Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Fary 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem hodně, hodně křivdil, ale ve srovnání s předchozími několika díly StarWars je mnohem, mnohem lepší (už jen tím, že má hlavu a patu a aspoň nějakou spojitost s předchozími SW. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem po kině zapomněl film ohodnotit, jak mi bylo líto lístku. Film jsem si dal opáčkem při maratonu SW a ani na podruhé mě nijak vyloženě nebavil. Loupež vlaku asi nejlepší scéna ve filmu. Potěšil mě milovaný Darth Maul a že Warwick Davis konečně v SW ukáže svůj obličej. Celkově zbytečný film. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Není to taková katastrofa, jak se vyprávělo. Je škoda, že film finančně propadl, asi bych se podíval klidně na další, zvlášť po cameu Maula (i když těch 20 let je i přes make-up na Rayi Parkovi fakt znát). Alden Ehrenreich si myslím, že to zvládnul dobře a postavu celkem vystihl - srovnávat ho s HF je trochu nefér. Na druhou stranu nechápu to nadšení z Landa, tenhle týpek mě tu vůbec nebavil. Celkově jsem rád, že film vznikl, za mě 65%. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Jako když si vezmu, že zhruba 75% filmu se přetáčelo na poslední chvíli, tak to nedopadlo tak špatně, jak jsem se bál ještě těsně před kinem. Ron Howard naservíroval sice úplně zbytečný film, který kdyby nevznikl, tak by se nic nestalo (podobně jako u Rogue One), ale je to fajnová westernová jednohubka, která mi hodně připomínala Firefly, čímž mi udělala velkou radost. Alden Ehrenreich je v poho, Woody Harrelson je stabilně fajn a Chewie je prostě Chewie, ten funguje vždycky. Z postav mě hodně štvala pouze feministická robo partnerka Landa. První půlka filmu je super (vykrádačka vlaku super), druhá část ale zbytečně zvážní. Kdyby se to celé neslo v tom westernovém žánru, jako je první půlka, bych bych hodně spokojen. Takhle "jen" 75%. PS: strašně oceňuju, že v Lucasfilmu dávají přednost praktickým efektům namísto nechutného CGI. ()

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nikto nechcel, s hercom, ktorému nikto neveril. Ale našťastie sme sa mýlili. Ron Howard nám spolu s Aldenom Ehrenreichom dodali zábavný akčný vesmírny western. Napriek dlhšej stopáži som sa ani chvíľu nenudil. Klasicky skvelý vizuál a zvukové efekty doplnili aj herci, ktorým som ich úlohy veril a nikto mi neprišiel, že by sa do svojej úlohy alebo do Star Wars nehodil. Nejaké malé diery v scenári sa síce našli, ale nič, čo by mi pokazilo zážitok z filmu. Disney naďalej razí v SW filmoch stratégiu "girl power," ale tentokrát sme ju dostali v naozaj vtipnom prevedení robota (robotky?) L3. Čo sa soundtracku týka, tak na rozdiel do Giacchina sa John Powell ubral vlastnou cestou a nechcel len kopírovať Williamsa. A tak sme dostali melódie, ktoré sme doteraz v Star Wars filmoch nepočuli, ale nevadilo mi to. Naopak to filmu dodalo svieži nádych. Lawrence Kasdan ako scenárista sa nezaprel a tak sme ako čerešničku na torte dostali aj jednu postavu, ktorú sme síce nečakali, ale o to viac nás potešila a otvorila cestu ďalším filmom s Han Solom. V mojich očiach sa prítomnosť tejto postavy a jej zasadenie do dlhodobého deja vyrovná Darth Vaderovi na konci Rogue One. Takže napriek tomu, že pred zhliadnutím tohto filmu som si myslel, že to nikdy nepoviem, tak sa ďalších filmov neviem dočkať. Snáď prídu čím skôr. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako asi takhle, Rogue One byl podstatně povedenější spin-off...Ale zase se tu prvně setkáme se známými postavami budoucna Hanem Solem, Chewbaccou, Landem a určitě to není zbytečný film, jen ten retro styl mi moc nesedí (ale chápu, že je nutný...), taky se mi nelíbila absence jasnějším barev a poněkud temné prostředí. Začátek je poměrně povedený (spoiler - Leia nebyla první), pak se projeví určitá absence smysluplnějšího děje, a pak je tu zase celkem povedený, i když poněkud překombinovaný konec....Nemám rád poker ani šachy, ale v podání zde to bylo super...no a samozřejmě nesmíme zapomenout na legendární Millennium Falcon....ale myslím si, že se z tématu dalo vytěžit podstatně víc...viděno v kině ve 3D...80% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Film mal byť asi trilógiou, tri misie, tri posádky, ale dakto to nasekal do jedného celku a tak tu máme trochu nesúrodý výsledok, kde sa postavy honia za niečím, aby sa potom mohli hnať za niečím ďalším. Otváracia akcia v horách bola namakaná a s najlepším kastingom, Harrelson-rulez! Nechýbala jej prehľadnosť ani nádych nebezpečia aké vyústilo tiež do strát na životoch. S nimi akoby seklo a v ďalšom priebehu si na nebožtíkov už nespomenieme. Prostredná akcia o ničom, vlastne si z nej pamätám len posolstvo, ktoré hovorí, že aj roboty majú svoje city, lenže ja sa do vzťahu s mikrovlnkou nechystám, takže ma obišlo. Rovnako ma obchádzala aj príšerná povaha jedného ženského robota, ktorému som prial čo najrýchlejšiu demontáž, našťastie sa mi prianie pomerne rýchlo aj splnilo. Posledná misia mala jediné šťastie, že na konci vyrukovala s nečakanými zvratmi, aké osviežili trochu umierajúce dianie a aké dali druhému SW spin-offu dôstojnú bodku. Či to bude stačiť zarytým fans je ale otázne. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu příjemné překvapení z řady Star Wars. Solo si na nic nehraje a přináší klasický dobrodružný příběh. Něco jako trochu odrostlejší Rychlé šípy, akorát v americkém kabátu. Příjemnou třešničkou je, že autoři se s hlavními postavami příliš nepářou a tak si opravdu nemůžeme být jisti, kdo vydrží až do konce (samozřejmě s výjimkou postav, které se objevují i v "následujících" dílech). Taky souhlasím s řadou zdejších komentářů v tom smyslu, že Solo potěší hlavně ty, kteří nepatří mezi sklaní fanoušky SW. Vůbec jsem neřešila, zda se Ehrenreich pitvoří málo nebo moc a v klidu jsem si mohla vychutnat film samotný. Celkově tedy Sola hodnotím jako podařený výlet do světa SW, který nás tentokrát nechá vydechnout od věčného (a taky trochu patetického) boje dobra se zlem. Vše je navíc naturalisticky okořeněno špetkou špíny, pachu smrti, sexuality, rovnoprávnosti a chudoby. Od Star Wars rozhodně mnohem víc, než jsem čekala. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Na koukání to není vůbec špatně udělaný z hlediska ságy už je to trochu koplikovanější .Ale pořád lepší než nastavovat Star Wars do nekonečna , tak je bezva že se tady zaměříme na jednoho hrdinu který nás provází téměř všemi díly a můžeme tak sledovat jeho vývoj . ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

A už jsem chtěl dát 5*, protože se mi to líbilo ještě malinko víc, než Rogue one. Ale asi by to nebylo správné. Star Wars to není. Teď myslím stěžejní sérii. Ani Ep.07 to nesáhlo k pasu. Ale jinak peckovní záležitost. Vtipné, akční, E. Clarke, Chewy, .... I ten A. Ehrenreich byl sympaťák. Akce skvělá, efekty topové. Já si nemám na co stěžovat. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Když schází v hlavní roli Harrison Ford, můžete se snažit sebevíc, ale pořádný film ze světa Star Wars nevytvoříte. Jen vše přebít akčními scénami a souboji, to nestačí, v tomto případě musejí diváci zapomenout na parádní hlášky, tvoření mytologie příběhu a dostanou pouze velmi ploché postavy, které hrají dobří herci, ale nic nesvedou, nemohou povýšit svými výkony špatný scénář, i kdyby sebevíc chtěli a to je velká škoda! ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 275-300 miliónov dolárov // Tržby_ 392.9 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 20 914 582 Kč // Diváci v ČR_ 131 640 // Tržby v USA_ 213.7 milióna dolárov ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— Assume everyone will betray you, and you will never be disappointed. — Solo měl od začátku potíže – hlavně mnoho nepřejících „fanoušků“, ale taky představitele hlavní role, kterému nikdo nevěřil. O to větším úspěchem film je. Po celou dobu se jedná o skvělou akční a zábavnou jízdu, která dává vyniknout úžasnému vizuálu plnému dechberoucích záběrů doprovázených epickou hudbou. Alden Ehrenreich příjemně překvapil a roli Hana Sola dělá velkou čest. Jeho ztvárnění postavy mám čím dál raději. Kromě Chewieho mu skvěle sekundují i krásná Emilia Clarke a jako vždy úžasný Woody Harrelson. Hlavní hvězdou filmu je však Donald Glover a jeho Lando, který je naprosto famózní a krade si všechny scény jen pro sebe. Film si na maximum užije hlavně ten, kdo zná seriály, komiksy a knihy. Spousta odkazů zasazuje snímek hluboko do zbytku univerza. Hlavně při jedné ze závěrečných scén může být běžný divák naprosto zmaten. Solo začal jako očekávaný neúspěch, ale stal se z něj překvapivě skvělý film a ještě lepší Star Wars. Rozhodně si zaslouží úspěch a taky sequel nebo hned dva. Doufám proto, že brzy na Disney+ vznikne pokračování. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Keby mi pred par rokmi povedal že najkvalitnejšie SW filmy budu tie bez Jediov a bitiek so svetelnymi mečmi, povedal by som že nema všetkych 5 po hromade. A potom prišiel Rogue One, a teraz Solo. Hoci na mna najnvoši film SW univerza nezaposobil tak ako RO, je to velmi kvalitny origin ktory nerobi Hanovi Solovi hanbu, v kine som sa bavil, herci boli super, dej tiež ušiel. 80% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že mě sral VEŠKEREJ lidskej casting včetně Woodyho? Celej film je jedno velký Proč? a tři rudý jsem dal jenom proto, že jsem Star Wars magor, pak trochu za výpravu, setkání se Žvejkalem a za poutavě oprejskanej design všeho možnýho. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Titulek z idnes: "Na mladého pilota ze Star Wars si troufnou jenom ženy + I kdyby slunce pálilo a na chleba nebylo, premiérový příběh Solo: Star Wars Story si fanoušek nemůže odpustit." Noooooo a jak to dopadlo? Přítelkyně usnula a já se docela nudil. Jediným pozitivem bylo (a s tím nemá Solo nic společného), že jsme byli v obrovském sále Cinestar úplně sami :-) i to je možná důkaz toho, že moc netáhne - 50% ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama