Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

WayDott 

všechny recenze uživatele

První půlka super, druhá trochu pokulhává. Celý film na mě působil tak nějak nemastně, neslaně. RO se mi líbílo víc.Děj se docela drží. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

U mě má Han Solo smůlu hned proto, že byl jako doplňkovou story k velkým Star Wars uveden až po Rogue One. G. Edwards s týmem nasadili vysokou laťku v komplexnosti, v hloubce jak mimo dějově k hlavnímu příběhu, tak i zároveň k jeho velké ústřední důležitosti. Ron Howard se už nechal svézt po kostře a ve stylu, zkusím scifátko zamíchám Solem, Landem přisypu pár Stormtrooperů a lidi to nějak sežerou. No jo. Někdo říká jiné, já říkám nevybíravě prokecané. To se mi nestávalo u Hvězdných Válek, abych u filmu nervózně mumlal ´´tak už to ze sebe vysyp..a to ještě není konec..máš problém, nechceš si o tom promluvit?.. hlavně neumírej moc dlouho.´´ Prostě vyprávění postav v tomhle vesmíru je založené na skutcích a já jejich nadměrně zdlouhavé tokání musel unést s velmi unavenými víčky. Jestli tím chtěl Ron jen udělat hlad na nějakou akčnější pasáž, rozhodně se to povedlo se scénou vlakové loupeže, to byla ale taky snad jediná vyjímečná věc, kvůli které si budu tenhle kousek pamatovat..teda spolu s Emilií Clarke (ta holka se vám neokouká). Zároveň je i konec zklamáním, kde snad za trest místo nějaké rozhodující bitvy vaří tvůrci z opět delších dialogů postav a spousta překvapivých obratů v posledních 10 minutách mi přišla spíše vtipná nežli šokující. A když už to vypadá opravdu na konec.. jestli si z Rogue One pamatujete krutou vsuvku v podobě Dartha Vadera, i zde se jak přes kopírák objeví známý zloun, nebo alespon stejná rasa, poněkud však chladně sedící na svém trůnu. Wau se nekoná, ale doufat ještě budu. ´´May the force be with you´´ 65% ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Ono je zas třeba si podle mě uvědomit, s čím tak do toho kina člověk jde. Já jsem do toho kina šel s tím, že od toho filmu mnoho nečekám. Že si jen sednu do kina a budu se bavit. A to mi tento film doopravdy dal. Jasný, co se týče celého Star Wars, tak má tento díl spíš trochu člověka vzdělat víc o světě v dávné předaleké galaxii a je z pohledu ostatních dílů tím, když to tak řeknu trochu hanlivě, ale rozhodně to tak nemyslím, zbytečný. Je to zkrátka film věnovaný Solovi a svůj účel splnil. A byla to fakt celkem jízda. Film byl dynamický, akční, měl fakt moc pěkné pasáže, krásné prostředí, tyhle faktory určitě hodně oceňuji. Také herecké výkony, obzvláště Sola byly určitě dost přesvědčivé. Co se týče humoru, tak zde aspoň po celou dobu filmu seděl a nebyl na rozdíl od Last Jedi místy trapný a nemusel jsem se chytat za hlavu :D... Takže za mě celkově spokojenost s tímto snímkem, jen je doopravdy třeba si uvědomit, co od toho filmu čekat a s čím tam do toho kina člověk jde. Pak si může film bez problémů vychutnat... :) Takže uděluji trochu lepší čtyři hvězdičky a 83%. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Narovinu, kdyby se ve více než půlce filmu neukázala loď millennium falcon, jednalo by se o totální propadák. No, totální.. Místy divácky překvapivé rozuzlení aktérských plánů dává filmu také občasný spád a digitálně zpracované to také není špatně. Nicméně se jedná o naprosto bezvýznamný příběh a jakožto fanoušek starých dobrých star wars z toho nejsem úplně nadšený. Kvůli absolutnímu závěru přidávám 4. hvězdu s odřenýma ušima. Vypadá to, že na návaznosti se star wars se pracuje ! :)) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Netradiční pojetí, připomínající spíše svět Mad Maxe, Solovi rozhodně sluší! Za to příběh si svoji originalitu dlouho neudržel, což je vůbec největší škoda! Scény jako útěk, nebo ještě lépe přepadení vlaku, jsou výborné, klasickému světu Star Wars vlastně velmi vzdálené. Udělat to jako akční sci-fi bez Republik a Impérií, byl dobrý nápad, který možná nenašel podporu... těžko říct. Každopádně z mého pohledu tu lepší scény než výše zmíněné už nebyly. Naopak se začalo až příliš řešit jak Han ke všemu přišel a schylovat k očekávanému závěru, ve kterém samozřejmě muselo být ukázáno ono vytoužené kýčovité dobro a zase zmíněno Imperium. Darth Maul na úplném konci... no, raději už nic. Emilia Clarke do světa Star Wars zapadla minimálně tím, že neumí hrát, díky čemuž byla závěrečná scéna ještě směšnější. Woody Harrelson a překvapivě i Alden Ehrenreich byli fajn, kdyby to tak stálo hlavně na nich! 50% ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

O dost zabavnejsi, nez by nekdo po tech peripetiich a trzbach cekal. Ale i tak mi to prislo jen jako lehky nadprumer a rutina. O SW tu skoro vubec nejde, coz je vlastne sympaticke (aspon mne), na druhou stranu toho pomrkavani pro fanousky je zbytecne moc a vetsina pusobi neprirozene. Obsazeni v pohode, Ehreinrech dal tuhle vyzvu se cti IMHO. Mit to trochu propracovanejsi postavy, tak nektere zvraty a umrti budou asi pusobit o trochu lepe. No nic. Neurazilo, ale na 4 to neni. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Han, co dostane přilepený příjmení SOLO, protože nemá ani rodiče ani příjmení, se potácí od problému k problému a mezitím stihne přepadnout vlak, a mít z toho další problémy, stihne se zaplést do dalšího problému, přechtračit chytráky, zachránit Čuíího aby nakonec dostal tisíciletého sokolíka a odletěl vstříc novým problémům. Star Wars jsou ty filmy které si klidně pustím a nevadí mi ale nejsem žádnej fanatik abych spala v pyžamu z Yodou, nebo po nocích do nekonečna masturbovala nad lampičkou ve tvaru helmy Stormtroopera. SOLO je sólovka, která sice odpovídá na otázku kde vzal Han Sokola a Chewbaku (což jsme se stejně z jiných filmů dozvěděly asi 5x) ale neodpovídá na to, proč je Han tak vytlemený lempl, ketému jsem chtěla ten věčný úsměv z huby setřít minimálně 50x. Táhne se to jak láva na Hawaii a celé je to záživné jak žehlení u záznamu poslanecké sněmovny. Ani tento film, ze mě žádného fandu neudělá, a ten světelný meč, co mám u mámy na půdě, tam zůstane až do doby, než vyroste ten malej raubíř, který by ho teď akorát tak rozmlátil. Vaderovu helmu, jsem odmítla s tím že ten kdo mi ji chtěl dát, málem uronil slzu že by něco tak vzácného měl dát někomu kdo by do toho nasypal křupky a umýval to v myčce. SOLO je průměrný snímek, který kdyby neměl k názvu přilepeno "Star Wars" nestál by v hodnocení ani za 3 hvězdy a to ani jako scifíčko o jednom lumpíkovi, který najde plyšáka a dělají spolu lumpárny. Víc jak 3 z toho nevytáhnu ani kdybych se na to dívala jako na něco co nepatří k hvězdoválkám. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr stojící na vizuálu a světu SW. Ten zbytek nestojí za řeč. Jalový příběh s banální zápletkou a prachbídnými dějovými zvraty, téměř absence akčních scén a humoru a navíc zcela nevýrazní herci (Emilia Clarke je neskutečné dřevo). Film ničím nezaujal a po pravá zapadl. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Sólovka o Sólovi sólo neuhrála. Výbuchy, vesmír, průměrné herecké výkony a průměrný scénář vlastně mluví za vše. První půlka filmu navíc solidně brakuje Firefly, což by se možná dalo odpustit, ale na rozdíl od zmiňovaného seriálu, tady podstatné věci chybí. Vlastně to není ani taková trága, ale ke konci filmu jsem občas i oka zamhouřil. Možná je to tím, že Hollywood se v dnešní době specializuje v podstatě jen na Marvelovky a Starwarsovky, a to přestává to stačit. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

V Solovi mi chýbalo niečo, čo Star Wars značku robí značkou. Tým sú napríklad úchvatné zábery na neznáme planéty, ktoré som tu nikde nezbadal. Všetko je vedené v určitom indie štýle, ktorý mi ku značke nesedel. Je tu aj veľa dier a nezrovnalostí, ktoré keby som si neskôr neujasnil, absolútne by mi nesedeli, pretože som nevidel žiaden zo seriálov. Keď som sa dozvedel o tvorcovských nezhodách, začalo mi všetko dávať lepší zmysel, no pohľad na film sa u mňa nevylepšil. Solo nebol pre mňa. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nie je zlé. Naopak, povedal by som, že je to lepšie ako akékoľvek pokračovanie SW so starým Markom Hamillom. Má to svoje muchy, značka SW je ťažko narušená patetickosťou Disneyho. Vizuálne/herecky Alden Ehrenreich nebol vôbec zlý, aj keď nájsť obdobu HF je náročné. Problém vidím najmä v tom, že nemá podobnú výšku ako Ford. Ehrenreich je jednoducho príliš malý a nevzbudzuje to čo Ford, ani nemá jeho charizmu. Opäť tu máme fail návratu asi najoblúbenejšieho Sitha, Darth Maula. Fyzicky nejak pretučnelý, ale opäť trápnosť s mečom, ako keby nestačilo, keď ukázal svoju tvár. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,I don't like it, I don't agree with it, but I accept it." Vcelku mě to mrzí, ale tahle sólovka prostě nebyla mým šálkem kávy. Hlavní důvod? Obsazení. Je pochopitelně složité stvárnit postavu, která je natolik spojená s Harrisonem Fordem, nemůžu se však zbavit dojmu, že Alden Ehrenreich prostě nebyl správnou volbou. Tu roli jsem mu jednoduše nevěřil a totéž bohužel platí i o romantické linii s Emilií Clarke. Kdo naopak zaslouží pochvalu, je Donald Glover. Jeho Lando si v každé scéně, ve které se objevuje, krade veškerou pozornost pro sebe a raději bych sledoval jeho origin, než tyto nepříliš poutavé začátky Hana Sola. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Po facke od The Last Jedi je Solo veľmi príjemným prekvapením, aj keď puncu zbytočnosti sa asi v mojich očiach nezbaví. Postavy sú však slušne zahrané, chémia medzi nimi funguje, príbeh nenudí, akcia šlape a celé je to super natočené. Howard sa projektu zhostil so všetkou bravúrou, dokázal byť nápaditý a po dlhšej dobe sa tu navyše urodil aj Star Wars soundtrack, ktorý privial do značky poriadne svieži vietor. Škoda len, že dobrodružstvo mladého Hana nijako nerozširuje bohatú mytológiu univerza. No na strane druhej, prináša svižnú a zábavnú jazdu, na ktorú sa naozaj dobre pozerá, a to sa počíta. Po druhom pozretí zvyšujem na 8,5/10. (viac tu) ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Absolutní sázka na jistotu, asi jako když si pár kol před koncem Berbr ligy vsadíte na prohru již zachráněných Teplic, ať už hrajou s kýmkoliv, nebo když vám maminka k nedělnímu obědu opět uvaří vaše nejoblíbenější jídlo přesně tak, jak ho máte rádi. Jediným jakž takž experimentem téhle "sólovky" je její hlavní představitel, který ale svůj debut v roli "stuck up, half-witted, scruffy looking Nerfherdera" zvládl na výbornou. Jinak film obsahuje úplně všechno, co se vám okamžitě vybaví, když se řekne "Han Solo." Žádná překvapení, žádné boření hranic, jen přesně to, co čekáte. Čistej fan servis od začátku do konce. Ale tak na tom není zase nic tak špatného, že, navíc já a Star Wars... ()

kecinzer 

všechny recenze uživatele

Neskutečná likvidace původní legendy. Pokud bych se na film díval jako na obyčejné sci-fi, bylo by hodnocení určitě vyšší. Tohle má být ale součást něčeho velkého. Styl se ovšem zcela vymyká. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že když dám 4 miliardy dolarů za nějakou značku, tak si toho budu aspoň trochu vážit a nebudu točit sračky. Až doteď se to Disneymu dařilo. Bohužel teď si řekli něco jako "Natočíme film, kterej se skoro nepodobá SW, místo kultovního Harisona Forda tam obsadíme nějakýho mladýho cápka, kterej nemá vůbec žádný charisma a na příběh se taky vysereme". Tak takle to nějak vypadalo. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

V exkluzivním balení naprosto nezajímavá nuda. A bohužel se asi ani nedozvíme, co "bylo" dál, protože pokračování nejspíše nevznikne. Nuda je to bohužel jen a právě v SW vesmíru, film sám o sobě není tak úplně marný. Některé nápady jsem ocenil, ať už to je Han ve službách Impéria nebo přepadení vlaku. Pak ale následuje "osvobozování" a vůbec celý ten celkem nedotažený "let nebezpečím" a napětí zase zmizelo. Westernový konec to trochu zachránil, i když vzájemné podrazy byly "předvídatelné". Protože Disney je předvídatelný. Má vůbec někdo u Lucasfilmu nebo Disneyho nějakou představu, co s SW světem? Nebo se spoléhali, že všechno půjde samospádem a diváky přitáhne silná značka? ()

tlkounev 

všechny recenze uživatele

Film od Disney jak z pera MTV... Film pro decka a teens. Odpad, ktery nema nic z kouzla sveta Star Wars... Pokud jste fanouskem SW a nejste infaltilni, tak si to nepoustejte! Co timhle jako chtelo Disney rict? Ze je Solo trouba a zachrance Rebelu? At jdou do haje! Je to sama akce, ale ve vysledku je to tak nudne... ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama