Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 6

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 6

Recenze (1 512)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zkrotit příšeru z japonského folklóru bylo snadné, americké kosmické monstrum vytěžující po dekády peníze z fanouškovských planet je už těžším soustem.. Generický akční film z prostředí vesmíru, v kterém mohou nerušeně umírat nové postavy, protože si to taťka Lucas takhle přeje. A co je nejhorší, je vám to lhostejné. Když se ozve dech nemocného muže napojeného na plicní ventilaci a na zakouřené chodbě se rozsvítí červená zářivka, je už na nějaké vzbuzování emocí pozdě.. Zatímco Abrams byl se svou podřimující sílou servilní k původní sérii, Edwards se snažil SW vtisknout vlastní, jakousi špinavě-nepohádkovou tvář. Pro další tvůrce je varováním, že ani jeden přístup bez schopnosti propašovat to dávné kouzlo moc nefunguje.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

***Spoiler alert! *** Rozjezd je trochu pomalejší, úvodní smršť navštívených planet je zase trochu matoucí, ale od půlky filmu perfektní gradace. No a ten konec, to mi úplně vyrazilo dech, od produkce Disney bych takovej temnej závěr doopravdy nečekal. A ta finální scéna s Darth Vaderem, to už je taková extraslaďounká třešnička na výborném dortu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“POJĎ MÉ DÍTĚ. MÁME PŘED SEBOU DLOUHOU CESTU...“ /// Tak vono dohromady není vočem vypravovat… taková přetechnizovaná pohádka s kusem ftipu, ve který se zachraňuje lidstvo. Teda aspoň jeho část. Moc mě to nechytlo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že už i vesmír je plnej Číňanů. 2.) Jsem fanda. 3.) Thx za titule „-OverLord-„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Star Wars, ať ty číslované nebo s přídavkem "story", to nemají a nebudou mít lehké. Maximální očekávání je těžké naplnit, přijít s odlišným přístupem se ne vždy vyplatí. Rogue One rozhodně není špatný film, naopak je velice zábavný, má vynikající tempo a nabízí ucelený příběh, který hlavní dějovou linii doplňuje. Díky špinavému vzhledu a snaze autorů nás vtáhnout mezi (ne)obyčejné vojáky Aliance, máme konečně šanci si uvědomit, že v téhle válce nebojují jen rytíři Jedi. A za to tleskám. Bohužel divák si nestihne postavy oblíbit, vážit si jich a neuroní při jejich ztrátě slzu (až na robota K-2SO, který si pro sebe ukradne hodně prostoru). První půlka navíc obsahuje dost děje na různých planetách a (až moc náhodné) seznámení s postavami, takže divák se může chvíli ztrácet. Film v závěru naopak výborně graduce a je napěchovaný akcí. Gareth Edward v ní exceluje, stejně jako v atmosféře a SW mají jako vždy fantastické lokace, které berou dech. Bohužel film ztrácí ve vazbě na postavy, určité základní logice (tak stanice o průměru 120 km těžko postavíte, aniž by si toho někdo všiml nebo to někdo prokecl) a hlavně pro mě, i přes svojí zábavnost, nevyvolává pocit nutnosti dalšího zhlédnutí. Jsem rád, že jsem mohl nahlédnout mezi vojáky, kteří mohou zemřít, mají problémy, mají svoje pozadí (i temnou stranu Aliance) a uctívají Sílu na úrovni náboženství, ne vlastní síly. Navíc Rogue one podporuje důraz na důležitost rodinné vazby a smysl obětování. Chvílemi bych až řekl, že ty nové filmy by se měli od ostatních naprosto odprostit a už vynechat i ty narážky, kdy letmo zahlédnete R2D2 a C3PO v hangáru. Svět SW má na víc, než si neustále připomínat, že co bylo, bylo krásné. Osobně doufám, že hlavní dějová linie číselných epizod bude pokračovat svým až "uctívačským" stylem a ostatní, "story", budou velice časově nebo místně vzdálenné, od těchto příběhu a nebudou dotvářet malé vsuvky. Snad na tohle budou mít u Disneyho odvahu. PS: zámek Dartha Vadera pochází z návrhů vytvořených před více jak 30 lety, více zde, je vidět, že kvalitní concept arty budou ještě dlouhé roky zdrojem pro SW universum a Disney z nich čerpá opravdu výrazně PPS: velice mě zajímá, co se stříhlo a proč, doufám, že k tomu někdy bude vyjádření a popis scén (nejlépe původní scénář), taková Jyn versus T-fighter, útěk s plány metrem/po pláží? Stroomtropeři po kolena ve vodě... kde to je?!? Přetáčky na pár místech jsou cítit, nutně chci vidět původní sestřih, těch změn.... Díky tomu pro mě Rogue One redefinoval pocit "ten trailer byl jako na jiný film" :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak to celé shrnout? Prostě skrz naskrz obyčejné. Zisk především, chladné, bez nápadu, bez emocí. Žádná filmová událost. Star Wars jsou přesně 40 let totálně výnosnou a silnou značkou, Lucas pro mnohé polobohem, fantazie a sny diváků tehdy i roky poté se protáčely na maximum. Jenže za mě měl tenhle svět zůstat právě v 70. a 80. letech. Děj nestrhne, režie je těžkopádná, vtahy mezi postavami mdlé. Kvantita, nýbrž kvalita. Několik vymazlených scén si přesto odneseme, ale na 133 minut a takovou legendu je to zatraceně málo. Finále fajn. Jinak další prázdný popcorn. A to se na nás hrne další. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Ve filmu se na okamžik mihnou také roboti R2-D2 (Jimmy Vee) a C-3PO (Anthony Daniels). Jedná se o jediné dvě postavy, které se objevily ve všech dosud natočených filmech ze světa Star Wars. (rudicz)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama