Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Eire 

všechny recenze uživatele

Zakazte HOW/n/ARDOWI a MYŠAKOVI MYCKIMU točiť Lukacasove filmy.. Howgh!!! Strašné 🙄🤔😔🔥.....Slava Ukraine 💛💙 25% ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Slabé,plytké,opravdu hodně na efekt a dojímání pro puberťáky.Naštěstí nejsem žádný velký fanda Star Wars,ale bral jsem to jen jako akční sci-fi,jinak bych musel hodnotit ještě hůř! ()

Saroman 

všechny recenze uživatele

Pěkný film pro někoho, kdo rád kvalitní filmy. Ale pro těžký fandy je to další potupa série. Na jednu stranu příjemný prožitek dobrodružství ve světě star wars, na druhou nic originálního, pouze vyčerpání toho, co už je. Přiživuje se to na Lucasově tvorbě. Cíl filmu je jen vydělat. Navíc v dnešní době snad všude používané přehnané feministické scény ve všem. Otravný a zbytečný. **pozor, může působit jako spoiler ** Pak TA scéna.. Jestli jim to za to stálo ho tam dat. Už se do toho asi neměli rýpat. Jsem zvědavej co z toho vzejde. /70%/ ()

darthboal 

všechny recenze uživatele

Když Disney kupoval Lucasfilm, bylo asi jasné, že začne ždímat peníze ze SW a natočí něco nového. Ale pouštět každý rok do kin nový film... bojím se aby to fanoušky po dalších dvou filmech neomrzelo. Všeho moc škodí. Teď k filmu:) Film se mi líbil, viděli jsme galaxii taky z té „druhé strany“, spatřili historky z Hanova vyprávění z jiných dílů. Co musím ale vytknout je jakási teď velmi moderní a přehnaná snaha o genderovou vyváženost postav ve filmech, v tomto případě se nejedná jen o svět SW. Dále je to tvorba nových postav droidů. Za poslední 4 filmy, jsem spatřil 3 nové roboty. Snaha tam je, ale R2D2 a C3PO jsou prostě nepřekonatelní. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Yeaaah, back to the 70s! Nikdy by mě nenapadlo, že budu mít u nových Star Wars kdy pocit, že koukám na něco ze staré dobré trilogie. Ale povedlo se. Je tu zábavná nabitá zápletka, spousta sympatických a silných postav po charakterové stránce, mezi kterými probíhají chytlavé dialogy, správně ulítlý a hravý soundtrack, oldschoolová atmosféra, pestré lokace, nějaké ty praktické efekty ala ručně vyrobené a hrané loutky a dokonce i ten Han Solo je kluk šikovná, jak před kamerou, tak za kamerou. K dokonalosti sice stále kus chybí, ale jsem přesvědčen, že Disney už lepší Star Wars nikdy nenatočí. ()

Adhol 

všechny recenze uživatele

K Solo: A Star Wars Story jsem byl před zhlédnutím velice skeptický, možná ještě víc než k epizodě VII a to je už dost co říct. Každopádně jsem hodně rád, jak moc jsem se mýlil! Solo je prostě jízda. Skvělá akce, povedené hlášky, zajímavý příběh, pestrá prostředí. Nemůžu si stěžovat. A hlavně jsem se narozdíl od Rouge One ani chviličku nenudil a to je přeci to nejdůležitější. Zamrzí snad jen konec, kde to tvůrci s těmi rádoby zvraty už opravdu trošku přehnali, to ale určitě nemůže zkazit dojem z nové SW Story, která minimálně neurazí. Mně se líbila a moc! 8/10 ()

Alfonso198 

všechny recenze uživatele

Na 80% to sice není, ale šedesátkou bych zase neprávem ubližoval. Je to cajk a určitě jsem už v sérii SW viděl horší herecký výkony než výkon pana Aldena Ehrenreicha. S čistým svědomím doporučuju. ()

Little 

všechny recenze uživatele

Dvě a čtvrt hodiny skvělé zábavy, která rychle utekla bez jediného pohledu na hodinky. Bez větších očekávaní jsem dostal vyvážený mix akce, humoru, napětí a překvapení, které mi chyběly například u Rogue One nebo posledních dvou epizod (VII, VIII). Třešničkou na dortu je soundtrack Johna Powella s výpomocí od Johna Williamse. Víc takových! ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Dám stranou původní trilogii, které vyjma excesů v Návratu Jediho nebylo co vytknout. Star Wars stories jsou mi pak z tohoto univerza nejblíže. Donekonečna hraný kafemlejnek hlavní serie totiž ztrácí na zajímavosti a Last Jedi byl vyložene urážka a plivanec. Oproti tomu Solo i Rogue One nabízí neokoukané herce, příjemnou změnu v dějových linkách i podstatě zápletky a jsou tím pádem zdaleka více přístupné, než hlavní sága. Kromě toho člověk nemá pocit, že kouká na to samé dokola. Solo má sympatický casting, ve kterém je paradoxně nejslabší Qira, Ehrenreich přes všudepřítomnou kritiku hraje Sola celkem osobitě a za mě i uvěřitelně, zbytek postav byl naposto bez problému. Odkazů je ve filmu spousta, humor není zas až tak rušivý a dokonce politické názory KK jsou zasazeny asi tou nejméně otravnou formou. Už se těším na Blue-Ray. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

V pořadí druhá odbočka od hlavní ságy není sice tak dobrá jako Rogue One, ale líbila se mi víc než poslední regulérní díl. Solo však není typický Star Wars film, nečekejte zde epické bitvy, konflikt světlé a temné strany at. Děj se odehrává v prostředí pašeráků, kde každý sleduje svůj profit a snaží se druhého oblafnout a od toho se odvíjí příběh i postavy. Celkové pojetí je vice méně standardní a není mu moc co vytknout. Jediná a dost podstatná věc, která mi na filmu vadí, je samotný Han, který bohužel postrádá osobní kouzlo Harrisona Forda. ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že od spin-offu nic nečekám, takže mohu být jen překvapen. A já byl se Solem nadmíru spokojen. Líbí se mi koncept příběhu "jednoho z mnoha" - obyčejného "krysáka" z lidu, který řeší své vlastní patálie, v pozadí je ono temné Impérium, jehož hrozba ale není ústředním bodem. Impérium mají na starosti hrdinové, velitelé odboje a významné osobnosti, ale zde se řeší daleko přízemnější problémy pašeráka, jehož největší výzvou je dodávka vysoce ceněného coaxia pro jeden z klanů zločineckého syndikátu. Námět, který by neměl šanci nikde jinde v dnešní době obstát. Ale tohle je Star Wars! Univerzum Síly, blasterů, monstrózních oblud obývající maelstromy, divokých "černých děr", Impéria... a Millenium Falcona, spícího budoucího hrdinu mezi stíhačkami. Solo nabídl zatím asi nejkrásnější scenérie, co jsem v SW viděl. Celkově technické zpracování bylo na vysoké úrovni a to jste za celý film (kromě asi dvou vteřin) neviděli jediný lightsaber. SW bez lightsaberů i Jediů a Sithů jde a dá se na to dívat. Ale je třeba, aby budoucí spin-offy téma střídaly - teď jsme 2x dostali spin-offy bez jediného Jedie či Sitha (nepočítám camea), příště už bych se rád těšil zase na nějakej pořádnej Jediiskej nebo Sithskej příběh okořeněný nějakým tím lightsaber soubojem, což bezpochyby patří mezi nejeexluzivnější a nejpřitažlivější aspekt celého Star Wars univerza. Hercům všech postav nemám co vytknout, bylo fajn, že to nebyl takovej hodně násilnej "multikulti" mišmaš, jakej jsme dostali v Posledním z Jediů. A návrat jednoho z nejdivočejších S..... byl už jen třešničkou na dortu. Trochu nám v tom exilu přibral :), ale pořád jde z něj respekt. ()

Majoslav11 

všechny recenze uživatele

"What, here is a Beast ?" Moje hodnotenie je vysoko subjektívne, pretože pri filmoch Star Wars neviem inak. Mne chýbalo len máličko k plnému hodnoteniu, bavil som sa dostatočne. Nevadí mi ani súčasná kadencia Star Wars filmov. Vôbec mi nevadí ani tento film ani Star Wars každý rok. U mňa všetko v poriadku. Za 4 hviezdy. ()

kreion 

všechny recenze uživatele

4 hviezdy si to zaslúži, lepšie ako Rogue One to nie je, ale bavil som sa. Otázka je, či držanie sa ikonických postáv časom neunudí. Hlavne pri stávke na neznámych hercov. Alden Ehrenreich síce hraje ako o život, ale chýba mu tá charizma a šarm Harrisona Forda. Alebo Christa Pratta (ak sa ten nenarodil práve pre túto rolu, tak už pre žiadnu). Vzhľadom na slabý box office je možné, že Disney svoj prístup k týmto spin offom do budúcna upraví (snáď len ku prospechu filmom samotným). ()

lukas11the 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem měl veliké obavy, když jsem šel na tento film. Herec mi z trailerů přišel nesympatický a otřesný. Jenže jakmile začalo promítání, film mě okamžitě vtáhl do děje a výkon Aldena Ehrenreicha byl prostě úžasný. Film mě bavil, byl akční, dobrodružný. Spousta Star Wars odkazů na celé široké Star Wars spektrum. Musím říct film sem si užil od začátku do konce. Chtěl sem dát 5 hvězdiček, jediný důvod, kvůli kterému nemohu je znovuobjevení jedné postavy. To podle mého nebylo nutné, nevím jestli tvůrci mají nějaké plány to případně v jiných filmech dohrávat, ale doufám, že ano, byla by škoda, kdyby snímek SOLO, přišel o svou jednu hvězdičku zbytečně. SOLO stejně jako i ROGUE ONE, se mi zdál opět lepším snímkem, než hlavní díl série epizoda VIII. Asi je to větším dílem tvůrčí svobody, ale to se nedá posoudit. Těším se na další samostatné Star Wars filmy. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Kino s přáteli, ale zážitek srovnatelný s novou Tomb Raider, téměř zbytečný film, já jako fanoušek SW hodnotím 30%, Chewbaca dobrý, Solo přijatelný, Lando skvělý. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Ach jo :-( Začnu tím lepším. Výborní skvěle hrající herci i bezvadné obsazení rolí.No a nyní to horší, což je téměř celý zbytek filmu. Zpackaný a nudný scénář. Místo aby diváka seznámil s mládím a životem Hana Sola, točí se celý děj kolem jedné "loupeže". Po počátečních minutách, kdy vypadá slibně rozehraná dějová linka z mládí zajímavě, se celý film změní na akční podívanou. Tedy na podívanou, na kterou se pro přihlouplé scénaristické nesmysly téměř nevydržíte dívat. Jak se asi má divák při střetech o hlavní postavy (Han Solo, Chewbaccu a Landa) bát, když všichni ( zřejmě mimo scénaristy) ví, že vystupují živí a zdraví v mnoha dalších filmech v budoucnosti světa Star Wars. Za mě nejhorší film Star Wars a to ne pro výkony herců... ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Howard mal určite ťažkú úlohu z toho niečo spraviť. Ehrenreich je v niektorých scénach tak toporný, že bolí sa na to pozerať. Napriek tomu, že je to dobre zostrihané, scény sú dobre star warácky neotrlo pripravené, tak tomu filmu jednoducho chýba duša. Ehrenreich na to nemá, Clarkovej postava to dosiahnúť nemôže, Harrelson je rutinérsky a Glover mi bol ukradnutý. Škoda, že Bettany nedostal troška viac priestoru ako len sedieť v tej jeho priblblej jachte a tváriť sa nebezpečne. Za komerčný neúspech môže sčasti odplata platiacich divákov za dodrbanú Epizódu VIII a sčasti produkčné problémy tohto filmu, vrátane zúfale zlého termínu nasadenia do kín. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Podobne ako dva roky staré Rogue One, aj Solo je trocha iný výlet do sveta Hviezdnych vojen. Menej epický, viac zameraný na pašerákov, gangsterov, lovcov odmien a inú chamraď, ktorá sa potuluje v prehnitých kútoch preďalekej galaxie. Stretávame sa s legendárnym Hanom Solom v jeho mladíckych začiatkoch, uvidíme ako sa spoznal s Chewbaccom a zistíme ako to bolo s Millenium Falconom, Landom a cestou z Kesselu za 12 parsekov. Jeho charakter je týmito odhaleniami zbavený oparu tajomna, ktorý ho sprevádzal už od kultovej scény v kantíne na Tatooine, čo sa nemusí páčiť každému (najmä ak nesúhlasí s niektorými kreatívnymi rozhodnutiami tvorcov), postave ako takej to ale vôbec neškodí, práve naopak. Film má svižný dej, zaujímavé a atmosférické lokácie, napínavé akčné sekvencie a celkovo to veľmi príjemne dotvára mozaiku sveta Star Wars. Osobne mi tam ale chýbala väčšia osudovosť, ktorá je dôležiou esenciou celej ságy. Herecké obsadenie je však skvelé a postavy spolu veľmi dobre interagujú. Najviac pozornosti sa pochopiteľne venuje Aldenovi, ktorý mal neľahkú úlohu kráčať v stopách Harrisona Forda, čo napokon zvládol so cťou. Záver sa dal spraviť na množstvo rozličných spôsobov, no aj takto to funguje (a jeden moment znalcov celého univerza príjemne prekvapí). Solo má svoje muchy, no oplýva aj nesporným kúzlom, kvôli ktorému sa ho oplatí vidieť. Nálepka finančného prepadáku je preto nezaslúžená. P.S.: Myslite si o Disneyho Star Wars filmoch, čo chcete, no jedno sa im nedá poprieť - s droidmi to veru vedia ;) ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama