Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Ok film. Bohužel nesdílím většinové nadšení z tohoto (alespoň pro mě) zbytečného filmu. Je bohužel znát, že Disney si tak trochu neví rady, co se značkou SW dělat a přešlapují na místě. Solo jako film obecně není kdovíjak špatný, ale prostě nemá potenciál a tudíž nebyl způsob, jak ho naplnit. Ano, vidíme jak se potkal Solo s Chewbaccou a s Landem a sem tam pár easter eggů na rozšířené universum nebo na hlavní epizody ("I know"), ale to je všechno. Je to jako v luxusní restauraci servírovat ok karbanátek bez jakékoliv přílohy. Jo, karbanátky máme všichni rádi, ale dejte si 2-3 samotný a uvidíte, že to bude stejný zážitek jako film Solo. Suchý. Přiznám se, že na mě Solo chvílema působil dokonce až jako parodie (debilní droid za rovnoprávnost na tom měl obří podíl), což je pro mě velmi alarmující. Závěr filmu už je pak jen zbytečně "zaplot-twistovanej", kdy nemá žádná postava problém natřikrát naprosto otočit. Bohužel mě ani nijak neoslovila celková vizáž filmu s tím svým věčným šedivým odstínem. Je to SW příběh na mnoha rozličných planetách, ne "50 shades of grey" proboha. Co se mi naopak líbilo byl charakter samotného Sola, který byl správně namachrovaný a drzý (ikdyž na mě občas působil možná až moc puberťácky") a jeho věrný chlupáč Chewie byl taky fajn. Kdyby Solo nebyl filmem z frančízy SW, tak si bohužel myslím, že by šlo o velmi průměrné sci-fi. Takhle to má pro fandy alespoň nějaký (ikdyž podle mě dost malicherný) přínos. 60% PS: Disney? Chcete dohnat Marvel? Co třeba přestat točit filmy, který nikoho nezajímají a šoupnout nám něco ze Starý Republiky? Ne? Že prej radši Boba Fett? Ohhh F*ck off!! ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Přesně vidím ten rozhovor: “Ty hele, ty věci se SW teď fakt sypou. Co natočit něco o tom sympaťákovi s křivým úsměvem?” - “Jako o Solovi? Ty jo, to je dobrej nápad! A co tam jako dáme?” - “Noooo, měl by se tam potkat s nějakou známou postavou, třeba tím Landem. A taky se Žvejkem. A ještě by moh’ dostat tu loď...” - “Tak jo, supr, máme film!” - “Jo a hele, co tam jako bude za děj?” - “Ále, jakej děj, lidem stačí, že tam budou ty postavy, nějaká pěkná baba, povědomej soundtrack a pár akčních scén...” —— Tak takhle nějak to na mě působilo. Většinu času jsem se nenudila, ale nějak jsem nepochopila, co tím tvůrci chtěli říct... A konec mi přišel úplně mimo... ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Ale jo proč ne. Zas takovej průser - jak z toho všichni dělají - to není. Chápu, není tam síla a nejsou tam ani světelné meče, ale na druhou stranu - není tam infantilní humor, opět se umírá ve velkým a Solo je simpoš. Docela se mi i líbil telefonát na konci, který nádherně vysvětlil motivaci jedné z hlavních postav z filmu. Přežít v daleké galaxii není zas tak jednoduché... P.S. Poslední Jedi je o třídu horší jak Solo... ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Film odhaľuje pozadie mnohých udalostí z minulosti toľko milovanej postavy série Star Wars, že buď bude fanúšik nadšený, alebo sklamaný, že tam je toho málo. Podľa mňa by tento film fungoval aj ako samostatná jednotka, bez celej série, možno aj lepšie. Je tam akcia, dobrodrúžstvo, občas vtip (ale všetky sú veľmi chabé až trápne), sympatická dvojka Han a Chewbacca, dramatické momenty a zvraty, takže prečo nie. 7,1/10. Pri tomto filme mi stále behali po rozume dve pesničky. Childish Gambino: This is America ("This is America Don't catch you slippin' up"...) a Demi Lovato: Solo ("This solo, solo, everybody"...) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Se slzou v oku musím dát zatím nejhorší hodnocení co jsem kdy filmu či seriálu ze světa Star Wars udělil. Příběh by to byl solidní kdyby nešlo o Star Wars, ale tahle sága má sakra vyšší nároky - a to podstatně vyšší! Poté co Rogue One mě dostal jsem i u Sola očekával přeci jen něco víc a to hlavně po stránce klasického Star Wars světa. Bohužel se nic zásadního nekonalo a pár akcí mladého Sola nebylo špatných, ale samostatný film si tímto stylem nezasloužil :(. ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nepochopil důvod tohohle filmu. Zásadní background k postavě Hana Sola jsme nedostali (nikdo o něj taky ani nežádal) a nevím, jak tvůrci si sami tvůrci vysvětlují změnu charakteru mezi mladým a víceméně kladným bojovníkem za vyšší dobro se na arogantního pašeráka, kterého si všichni zamilovali v původních Star Wars. O 'charismatu' Aldena Ehrenreicha nemá cenu ani mluvit. Na druhou stranu po totálním průseru jménem Last Jedi musím dát za 3, i když na ten film do dvou dnů zapomenu, protože mě nenaštval a vyloženě nezničil nic, co bylo vytvořeno před ním. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Alden Ehrenreich rozhodně není Han Solo a celému filmu chybí šťáva. Celou dobu jsem jen čuměl, jak se pohybují nějaké obrázky, ale absolutně mě to nevtáhlo do děje a nezajímala mě ani jedna postava, snad až na Chewbaccu. Tvůrci se snažili do filmu nacpat všechno, o čem se mluvilo v původní trilogii, ale neřekl bych že se jim cokoli podařilo zpracovat dobře. Zvlášť veleslavný Kessel Run byl naprosto o ničem a Han nijak nedokázal, že by byl úžasný pilot. Do teď stále nevím, co znamená těch 12 parseků a přišlo mi, že to neví ani tvůrci. Prostě nuda k uzoufání, ale aspoň to má pěkný vizuál. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Takové "okoukané". Řada scén je triviálních,budiž,ale bez náboje a sto x viděné. K tomu podivný look filmu ...tak to mně moc nebavilo. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád dokola - už dávno nedělají filmy lidi, ale stroje. Ať sáhnete po čemkoliv z posledních let z hollywoodu, je to všechno bezpohlavní, rasově neutrální, verbálně neurážející. Napsat scénář a natočit takový film dá totiž lidičky strašnou fušku, to by jeden zcvoknul. Takže vyjde levněji a i rychleji použít program, kam se nejdříve nahrály všechny scénáře a dialogy z úspěšných filmů posledních let, potom se všechny tyto "tohle ano, tohle ne" zadají jako proměnné a stačí už jen vybrat téma a máme během páru minut parádní trhák, zbytek dodělají podle výše rozpočtu počítačoví animáci. Bude tam vše, po čem nyní prahneme, nikdo není dotčený ve svých právech, ač se určitě pár maniaků bude snažit s pomocí ambiciozních právníků sebevíc. Mne osobně už to nebaví, odmítám se účastnit ohlupování, velmi jsem se tímto dílem zklamal. Divím se, že takové pitomosti lidi žerou a utrácejí drahocenný čas. Raději běžte ven a žijte svoje životy! ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu ma tesi ze znova zijeme v dobe ked vznikaju SW filmy, na druhu stranu kvalita ide dole. Je to stravitelnejsie, zrozumitelnejsie, ucelenejsie ako klasicke SW ale v podstate to tak nejak straca ducha a stava sa banalitou. Nie je to zly film, slusna oddychovka. Fanusikovia SW dostanu lahko nadpriemeny material, ostatni priemerny hollywood obrandovany znamymi tvarami a kultovou znackou. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Po těch porodních bolestech jsem to čekal vlastně mnohem horší. Na dokonalý Roque One se to vůbec nechytá, ale pro mě to je prostě skvěle vypadající sci-fi, kterých není nikdy dost. První polovina odsýpá dokonce výborně. Dobrá akce, fajn postavy a jako vždy skvělý Woody Harrelson. O to větší škoda to je, když se ke skupině dostává Emilia Clarke. Není to její chyba, jen ta druhá půlka filmu je prostě o poznání slabší. V celkovém univerzu Star Wars je to nicotný příběh, i tak je ale Solo solidní heistový western, celkem podobný Firefly, takže fanoušci tohoto kultu mají Sola jako povinnost. Za mě celkem dobrý. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Star Wars filmů a rozhodně nejlepší z těch nových prequelů. Stejně, jako jsem se po probouzející se Síle obával jít na Posledního z Jediů (a byl mile překvapen), musím říct, že po neskutečně slabém a P.C. skznaskrz nelíbivě prolezlém Rogue One jsem se ještě mnohem víc obával tohoto dílu, ale opět jsem byl velice mile překvapen. Alden jako Han Solo mi vyloženě sedl.. popravdě možná i víc, než původní Harrison Ford (!). Tenhle díl mě opravdu velice bavil, krásně se na to koukalo, herci sympatičtí, politická korekce relativně decentní a vkusná, příběh logický bez přílišného přehrávání a trapných momentů. Moc rád bych viděl další díly s Hanem a Chewiem v hlavní roli a každopádně hodnotím 5/5. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Línější scénář bych si vybavoval jen těžko. Nevadí mi představa Star Wars coby seriálové vysokorozpočtové franšízy. Je to rozsáhlý a bohatý svět, který k tomu přímo vybízí a nejsem třicetiletý kultista, čili mi udávání jiného směru nikterak nevadí. Ale běžný divák ještě není tak letargický, aby mu ke spokojenosti stačilo pár digitálních panoramat. Pořád je třeba se opírat o nosný příběh nebo alespoň prokreslené charaktery. A tady se povedlo jen to druhé tak napůl a to ještě s popkulturním odkazem za prdelí. Ehrenreich z toho vyšel, jako někdo, kdo prohrál předem, se ctí a jeho charisma se rozhodně neztratilo. V imaginárním pokračování či "týmovce" bych si ho dokázal představit jako děj určující charakter. Ostatní herci odvádí taky dobrou práci. Jediný castingový watafak je ta nejhorší a nejprkennější parodie na herecký rychlokurz Dády Patrasové a matka draků, jejíž herecké angažmá se dá vysvětlit pouze zástupy obtloustlých umaštěných nerdů, v jejichž prohlížečích jsou vždy připraveny záložky pornhubu s heslem khaleesi doggystyle. Technické parametry jsou standardní a rozhodně není na místě chválit film za to, že vypadá tak, jak má. Jak jsem už naznačil, vedení příběhu je naprosto tragické, ústřední zápletka je předhozená jen v úplných základech a je rozmělněna několika dalšími zápletkami, které na sebe téměř nijak nenavazují. V praxi - Han se někam dostane a něco dělá, potom se dostane jinam a řekne "tady s tím chlápkem jsem se bavil a on říkal, že je někde něco zajímavýho, takže jedeme s ním." Takhle si zrovna nepředstavuju strhující dobrodružství z předaleké galaxie. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Nejlepší SW obsah od Disneyho, sic první čtvrthodinka je docela peklo a nový představitel Sola je takový nemastný neslaný. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Kým prvá polovica ešte ako tak baví, s tou druhou to išlo všetko do hája. Scenár je skutočne priam katastrofálny, na plátne tak vznika mnoho veľmi náhodných a tažkovysvetlitelných situácií a veľmi chýba nejaká zapamätateľná scéna. Pritom možností je mnoho - stretnutie s Chewbaccom, Landom...Na nič z toho si nebudem o týždeň pamätať... Baví ma celkom tá špinavosť, aj herci, ale celé je to niekde na polceste k výbornému výsledku. 50% ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Tak už si u Disneyho definitivně se Star Wars vytřeli prdel. Solo je totiž ještě horší než Poslední z Jediů. Děj prostoduchý jak v Xeně, většina postav je silně nesympatických, dialogy vám dokáží vyvolat krvácení z uší a navíc je tu úporná snaha o neskutečně trapný humor. Ale abych jen nekritizoval: speciální efekty jsou pořád fajn a akční scény taky. Navíc je tento film tak strašně debilní, že se u něj prostě musíte smát. Nebýt těchto tří věcí, je to jasný odpad. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem to horší. Začátek s přepadením mezinárodního rychlíku byl na jedničku. Střední část, s výpravou za předraženým palivem, tedy jaksi kolísala, vtažení do děje moc nefungovalo a místy to působilo až teatrálně. A závěr byl zase už docela klasický. Protože film celkově pobavil, tak nechci být zlý a hodnotím na 75%. ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama