Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Tak to tady máme. Další film ze série Star Wars, který ovšem nepatří ani do jedné z trilogií, ale slouží jenom k doplnění příběhu. A já myslím že se to stejně jako u Rogue One povedlo. Zajímavý příběh, krásný svět a k tomu všemu ještě dvojice Solo a Chewbacca. I když mi ze začátku Han v podání nového herce neseděl, zvykl jsem si na něj a dokonce mě i ke konci bavil. Snímek sice nic nového nepřináší, ale určitě to nemění nic na jeho kvalitě. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Spin-off, jakých jde ze Star Wars vydestilovat milión šest. Ničím originální, ničim překvapivý, ničím zajímavý. Ale koukatelné to bylo a ani jsem se moc nenudil. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem mnoho špatného o tomhle filmu, než jsem ho zkouknul v TV. Do kina bych na to nešel, ale pro TV dobrý: svižné, odlehčené. Výtečný je hlavní padouch. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Ale tak asi dobrý... Jakože pokud je ti patnáct a jsi fanda SW, tak to bude tak 5*. Jenže ti co už nějakej ten film viděli u toho můžou v klidu vařit, dojít si na záchod či si vyprat aniž by o něco přišli. Klišé, prakticky nic originálního, předvídatelné a jen tak dva, tři momenty který naznačují, že se někdo skutečně snažil. Stále mám dojem, že to těží spíše z odkazu na H. Forda, ale doby kvalitních bijáků už jsou nenávratně pryč a tak když je za špičku povážován některý ze superhrdinských kopírákům, je Solo asi vážně adprůměrný kousek. Některý scény jsou ovšem vyloženě blbý a Lando by si zasloužil víc prostoru ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Jaký je můj vztah k tomuto filmu? Nejvýstižnější je slovo indiferentní. Rogue one byl tak nějak zbytečný film, neboť nám během dvou hodin ukázal to, co si přečteme v titulkách epizody 4 za minutu a půl. Ale nevadilo mi ho vidět a bylo z něho cítit, že režisér se snaží přiblížit Lucasovu stylu. Solo je oproti tomu film, který běží, pravidelně tam dochází k akcím, které jsou svojí početností a klišoidností natolik nudné, že jsem je přestal vnímat. Han mi tu Hana charakterově nepřipomíná. Emilia Clarke mi přišla jako femme fatale nevhodná už v Terminátorovi a tady se na tom nic nemění. Člověk si v příběhu odškrtává nutné položky, které se musí stát a tak jde nakonec o rutinu. Když Han uvidí poprvé Falcona a k tomu spustí neuvěřitelně sentimentální hudební motiv, který nám má naznačit, že Han zažívá něco osudového, úplně to zabolelo, jak jsem měl pocit násilnosti. A co se týče konce, kde se dozvíme, kdo celou dobu tahá za nitky? Opět to bylo uměle navozené překvapení, protože v kánonu o tomto překvápku není ani slovo. A právě proto z toho nic nevyplyne. No tak minusu jsem napsal a teď tomu dam tři hvězdy. Ha :D. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Chcete si pozrieť úplne obyčajný film? S trochou napätia? So štipkou romantiky? Taký celkom vpohode príbeh? Niečo, pri čom si možno aj pospíte? Zapnite si Solo. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Natočit film o mládí Hana Sola mi přišlo jako ždímání již vymačkaného citronu Star Wars tématiky a tak mě ke shlédnutí nic moc nelákalo. Chyba! Solo: Star Wars Story strčí do kapsy všechny nové díly Ságy. Je totiž dost osvěžující, nemuset řešit kdo je čí brácha, z jakého lůna ten který hrdina vypadl a jaký vliv to má / mělo / bude mít na rovnováhu síly. Solo je jen poctivý sci-fi akčňák odehrávající se na hřišti Star Wars vesmíru, jen s mírnými odkazy na původní sérii. A to jej činní dokonale svěžím a příjemným. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Solo by byl perfektní SW spin-off, kdyby se mnohem více soustředil na samotného Hana, na jeho cestu k jednomu z nejlepších pilotů galaxie. Přišlo mi, že většina zajímavých a důležitých událostí (setkání s Chewiem, nalodění se na Millenium Falcon) jsou těžce odbyté, do popředí se dostává především vztah mezi Hanem a Qi'rou, vše ostatní je tak nějak vedlejší. Herci jsou rovněž dalším kamenem úrazu, až na pár výjimek mi většina z nich přišla strašně nevýrazná, záporáci jsou prakticky o ničem. Příběh postrádá jakoukoliv atmosféru, byť se snaží ukázat ne moc známá zákoutí světa Star Wars, závěr mě však vyloženě zklamal. Na druhou stranu musím uznat, že film je moc pěkně natočený, efekty jsou bezchybné, akční scény mě moc bavily, užíval jsem si hláškující L3-37, ale potěšili mě i ostatní roboti a všemožní tvorové. Oproti docela povedenému Rogue One je Solo čistě průměrná podívaná, která toho ve své podstatě ani moc nenabízí. 5/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Naprosto zábavný příběh o Hanovi, který jsem si užil. Má to spád, potřebnou chemii, dobré zpracování a čekal jsem humor a ten tam taky byl. Já jsem spokojený, nečekal jsem nějakou pecku, ale na proložení mezi díly Star Wars to skvěle funguje. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Solo vůbec neměl vzniknout. Ani po těch peripetiích při natáčení není špatně natočený, ale je prostě zbytečný a okatě prvoplánový. Zápletka je tupá přesně do takové míry, aby se tam vešly všechny postavy, které tam tvůrci prostě potřebovali mít. Některé scény do děje vůbec nezapadají a vznikly jen proto, aby si některé postavy mohly v klidu pokecat. Narozdíl od Rogue One se Solo snaží svézt na vlně spíše vtipných, než temných blockbusterů, ale ke vtipu používá jen recykláty hlášek z původní trilogie. ()

crap 

všechny recenze uživatele

neurazilo ani nijak vysoce nepředčilo očekávání.. - adekvátní dávka humoru a svěžího přístupu (které se zrovna k příběhu Sola velmi hodí - narozdíl od 7 a 8, kde bylo využití vtipnosti spíše trapné) - Alden se toho ujal obstojně (Chewbacca taky) - čistě subjektivně se mi Rogue One líbilo víc - rozhodně přijatelnější zpracování pro zarputilé fanoušky Star Wars než nové dva díly této nonalogie (ale kratší to klidně taky mohlo být..) ()

Mitchl 

všechny recenze uživatele

Tak nějak zbytečný SW film . Rozhodně né špatný,bavil sem se ale kdybych to neviděl tak se asi nic nestane . Na rozdíl od Rogue One ( bitva na plaži,Darth Vader ) si den po kině nevybavuju jedinej wow moment.A to je škoda. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér Ron Howard natočil Solo: Star Wars Story ,který mi připadal o něco slabší než Rogue One . Alden Ehrenreich umí zahrát roli i když je pravda že, mi tam tak trochu nesedl .Nejvíc kdo si krade film pro sebe je Lando alias Donald Glover ,tuhle postavu zahál opravdu skvěle .Chewie ,tak o tomto stvoření ani nemusím psát zase paráda.A takové cameo to sem opravdu nečekal ,je třeba si pustit animované star wars.Pokračování bych vřele uvítal akorát tohle star wars je pro mě asi nejlabší.Druhý díl bych uvítal ale ,asi nebude .A kdo ví jestli se jednou dočkáme filmu Obiwan -kenobi toho bych na plátně viděl docela rád.Soundtrack dobrý . Za mě 78% ()

Ondr0n 

všechny recenze uživatele

Po produkčních problémech jsem měl o film docela strach, ale obával jsme se zbytečně. Solo nezklamal! První třetina filmu je nebojím se říct dokonalá. Scény na Corelii, poté služba u imperiálních jednotek a absolutně úžasná vlaková loupež jsou na filmu top. Vše co přijde potom se akcí nabitému začátku nevyrovná. Konec jsem čekal ve stylu nějaké super westernové přestřelky, ale nic moc zajímavého bohužel nepřišlo (Tedy až na cameo vy víte koho). Škoda. Čím mě film překvapil byla zajímavá hudba a kladně hodnotím také vizuál. Ve srovnání s prvním anthology filmem Rogue One si Solo vedl lépe. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, který si udělá úmyslně příšerné trailery jen proto, aby mohl na plátně mile překvapit. Na začátek by se hodilo říct, že Solo SW Story je film hlavně pro fanoušky Star Wars. Neříkám, že když nejste fanoušek, tak se budete nudit a nebudete chápat o co jde, ale některé okamžiky, které by fanoušky zvedly ze žide s vámi ani nehnou. Velké překvapení jsou herci, u kterých jsem si myslel, že budou jen levné náhrady, aby Disney ušetřil za CGI. Nakonec hrají skvěle a Alden Ehrenreich je skvělý Han Solo. Harrison Ford to není, ale neurazí. Příběh je v celku zajímavý, ale místy byl celkem předvídatelný. Hudba je klasická Star Wars muzika, která je trochu nevýrazná, ale fanoušky potěší. Kamera, střih a CGI jsou v pohodě. Jen někdy některé postavy na hologramu vypadaly hrozně animovaně a falešně. Film mě rozhodně překvapil a ode mě získává 80%. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

SOLO SI RAZÍ CESTU PO SVÉM Jak jsem se rozplynul nad překvapivým galaktickým westernem. Těšil jsem se hrozně moc a čekal jsem dobrodružné cesty, výlety, honičky napříč neznámou galaxií. Akcí napěchovaný příběh mě nenechal vydechnout, jízda na kterou nezapomenete. Tento zdařilý Spin-off budou žrát pravděpodobně a převážně ty starší fandové. Výborný Alden Ehrenreich👍 hraje mladého Sola víceméně po svém a jde mu to vážně moc dobře. Všechny ty úšklebky a perfektní gesta má od Harrisona to je jasný, Alden se nesnaží kopírovat a přesto je vynikajcí Solo i trochu takový Brouk Pytlík. Upřímně musím říct, že tyto vedlejší příběhy si daří mnohem více, než ty co jsou už od počátku mířeny na nejmladší publikum. Kdo miluje Star Wars všeobecně ten si určitě příjde na své a bude i překvapen kolik Solo skrývá odkazů na předchozí SW filmy. Vynikajcí Woody Harrelson coby ostřílený Beckett, mentorská figurka od které se mladý Han učí pašeráckému řemeslu. Další zajímavá a nová postava je čtyřruký pilot Rio Durant /hlas John Faverau/ a především pak feministická a za práva robotů burcující droidka L3-37 /Phoebe Waller-Bridge/, která ve filmu hláškuje ze všech nejvíc. Mladý Lando /Donald Glover/ má celkem slušný charizma, který pak taky svižně dohání svojí lehkostí a vypočitatelností. Co se týče první lásky Hana Sola tajemné brunetky Qi'ry /Emilia Clarke/ ta už tolik nezazaří, ovšem nese jedno tajemnství a to na vás čeká ve filmu. Jediný a také to nejsuprovější překvapení snímku je jak Han potkal toho největšího a nejvěrnějšího hrdinu se sdrcem na pravém místě Chewbaccu. Vlastně Chewie😘 je ten charakter, který drží všechno pohromadě a bez něj by nefungovalo naprosto nic. Režisér Ron Howard dokazuje, že svět Star Wars nemusí být jen svět vznešených idejí a epických vesmírných bitev. V pohodě a v klídku, se dá všechno krásně rozvíjet i na westernově laděné lupičské historce, která ukazuje jak se Han Solo vlastně rozvíjel. Pokud chcete a očekáváte velkolepý koncert, tak Solo: Star Wars Story je rozhodně jasný cíl. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Tak nejak maji vypadat spinoffy. Neobsahuje to vsechny trademarky, svetelnej mec tu je asi pet vterin a podobne, ale proste to tim Star Warsem smrdi a je celkem svezi to videt z pohledu nekoho jinyho nez princezen, velitelu, elitnich vojaku a top vedeni odporu. Nejvetsi kapo tady byl vicemene undergroundovej sef nalestenyho headquarteru zlodejskyho spolku a pak jeste jeho sef, kterej byl jen na hologramu. Jinak cumime na film, kde jsou hlavni hrdinove vlastne povl zijici ve spine a bez penez s urcitejma ambicema a dobrodruznou povahou. Tohle bylo fajn. Co me stvalo byla vejska hlavniho hrdiny. Kdyz uz si dali praci s jizvou na brade jako ma Ford (coz se nestalo poprve, kdyz jinej herec hraje mladyho Forda), tak si mohli dat i praci s vyberem vyssiho herce. Ford byl na prvni pohled vysokej a krom Chewieho se koukal na vsechny dolu. Tenhle typek Alden byl v kazde scene viditelne mrnavej a u ramen okolnich postav krome Emilie Clark, ktera je supermrnava. Ale jen drobnej detail. Celkove jde o super popcornovej vyplach. ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama