Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

spoock 

všechny recenze uživatele

Podprumerne Star Wars, ktere jasne podtrhuji, jak moc v riti je Disney s touto znackou. Kdyby ten film nevznikl, vubec by se nic nestalo. Uprimne, zatim furt mam nejradeji Rogue One. ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy jedno velké "MEH"...Tak bezvýrazný blockbuster jsem dlouho neviděl. Chybí tomu jiskra, nápad a příběh mě nedokázal patřičně vtáhnout. Film sice nabídl pár výraznějších momentů, kde tvůrci nostalgicky pomrkávali na fanoušky původní (i prequelové) trilogie, ale jinak je to jen šedá a ničím nezajímavá nuda. A závěrečná konfrontace se záporákem (který v tom filmu prostě tak nějak byl, ale v podstatě nic neudělal) byla tak příšerně napsaná, až se mi z toho chtělo brečet. Tolik zvratů za jednu minutu (a ještě k tomu tak okatých a předvídatelných) by si nedovolila ani Hra o trůny. Alden Ehrenreich mi v roli Hana Sola nevadil...ale prostě to není Harrison Ford...prostě není. Chewie je stále stejný Chewie a ostatní postavy nestojí ani za zmínku. Řemeslně statická a narychlo splácaná nuda. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Je smutný, že spinoff dokáže být zábavnější, než poslední díl hlavní série. Od druhé poloviny se to sice láme spíše na stranu zrazování postav, ale předchozí část krásně koresponduje se základy westernu. Příjemně osvěžující kousek, který by zasloužil více prostoru pro určité postavy. Třeba Lando mi přišel celkem upozaděný vzhledem k tomu, že i on byl jeden z hlavních taháků Sola. Trochu víc svého charismatu ukázat rozhodně mohl. Na druhou stranu nové postavy fungují přinejmenším obstojně a nezastupují pouze bezvýznamnou výplň. Palec hore za Woodyho Harrelsona a odvahu se pouštět do velmi citlivých vod velkého universa. Fanoušci (včetně mě) totiž Sola žerou. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Ne, že by mě předchozí SW filmy kdovíjak bavily, ale tohle byla pořádná hvězdná kundovina. No snad to pomohlo a u Disneyů si uvědomili, že nejde srát každej rok 2 filmy v takové kvalitě, aby byli spokojení fanoušci aji lidi čekající na výšku letošních dividend. Pochválit můžu snad jen tu pihatou zrzko-mulatku, takovej zdařilej mix, to se jen tak nevidí. A chudák tady ani nemá profil - Erin Kellyman. ()

kadles 

všechny recenze uživatele

Docela fajn SW snímek a je dobré, že tam nebyla pořád Rebélie vs Impérium. Ale ten časovej posun mi tam nějak SAKRA nesedí. SPOILER. Impérium vyhlásil Palpatine, vyhubil Jedie a 3 roky uběhly od Hanova přesunu z Corelie a na konci se setkáváme s Darth Maulem??? Toho zabil Obi Wan, když malýmu Anakinovi bylo tak 12 a to ještě přeci ALE nebylo Impérium. Tohle prostě nesedí. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Čakali by ste, že asi najväčší vtipálek a sympaťak zo Star Wars dostane film podobný jeho charizme. Ono snaha tam bola, ale zrejme to chcelo viac času. Nie som fanúšikom Aldena, Glovera, Harrelsona takže ma potešila len matka drakov a Bettany. Škoda, že to bolo tak na rychlo robené... ()

Allgreen 

všechny recenze uživatele

Ale kdeže Han Solo bez Harrisona Forda, veď to predsa ani nie je možné. Pár scén pri ktorých sa človek pousmeje a aj to len preto lebo sa nimi pripomenie "the One and only" Han Solo a skutočné Star Wars, nie toto. Ešte že tu máme starý známy Millennium Falcon a uvrčaného Chewbaccu inak by som ani nezaregistroval že to má byť akože film o Hanovi. Proste a jasne, je to čistý priemer. ()

AnthropOcean 

všechny recenze uživatele

Samozrejme jedinym a hlavnym ucelom mimo sagovych filmov Star Wars je ich financny potencial k co najrychlejsej navratnosti nemalej investicie do zakupenia Lucasfilm. Avsak, nikto nemoze povedat, ze na filmoch by nepracovali ludia, ktorym uprimne zalezi na univerze Star Wars. Solo nie je zly film, ale nie je to ani potrebny film, jeho existencia je irelevantna. Fanusik moze vidiet ako Han spoznal Chewbaccu, ako nadobudol Millenium Falcon, ako sa "pretlkal" velmi fragmentarnym zivotom v mladosti, ale to je vsetko. Disney sa tymto filmom vzopiera akymkolvek riskom, vsetko je vopred nalinajkovane a nikto nie je ochotny sa co i len pozriet inym smerom. Opatrne vykoristovanie pradalekej galaxie dostalo vdaka nevalnej kritike Sola stopku, takze na nieco dobre tento film snad aj bol. Uvidime ci Abrams zariskuje v epizode IX. aspon tak, ako to spravil Rian Johnson. ()

Sady1993 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší moderní Star Wars (když pominu Epizodu 3). Jsou v mnohém jiné (což je strašně osvěžující), ale do univerza zároveň krásně zapadají. Je velká škoda, že to byl takový komerční propadák, příště se zas pojede v zajetých kolejích, což mě osobně přestává bavit. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Další odbočka ze Star wars ságy. Neurazí, ale ani nenadchne. Dívat se na to dá, nenudí to, ale na nějaké opakované zhlédnutí to teda fakt není. ()

Elephant13 

všechny recenze uživatele

Přemlouval jsem se téměř rok, abych se na tento film podíval. Podle mého názoru se jedná o nejslabší film ze světa Star Wars. Koneckonců i Rogue one byla o dost lepší. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V zásade sa dá súhlasiť s väčšinou hodnotení a tento prequel k Star Wars sérii je síce nadpriemerným snímkom v rámci žánru, ale len jednoduchou skladačkou do mozaiky Star Wars príbehov. Han Solo je môj obľúbený hrdina a asi sa patrilo, aby mal svoj vlastný film. Vizuálne opäť skvelé, dejovo dosť jednoduché, tých zvratov tam miestami bolo až zbytočne veľa a krásna Emily bola viac než len želaným doplnkom. Za mňa celkom spokojnosť. 70 % ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Těžko udělat Star Wars film o Hanu Solovi bez Hana Sola. Snímek se drží Star wars atmosféry. Nic méně patří mezi nejslabší spin offy. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Sice se tenhle doplňkový film nemůže rovnat klasickým epizodám Star Wars, ale dobře vysvětluje některé věci v chování Hana Sola. Líbilo se mi obsazení Emilie Clark a také soundtrack. ()

Tom.Kejik 

všechny recenze uživatele

7/10 Po několika zhlédnutí vlastně dost fajn. Příběh toho zas tolik nepředstaví, takže je na vás jestli se vám vyplatí dívat se na film, který je vlastně zcela zbytečný. ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama