Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Dixie_Cara 

všechny recenze uživatele

Solo: Star Wars Story je snímek, který neurazí. Na druhou stranu mu chybí potřebný drive a působí tak trochu jako nutná výplň, kdy divák dál a dál odkrývá jednotlivé střípky vesmírného universa, ale nějaký zásadní zvrat víceméně chybí. Co zamrzí je nevýrazný výkon herců. Hlavně Forda prostě nahradit nejde. Ehrenreich se sice snaží, ale chybí mu šarm, frajerství a jistá spontánnost, což ve výsledku znamená, že na to, aby utáhl sám celý film (o což se tvůrci očividně snaží), je to málo. ()

SpeckMcBig 

všechny recenze uživatele

Lucasfilm z toho vybruslil se vší grácií..předem odepsanej projekt se dočkal slusnyho konce..akce a humor šlape,chemie mezi postavami taky jede a i ten Alden to nakonec utáhl i když má do Harrisonova charismatu štreku daleko..největší borec byl Chewie a Woody a dočkal jsem se super sci-fi jednohubky...dal bych čtyři hvězdy ale tyhle tři jsou ultimátní a lížou čtvrtý patu ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Niektorí sa sťažujú na hlavného predstaviteľa, že nemá dostatočnú charizmu a ani vzhľad, ktorý by sa aspoň čiastočne blížil k Fordovi. A viete čo? Nemá, ale ono to je vlastne dobre. Popravde si ani neviem predstaviť mladšiu verziu Forda v tomto príbehu. Znie to divne ale jednoducho by tam nesedel. A tak sa práve Alden Ehrenreich aj keď sa to nezdá javí ako skvelá voľba. Pokiaľ ide o príbeh ten nieje svetoborný, ale obsahuje tie správne časti, ktoré vám pripomenú, podobne ako Nolan v Batman Začína, že toto je naozaj len začiatok jednej z najviac ikonických postav vo filme. A to si myslím, že u filmu ktorý si toho preskákal tak ako tento je viac ako sme dúfali. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Konečne Star Wars epizóda, ktorá je odľahčená, neberie svet Star Warsu príliš vážne a je vhodná i pre nezasvätených ľudí. A kam chodia na tých robotov, to nepochopím. V tejto časti si berie skoro každú scénu len pre seba. Jeden z top bonusov filmu. :) ()

DarkViper 

všechny recenze uživatele

Jsem skalní fanoušek SW a toto mě vyloženě nezklamalo, ale mohli tam kurva dát Darth moula nebo někoho z jeho rodiny... opravdu to má abstinenci záporáka a děvka z GOT má moc profláklej ksycht a to její nabalování všech, tak akorát všechny sere. ()

Lillyilly 

všechny recenze uživatele

Joo jako pěkně udělaný, koukatelný, nějákej příběh... ale prostě pro mě už to byla vykrádačka. Kdyby se nevědělo že to má být Han tak by to mohl bejt uplně klidně příběh o nějákým maníkovi. Prostě tak zázračný to nebylo jen se k tomu přidalo "star wars story" a to sype lidi na to půjdou. Tak kdypak nás asi čeká příběh princezny Lei? ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Skvělá odbočka a origin story, které by oldschool fanoušci mohli docenit více, než novou trilogii. Solo se nese v podobném duchu jako Rogue One a přidává navíc i příběh jedné ze stěžejních postav ságy SW, Vše se opět odehrává zjednodušeně řečeno "na ulici", což Hanu Solovi vyloženě svědčí a jeho ztvárnění bylo slušné. Harrison Ford je sice jen jeden, ale Alden Ehrenreich je "hned druhý". I postavy se v průběhu času vyvíjí a možná je právě dobře, že jsme nedostali zcela stejného Sola jako po x letech. Charakter Hana Sola naopak zůstal zachován a řekl bych byl i víc prozkoumán...Scénář, byť trochu stupidní a povrchní jako u Last Jedi, jako celek funguje a přinesl i dost více či méně čekaných zvratů...Velmi potěšily některé pasáže, jako např. seznámení s Chewbaccou a vůbec i chemie mezi jím a Hanem je vystižena na jedničku. John Powell se soundtracku zhostil bravůrně a už se nemůžu dočkat, až si ho poslechnu zvlášť. Celkově skvělá jednohubka a velké překvapení po problémech s produkcí. Tyhle příběhy z lidu, malé konflikty na pozadí velké války se mi mooc zamlouvají. Ano, šlo by jich natočit hodně a je to dojnička na peníze (i když, o finančním úspěchu těchto bočních dějových linek těžko hovořit, vzhledem k návštěvnosti...), ale momentálně to celé působí tak nějak svěžeji a uvěřitelněji, než Disneyho SW. // 2D // orig. znění // 28. 5. 2018 // 85% ()

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Akční jízda v podobě mladého Hana, kde jsme dostali konečně odpovědi na plno otázek okolo tohohle legendárního pilota. Alden mě hodně překvapil, z jeho výběru jsem nebyl vůbec nadšenej a spíš jsem se toho obával. Ale je vidět, že tenhle kluk udělal velký kus práce, skvěle odkoukal pohyby a gesta od "starého" Hana a jsem z něj opravdu nadšený. Lando výborný, škoda, že nedostal o trochu větší prostor, ale třeba se dočkáme. Bavil jsem se o začátku až do konce, který byl možná pro někoho trochu víc zmatečný, pro mě o to překvapivější a jako z každého Star Wars filmu i tady si z konce můžeme vzít poselství. Jako SW fan se možná dívám na film přes růžové brýle, ale filmu není skoro co vytknout. SKORO. Koho do koního análu napadlo dát do filmu komunisticko-feministicko-roboprávní aktivistku droidku L3? Nebylo toho social-justice-warriorství ve filmech trochu dost? Tenhle současný trend nikdy nepochopím. Naštěstí se to tady smrsklo jen do epizodní role otravné robotky, ale zrůdným produktem této agendy už začínají být i samotné filmy. Děsím se, co přijde v sérii Riana Johnsona... Přes tento závěrečný hejt chci Sola pochválit. Byl to super biják, který všechny fandy Star Wars zahřeje u srdíčka. 85% ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Legendární postava ze světa Star Wars se nám představuje v tomto heist/western/gangster filmu,který je příjemným doplněním potřebných událostí vzhledem k dalším epizodám. Potěší návrat jedné postavy z dřívějška. Ehrenreich,Clarke,Harrelson i Glover přesvědčivě ztvárňují Hana,Kiru,Tobiase a Landa. Konec dává možnost pokračování. I přes produkční problémy vydařený film...80% ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Ano, má to své mouchy, ale velmi dobře jsem se bavil...vlastně celou dobu. Na rozdíl od "hlavní linie" SW, i Solo je podobně jako Rogue One krok správným směrem. Skoro si říkám - fakt už nelijte do dalších pokračování SW další prachy a využívejte jen značku a svět, přesně jako to dělá Solo. Je to lehké, hravé a zábavné. Nebojuje se o dobro a zlo, ale prostě každodenní život SW univerza - zajímavý, nebezpečný a zábavný. Rogue One byl lepší, protože byl temnější, ale i tak je Solo o moc lepší, než celá "nová" série. A mrzí mě, že Sola, který je vynálézavý, vtipný a prostě super postava, zabije jeho vlastní nablbý syn Kylo Ren, jehož celé herectví spočívá v tom, že se tváří jako chcíplá ryba se zácpou. Za mě Solo pohoda, bavil jsem se a šel bych i znova. Jinak skvělá volba hlavního hrdiny - nevím, jak to dělá, ale z Ehrenreicha opravdu prosvítal budoucí Han Solo, tak jak ho znám z původní série. Nemyslím jen charakter, ale fakt i gesta, úsměv, opravdu dobře to navázalo. Škoda závěru, Darth Maul nedával smysl. Jinak ale libovka, fanoušek zaplesá. ()

Radim98 

všechny recenze uživatele

Solo je důkazem toho, že spravedlnost ve světě filmů (nebo možná spíše drtivá většina dnešních filmových diváků) je slepá. Je to pecka? To ani ne. Musel film vzniknout? Ne ne, kdepak. Je to nejhorší Star Wars film? Ou, tak to ani náhodou! Tenhle snímek je ve VŠECH ohledech lepší, než odpadní epizody 7 a 8, které pro změnu jsou tím nejhorším, co v posledních letech vzniklo ne jen ve světě SW, ale ve světě filmu jako takovém. Nemá to na Rogue one, ale drží se to v závěsu, což znamená na míle před E7&8, které se jako celek líbí jen lidem s naprostou absencí vkusu. To právě tyhle filmy to měly dostat sežrat jak finančně, tak recenzemi. Je smutné, že to odnese právě Solo, který odvedl na ty patálie hodně solidní práci, a byť může film působit v kontextu světa SW nadbytečně, právě to, že s ostatními filmy má jen málo společného způsobuje, že v konečném důsledku funguje samostatně naprosto bez problémů a to i s možností vyhlídky na pokračování. Takhle už bohužel asi ne. Jsi hloupý, lide. Pokud chceš něco bojkotovat, ať je to Epizoda 9. ()

Dandirion 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Episody 8 Kámen mudrců, nebo jak se ta píčovina jmenuje, jsem po dokoukání neměl chuť zapálit školku ani se pořezat. Ron Howard a jeho parta se alespoň pokusili udělat Star Wars film, ikdyž výsledek je tristní. Máme přehnaně akční kyblík nudy, s plytkým humorem a v celým universu má Solo asi takovej význam, jako Slovensko v druhý světový válce. Vzkříšení mrtvých postav je už jenom marnej pokus o pofoukání našich Star Wars srdíček který už jsou stejně na škvarek. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem na StarWars a dostal jsem Strážce galaxie 3 ochuzené o Rocketa. Zaujala Emilia Clarke, která nejen dobře vypadá, ale také se nejlépe vypořádala se svou rozporuplnou postavou, a Donald Glover, který prostě umí. Režisérovi se nepodařilo vykřesat jakoukoliv atmoféru, čemuž zdatně napomáhá absence pořádné záporné postavy. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Nemohol som sa zbaviť pocitu zbytočnosti tohto filmu. A scenáristického amaterizmu. Proste, príbeh Hansa Sola zhruba poznáme. Je to pašerák, má za kamoša chlpaté stvorenie vydávajúce...zvuky a má najrýchlejšiu loď. A toto trebalo nejako spatlať do 135 minút , pridať dákeho záporáka (ktorý stál za prd) a na konci ukázať známu tvár. SPOILER: Ako pri Rogue One, keď sa na konci ukázal Dart Vader. Tam ale šlo o skvelú scénu. Tu, keď sa zjavil Darth Maul, tak mi ostalo sklamanie. Proste to vôbec nemusel byť Darth Maul. Mohli ukázať hoci akú inú, kľudne aj novú, postavu. Maulova úloha bola úplne zbytočná. A Kira? Čo s ňou? Máme očakávať sequel? Solo: A Star Wars Story 2? Alebo sa o Kire už nikdy nedopočujeme? Vysvetlite mi to niekto. Prosím. KONIEC SPOILERU. Zhrnutie: Solo: A Star Wars Story je film, bez ktorého by Star Wars univerzum vyzeralo lepšie. Bohužiaľ, je tu a nič s tím neurobíme. ()

rime 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, když udělají takovej přehmat pri obsazení hlavní role, tak na všechno ostatní kašlou taky. Prostě dojírna, která nevyšla. ()

Beaka9 

všechny recenze uživatele

Nic světborného to není, ale aspoň jsme se dozvěděli, jak ses Han seznámil se Žvejkem a odkud zná Landa ;) ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Hodnotím s odstupem času , když ze mě vyprchalo moje fanouškovské napětí a snad dokážu být trochu objektivní. Mě se pomalu a jistě začínají líbit více filmové odbočky Star War jako Rogue One a právě Solo. Obyčejný divák Sola neocení vůbec to je jasné. Pro fanoušky je tu spoustu skvělých scén třeba první setkání Chewieho s Hanem. Scéna přepadení vlaku byla famozní. Woody Harrelson skvělá volba. Samozřejmě tempo ke konci uvadá s tím souhlasím , ale i tak jako fanoušek jsem spokojený a je škoda, že jsem zůstal v menšině:-( ()

james11 

všechny recenze uživatele

Pro mě je zatím nová trilogie velké zklamání a sólovky si vedou snad ještě hůř... Moc mi do toho universu nepasují a snad kdyby se na sebe nestřílelo lesarami tak úplně ztratím pocit, že jde o Star Wars. Scénář na mě působí dojmem "máme na to práva, tak ždímáme peníze, i když nevíme o čem pořádně psát" a Han je prostě Harrison, tenhle kluk na Hana nemá dostatečné charisma. ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama