Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Thommie 

všechny recenze uživatele

Paul Bettany - skvělá volba. To by se ovšem dalo napsat ke každému filmu, kde hraje. Jinak to byl překvapivě dobrý film podle mě. Je to asi nejméně star wars film z poslední doby, možná to s tím má co dělat. ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Za mňa úplne zbytočný film. Strašné dialógy, ktoré sa občas snažili byť vtipné, ale je vám z toho akurát tak trápno, kamera, ktorá sa dosť nepochopiteľne hýbe aj keď má byť stabilizovaná (čiže každý obraz sa "trasie") a k tomu totál nesympatický hlavný hrdina, ktorému proste nefandíte hoci viete o koho ide.... Vizuál fajn, grafici sa vyhrali, ale to je dosť málo. Síce som nič neočakávala, ale dúfala som aspoň v priemer. Neudial sa.... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Co se mělo stát, to se stalo, občas skrz oslí můstky, občas přes prapodivné twisty. A to je tak všecko, co by se dalo říct k ději. Film nemá moc co nabídnout a vedle ambicióznějšího Rogue One vypadá skoro zbytečně. Zaujalo mě pár akčních scén, přičemž ta úvodní vlaková stojí nad všemi. Zajímavější jsou postavy, protože mi většina z nich lezla na nervy. Představitel Hana Sola je tak trochu slizoun bez charismatu, Calrissiana sice hraje sympaťák, zato jeho postava je na pár facek a zoufale nevyužitá. Povinně přítomný droid je jednoznačně nejotravnější z celé ságy, vedle něhož je i C-3PO vyrovnaná a racionální osobnost. Paula Bettanyho stačí zmínit, jeho jméno mluví samo za sebe. Zklamaný jsem nebyl, ovšem znovu to vidět nepotřebuju. Což je docela smutné když mluvím o Star Wars, ale když si vzpomenu na Epizodu VIII, tak je to pořád úspěch. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(73/2018) / Solo pre mňa osobne pochovali dve mená. Alden Ehrenreich a Ron Howard. Ak chcem točiť film o Solovi, nemôžem predsa vybrať herca, ktorý má nula bodov z charizmy a vzhľadu tej postavy. Inak nezávidím režisérovi, že naskočil do takto rozbehnutého vlaku, bohužiaľ ale nedokázal s touto situáciu nič zásadné urobiť. Nebyť SW universa, ktoré stále má silu a udrží človeka v strehu, je Solo príbehom podpriemerný sci-fi film. (6/10), (34/2021)/: 6/10 ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kdybych Star Wars kdy dával méně než plné hodnocení, neříkám, že Solo by byl první snímek, kterému bych zrevidoval skóre, přesto by asi celkem bezpečně patřil do těch hůře hodnocených. Jakože to vůbec není špatný film, ale je prostě tak… nemastný neslaný na to, že je to film o Hanu Solovi. A já přitom Ehrenheichovi tu postavu věřím, Glover je podle mě dobrý Lando, a proti žádné z nových postav nic nemám. Navíc to pocitově Star Wars je, jakože lokace a kostýmy a lodě a všechno tohle je funkční. Jenže taková obyčejná heist zápletka, během které se stihne odehrát v podstatě celá v původních Hvězdných válkách naznačovaná Solova minulost, z toho dělá usedlou záležitost, v kterou se nevkládaly velký naděje, protože je to přece jenom čtvrtej Star Wars film v horizontu čtyř let! Solův šarm pramení z toho, že je to darebák, že je to fakt ničema, byť se srdcem ze zlata. Takže když se z něj udělá takováhle štěněcí verze, nemá jeho SÓLOvka na čem stát. Můžem… můžem už prosím Star Wars dostat od Disney zpátky? ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Solo je rutinne kvalitným filmom od Disney. Solídny film s fantastickými efektmi, ktorý však upadne do zabudnutia skoršie než by ktokoľvek dúfal. Dôvod vidím v tom, že film neponúka nič nové či svieže v rámci SW univerza. Nie je tu nič na čo by sa dalo upnúť, niečo do čoho by sa dalo emotívne zainvestovať - obzvlášť keď vieme, že všetky hlavné postavy budú v poriadku. Nie je tu ani nič prekvapujúce ...hmmm ... klamem ... jedno masívne prekvapenie je na konci. Jednoducho všetko nasvedčuje tomu, že videl som raz a stačilo mi. Musím však povedať, že keď už, tak sa vrátim kvôli niektorým postavám. Užil som si nové charaktery. Tie vedľajšie ma dokázali nadchnúť, a je preveľká škoda, že sme o ne aj rýchlo prišli. No zas na druhú stranu, postavy na ktorých film stál ma nechávali chladným - i keď Donald Glover ako Lando bol skvelý, len nevyužitý(?). Škoda, ale tak vedeli sme už dopredu, že to dospeje k tomuto neohromujúcemu výsledku. Disney a celá Star Wars divízia si musí sadnúť a zamyslieť sa ako chcú pokračovať. Na dnešnej polnočnej premiére bolo asi 15-20 ľudí - nesťažujem sa, mal som hot dog zdarma - no taká nízka účasť je nezvyklá pre túto sériu. Viac než čokoľvek, teraz ma zaujíma akým smerom sa budeme uberať v galaxii far, far away ... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Space western, aneb se Solem se vracíme k počátkům, a to nejen "historicky", tzn. v čase, ale i obsahově. Solo kanonizuje spoustu věcí, které akvizicí pod Disney z kánonu vypadly a to ve formě nadupané akce ve stylu "heist" (jdeme něco ukrást a utíkáme). Ti, co zbožňují "novou trilogii" nad tímhle si moc nepohoní, ale "steré páky" by mohly být nadšeny. Protože tohle je svým způsobem zpět ke kořenům, a než epickou romantickou pohádku dostanete spíše akční sci-fi western či gansterku. Každopádně za mně dobrý, jazykolam Ehrenreich hraje obstojně, prkennost Clarke tam taky není moc znát, Glover si našel roli jako z Community, což překvapivě nevadí a Woody si jede pořád tu svou a nacvičené to má dost dobře. Já jsem spokojen, a o to víc, že konečně vím ,jak vypadá PANDIMENZIONÁLNÍ PŘÍŠERA Z MOGADONOVA MRAČNA!!! ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Han Solo je pro mě jedna z nejlepších postav ze Star Wars, takže jsem se na jeho film moc těšil. Ale poté co jsem četl, co se všechno při natáčení stalo, tak můj optimismus dostal dobrou podpásovku. A první trailery, taky nebyly nic moc extra. Jsem nakonec dost rád, že mě film sedl a dokázal jsem si ho užít, ale na rovinu říkám, že jsem chtěl dostat něco lepší, než jsem dostal. To co jsem dostal je zábavný fajn film, ale ne událost, na kterou jsem se roky těšil. Režisér Ron Howard se hodně snažil, aby se mu film nerozpadl pod rukama, a ve výsledku se mu to povedlo. Přesto se nemohu zbavit pocitu, že jsme si jako diváci a fanoušci zasloužili více. Alden Ehrenreich je jako Han v pohodě, a svoje si klidem odehraje, a prakticky nic nekazí. Woody Harrelson je opět parádní, a svojí postavu si dost užívá. Emilia Clarke není špatná, a její výkon není špatný. Donald Glover mě dost bavil, a je jen škoda, že nemá více prostoru. Joonas Suotamo jako Chewie je dobrý a bavil mě, protože Chewie je jedna z nejlepších postav filmu. Paul Bettany není špatný jen jsem mu to nevěřil. Co se týče filmu, tak ten mě ze začátku moc nebavil, ale asi po půlhodině se to pomalinku začalo rozjíždět a ke konci to bylo fakt super, že bych si hned dal dvojku. Nevadil mě fan-servis, a různé odkazy, spíše mě mrzelo, že některé věci a postavy byly dost nevyužitý. Akce mohlo být více a taky mohla být výraznější, ale ve výsledku jsem spokojený. Solo: Star Wars Story je fajn film, který představuje minulost některých postav, je to zábavné a pohodové, ale událost roku to fakt není, a to je škoda. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nejvíc Star Wars film za posledních několik let. Spokojenost, a to jsem šla do kina prakticky s odporem, protože stále bytostně odmítám uznat Aldena jako Hana a stále si myslím, že ho měl hrát Anthony Ingruber. ()

MishKonn 

všechny recenze uživatele

This is not the Star Wars you're looking for. Nulový vývoj postav - někdo se ztrácí a nachází, a vám je to úplně jedno, protože ty dvě události od sebe dělilo pár minut. Někdo umírá a vám je to úplně jedno, protože nevíte, co pro vás ona postava měla znamenat. Nulový benefit pro postavu Hana Sola i Landa. Výplňový díl seriálu, kde se nikdo nikam neposune. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průměr a nedostal jsem ani to. Tak nudný a přímočarý film jsem nečekal. Rogue one ukázalo, že bez světelných mečů to jde, zde se to prostě nedaří. Chyběla tu nějaká zajímavá postava. Náhrada Forda byla hloupost a měl se raději nechat digitálně omladit, než tam pustit tohle jelito. Jediný na koho nezapomenu byl Chewbaca a to je co říct. Efekty super, ale to v téhle době nestačí. Ovšem pro skalní fanoušky Star Wars povinnost, teda pokud chcete vidět pletky jak Han Solo získal Falcona. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Není to Harrison, to je jasné, ale já ho ani neočekával. Arden to ale zvládl, Han z něho vidět šel. A ten, co to automaticky hází do koše jen proto, že to není Harrison, by se nad sebou měl opravdu zamyslet. (Ahoj, Tome!) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film čerpající ze Star Wars franšízy a zároveň jedno z nejlepších sci-fi fantasy poslední doby. Splnění trademarků v rámci postav, vybavení a narážek na mytologii SW a "vznik" Han Solo postavy v etapě, kdy se z něj stává divácky optimalizovaný hrdina. Ron Howardovsky dokonalá režie a ILM top trikařina. Příjemně akční po celou stopáž, kde se i scénáristé snaží zabrat. Skvělá, lehce špinavější a ráznější variace vybočující z jinak posvátně memorandujících posledních dílů Hvězdných válek. Přežít se dá i naprostá nepodoba s Harrisonem Fordem a i pro mě nejotřesnější filmová postava v dějinách filmu - Chewbacca. Dal bych si pokračování, ale nejvíc bych si přál Yoda: Star Wars Story. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Ztráta času a zbytečné stahování 4k filmu. Aneb zase se mnou Disney vy-(yeah)-bal. A to si vždycky říkám, musí se krom Rogue One objevit něco relativně dobrého. Nicméně nakonec (japonec) jedná se pouze o další těžba materiálu ž¨ze světa Stár Wórsů. Je tedy pro mě osobně je velkým údivem, že jinak dobrý režisér natočí takovýto naprosto zbytečný paskvil. Ale asi ho Miky Mauz držel za gule. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Našláplá dobrodružná / renegátská jízda sice s blížícím se finále trošku vadne, jak se okrajový "heist" zamotává do svých kliček a podrazů (přičemž zároveň přimotává výraznější "starwarsovské" reálie), nicméně přímý tah na branku, slušná chemie postav (z nichž ty nejzábavnější bohužel disponují nejkratší životností), množství fanovských pomrknutí a vynikající akce (musím zmínit "dechtající" přepadení transportního vlaku) obstarávají slušnou žánrovou zábavu. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Podle všelijakých recenzí a tržeb jsem čekal prvotřídní průser, ale ten se kupodivu nedostavil. Ba naopak, Solo je vlastně dobrý snímek, který je sice zcela zbytečným, ale na kvalitě mu to rozhodně neubírá. Příběhově fajn, herecký výborné a akčně nabušené. Vidět první setkání Hana a Žvejka mně rozesmálo. :) Lepší 3 hvězdy. ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama