání se víc než nabízí. Začal bych už od původního traileru. Force Awakens mělo trailer naprosto dementní a jako film to bylo taky naprosto dementní, celý film těžil z nostalgie, byl plný klišé, scénář byl těžkopádný, nefungoval u starých postav ani u nových (doporučuju video na YT - Why is The Force Awakens the worst film ever, se kterym i jako skalní fanda SW z 90% souhlasim). Ve zkratce FA světu Star Wars nic nedalo, naopak to vzalo možnost na důstojný pokračování legendární série. Trailer k Rogue One byl taky dementní. S replikama jako "Save the revolution, save the dream!", "Against this kind of power what chance do we have" atd, jsem se bál podobnejch problemů jako u sedmičky. Rogue one ale snad téměř všechno co rebootu SW vyčítám zvládnul skvěle. Je to film, který respektuje původní sérii, ale nevytěžuje jí. Naopak přináší i nové pohledy (Citadela Darth Vadera na Mustafaru). Většina postav je charakterní. Jak hlavní protagonistka, tak ostatní. Podezřívám Edwardse, že se vůči Disneymu tvářil, že točí infantilní mrdku s čistym zaměřenim na zisk, a zatim v klidu připravoval celkem kvalitně propracovanej film. Nasvedčovalo by tomu i čachrování s trailery a přetáčení filmu. Jako celek každopádně RO funguje dobře, vzhledem k tomu, že je zasazený mezi původní díly, měl jednoznačně lehčí startovací pozici než epizoda 7, to přiznávám, ale narozdíl od ní je dělaný s respektem k původnímu materiálu a při srovnání těchto dvou filmů je to jasně vidět. No nic, teď už jenom doufám, že epizoda 8 bude reboot rebootu a dočkám se konečně opravdových Star wars. ()

jarod13 

všechny recenze uživatele

Po letnim fiasku se Star Wars 7 jsem byl opravdu mile překvapen. Film byl výborný, měl spád i děj. Prakticky mu nebylo co vytknout maximálně snad málo Jedi...ale to je v tehle verzi samozřejmé. Byl jsem opravdu potěšen. Je doufám, že to nepokazí az budou bohužel muset v dalším díle nahradit Leilu.....(jen aby to neposrali jako v batmanovi) ()

admad23 

všechny recenze uživatele

Solidní pojítko mezi epizodami III a IV. Celý film je v jiném stylu než ty zbylé, ale o to v tomhle případě jde, jelikož je to příběh o tom jak Povstalci k plánům Hvězdy Smrti přišli. Spousta akce oblažuje oko diváka, ovšem člověk neměl možnost si vytvořit k postavám silnější vztah, což trochu ubírá na síle zajímavému zakončení, kdy všichni hlavní protagonisté skončí na druhém břehu. Emoce do žil vlévá alespoň přítomnost lorda Vadera. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama