Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Ant 

všechny recenze uživatele

Máme tu sračky jako Rogue One a Last Jedi, ale Solo schytá tu největší kritiku? Je mi jasné, že mu zlomily vaz problémy produkce, ale jsem v šoku, že se ve skutečnosti jedná o velmi dobrý zábavný film, který nejenže má skvělé emocionální jádro, ale taky zajímavé postavy a neustále se vyvíjející zápletku, která pořád překvapuje. Emilia Clarke jako Qi'ra je parádní bad bitch a Harrelson a Glover jsou skvělí parťáci. Ačkoliv Ehrenreich není Ford, počátky přátelství Hana a Chewieho jsou úžasné a ty dva jsem si užila jako nikdy. Ron Howard to zmáknul a já chci sequel. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Před i po zhlédnutí jsem měl nového Sola za film, který vydělá čistě kvůli značce. A nakonec propadl. :/ Looooool! XD ()

predators 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se více než u předchozích HV. Sedlo mi zaměření na Sola...to, jak se seznámil s tou chlupatou potvorou, jak začal s létáním atd. Škoda jen, že jej nehraje mladý Ford, bylo by to hodně nostalgické, ale asi také finančně náročné... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Solo: A Star Wars Story" pre mňa nebolo tohtoročným najväčším očakávaním. Mal som pocit, že tento film je absolútne zbytočný, nemá toho moc čo priniesť a nemal som pocit, že by som to potreboval vidieť. Ale keď už to tu máme, tak sa na to pozrieť teda pôjdem. A viete čo? Vôbec to nebolo zlé. Okey, možno film má nejaké problémy, no s malými očakávaniami prišiel podľa mňa celkom dobrý film s dobrým obsadením, dobrými efektami a dokonca mám pocit, že aj keby som nebol fanúšikom "Star Wars" tak by som si prišiel na svoje a ako nováčika by ma to príjemne potešilo. Takže v tomto smere je to pre mňa veľmi dobre pozitívne. Do postavy Hana Sola sa tentokrát dostal Alden Ehrenreich a mám pocit, že mu to skoro verím. Nikto nenahradí Forda, no Hana Sola som v chalanovi celkom cítil. Donald Glover ako Lando je podľa mňa excelentný. Maximálne dobre spracovaná postava a dokonca mám pocit, že dialógy, ktoré poznám zo starých filmov sa konečne niekam dostali. Vidieť Millennium Falcon je pre mňa vždy úžasné a potom je tu stretnutie medzi Hanom a Chewbaccom. A to je podľa mňa absoltúne fantastické. Tempo filmu je celkom okey, nenudil som sa, možno miestami mohol dávať do toho menej zbytočnej komédie, no viem si predstaviť, že by som sa k filmu pokojne aj vrátil. L3 je miestami otravná, miestami vtipná, Emilia Clarke je v mojich očiach trošku nevyužitá a tak trošku som dúfal, že sa jej story uzavrie. No miesto toho teraz môžeme hádať, či sa niečo dozvieme v ďalšom prequeli, alebo ako to bude pokračovať. Woody Harrelson je okey, no mám pocit, že tomu nejako moc nepridáva. Videl som ho už aj v zaujímavejších rolách a to je škoda, lebo je väčšinou najzapamätateľnejším hercom filmu. No tu to neplatí. Je tu pár dobrých akčných scénok, dialógy miestami trošku škrípu (najmäa medzi Hanom a Qirou), no od zbytočného filmu som sa dočkal viac, než som čakal. A dokonca už hneď v úvode. Takže za mňa hovorím, čeknite si film. Neviem zaručiť, že budete z neho tiež nadšení, ale za pokus to stojí. A uvidíme, čo nám do sveta Star Wars prinesú tvorcovia nabudúce. Hodnotenie: B ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nejprve sem chtěl, na první den v roce, dát něco kvalitního od Netflixu, ale tenhle "film" bych nakonec stejně musel vidět. Původně sem na něj, chtěl jít do kina, ale jelikož moje rezervované místo, už bylo obsazené, tak sem to pochopil tak, že síla nechce abych film, v minulém roce viděl. A přitom, to neni zase tak hrozný, jak někteří povídají, dost se mi líbila ta propaganda od Impéria a že válečná mašinérie, semele všechny, ať už chtějí nebo ne........tak počkat, nebylo to už v Rebelovy........né to se mi asi zdá, Rebela nemá nikdo rád. Jako akční stránka, je taková podprůměrná, ta s vlakem je z celého filmu, rozhodně nejlepší, ale tak jasně nikdo nečekal Rebela, sakra zase se mi to stalo. Ale tak, akční stránka filmu, neurazí a ani nenadchne a do hodiny, na ni zapomenu. Na co bych, ale nerad zapomněl, sou postavy, tedy některé postavy, vlastně velká většina postav, až na jednu postavu, na tu bych docela rád zapomněl. Jo rád bych zapomněl na Sola, na hlavního hrdinu, na postavu která má táhnout celý příběh, nevim jestli je to tím "hercem" (dlouhá odmlka) nebo něčím jiným, třeba jestli Walt Disney, nedělalo něco, nikdo neví nic, netuší, neslyšel něco šeptem, co ? Takže nic, ale vedlejší postavy sou super, Beckett je takový správný ukecaný pistolník, L3-37 je zase drsná robotí hipísačka, Qi'ra má super tajemství, Lando je zase správný podvodník a obléká se jako pasák ze sedmdesátek a Chewbacca je prostě parádní. Han (nebo Hans?) Solo, je beztvarý, bez chuti, bez emocí, bez ničeho, nelze s ním sympatizovat, nelze ho nenávidět, protože kdyby ve filmu nebyl, tak by snad to snad bylo i lepší, je teda neuvěřitelný, že z něho vyroste Harrison Ford. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film na mě působí dojmem, že se scenáristé podívali na původní trilogii, na základě poznámek za čtvrt hodiny vymysleli kostru celého filmu a pak ji pár let upravovali, aby něco fanoušky série nenaštvalo. Režiséři se tomu zřejmě snažili vtisknout jistou osobitost, a tak byli odejiti. Naskočil zručný řemeslník, a bohužel musím konstatovat, že ve filmu nic nenasvědčuje tomu, že by jím byl právě veterán Ron Howard. Výsledek je na dvě a kus hodiny přiměřeně zábavný, ale divák po něm nemá žádný důvod, proč by film někdy v budoucnu chtěl vidět ještě jednou. Sázka na jistotu prostě nestačí a je nutné dodat něco navíc. Film, který jen vypadá, jak se dalo čekat, ve skutečnosti moc diváků nechce. Nakonec mi připadalo, že nejlepší práci odvedl John Powell. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Celej ten cirkus už se pomalu ani nedá sledovat a bolí to víc a víc. Krom tý všudypřítomný špíny a zaprašený, oprejskaný estetiky už tam není nic. Absolutně plochý a jednoduchoučký. Jen atrakce. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lepší než Rouk van. Vše má Clarke v malíčku omotala si celý film kolem prstu společně ještě s Čuím. Celkem předvídatelna jizda s lehce neslanym Solem v hlavní roli. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Spotřební zábavní hračka pro dospívající. Romantická linka, sentimentální výlevy postav, natahovaný děj. Aspoň robotka bojující za práva zločineckých droidů je zábavná. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že docela sympatická sci-fi komedie ze světa Hvězdných Válek nevydělala pomalu ani na svůj rozpočet a propagaci a přitom je to mnohem lepší díl, než naprosto dokurvená epizoda 8. Na druhou stránku se ukázalo, že příběhy mimo hlavní dějovou linii asi svůj vlastní film prostě neutáhnou. Rogue One navazoval na původní trilogii a měl velice silný příběh a postavy. tady není ani jedno. Až na povedeného Chewbaccu nemá jediná postava žádné velké charisma, Emillia Clarke je sice krásná, ale působí jak sousedovic Tonička co právě upekla buchty a upletla svetr, Harrleson a jeho mentorské role mi začínají lézt krkem a Ehrenreich může být jak chce lišácký, na Forda prostě nemá, Přetáčky ničemu nepomohli a jediná silná scéna je vlaková loupež, která je vizuálně úchvatná. Tenhle film by fungoval asi jen kdyby byl v hlavní roli CGI mladý Ford a skutečný Ford ho daboval a upřímně s dnešní technikou skoro až nechápu, že to tvůrci tak neudělali. Chtěl sem dát horší čtyřku, ale když se na konci z hlavního rádoby padoucha vyklubala správňácká mladá holčička s pihama, chtělo se mi trošíčku blít. Nehledě na to, že Solovo obětování tuny prachů ve prospěch odboje naprosto nesouhlasí s charakterem Sola v epizodě 4, kde se změníl až jen díky lásce k Leie. Jako dobrodružný film dobrý, jako přírůstek do téhle ságy to nestačí s dechem i když Disney stejně dál kurví co může.65%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád Star Wars vedlejšáky, ale Solo mě velice mile překvapil. Fanda Star Wars možná bude zklamaný tím, že si film jde svou vlastní cestou a příběh z prostředí Star Wars příliš nepřipomíná. Ničemu to ale nevadí, protože se jedná o příjemný dobrodružný film, který pobaví a po všech směrech zaujme. Překvapivě i herecky film funguje a to jsem opravdu nečekal. Pro mě příjemné překvapení. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Čo majú de-facto spoločné obidva SPIN-OFFY : SOLO a dva roky starý ROGUE ONE ? Okrem toho, že predchádzajú legendárnym STAR WARS aj to, že mali veľké problémy pri nakrúcaní, keď sa pre nespokojnosť producentov MUSELI opätovne prekrúcať už nakrútené scény, čo v konečnom dôsledku neveští absolútne nič dobrého, a na MARGO by som ešte dodal to, že zo súboja „recyklácie” mám o trochu lepší pocit zo snímku Garetha Edwardsa ako z najnovšieho filmu režiséra Čistej duše, alias Rona Howarda, tatka Bryce Dalllas Howardovej, ktorá bude čochvíľa znovu utekať pred historickými jaštermi... Han Solo a Chewbacca, tak prve menovaného stelesnil uznávaný herecký chameleón Harrison Ford už pred dávnymi štyridsiatimi rokmi, keď tentokrát dostáva mladú tvár Aldena Ehrenreicha, kde sa pozrieme na to, ako a kedy stretol prvýkrát svojho „chlpatého kamaráta” , s ktorým bude tvoriť už naveky nerozlučnú dvojicu ! Skrátka ideme do „vzdialenej minulosti” , keď ešte o Lukovi a princeznej Leie, či trebárs o C-3PO, R2-D2 nebolo chýru ani slychu, ale nemožno tvrdiť, že by sa mladý pašerák extra nudil, pretože sa spozná s istým chlapíkom Beckettom, náchylným na všelijaké dobrodružstvá, kde najmä u vlakovej sekvencii by taký BUSTER KEATON slintal všetkými desiatimi ! I napriek tejto akčnej, dynamickej pasáži sa neodvážim tvrdiť, že by som i ja slintal blahom a kochal sa po celý zvyšok času vizuálnemu orgazmu, lebo scenár neskôr pôsobí akosi hlúpo, aj keď by sa možno ešte našlo zopár scén, ktoré stoja za povšimnutie, len si teraz nespomeniem, kde sa nachádzali ? To svedčí aj o tom, že si poriadne nespomínam, čiže opitý som na 3 D projekcii určite nebol, bohužiaľ tento snímok mi stačil vyšumieť do stratena, do prázdna, a i popri tom, že herecký ansámbel sa snaží, čo mu sily stačia, podľa mňa, keď sa na plátne zakaždým vyskytne bravúrny Chewbacca, tak všetkých okolo seba bezpochyby zatieni, i takéto kartového podvodníka Landa Calrissiana. Nevravím, že sa Ehrenreich nesnaží v úlohe Hana Sola, ale predsa sa stále jedná o neustále oživovanie niečoho, čo sa už v podstate oživiť nedá, len dokola sa RECYKLUJE, čo skrátka stráca význam. Hudba, kamera, ba ani strih nie je nič nadštandardné, z čoho by mi padala sánka, a tak je na škodu veci, že sa ani takéto zložky filmu nevyužili na plných 100%, keď už teda nič iné ! PS: Očakával som o trochu viac, ako sa mi v konečnom dôsledku dostalo, a nebyť toho trojrozmerného formátu, tak neviem, neviem, či by som ešte o stupeň neznížil hodnotenie, lebo ozaj to vylepšuje celkový pocit z pozerania. Po skončení záverečných tituliek si už ani poriadne nepamätám, čo by v tomto filme stálo za pozornosť... ?! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rogue One byl v rámci SW univerza svěžím nádechem, byť přímo nespadal do žádné trilogie. Solova sólovka měla slušný rozběh, avšak v závěru nedosáhla kvalit výše zmíněného snímku. První polovině filmu vévodí bombastická přestřelka na vlaku, která měla vskutku akční grády a byla rozhodně nejsvětlejším bodem filmu. Herecké obsazení bylo sice na první pohled líbivé, avšak jejich charaktery byly na můj vkus poněkud nevýrazné. Plot twisty na mě úplně moc nefungovaly a po zhlédnutí filmu jsem měl celkem rozporuplné pocity. Jde tak o veskrz průměrně natočené sci-fi dobrodružství, u kterého zamrzí zejména značně nevyužitý potenciál. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Už to býva pravidlom, že každá postava rozsiahlej ságy ( comiksu ) má svoj film a vo väčšine prípadov je to kontraproduktívne, hoci treba uznať, že prvé filmu majú akú-takú úroveň. Han Solo je kultová postava Star Wars a v podstate sa jej podarilo ušiť slušný príbeh, plný zbesilej akcie od začiatku do konca, humorných scén a vtípkov a slušného hereckého tímu. Táto letná blockbusterová jednohubka chutí dobre a verím, že aj jednohubkou zostane. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

- casting, nezajímavý příběh, postavy, líbačky a vůbec celá romantish linka, Darth Moula, idiotské vykreslení prvního setkání Hana s Chewiem aj.; + podmanivě nádherná hudba (vidím to na koupi ;), dechberoucí a úplně snová vizuální stránka a lokace. Když bych to měla shrnout, tak se na Sola velice hezky dívá a užívala jsem si tu umudlanost a zbídačelost, čímž začátek rozhodně byl. Asi v polovině se to zvrhlo ale v něco úplně odlišného a evidentně jsou na vině právě ty zhejtované přetáčky. Ze spin offu pro mě pořád jede spíš RO, ALE sekvence s Falconem si pustím klidně ještě po sté. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Chvíli si zvykáte na to, že se nejedná o hlavní linii Star Wars. Ale pak se do toho dostanete a musím říci, že tenhle spin-off je opravdu povedený. Herecké obsazení bylo vybráno skvěle. A příběh je napínavý a dobrodružný. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Ano, není to vůbec špatné. Ale jak se říká, bohužel to není ani nijak výjimečně dobré. Ve filmu vlastně není nic, co by člověka zaskočilo. Je to dobrý příspěvek do SW univerza co se týče world buildingu, ale myslím, že se v tomhle případě mělo studio vydat cestou žánrového filmu. I přes moje očekávání nebyl představitel hlavní role slabou stránkou filmu, ale nejzapamatovatelnější postavou je paradoxně (podobně jako u Rogue One) droid. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mladý Han Solo měl být jednoznačně vtipnější! Ford mu dával pořádnou jiskru, kterou sice nemůžeme chtít po každém, ale když tohle je jeho mladší verze, měla by být ještě drzejší, nezkrotnější a výmluvnější. Tenhle Han je průměrným hrdinou akčňáku, který má několik velkorysých bojových scén, odkazy na původní trilogii, docela nápadité okolnosti, jak se poprvé potkaly známé postavy světa Star Wars a … kdyby ho nenatočili, tak se nic neděje. Zrad mezi spojenci je tolik, že překvapivé je naopak, když někdo někoho nezradí ani jednou. Snímek taky zdůrazňuje emancipovanost žen, což by mi nevadilo, kdyby to z filmu netrčelo tak neohrabaně. SHRNUTÍ: Zavděčit se fanouškům Star Wars je holt těžký. ()

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama