Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 4

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Zajímavosti (72)

  • Název planety Wobani je anagram jména Obi-Wan. (D.Moore)
  • Alan Tudyk, který s pomocí technologie motion capture ztvárnil droida K-2SO, stejným způsobem hrál také robota Sonnyho ve snímku Já, robot (2004). (D.Moore)
  • Slavná věta "Mám z toho špatný pocit", která zazněla napříč všemi epizodami Star Wars, zazní i zde. Pronese ji robot K-2SO (Alan Tudyk). (Charpy)
  • Ve filmu se objevují odkazy na animovaný seriál Star Wars Povstalci (od r. 2014). V jedné ze scén lze spatřit jeden z prvních rebelských transportérů spolu s lodí posádky Ghost v doprovodu rebelské flotily. V další scéně pak lze spatřit náladového robota Chopera. (Veskoslav)
  • Když Jyn Erso (Felicity Jones) odchází ze štábu rebelů a prochází základnou na Yavinu 4, je slyšet z ampliónu hlas, který vyvolává Syndullu. Je to odkaz na Heru Syndullu z animovaného seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014).
    (Sidarius)
  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)
  • Rogue One je prvním dílem ze série Star Wars, který nezačíná úvodním běžícím textem. Tvůrčí tým filmu se tak rozhodl na základě úvodního textu ze Star Wars: Epizody IV - Nové naděje (1977), ve kterém už je obsažena část příběhu z Rogue One. (MasterMagic)
  • Jméno hlavní postavy Jyn Erso (Felicity Jones) je odvozeno od jména postavy Jan Ors z videohry "Star Wars: Dark Forces" (1995). V první misi hry se Ors a hlavní postava Kyle Katarn, za kterou hráč hraje, snažili obnovit plány Hvězdy smrti. (freelex)
  • Film byl původně v české distribuci pojmenován Darebák jedna: Star Wars Story. Překlad byl odůvodněný Disneym a českým distributorem Falconem tak, že tato letka je ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) nazývána právě Darebáci. Po zveřejnění tohoto názvu se ale v internetových diskuzích zvedla vlna kritiky a název filmu byl změněn na Rogue One: Star Wars Story (oproti originálnímu názvu byl vypuštěn člen "a"). (raikonen16)
  • 6týždňové pretáčky sa mali týkať až 40 % filmu. Svedčí o tom aj mnoho chýbajúcich scén z trailerov. (rexino)
  • Novinári si mohli úvodných 28 minút filmu pozrieť na Skywalker Ranchi, kde bol útržok premietaný 3. decembra 2016, teda takmer dva týždne pred premiérou v amerických kinách. (mivr)
  • Jedná sa o prvý Star Wars film, ktorý napísal Tony Gilroy. Za 12týždňovú prácu obdržal honorár vo výške 5 miliónov amerických dolárov. (mivr)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama