Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

kamigava 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to mnohem lépe, než jsem po těch přetáčkách čekal. Po druhém zhlédnutí ve 2D s titulky se mi Solo líbil ještě o něco víc než s tím hrozným dabingem. Celkově mi i zvuk přišel hlasitější než ten s dabingem. Užil jsem si to od začátku až do konce. Ron Howard odvedl skvělou práci a zachránil SW co se týká uspokojení fanoušků, i když finančně asi moc ne...Proti hercům nemám žádné výhrady, i Alden to dokázal překvapivě uhrát po těch drbech. Největší radost jsem měl asi z camea mého oblíbeného Dartha Maula stejně jako v RO, kde se zas objevil Vader. Škoda, že Maul taky nepředvedl nějakou řežbu s mečem. To si budem muset asi počkat, třeba brzy bude mít také vlastní film, to bych si přál stejně jako Kenobiho. V celku se mi Solo líbil víc než RO. Hudba byla také povedenější a hlavně při letu Falcona působila epicky (viz scéna ve víru) 80 %. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Za me ok. Velmi Star Wars film. Pohodovy, odsejpa to, pribeh ok. Pro me daleko lepsi nez hlavni linie EVII a EVIII. Nebere se to vazne a to je dobre. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Bacha, spoilery. Moc jsem od toho nečekal, proto jsem byl mile překvapen. Trochu jsem se bál, aby se Alden nesnažil Forda imitovat, naštěstí ale dokázal najít způsob, jak Sola zahrát po svém, ale tak, aby to byl ten starý dobrý Solo jakého známe. Ostatní výkony taky dobré, Glover jako vždy špičkový. Nemá asi cenu mluvit tady o zvuku a vizuálu, je to Star Wars. Krásný sci-fi westernový heist movie, nechyběl ani správný stand-off. Jediné, co mě trochu zklamalo, byl Kessel Run, čekal jsem něco zajímavějšího a...přízemnějšího, nevím jak to říct, prostě tohle se mi nelíbilo. Jinak ovšem pouze slova chvály. 80% PS: Doufám že Disney po devítce ukočí hlavní linku a bude dělat spin-offy. Už Skywalker Saga už mě přestává bavit... ()

CJFlip 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale těm novým Star Wars filmům nemůžu nějak přijít na chuť. Han Solo je jen další nevýrazný snímek, na který během dne zapomenu. Děj filmu je nezajímavý, takže si vlastně říkám, proč to muselo vzniknout. Han Solo si určitě zaslouží důstojný příběh, který by byl osudový a šokoval by wow momenty. Největší problém, tak jako u všech nových SW, jsou postavy. Absolutně nevýrazný! Pravděpodobně mám velké očekávání, protože SW byly a jsou pro mě velkou událostí. Kdyby se mě někdo ptal, o čem je Hano dobrodružství, tak bych mu ani neuměl odpovědět. Naštěstí příběh rychle odsýpá, což hodnotím kladně. Cameo na konci si mohli klidně odpustit. Raději mohli vytvořit novou postavu, když píšou scénář na čistý list a nemusí se tak ohlížet na materiály ze starého kanónu. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Velmi schématické, v podstatě jen odškrtávání položek, co bychom se o Hanově minulosti měli dozvědět. Doplněno je to nepovedenou lovestory s Emilii Clarke, která má zřejmě dobrého agenta, ale když se má tvářit zle a vyzařovat auru bad ass charakteru, je to utrpení, srovnatelné s jejím působením v Terminátorovi. Woody je fajn, mladí Han a Lando taky, pár střípků zaujme (aktivistická robotka), celkově však nejslabší nový film ze SW univerza. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Za mna asi najslabsi Star Wars. Ani hlavny hrdina si neziskal moje sympatie. Priemer. Emilka sa asi naucila mavat mecikom este v GoT. ;) Fandovia iste skuknu, ale mnohi z nich budu sklamani, lebo cakali viacej. Ako i ja. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Průměrné ve světě Star Wars, podprůměrné z rukou R. Howarda. Spinoff, který netlačí tolik na pilu rebelství jako Rogue one nebo ostatní, hlavní díly ale vyloženě se zaobírá jen podsvětím Impéria a gangsterů okolo toho. Nostalgie je určitě na místě, bez ní by to nešlo, A. Ehrenreich není jako Solo úplně špatný ale stejně tomu všemu chybí šťáva i když o akci a audiovizuální onanii tady není nouze. Příběh je prostě slabší a zasloužil by si víc. Je to jako u hudební stránky, také ji chybí silnější téma. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Společně s Rogue One je Solo další film, který je s naprostým přehledem lepší než nové Epizody VII a VIII. Velmi milé překvapení! Hodnocení: 75%. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

7/10. Tohle jsem nečekal... Tohle je hodně dobrej Star Wars film! Nečekal jsem to že tenhle film bude až tahle dobrý! Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je výborná, akce tu je perfektní, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Jsem zvědav na poslední dva Star Wars filmy, sice se na ně vůbec netěším ale kouknu na ně. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Tak jelikož nejsem žádnej Star Wars fanoušek, tak v tom nehledám žádné rozdíly/neshody a prostě jsem si to užil vlastně nezávisle na nějaké návaznosti do světa Star Wars. A musím říct, že to nebylo vůbec špatný... efekty byly fajn, zajímavý příběh a akce byla taky dost dobrá. Zahráno to bylo pěkně a nemám asi co bych vytknul po téhle stránce a na Emiliu Clarke bylo fajn koukat. Jen opět a zas mi tam něco chybělo, něco málo k dokonalosti.  7/10 ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Disney už prostě sází x let na jistotu. Akci střídá humor a obráceně. Děj je předvídatelný až běda a žádná z postav nedostává tolik prostoru kolik by si zasloužila. A co to tu máme tentokrát? Boj za robotí práva? 60% ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Kvůli Solovi snižuji hodnocení Posledního z Jediů. Ten totiž považuji za obecně dobrý film, ale naprosto tragický SW film. V případě Sola se v prvním případě jedná o velmi dobrý film, a dokonce i o velmi dobrý SW film. Až překvapující. Nečekal jsem, že by mě až tak mohl bavit snímek o nejvíce přeceňované postavě SW universa (ano, je to jen můj názor). Film mi sice toto mínění nevyvrátil, ale v mnohém poupravil, což je dáno přirozeně tím, že postava získala větší hloubku. Pravda, mnohdy se toto "rozšíření" orientuje hlavně na původ všelijakých asociací, jež se s charakterem pojí. Nicméně se zjevují i četné novinky, respektive vyvracení mýtů, které přinesly remasterované edice (ano, přesně "to" myslím). Slušný prostor dostal i dobrý voják Žvejk, nesčetně větší než v Posledním z Jediů, kde byl v podstatě kulisou. Hodní pozoru jsou nejen staří známí, ale i nováčci. Chválím, že Quira je KONEČNĚ normální ženskou hrdinkou, a ne Mary Sue. Zaujala mě i rovnostářská robotka, která dle mého názoru působila dosti parodicky. Alespoň tak jsem to vnímal. Novoty nepřináší pouze postavy, ale i příběh a obecně i univers. Co se týče příběhu, velmi mě chytl. Oceňuji v něm relativní nepředvídatelnost (byť mnohé "spolehlivě" vyzradí trailery) a s tím pojící se plot twisty. Líbilo se mi, že se děj netočil přímo okolo boje mezi Impériem a rebely, resp. protorebely, ale i na toto téma přirozeně dojde. Univers je rozšířen nejen nápaditými lokacemi, ale i novou technikou. Opět musím říci: KONEČNĚ! Solo v těchto ohledech drtivě vítězí nad novými epizodami VII a VIII. Dál bych se chtěl vyjádřit v bodech k dalším aspektům. Akce je dostatek. Líbila se mi absence nuceného bathosu. Vizuál potěšil, především stylizace. Někdo tu přirovnává film k westernu, mně zas dosti připomínal vzezřením druhého Blade Runnera. Herci slušní. Byl jsem sice na dabované verzi, ale i ta se velice povedla (Dyk, Jandová, Dolanský a Rychlý skvělí). A co si myslím o soundtracku? Docela je vydařený. Sice ničím neutkvěl, ale ve filmu funguje výborně. Celkově uděluji Solovi silné čtyři hvězdičky. Jsem mile překvapen. (EDIT 25.5.2018) Den po zhlédnutí se mi dostává naprosto opačného účinku, než jakého jsem měl v prosinci s Posledním z Jediů. Čím více o filmu přemýšlím, tím více se mi zamlouvá. Dodatečně přidávám ještě poslední hvězdičku. Jsem zkrátka nadšen. Toť vše. :-) ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Úplne iný prístup ako napr. v Rogue One, ktorý sa bral až príliš vážne. Toto je čistá zábava a musím priznať, že som sa v kine bavila od začiatku do konca. :)) aj keď Harrisona Forda nikto nikdy nenahradí.. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

První polovina nudná a podprůměrná, druhá příjemně zábavná. Nejvíce to zabíjejí nudné akční scény. Scénář má slibné schéma, protože obsahuje snad všechny důležité momenty z Hanova života, ale selhává ve snaze předvést něco zajímavého nebo zapamatovatelného. Alden Ehrenreich hraje dobře, ale pravého Hana Sola jsem v něm neviděl ani na vteřinu. Naproti tomu Donald Glover do role perfektně sedne a jeho robot L3 je asi to nejlepší na filmu. Líbilo se mi finále, které není jedna velká akční scéna, ale jde komornější cestou. I tady to ale zabíjí scénář, který až moc dlouho hraje hru "kdo koho podrazil". Lepší než Rogue One, ale o mnoho horší než první dva díly z nové trilogie. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V roku 2018 sme sa konečne dočkali samostatného filmu pre jedného z najikonickejších a najobľúbenejších postáv sveta Star Wars. Áno, je ním Han Solo. Už od začiatku natáčania bolo jasné, že film pravdepodobne nedosiahne taký úspech, aký by mal. A Bohužiaľ, je to tak. Z určitého hľadiska (aspoň zatiaľ) sa jedná o najhoršie spracovanie SW príbehu v novodobom kostýme (ala Disney). Čo to mohlo spôsobiť? Mnoho vecí, takže len stručne. Hneď na začiatku tu máme príbeh. Mal som možnosť prečítať trilógiu od A. C. Crispina, ktorá veľmi dobre a detailne popisuje život mladého H. Sola. Z tohto hľadiska film pracuje občas dosť odlišnými faktami a na niektoré detaily sa jednoducho sa vykašľal (napr. jednou vetou vybavia to, že Hana po troch rokoch vyhodili zo „školy“ Impéria). O vzniku priateľstva medzi Hanom A Chewbaccom už ani nebudem hovoriť. Potom sú tu herci a ich charaktery. Tvorcovia podľa mňa už od samého začiatku nepochopili, že úspech filmu stojí alebo padá na hercovi, ktorý stvárni legendárnu postavu H. Sola. Alden Ehrenreich sa snaží, spraví čo môže, ale výsledok opäť nie je ten, čo by sme chceli. K H. Fordovi a jeho charizme sa jednoducho nepriblížil. Druhá hlavná postava v podaní E. Clarke zase nedostane taký priestor, aký by mal. W. Harrelson svoju rolu zvládol dobre a prekvapivo, D. Glover aka Lando, bol jedným z málo milých prekvapení. Z hľadiska réžie je to slušná rutinná práca. R. Howard spravil čo mohol, ale jednoducho to nie je ono. Triky, zvláštne efekty a akčné scény fungujú dobre, ale dve najlepšie a najvypracovanejšie (vlaková lúpež a únik z Millennium Falconom) sú paradoxne v prvej polovici filmu. Záver z toho hľadiska spíš slabší priemer. Hudba dobrá a korektná. Takže Summaré. Aktuálny „SW story“ nadchne len extra silných a skalných fanúšikov SW, ale aj tí budú mať problémy. Jednoducho film je bez väčšieho života, vo vnútri takmer prázdny. A to je veľká chyba. Neviem, že čo prinesie budúcnosť (mal by sa jednať o trilógiu), ale to je isté, že je na čom pracovať prípadné pokračovanie má čo napraviť. PS.: Ešte jedna poznámka na záver. To bol prvý 3D film, čo som videl v kine a s výsledkom som nebol spokojný. Že by chyba z technickej stránky alebo len moje oči chcú niečo naznačiť? Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První půlka mi nesedla. Star Wars tam bylo minimum a Han Solo se dle mého prostě nepovedl. Takhle Han nemluví, nevypadá, nejedná... #notmyhan ... Ve druhé půlce už je to trochu lepší - akce odsýpá, Lando a další postavy trochu zvedají laťku, i pár narážek na SW EU se objeví - Kessel, The Maw, i nějaké to hvězdné cameo #sithhappens... Konec pak otevírá možnosti pro další spin-offy, asi už tuším, kam se můžou ubírat další očekávané trilogie... 66 % #executeorder66 ()

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Smutné když nové Disney Star Wars musí sahat k vykrádání vlastních, čerstvých Star Wars filmů ("Rougue.... Rogue One" - "Han... Han Solo") Pokud někdo očekával že se budeme zabývat něčím jiným než kterak Han k Falconu přišel, nebo jak to vlastně bylo s Kessel run... tak... kromě toho že to všechno už fanoušci dávno věděli, tak se šeredně pletl (ale opravdu nevím kdo mohl pochybovat o obsahu filmu z názvem SOLO) Je navíc smutné uvědomění si, že v nadcházejících letech nás čeká nevyhnutelný nával bahna jednotlivých "SOLO" filmů, které nikoho nikam neposunou, jen vydělají prachy studiu. Upřímně, jakékoli akční scény ve filmu SOLO zanechají v klidu každého, kdo ví, že 90% hlavních postav logicky musí přežít. To samé bude platit pro Kenobi SOLO film, Yoda SOLO film, Boba Fett SOLO film, Wicket W Warrick, Bib Fortuna, krejčí co obléka císaře... ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama