Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Takova ta klasicka akcni honickostrilecka a vlastne docela oddychova SW odbocka. Studio do nas narve kopu informaci a jakozto ne zrovna ctenar, ale jen video konzument, za to jsem docela rad. Preci jenom zjistit proc je Solo Solo a nebo odkud je ta chlupata smradlava opica.. staci se divat. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Tohle je těžké. Solo je dobrý film, je tam méně logických děr, ale zároveň více hluchých míst a ani jedna zapamatovatelná scéna. Star Wars jsou pro mě hlavně to druhé z názvu: války. Velké souboje, které svou délkou, propracovaností a spektakulárností překonávají snad všechny své konkurenty. Je mi jasné, proč se Solo nechtěl názvem začlenit - protože tohle je tak zásadně jiný film, že by vybočoval z řady. V tom horším slova smyslu. Prostě: Ehrenreich není Ford a je to sakra znát - postava Hana Sola by měla být to, co film táhne, ale po velkou část filmu tomu tak není. A tahle záležitost bije do očí, protože kromě Hana film vážně nic moc nenabízí. Vzbuzené emoce - žádné, jen si člověk všimne, že je to takové temnější. Bylo mi fakt jedno, co se stane s kterýmkoliv protagonistou, neměl jsem o ně strach, a když náhodou některý zaklepal bačkorama, nehnul jsem ani brvou. A to je paradoxně ještě horší, než kdybych jásal při smrti JarJara. Zůstanu na lepších 3 hvězdách, protože jsem se přes to všechno až tolik nenudil, film příjemně odsýpal a celková podívaná je na slušné úrovni. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, ze Solo ma horsie cisla ako Posledni Jediovia. Aj ked iba o chlp. Dal som sice rovnake hodnotenie, ale mne sa zda, ze tato solovka je o cosi lepsia. Chybali mi svetelne mece, ale kedze film je zamerany na Hana, tak sa to da pochopit bez urazeneho vyrazu v tvari. Aj napriek mecom ma to bavilo viac ako spominany Jediovia. Zobral som to ako oddychovku, od ktorej som skor cakal, ze ma neoslovi, no nakoniec to vypalilo velmi pozitivne. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Rutina. Spin-off. Cash grab. Další pokus využít E. Clarke, která je hodně specifická. Han nevypadá jako Han. Podobností se Star Wars je pramálo. První polovina je v nechutném přítmí a to vždy nevěstí nic dobrého. Nevidím v tom dobrý úmysl - natočit originální, kvalitní a zábavný film. Kdybych to věděl, tak se raději znovu podívám na Rogue One. 4/10 ()

andio 

všechny recenze uživatele

No mně to na takovýhle filmy přišlo nadprůměrný. Woody Harrelson perfektní jako ve všem a Donald Glover se mi taky líbil. Některá rozhodnutí mi přišla trochu zvláštní, např. první setkání s Chewbaccou, nebo love interest Hana, který mi pro něho nějak neseděl, ale pro kvalitu provedení jsem ochotný přimhouřit oko :D 8/10 ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Po docela dlouhý době hvězdný války, co se mi fakt líbily. Dobrá plejáda herců, kteří sedli jak do těch rolí, tak i i mně. Vizuál je parádní a není rušenej nějak přehnanejma efektama, což se dnes taky málo vidí. Co to ale sráží, dle mýho, je hudba, která se prakticky od 70. let nezměnila a všude jedou furt ty epicko-patetický trubky. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Star Wars film a skvělej dobrodružnej scifi western. Je to dějově funkční, vystupují zde poměrně sympatické postavy, neni to cringe (což je neuvěřitelné) a je po akční stránce je to nejlepší film z tohohle světa. Nějaké problémy s produkcí na tom nejsou vůbec znát. Howard to ukočíroval skvěle. Nechápu, proč si tohle lidi neužili a radši ze sebe ždímou nadšení kvůli naprosto plochému sedmému dílu. Seriálový Mandalorian se nese v duchu Sola. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Mně to neurazilo, naopak se to líbilo. Výlet do mládí Han Sola, seznámení s Chewbaccou, první láska a Millennium Falcon. Sice jsem to kvůli dcerám přetrpěl s dabingem, ale dávám čtyři ⭐ a objektivně hodnotím na 70% ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Druhý film z předaleké galaxie, který není brán jako epizoda a dějově se odehrává před Rogue One? Proč ne? Han Solo v Originální trilogii vždy působil jako vtipný a charismatický pilot, který vždy pomohl dobru, i když za to chtěl něco zpátky. Film, zaměřený na jeho origin tedy zní jako dobrá věc, ne? A je to pravda! Na to, jak mne film na první zhlédnutí moc nebavil jsem si ho tentokrát užil. Mladé verze známých postav, soundtrack Johna Williamse a cameo nejlepší Star Wars postavy? Zaručený recept na úspěch, že? No, ono to tak vlastně není. Neberte mě zle. Film jsem si fakt užil, ale herecké výkony mladšího Sola mi přišly divný a místy dost přehrával. Společně s tím mně trochu vadilo tempo, které z akční sekvence skočí do 15 minut dialogů, které pro člověka nejsou moc záživné. Akce je tu ale opravdu skvělá. Souboje ve stíhačkách ve vesmírném vakuu jsou tu skvěle zpracované. Jen by to chtělo, aby ve filmu o originu pilota bylo těch soubojů víc jak jeden... Film funguje dost dobře i na vlastních základech a divák, který nečetl milion knih a neviděl vše stokrát si film dokáže užít, jen škoda, že film něco začíná a budoucí projekty na to hážou velkej bobek. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jak popsat nové cameo Sola? Aby něco překonalo Rogue One muselo by se to hodně snažit, ale mlaďoučký Han Solo má všechno i tu velkolepost, ale Rogue One je Rogue One, tím nechci říct, že bych se u tohoto snímku nudil, to ne to vůbec, bylo to úžasné od první do poslední minuty! Mladý Solo má ale jednu smůlu, že přišel na scénu až po sr..ce SW VIII, tak spousty lidí nechce na to kvůli tomu do kina, protože se prostě bojí, potom na to jde taky sorta lidí, která počítá s tím že to bude Star Wars nářez a zase narazí! Pokud si praví fanoušci Star Wars vzpomínají tak Han Solo použil světelný meč jen jednou a to v Impériu a vlastně teprve v Nové naději zjišťoval, že vůbec jsou nějací Jediové, Sithové, Síla atp. a i tak tomu pořád nechtěl věřit :-)... Solo je prostě svůj a nevěří nikomu ;-)!!! Jinak musím vysmeknout poklonu Aldenovi Ehrenreichovi za jeho herecký výkon a převtělení se do mladého Harrisona Forda, protože to byl prostě frája Solo :-).... Samozřejmě taky správný Lando aka Donald Glover a asi jako vždy parádní Woody Harrelson. Takže závěrem Solo Star Wars Story vřele doporučuji, já se nenudil a klidně bych si zašel i znova :-) ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Do půlky to byla jízda plná efektů, výbuchů a ohromujícího zvuku. Potom tempo zpomalí, a vy si uvědomíte, že to hlavní se vlastně již událo, myslím tím navázání přátelství mezi Žvejkem a Hanem… Jako samostatný díl dobrý, ale nikam nenavazuje, jako například Rogue One, které naprosto mistrovsky zapadá mezi III. a IV. S.W. a je opravdu klenotem, tady se to samé řici nedá. 60%. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Zvesti o zlom Ehrenreichovi sa nepotvrdili. Sola si celkom užíval. Zvesti o rozhádzanom scenári... no tie boli možno pravdivejšie. Akcia bola fájn, občas mi to prišlo pomalšie, ale do sedačky ma prikoval ako zarytého fandu SW iba Kessel run s originálnymi zvučkami a trocha aj to opomínane cameo. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Solo je tak trochu zbytečný film. Přitom se nedá říct, že by byl vyloženě nepovedný. Jen není výjimečný a to ani sám o sobě, ani z pohledu mytologie. Na Aldenovi je vidět, jako strašně moc chce. Potíž je v tom, že nestačí na to, aby film utáhl. Na začátku ještě jeho naivně arogantní póza funguje, jenže s příbývajícím časem se projevuje jeho nedostatek charismatu a místo toho, aby to byl tahounem filmu, je spíš na facku. Ostatní herci naopak nemají moc co hrát, což je i tím, že tu není přesně definovaný záporak. Nejvíc tak zanechá stopu Lando a L3, což je poněkud tragikomedické. Solo je bohužel filmem co vyšumí. Nemá žádný highlight a jediným důvodem si ho pustit znova by tak mohla být honba za hledáním Easter eggů. To samo o sobě není moc dobré ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu, míněno v čistě pozitivním slova smyslu. Tvůrčí tým pochopil, v čem tkví obliba filmového Hana Sola (antihrdinství, humor, buddy chemie s ostatními protagonisty) a staré SW trilogie (vesmírné honičky, cestování po různorodných světech a setkávání se s jejich fantastickými obyvateli, atmosfére Imperiální diktatury) a dal divákům ještě jednou, naposledy těchto oblíbených chutí zakusit. Výsledkem je briskně plynoucí sci-fi příběh, který vydatně brnká na nostalgické struny (tím víc, čím větší přehled má fanoušek v univerzu, a to i tom rozšířeném), ale přitom prošlapává sice dříve naznačené, ale dosud neodkryté cestičky, a netopí se tak pouze v přívalu retro pokyvování jako The Force Awakens. Ambicióznější Rogue One se mi ve výsledku líbilo o něco více, ale Solo ukazuje, že svět kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii, nabízí velkolepá dobrodružství i bez využití světelných mečů a Síly. A to v povedeném, nepředigitalizovaném vizuálu a opět jednou s výborně obsazenými postavami. Jen ten nádech jakési ikoničnosti, která SW sérii od začátku provází, zde poněkud chybí. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu je dobrá a funkční a kdyby to doběhlo stejně jak to začalo tak to bude fakt dobrej film - akční zločinecký příběh ukazující, jak se Han Solo stal Hanem Solem. Bohužel, ve třetině to najednou totálně ztratí tah - akce se stane nudnou, drama přestane fungovat, postavy zamrznou a přestanou mít zajímavý vývoj (a L5 je fakt křečovitej pokus navázat na úspěch droida z Rogue One a nefunguje to), ikonické momenty na které se člověk těší a které fungovaly v první třetině (proč je Han "Solo" atp.) se najednou stanou dost nudné (vč. bohužel Kessel Run, který měl být spíš jedním z vrcholů filmu), věci začnou být křečovitě přehnané (celá ta vesmírná honička už vůbec, ale fakt VŮBEC nepůsobí jakoby byla ve vesmíru, ani trochu, zvlášť s těma DnDčkovejma monstrama všude okolo...) Celkově to není špatné, jen vlastně hrozně o ničem a nudné. ()

TuT 

všechny recenze uživatele

65 %, viděno s dabingem a myslím si, že v originálním znění by to bylo o jednu hvězdu lepší. ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama