Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vymyli ti neurony. Nebuď otrokem svýho programu. Ukaž trochu svobodný vůle." Nepatřím do skupiny nadšenců, kteří se potřebovali dozvědět, kde se vzal (tu se vzal) Han Solo. Přesto jsem se na to mrknul a celkem se mi to líbilo, což v případě legendy zvané Star Wars znamená spíše urážku. Jenže já nemohu jinak, neboť Han za mlada byl spíš machrující blbeček než zábavný parchant, Qi'ra se mi moc nelíbila a žádný záporák nestál za zmínku. Ale abych jen nehaněl, tak mě bavila svobodomyslná plechovka L3-37, radami hýřící Beckett i takřka nepřetržitá akce. Jen mi to asi bude brzy splývat s jinými mými mezigalaktickými výlety." ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Ron Howard nedokázal z toho filmu vysát veškerý život, jak jsem se po jeho brownovkách bál, ale jen jeho podstatnou část. Rutinně kvalitní film, na který se zapomíná minutu po zhlédnutí. Barevná paleta dokázala objevit nové odstíny šedi (záběry zprostřed pouště v pravé poledne mají svým gradingem blíž k zamlžené zasněžené pláni), ale vlastně to sedí, protože kdyby filmy byly barvy, Solova sólovka je rozhodně šedivá. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdných válek skrývá mnohá zákoutí, která doposud nebyla prozkoumána, a tak se důmyslní makléři v Hollywoodu rozhodli, že do jednoho takového zákoutí se podíváme, jelikož jim to přinese hromádku peněz. Hlavní devizou je jistě velké množství blyštivé akce a moderních efektů, které když už nic, tak nedají diváku prostor k tomu, aby se nudil. Postavy taktéž mají jisté charisma, avšak z celkového příběhu jednak nemám pocit, že by do Hvězdných válek až tolik zapadal a hlavně mám z něj pocit, že je poněkud nadbytečný. Jinými slovy filmů tohoto typu by se dalo natočit třeba dalších 10 a pokud se do nich obsadí postavy z Hvězdných válek, vždy bude možné tvrdit, že jsou to, ehm, Hvězdné války.... Je to opravdu nutné? 6/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zatímco v Rogue One se skupinka no name postav bere zbytečně vážně a občas někoho zastřelí, tak partička okolo největšího frajírka předaleké galaxie stylově hláškuje a zkouší se vzájemně přelstít, což je mnohem větší zábava. Oba vedlejší filmy kultovní série jsou jen dojné krávy, ale vzhledem k bídné úrovni třetí trilogie Star Wars nemá smysl kopat ani do jednoho z nich. Solo tak z této nové filmové várky vychází trochu překvapivě jako jasný vítěz. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ha ha, oni si mysleli, že se jim vyplatí otevírat si zadní vrátka pro pokračování. Navíc si Solo ještě vysloužil mé speciální opovržení za to, že mě donutil dívat se na Paula Bettanyho, jak přehrává. (A abych nebyla nespravedlivá, tak jedna věc mi připadala cool, a to totiž vidět tolik wookiů pohromadě bojovat hand-to-hand.) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky nejjednodušší a ve výsledku zbytečné spojení známých teček s matným obsazením. Trochu to zachraňuje aspoň akční první třetina. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Víš, jak jsem přežil tak dlouho? Nikomu nevěřím. Čekej, že tě každej podrazí a nikdy nebudeš zklamanej.“ Nevím, jestli jsem nakonec spokojený proto, že má očekávání byla tak nízká a u ostatních naopak vysoká, ale zřejmě i to pomohlo. Atmosféru SW jsem nejdřív necítil. Vlastně i docela dlouho potom. Ale nakonec na ni došlo, i když v umírněné podobě a jen místy. Podobně tomu tak bylo u postav, skutečně obstál jen Chewie (neměl to těžké), oproti tomu např. „mladý Han“ se snažil a měl i své momenty, kdy se už téměř podobal originálu, ale prostě to nebylo ono (a vybrat někoho mladšího by neuškodilo). Jinak jsem se ovšem převážně bavil a užíval si další příběh z „předaleké galaxie“. Tedy až do chvíle, kdy měl někdo potřebu přijít s něčím šokujícím (překvapení z Dathomiru), což se ale úplně minulo účinkem (nedávalo to smysl v rámci kánonu a už vůbec ne časově). Ve výsledku dávám ještě 4*, pro mě zatím nejslabší SW film. „Beckett říkal, že jeden velkej gangster shání lidi. Ne, já ti říkám...bude to super. Dostal jsem tě snad někdy do maléru?“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pirates of the Caribbean in a galaxy far, far away.. Generické dojení slavné značky, u kterého je důležité, že z toho Lucasova cecíku něco teče a není ani tak podstatné co. Chewieho kňučení, Millennium Falcon a Williamsovy tóny chvílemi vytrhnou z letargie, ale není tam ani jedna scéna, co by se mi po pár minutách nevykouřila z hlavy. Harrelsonův vzácný dar bavit byl zašlapán do bláta Mimbanu, krotitelka digitálních draků prodává své neherectví a kožený Ehrenreich je jen trapná verze Star-Lorda. Možná jsem stará konzerva, ale u Star Wars ságy vždycky fungovala ta polarizace na dobro a zlo. Tady zlo neexistuje a dobro je bez šťávy.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si připadal jako na horské dráze, jednou nahoře a jednou dole. Výtečná akce a zvraty střídaly zbytečné scény, nudné pasáže a otravné postavy. Přestože film předčil má očekávání, pořád se zařadí pouze mezi ty průměrnější filmy. Po pečlivém uvážení jsem se rozhodl pro dolní horní část 4 hvězd a to zhruba okolo 45-50%. Hlavně z důvodů výše zmíněných a k tomu film považuji za slepou uličku příběhu který se nikdy nedokončí. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Solo je pořád lepší podívanou, než Poslední Jedi. Jen tedy snad jediný, kdo si svojí roli vyloženě užívá je Childish Gambino, zbytek občas lehce prkený a ztracený v hodně drahých kulisách. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vsichni brblají, že už to nejsou ty staré Star Wars, ale ono je to dobře. Opisovat si mohl dovolit jen jednou Abrams. Tohle zábavné a odlehčené dobrodružství využívá díru mezi první a druhou trilogii zase trochu jinak. Solova sólovka je jako Firefly, s neskutečným rozpočtem na triky. Herecký ansámbl je solidní a ano kdybychom mohli dostat mladého Forda bylo by to o úroveň výš, ale dá se na to zvyknout. Hodně se hláškuje a i když příběh občas hapruje (přetáčky se podepsaly na několika podivných zvratech) pořád to výborně odsýpá. Navíc John Powell si hudební stránku neskutečně dává. S Williamsovým novým motivem pro Hana prezentuje dravý styl, který sérii bezvadně sedí. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů a produkčních problémů jsem čekal stejnou (ne-li horší) sračku jako Rogue One. O to příjemněji mě Solo překvapil, jelikož to, co nefungovalo u RO, tady funguje skvěle. Děj tu jakž takž drží (u RO se rozpadal a jedna nelogická hovnařina střídala druhou), film nenudí (RO nuda k posrání), zajímavé a sympatické charaktery (tedy až na nejvíc otravného droida v historii SW, a Lando taky nic moc btw), akce tu střídá akci (u RO se k tomu člověk musel prozívat až do konce), a není to klasická digi sračka (opět zdravíme RO a Jurrasic World), bo se tu používají praktické efekty jako v ep. 7. Jen nevím jestli to byla chyba promítačky, ale Solo je asi nejtmavější SW v historii lidstva. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Produkčními problémy nasáklý projekt od Lucasarts je konečně tady a já se modlím k Síle, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Příběh okolo tohoto filmů byl snad popsán i na všech nefilmových webech a já osobně jsem byl hodně smutný, když odvolali mé oblíbené duo komediálních režiśerů. Ale světe div se, ač muselo jít všecko ráz na ráz a bylo málo času, na Solovi není ani za mák vidět, že by si něčím podobným mohl film projít. Ba co víc, je opravdu zábava na to koukat, je radost vidět, že se opět debilně nezachraňuje celá galaxie a je to zkrátka menší SW příběh, jež bych si přidal ještě několik (Boba Fett, Obi-wan) + ten Kotor. Začátek je možná trošku rozvleklejší, ale jakmile se film rozjede, vše šlape jak má a veterán Howard má vše pevně v paži. Alden Ehrenreich sice není takový blesk z čistého nebe, jako jím před 40ti lety byl Harrison Ford, ale jeho hlášky jsou celkem vtipné, kouká se na něj mnohem lépe než v matných trailerech a stejně tak není takové dřevo, jak se zdálo. A jeho chemie s Chewiem vyloženě dokonalá (poprvé v sérii, co mě tento Wookie bavil, možná i kvůli tomuhle videu)..a komu by vadil, tak to vše zachraňuje Donald Glover, jehož Lando je vyloženě libová postava (ano, je to pansexuál) a užíval jsem každou scénu, kdy se objevil na plátně. A dál je tu nikdy nezklamávající Woody Harrelson, jehož charisma na diváka doslova čiší a dá zapomenout na účast někoho tak matného, jako je Emilia Clarke, ale ta zas nedostala až tolik prostoru pro zviditelnění. Kolem a kolem jsem dostal film, který mě potěšil svou přízemností jako už dlouho nic a dokonce se mi rozležel v hlavě takovým způsobem, že bych na něj ještě v kině opět vyrazil. Což jsem si ještě v době premiéry nemyslel ani za mák. Tak a co s tím teď? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda. Na rozdíl od jiných Star Wars spin-offů má tenhle fajn chemii mezi hlavními postavami, za což zřejmě vděčíme Howardovi, jelikož že tohle je jeho velká devíza víme už mnoho let. Naposledy připomenuto pár let zpět v Rush, kdy na tom postavil v podstatě celý film. Podobně se o to snaží v Solovi, kde mu ovšem pomáhají velkolepé fikční světy a všechny Star Wars propriety, na které si jen dokážete vzpomenout. Chybí snad už jen Death Star a světelné meče. Proto je s podivem, kam se ve druhé polovině podějou koule celého filmu a scénáristy především. Všechno mělo končit v padesáté minutě přepadením vlaku a příslušnou interakcí postav. Vše co je potom, je jakoby jiný film, který pozvolna spěje do přečůrávacího finále, které všechno jen ne baví. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som sklamaný! No ako srdciar “Star Wars” série, skrátka musím uznať, že toto je najslabšia z mnoho početných epizód. A i keď sa človek nenudil, “Solo” nie je žiadna pecka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nesnáším tě." - "Já vím." Solo je velké potěšení především pro obeznámené fanoušky, ale myslím, že i úplný Star Wars laik si z něj dokáže leccos odnést. Je to především zábavný dobrodružný film (místy je humoru MOŽNÁ trochu moc, ale nikdy nepřekročí zdravou míru) s výborným Aldenem Ehrenreichem, který se takřka nemožného úkolu zhostil skvěle - hraje víceméně po svém, od Harrisona Forda si vypůjčil jen nějaká ta gesta a úšklebky, nijak zvlášť ho neimituje a přesto je to Solo. Režie Rona Howarda je fajn, příběh není hloupý a má v rukávu spoustu překvapení včetně návratu jedné velmi známé postavy (ovšem právě s jejím návratem si možná bude leckdo lámat hlavu a říkat si: Cože? Jak? Proč?), no a doslova úžasnou práci odvedl John Powell. S pomocí Johna Williamse (dodal i nový hlavní motiv) složil skvělý soundtrack, který si budu pouštět stejně rád jako všechna Williamsova Star Wars alba nebo Giacchinův Rogue One. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hezké honičky. Okolo spratečka se motá matka draků, aniž by tlačila jejich vejce. Přinejmenším v záběru. To bych viděl pozitivně. Že jde o menší infantilnost než poslední z Jebalů, též. Ovšem jinak jde o takovou rychlokvašku, až hanba. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takže takhle to celé vzniklo: nejdřív ho chtěl sežrat, ale pak si dali společnou sprchu a rázem se stali kámoši na celý život! Pochopitelně si stojím za tím, že většina negativně laděných (nejen zdejších) kritik nedokáže filmu odpustit onu nálepku Star Wars, která k němu sice patří, navzájem se ale spíš moc nepotřebují. SOLO je bez okolků samostatně fungujícím heist sci-fi blockbusterem, jehož postavy mi přirostly k srdci a akce mi kouzlila úsměvy ve tváři. Za sebe bych tak s podobnými štěky jednou do roka neměl vůbec žádný problém. ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama