Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

horor2 

všechny recenze uživatele

No jak to říct, spíš napsat? Film měl před premiérou značku očekávaného špatného filmu a nakonec... aspoň teda já, jsem byl mile překvapen. Ano, pár věcí se dá předvídat, když člověk není včerejší a pár filmů už viděl, ale Solo byl zábavný. Kdoví jak by film vypadal, kdyby ho Phil Lord a Christopher Miller dodělali a nikdo jim do toho nekecal. U mě dobrý :-) ()

migele 

všechny recenze uživatele

Po Rogue One hodnotím jako druhý nejlepší díl z té novodobé sbírky star wars epizod. Skvělá akce, nostalgie, prostředí... paráda . co jsem chtěl, to jsem dostal, ne-li víc. ()

JohnnyD. 

všechny recenze uživatele

Akce super, děj už tak moc ne. Dějové zvraty jako ze seriálu pro malé děti. Rozhodně o třídu horší než Rogue One. ()

ESW 

všechny recenze uživatele

Han je prostě okouzlující a žeru mu všechno. Bez nostalgie. Ale tak trochu i bez Sily. Bohužel ne bez silnych emancipovanych zen #whynotme? Kill feminism with fire! ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Přesně co jsem očekával. Solo je jedna velká akční jízda, která vás bude bavit od začátku až do konce. Velkou otázkou zde bylo také to, jak si povede Alden Ehrenreich jako nový Han Solo, no a i když Harrisona Forda už nikdy nikdo nebude schopen stoprocentně nahradit, tak si Alden vedl poměrně dobře a rozhodně této postavě neudělal ostudu. Jediné co mi vadilo, byly trochu zbytečné zvraty, které se objevily v závěru snímku a moc vzhledem ke zbytku filmu nefungovaly. Za mě tedy spokojenost, film jsem si užil a mohu tedy směle hodnotit 75%. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Ano, možnože je Solo trošku zbytočný prídavok do univerza SW ale mne sa to páčilo, tak hádam si to na seba zarobí. Akcia na vlaku a záverečná sú skvelé, Howard to utiahol naozaj skvelo, problémy dokonca ani nevidieť. Akurát mi tam chýbali svetelné meče a bez toho SW neni SW ale 4* zaslúžene a vác takýchto odskokov, akurát aj s mečom. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Snímek, který ani nenadchne, ani neurazí. Filmu by dle mého názoru jednoznačně prospěla kratší stopáž, v jistých momentech to bylo až příliš fádní a zdlouhavé a další vývoj byl velmi lehce předvídatelný. Z mého pohledu bohužel jeden z těch slabších snímků v rámci Hvězdných válek. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Po úvodní skepsi velice příjemné překvapené. Poctivá gangsterka ze světa Star Wars je na jednu stranu úplně jiná než všechny ostatní filmy ze série, na druhou stranu jsou zde však i ustálené prvky pro Star Wars tak typické. Ačkoliv Ron Howard nepatří k mým oblíbeným režisérům, zde ukázal, že talent skutečně má a natočil pohodovou oddechovku, která příjemně bez slabšího místa v ději odcípá. Na kvalitu původních filmů s Han Solem sice tento film nemá, ale i tak ve mně zanechal velice pozitivní dojem. 75 procent ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Očekávejte nejlepší, buďte připraveni na nejhorší. Solo je první film ze SW univerza, který mě nenadchl. Těšil jsem se na ikonické momenty jako setkání s Chewbaccou, Landem, výhra Millennium Falconu... a různé další, které si dosud mohl člověk jenom představovat, ale víte co? Možná bych radši fantazíroval dál. Nemůžu se zbavit dojmu, že tvůrci svou práci odbyli. Ano, diváka zabavíte, kdybyste však v příběhu přejmenovali pár postav, Star Wars by téměř nepoznal. Největší radost mi nakonec udělal nejmenovaný Sith, netradičně ukecaný, přislíbeným pokračováním. Nezbývá než doufat, že jsme viděli slabý rozjezd k něčemu mnohem většímu... ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Film přináší jiný pohled na Hvězdné války, než jaká je hlavní dějová linie, čítající prozatím osm dílů. I zde se vyslovují mezigalaktické problémy a politické motivy, ale vše je přizpůspbeno vyprávění "pašeráckého" dobrodružství mladého Han Sola. Kladné i záporné postavy se vynořují, vstupují do děje, zase z něj odcházejí a ústřední Zlo Star Wars se zjevuje až v samotném konci. Děj filmu rychle plyne, není čas na uvažování nad logikou motivů hlavních hrdinů i pozadím příběhu. Až po skončení se vynoří otázky a pochyby. V podstatě ale u mě z filmu převážila spokojenost - něco takového jsem očekával, že uvidím od mistra profesionála Ron Howarda. A navíc tu byl bonus- výborný Donald Glover jako hvězdný pilot a karbaník Lando. ()

Lakash 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho kolosální průser a jsem mile překvapen, protože to byl překvapivě dobrý film. Ano, je tam pár věcí, které mi moc k charakteru Hana nesedí, ano Emilia Clarke je sice pěkná, ale zato prkno a ano, Powellova hudba není to pravé ořechové. Jinak ale film šlape. Ehrenreich mě mile překvapil tím, že mě v té roli vlastně nesral a celkem jsem mu Hana i věřil. Co mě možná trochu děsí je fakt, že v Disneym umí skvěle psát postavy potrhlých droidů, ale postavy lidí už tak dobře nezvládají (to je spíš celkový povzdech, než výtka přímo k tomuto filmu), aneb opět tu perlí zábavný droid. Donald Glover je fajn, možná ho mohli víc vytěžit a mezi ním a Hanem nevzniklo úplně to pouto patrné v epizodě pět. Volá si to po pokračování, ale nejspíš ho to nedostane... což je škoda. Fakt mě to bavilo. PS: Woody Harrelson byl pro roli podvratného mentora skvěle zvolený, ale dostat šanci Nathan Fillion, tak se nerdi po celé galaxii tetelí blahem, ta role pro něj byla jako stvořená. Škoda. ()

Bobstein 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď...1% star wars fanoušků, kteří se ještě dnes "obtěžují" s původním expandovaným universem, jenž byl vyšukán Disney kaloňem do nynější zpitvořené podoby dolarové bankovky, se jistě tímto paskvilem bolestně pobavilo. Ono totiž po epizodě Potrat v žumpě - mám na mysli epizodu 8 Poslední potrat v žumpě, nikoliv Potrat v žumpě se probouzí, je téměř nemožné ještě vzbudit nějaké negativní emoce. A ačkoliv nejsem žádný agitátor, prosím pětihvězdičkové hodnotitele o vytažění hlav či pohlavních údů z prdelí a nabádám je k znovuobjevení žánru science-fiction, takový, jaký kdysi býval. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi povedený film poslední doby ze Star Wars univerza, takže možná trochu nadhodnocuji, ale pro mě tu bylo vše, co jsem si od "vývoje" Sola představoval. Jelikož je to Star Wars,. tak tu bylo hodně střílení z blasterů a jiných laserových zbraní, vtipných robotů a obecně vtipných hlášek a hlavně můj oblíbený Chewie a jeho "WUUAHAHHHAAAAAAAAAA". Příběh sice nebyl nikterak originální, ale naprosto dostačující, plný méně či více přepokládaných zvratů. Hodnocení: 91/100. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Na to jaký problémy to údajně mělo a samo studio to odepsalo ještě před premiérou je to solidní film a solidní star wars. ()

PaulCZE odpad!

všechny recenze uživatele

Hans, syn výrobního dělníka, jenž dával dohromady Sokoly tisíciletí (z toho by nejednomu ukápla slza) a jeho chlupatá intergalaktická rozkuřovačka Wookie-Chewie si to se spoustou wtf průpovídek šinou dementním scénářem, nudnýma Star Wars "akčníma" scénama a nic je nezastaví, bohužel. Disney si dává na svém hereckém panoptiku velmi záležet. Kromě klasicky silně nesympatických a nemotorných herců tu navíc máme extrémně otravného CGI robota. Velké zlo bylo dokonáno. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo až moc ukecaný a celkově bez napětí. Mladý Han bez šťávy. Vždy jsem si ve SW universu našel někoho, kdo byl super...poprvé zde mi to nic neříkalo. :( ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Uplny zaver v sobe nesl alespon naznak Star Wars patiny a jistou osudovost priznacnou pro celou serii. Jinak me ale bylo cele putovani Sola po zaprasenych a zaolejovanych planetach tak nejak u zadku, coz bych u Star Wars neocekaval. Nudu proste ne. Mozna jsem jen nemel naladu. Jako rozsireni universa to neurazi, ale neco tomu sakra chybelo. ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama