Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Namôžem povedať, že by to bol zlý film. Že by herci boli špatní, akcia, efekty alebo čokoľvek. Ale tak nejak to bol príbeh o chlapíkovi ako stretol svojho psa a vyhral svoje auto. Mne Ehrenreich nesadol ako Han Solo. Taký nejaký slizký nesympatický. Emilia bola naopak rozprávkovo krásná. Harrelson ako podvodníček tiež fajn. Najlepšia bola scéna s vlakom. Dal som pôvodne 4*, ale nejak som z toho nebol nadšený a unesený ako z iných SW. V celku dobrý film, no na značku SW nedorástol. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,They‘re using you for entertainment.“ Disney se se Star Wars moc nedaří, aspoň mě se teda jejich počiny nelíbí. Stejné je to i se Solem. Dvouhodinový příběh vlastně jen o tom, jak se Han dostal ke své zbrani, Žvejkovi a lodi. Herci tomu teda dvakrát nepřidávají, Ehrenreich je toporný a dřevěný, Emilia jakbysmet, ta opravdu neumí hrát. Zachraňuje to akorát Woody, kterého mi ale bylo líto, protože takový špatný film si nezaslouží. No a pak tu máme nejotravnější vedlejší postavu ve světě Star Wars. Ano, i proklínaný Jar Jar bledne vedle emancipované droidí samičky z tohoto filmu. Její otravnost by už snad nemohla být větší. Je to příšerný výblitek scénáristické neschopnosti. Navíc většinu jejích hlášek tvoří jakási propagandistická hesla za zrovnoprávnění, zneužívání atd., prostě otravné Social justice, kterého mám plné zuby z internetu se dostalo i do světa Star Wars. Navíc má Solo přepálenou dvouhodinovou stopáž, takže poslední půlhodinu jsem už jen tlačil hodinky dopředu, protože tam filmu definitivně dochází dech a mě už vlastně vůbec nezajímalo, jestli ti hodní zloději porazí ty zlé zloděje. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale nějak to není ono. Ano, najde se pár vtipných míst, ale celkové vyznění je tak nějak do prázdna. Technicky brilantní, možná chvílemi až moc tmavé, jen se člověk prostě nějak nemůže ztotožnit s žádným s hrdinů, alespoň tak to platilo u mě. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Road Movie ve službách Star Wars? Zábavná jízda galaxií se špetkou ponaučení Hanu Solovi neprospěla. Celkovému ,,konceptu,, Star Wars to neprospělo. Ale mám obavy, že právě onému konceptu již neprospěje nic. Nemá totiž čím! Jediné oč tu kráčí, je prodat harantíkům nějakou tu hračku, nejlépe sadu, nejlépe ihned. Pokud si přiznáte, že tento na děti stresující fakt, je jediné, co zbylo z Hvězdných Válek, tak vám blahopřeji. Pohodlně se usaďte, koukněte s rodinou na nenáročný film a pak děcku kupte nějakou tu hračku z onoho universa. Nic víc se po vás nechce a nic víc z Příběhu z daleké galaxie nezbylo. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být skvělé, ale je to jen dobré. Prostě příjemná oddechovka se solidní SW atmosférou, příjemnými hereckými výkony (Lando mohl být tedy o něco lepší...ehm), velmi kvalitní hudbou, ale poněkud plytkým a jednoduchým scénářem, který není špatný, ale ani nijak nepřekvapí. Mnoho věcí mohlo být dotaženějších. Ve výsledku něco mezi 70-75%. Film, který neurazí, ani neohromí. Nebýt skalní fanda SW, možná bych to viděl i hůř. Každopádně žádný průser, v pohodě. Darth Maul na konci potěšil. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Shodnu se s většinovým názorem, ačkoliv se od začátku do konce něco děje, tak jsme se nesetkali s ničím originálním a nejspíš si Sola budu pamatovat ještě míň než Rogue One. Woody Harrelson potěší vždycky, ale ani on tady nijak neperlil. Když to shrnu, tak naprostý průměr. ()

Kariya 

všechny recenze uživatele

Doufám, že toto je vrcholem veškerého zoufalství, které přinesl Lucasův prodej nejlepší filmové zančky světa. Snad už to do větších sraček, promiňte, zajít nemůže. Samotný fakt, že vznikne film pod "zančkou" Han Solo pro mě byl splněným snem. Jakby ne, když jde o mého druhého nejoblíbenějšího hrdinu všech filmů vůbec. Možná proto takové zklamání. Han Solo zde není Han Solo. Herec se mu nepodobá, jediná grimasa mi ho nepřipomíná ani zdánlivě. To i Spielberg v Indiana Jonesovi 3 měl klučinu, kterej Harrisona Forda jen na pouhých 10 min na plátnu napodobil dosti přesvědčivě, až to bylo hezké. Ale ať ať se sebevíc odkloním od Sola jako takového, furt je to špatné. Ve všem. Robot žena jenž dala >duši< do Millenium Falcon; je mi zle. Scénu, kdy Sola a jeho nabíječku při emigraci rozdělí nějakej týpek v turniketu podle mě vymysleli 5 minut před odevzdáním filmu scénáristé z Růžovky. Ostatně celej scénář jakoby vypadl z péra Radka Johna (Sněženky a Machři po 25 letech) v kooperaci scénáristů telenovel z Novy. Absolutní degradace celého SW univerza kompenzovaná alespoň špetkou sebereflexe v podobě zrušení dalších 2 pokračování této bezduché dehonestace Hana Sola. Nikdy, ale opravdu ještě nikdy se mi nechtělo z kina více než tehdy. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepších, možno aj najlepší diel zo série Star Wars. A je to zásluha skutočného režiséra Rona Howarda. Navyše som sa počas toho znova oženil. Vyvolenou bola absolútna bohyňa Emilia Clarke. Bola prekrááááásna. Mne sa ľúbilo ako sme sa k Hanovi dostali, ako získal celé meno, ako stretol Chewbaccu, ako sme spoznali Millenium Falcon. Toľko sympatických postáv, ešte aj droidy boli sympoši. Malo to šťavu a vďaka Ronovi to malo tak veľa spoločného so skutočným filmom ako žiadny iný diel. Zvyšok Star Wars sveta mi príde ako masturbačný materiál pre nedonosených pubertálnych homochlapcov a premotivované kockaté deti vedátorov, ale toto bol skutočný film, čo zároveň znamená, že je neúspešný 😂. Viem si predstaviť to mega sklamanie v tábore kockatých 😂😂. No a kráľovnou sa stáva L3. Dokonalá žena v tele droida. Byť to tak kombinácia L3 a Kiry, tak zaspávam zasnený jak malý Nemo. Mňa to bavilo. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

55% - komentář 20ti slovy: Na doplnění informací "kdycojak" celkem dobrý, ale opět "typický" primitivní scénář. Něco ukradnem, pak to ukradnem znovu, pokecáme, pobijem se...a konec. ()

MasterD 

všechny recenze uživatele

Trapná Disneyovka pro děti, která si nezaslouží víc než tři hvězdičky. Naštěstí existuje edit jménem Star Wars: The Coaxium Heist, který z tohoto filmu dělá zážitek bližší Star Wars univerzu (a zejména odstraňuje blbé "vtipy"). Tomu editu bych dal téměř hvězdičky čtyři, zejména za poslední třetinu filmu, kde pár zajímavých zvratů bylo. Jinak bohužel a jedním slovem "Disney". :( Naopak soundtrack Johna Powella (samozřejmě inspirovaný Johnem Williamsem) je plný překvapení a kvalitní. ()

Misik97 

všechny recenze uživatele

Konečne dobrý star wars movie po dlhšom čase. Začiatok bol pomalší a možno by to bolo bez prvých 30 min aj lepšie, ale nakoniec ma ten star wars universum do seba vtiahol. Alden Ehrenreich nebol zlý, ale nebolo moc z neho cítiť, že je to Han Solo, no napriek tomu celkové hodnotenie : 75% je zaslúžené. Vtipy neboli prehnané, akcia a zápletka boli dobré, aj nové postavy boli fajn. Som zvedavá na pokračovanie :)) ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele

První Star Wars storka (Rogue One) nám předvedla Hvězdné války ve stylu vojenských a špionážních filmů. Solo se zase nese ve stylu gangsterek a westernů. A musím říct, že i přesto, že jsem celkem skalní fanoušek celé ságy, tak mi tyto žánrové odbočení vůbec nevadí, ba naopak, je to celkem příjemné oživení známého konceptu. Dokonce má člověk dojem, že tyto doplňující Star Wars Story jsou lepší, než nová hlavní linie. Možná to je příliš vysokými očekáváními od hlavních epizod, ale možná je to i tím, že na obou Star Wars Story se jen těžko dá najít něco, co by vám vyloženě vadilo nebo bylo kontroverzní. Solo je prostě kvalitně odvedená práce, která je plná očekávaných i neočekávaných propojení a odkazů na většinu dosud natočených Star Wars. Dočkáme se také opět několika velmi dobrých vysvětlení předchozích "děr", včetně jedné velmi nečekané chybějící části skládačky osudu jedné ze starých známých postav (který ale plně dojde asi jen velmi skalním fanouškům). Nejsem rozhodně zklamán. Chybí sice nějaká skutečně dokonalá scéna, jako byla v Rogue One, ale zase je tu plno dobře fungující chemie a všechno tak nějak pěkně zapadá do stávajícího univerza. No a hlavně mladé verze známých postav vezmete na milost daleko rychleji (alespoň já to tak měl), než byste čekali. Nejsem schopen posoudit, zda se film bude líbit i někomu, kdo není skalní fanoušek Star Wars, ale opravdu skalní fanoušci rozhodně nebudou zklamáni! ()

mar11 

všechny recenze uživatele

Zatímco The Last Jedi fanoušky rozdělil, Solo naopak sází na jistotu a troufám si říct, že takřka nikoho neurazí. Navíc rozehrál příběh, na který mohou navazovat další spin-offy. Stejně jako Rogue One, nabízí Solo spoustu akce, humoru, i překvapení. V neposlední řadě jsem velmi rád, že Alden Ehrenreich zavřel ústa všem, kteří o jeho výběru pochybovali. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nemůžu si stěžovat. Kdybych jó hledal, našel bych hejno much, ale proč si kazit zábavu. Asi to neni fér třeba vůči Rogue One, na kterej jsem byl přísnej, i když co se poctivosti týká, jsou na tom oba spinoffy stejně bídně a z obou taky čouhá status produktu spíš než filmu. Jenže Solo mě prostě bavil. Nic víc, ale ani nic míň a o to jde. Když se řekne buddy heist western ve Star Wars světě, pravda, člověk si představí jinou pecku, ale v rámci zadání od hlavounů se s tim Howard popasoval dobře. I když mě teda mrzí, že tenhle film při svojí kvalitě v podstatě potvrzuje, že v nejbližší době pod značkou star wars žádnej originální gamechanger nevznikne. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnejší Star Wars film. Možná kdyby hrdina nebyl Han Solo ale někdo jiný... Pro mě prostě bude Solo napořád Ford. Jinak příběh ok, neurazí, nenadchne, ale ten konec... Jestli má mít někdo spin-off, tak ať je to Qi’Ra a >>SPOILER<< - jeden oblíbený padouch, na kterého ve filmu čekám jak na smilování a opravdu, opravdu si zaslouží ještě filmovou šanci. A nebo Qi’Ru a DM uvidíme v sólovce Obi-Wana?? :-) ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama