Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Solo je filmem, který měl tu smůlu, že se dostal do dost nezáviděníhodné pozice: nejdřív o něm kolovaly zvěsti, že se dostal do produkčních problémů, poté vyšel trailer, který příliš neoslnil, plus je to v pořadí druhá odbočka od klasických dílů trilogie (ještě k tomu pouze půl roku stará od The Last Jedi), takže hype už byl znatelně nižší. Navíc je to Star Wars film, kde není síla, světelné meče, ani přímo nenavazuje na některý ze starších dílů. Film přímo vybízí k tomu, aby na něj lidi plivali. Ale nenechte se tím zmást. Solo je docela dost parádní a zábavná jízda, která má jedny z nejlepších blasterových sekvencí z celé série (vlaková scéna, fuck YES!). Na rozdíl od Rogue One má film také lépe rozvinuté vedlejší postavy, tudíž člověku na nich i více záleží. Film nemá žádný velký příběh ani pamatovatelného záporáka, ale svou plynulou akcí, sympatickými postavami (Han a Lando výborní) a obecným šarmem SW univerza udrží diváka v křesle. Fóry jsou bohužel často takové "hit or miss", plus poslední třetina ztrácí dech, ale celkově jsem spokojený. Prostě pěkná kapitolka z minulosti jedné z nejpopulárnějších SW postav. Jednoduchá, nenáročná, zábavná. Nemusí to být hned novej Bergman. Nejlepší hláška: ,,Prosím, pusť tomu pánovi ksicht." Průměrné 4* ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Žádné emoce (až na mé zklamání), nudný scénář, který nevyvíjí žádnou z postav. Tohle mě mělo přinutit k tomu Sola milovat nebo nenávídět. Já netuším, kdo tohle v podání Ehrenreicha měl být. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Druhý doplňující film dopadl mnohem lépe než jsem podle ohlasů čekal. Hlavní role filmu sedla a není to takový trubec, jak jsem čekal. Akce je zde hodně a potěší i příběh, který odhaluje spoustu věcí, o kterých se mluvilo v původní trilogii. Potěší i návrat (i když jen na okamžik) postavy, se kterou by člověk už nepočítal. Film nenudí a pěkně se na něj kouká. Za mě 80% :) ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Absolutně se nedivím propadu v kinech. Po skvělé epizodě VIII. To bylo za prvé moc brzo a prostě o postavě o které asi více vědět nechci. Přesto to ve výsledku není tak špatné, jak to mohlo být. A to zásluhou úvodu a konce. Ty byly velmi dobré, ovšem zbytek filmu již v kontrastu s tím natolik dobrý nebyl. Ehrenreich mi sedl, vlastně všichni herci, ale příběhově je to příliš slabé, což ve výsledku zamrzí. Hudebně dobré, přechcávací finále super, ale střed nezajímavý a moc ,,pohadkově, laděný. Ale přesto film nenudí, ač to mohlo být o něco kratší, ale přesto doporučuji. Ovšem jen jako jednohubku....60%. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela nekompromisní zývačka... Každý další SW film jakoby se snažil dokázat, že původní trilogie byla jen obrovská haluz a magie konkrétního okamžiku (doby). Každým dalším filmem se mi SW svět protiví víc a víc. S každým dalším filmem se nám tvůrci asi snaží dokázat, že SW jsou jen prázdná bublina bez obsahu a hodnot. Když se náhodou zrovna nerecykluje stará zápletka držící na nostalgických berlích, zapojí se do procesu prototyp počítače generující scénáře tak sterilní, šablonovité a přiblblé, že bych to snad radši svěřil pětiletému dítěti.. Je možné, že jsem byl jen hodně blbě vyladěný, ale spíš to stojí fakt za starou bačkoru. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Místy až zbytečně tmavý akční výplach, kde až na pár momentů (zejména těch s robotkou L3-37 - nikdo, ani děti, v tom sále se při nich nezasmál), všechno víceméně šlape. Přesto ten film už znova vidět nechci, mám pocit, že by to byla ztráta času, není tam nic, kvůli čemu bych se k němu chtěla vracet. K tomu hlavní hrdina v Ehrenreichově podání nebyl ten, kdo by měl být - samotný představitel jako takový mi nevadí, v jiné roli určitě může být skvělý, ale Han to podle mě není. Filmu by určitě prospělo i zkrácení, na takový příběh mi 135 minut přijde až příliš. 6/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Druhý sólový (he... he...) příběh z prostředí historie Star Wars je nakonec podobně rozpačitým dobrodružstvím, jako jeho předchůdce. Tak jako Rogue One totiž hlavní sérii rozšiřuje mnohdy i trochu nečekanými směry, má ovšem problém držet pohromadě a zároveň také zůstat věrný tomu, co pro hlavní sérii bylo kánon. Postesknutí nad retcony stranou, i tak pro fanoušky téhle značky má co tahle výprava do mládí populárního kapitána nabídnout. Jen od toho čekejte zacházení spíše srovnatelné s přístupem Poslední z Jediů. Jen zábavnější, smysluplnější a alespoň s občasným zábleskem perfektně fungující dynamiky na plátně mezi zúčastněnými. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Asi první z novejch SW filmů, co neni zbytečnej. Stejně jako Rogue One je to vycpávka, ale poprvý z toho cejtim víc než jen provizorní psaní, a to včetně obou regulérních epizod. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Vlasntne jsem byl nakonec prekvapeny, jak moc jsem se bavil. Krome SW 8 asi nejlepsi zazitek z predaleke galaxie. Atmosferou nejblize puvodni trilogie- spinavost, mirnejsi pouzit CGI. Jen jsem se tesil na trochu lepsi scenar -KASDAN- ale bud se vytratil nekde v korporatu, nebo na tp uz holt nema. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2,5* - Na jednorázové zkouknutí je to celkem fajn, ale nesmím si to moc spojovat se Star Wars, jinak bych to chápal jako další dílek do novodobé cesty úpadku ságy. Tohle totiž vyznívá jen jako dost drahý pilot seriálu ála "Young Solo on High School", kdy se rychle ukáže, jak se všichni setkali a kde se objevily hlavní propriety a šup rychle vymýšlet blbosti a akci. Pořád ale lepší jak Rogue One. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Všechny spin-offy ze světa Star Wars mě doposud mile překvapovaly, a Solo má štěstí, neboť po zhlédnutí uznávám, že si místo v této kolonce zaslouží. Docela obrovské produkční problémy mě doslova odrazovaly od úmyslu si film pustit, ale Ronu Howardovi jsem bezmezně věřil. A vyplatilo se to. Po celou dobu stopáže na mě film dýchal komornějším zpracováním (ačkoliv za trikovou stránku nemohu film hanit, ono ani nebylo co), kde se dostatek času věnoval postavám a dialogům a ne někdy až přepísklým CGI soubojům. To považuji za nesmírně pozitivní stránku filmu. Překonat nebo aspoň napodobit Harrisona Forda v jeho ikonické roli Hana Sola se jeví spíše jako pořádné sci-fi, ale Ehrenheich mile překvapil. Grimasy se naučil, hlášky mu také šly, "solovský" outfit mu sedl taktéž parádně. I kasting na ostatní postavy se vydařil. Robotka bojucící za rovnoprávnost mě šokovala svou absurditou (na druhou stranu se ale po pár chvílích stala velmi silným opěrným bodem filmu). Odchod na věčnost jedné z hlavních postav mě doslova a do písmene šokoval. Kdyby se vydařilo vykreslit postavu záporáka lépe, nebylo by o čem. Takto silné čtyři hvězdy. Za mě dávám 84 % ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sorry. Nope. Nejsmutnější na tom je, že nejvíc baví ten, o němž jsem si celou dobu říkal, že nemůže mladýho Harrisona nahradit / ztvárnit tak, aby měl mladej Solo to svoje charisma. Kudos Ehrenreichovi - je na filmu to jediný dobrý. Potěšila mě sice absence záporáka, ale spíš mi to dohromady přijde způsobený tím, že celý film je spíš sešitý než napsaný. Od druhýho aktu jde tempo dolů, herci ve vedlejších rolích nemají co hrát (a tak hrají sami sebe - Woody, Emilia i Paul s Thandie), Donald Glover je k uzoufání nudnej Lando a ve výsledku tak jediný, co Sola nedělá zbytečným, je chemie mezi Žvejkalem a Hanem. Dotáčky, přetáčky, změna režiséra a ke všemu špatný datum premiéry tak v porovnání s komiksovými výžblechty ze stáje Marvel a Fox (Deadpool 2 by si ze Sola dokázal udělat dobrou prču) působí jako levnej a hlavně zbytečnej příbuznej. Vyždímání SW značky se mi tak jeví jako příliš okatý a osobně bych asi ani na film nedoporučoval nikomu chodit. Maximálně tak skalním příznivcům Hvězdnejch válek, a i ti, si myslím, budou spíš zklamaní než spokojení. Ale třeba se pletu a Solo se globálně bude líbit víc než mně, kterej na tý půlnoční v poloprázdným kině (!!!) od půlky zíval na celé kolo. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jak Solo k Falconu přišel. Nečekejte sílu ani filosofování nad počtem midichlorianů, zato čekejte plnotučnou alá westernovou podívanou ve scifi kulisách, kde narážek na SW vesmír sice pár najdete, ale není to přehnaná fanouškovská jízda. Klidně by se to mohlo jmenovat jenom Solo - vesmírný bandita, ale do toho by Disney zase nenapral 300mega a asi by na to nešel už vůbec nikdo. Nakonec ale velká spokojenost, i přes matného hlavního hrdinu, ale zato s luxusním Harrelsonem, který je jasným tahounem. I ta Emilia Daenerys byla taková ... nijaká. O humor se tu stará neodbytná droidka, co chce svobodu a přestřelek s blastery i vesmírné bitky si tu užijete také dosyta. Jen bych se tomu asi zdráhal nalepit SW označení. 78% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Další look zpět do světa Star Wars a opět velmi povedené. Lightsabber se bohužel objeví asi na 2 sekundy, a to je jedna z věcí, které pro mě k SW neodmyslitelně patří. Alden byla trefa téměř do černého - plný počet by dokázal asi jen geneticky nebo počítačově omlazený Harrison - protože hraje překvapivě dost dobře. Dále bych z herců vypíchl Woodyho a Glovera. Stejně jako u Rogue One se povedly droidi a práce s postavami. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem měl Sola zapnutého už asi 3x a nikdy jsem se nedostal přes 15 minut. Teď si to konečně sedlo a dokoukáno. No a nakonec jsem mile překvapen. Celé to utíká ve slušném tempu a je se stále na co dívat. Solovi ubližuje vlastně hlavně to kam snímek patří. Mít ve jménu filmu Star Wars vás může dostat k miliardě, nebo i potopit. Zde to se to trošku přiklání k té druhé variantě. Důvod je ten, že se tam pohybují postavy ze SW, ale není to SW. Mezi plusy v klidu zařadím přímo postavu Sola. Slyšel jsem několik stížností, ale já jsem v pohodě. I další postavy mě rozhodně bavily. SW mám rád, těším se na uzavření trilogie a toto byla fajn výplň. 70 procent. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sračku. Naprostý kolosální průser. A proto jsem ve skrytu duše doufal, že si Sola díky nízkým očekáváním užiju aspoň jako neškodnou blbůstku. To jsem se ale sakra spletl. Solo sice neškodná blbůstka je, já se ale v sedačce rochnil blahem ne proto, že nebyl až tak špatný, jak jsem se bál, ale proto, že se skutečně jedná o výborný film, kde funguje skoro všechno. V první řadě jsem si zamiloval postavy. Všechny až do té poslední na mě dýchly životem a bylo vidět, že si s ními herci i scénáristé vyhráli. Ty hlavní měly hloubku a od těch vedlejších až epizodických jsem dostal přesně to, co měly nabídnout. Dokonce i záporák s zohyzděnou tváří Paula Bettanyho mi sednul, i když se jednalo o klasického zlého mafiána. Jenže tím hlavním bylo, že z něj šel strach, protože o něj vlastně nešlo. Posádka Millenium Falconu bojovala spíš se svými vlastními démon(k)y, vesmírem a haldou náhodných problémů, než s velkým hajzlem na trůnu z kostí pobitých nepřátel. Film si navíc udržuje konzistentní tempo, hlas i styl od začátku až do konce, čemuž vzhledem k výměně režisérů na poslední chvíli doteď nemůžu uvěřit a beru to jako největší překvapení. A i když by se tu dalo najít několik vroubků - hlavně co se týče vcelku laciné hry na nostalgii, nudného a nepřehledně tmavého prologu a toho, že Alden Ehrenreich, ač sympaťák a slušný herec, nesahá Fordovi ani po kolena a jeho pokusy replikovat Harrisonův šarm se míjí účinkem až spektakulárně - jsem ochotný předběžně prohlásit Solo za nejlepší Star Wars film od Návratu Jediho. I když na to je ještě čas... Prozatím se spokojím s tvrzením, že nejnovější Star Wars Story vítězí přesně tam, kde Rogue One selhalo. /// Po druhém zhlédnutí můžu jen říct, že se mi tentokrát některé věci líbily o krapet míň a některé o krapet víc. Víceméně jsem si ale potvrdil svoje původní dojmy názory. A už jen to, že jsem se na Sola vydal podruhé během jednoho týdne, o zábavnosti tohoto snímku leccos říká. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Mlady Han Solo sice nesympaticky bez sebemensi sance ten film utahnout, misty je to docela nuda, ale jinak je to ok a v pohode koukatelne. Je na tom dost znat, ze to tvurci berou jen jako nezavaznou b-side a ne hlavni Star Wars kousek. 5/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Musím (ač nerad) souhlasit s většinovým názorem,že pokud by tento film nevznikl,nic by se nestalo. A je to škoda,páč jde o svižnou podívanou,u které jsem se (na rozdíl od Rogue One,která mě ovšem,ale mnohem více zasáhla,a taky má kulervoucí závěr),ani vteřinu nenudil. Han Solo (který dostal své příjmení snad nejstupidnějším-i na SW-způsobem v dějinách filmu,leč! přesto velmi roztomile vtipným),který si není podobný na svou verzi z SW IV ani po vydloubnutí obou bulev,mě příjemně překvapil tím,jak celou dobu hrál jak o život,a táhl celý film v podstatě sám. Lando,na kterého jsem se před projekcí naopak těšil nejvíce z celého filmu,tam nakonec byl tak málo,že si mám už teď (12.5h.po kině),potíže vybavit,zda tam vůbec byl. No a na Emču Clarkovic,se dobře dívá všude. Tam je to bez debat.:) Za mě,asi zatím,totál vrchol filmu,byly scény alá Starship Troopers z imperiální vojny. Ty byly žůžo.:) A vidět,krásně nový a nablýskaný M.Falcon (dokud z něj Han neudělal hnusnou omlacenou rachotinu,během pár hodin:) bylo skvělé. Jsem si jist,že by filmu rozhodně pomohlo,pokud by končil,jako R.O.,tedy v době SW IV,kdy Hana a Chewieho,vidíme ´´poprvé´´. Bohužel,díky řadě nešťastných příhod:),jsem byl ´´nucen´´shlédnout verzi s dabingem,který,ač nebyl vůbec špatný,tak přesto ubral (ale to platí u 90% filmů obecně),50% zážitku. Možná,že až shlédnu orig.,hodnocení se zvýší. V souč.době je to 3.5*. Tentokrát u SW filmu,bych určitě vypíchl kameru,která dělala i z nezajímavých scén,zajímavé a určitě hudbu,kde opět musím pochválit Johna Powella,jak si s materálem nakonec poradil. Hanův motiv od veterána SW J.Williamse je jako již tradičně,bezchybný. Proto všechno mě (a nejen mě),mrzí,jak si tento filmík vede v tržbách,které sice naprosto nedokazují kvality toho kterého filmu,zato velmi dobře a nekompromisně ukazují stupiditu masového ´´diváka´´ konzumenta,která nabírá v pravdě obludných rozměrů. Ale to se asi jen těžko změní. Zvláště u komerčních=musí vydělat,filmů. Nejsem naivní. Protože v tomto př.nemohu vytknout nic,ani obsazení,režii,výpravě,kameře atd. Nevím,zda já osobně jsem tento film tak nutně potřeboval,ale jsem SAKRA rád,že je. Oni ty nejmilejší filmy,tj.dívám se na ně nejčastěji, (až na vyjímky),jsou u mě 3hvězdičkové. Olympia,Brno. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

No jak to říct! Po tom strašnym shitstormu, který film doprovázel od samého začátku, jsem nechtěl na Sola vyrazit do kina. Nakonec jsem byl přemluven a první polovinu filmu jsem byl i mírně překvapen, že to není tak hrozný. Nicméně druhá polovina dostála svému slovu a poslala film do těžkého průměru, ze kterého nemá šanci se vyhrabat. Není to ničím významným, nepřispívá to nijak zvlášť do Starwars univerza, které teda s příchodem nové trilogie dosti trpí. Mladý Solo se tomu starému moc nepodobá. Mám pocit, že ta postava neprošla žádným vývojem za celý film. A to je velká škoda. Ostatní obsazení vcelku ok, ale vadila mi Emilia Clarke, začíná se cpát prostě do všeho, objevili jste mě v Trůnech, pak jsem v Terminátorovi a teď tady. Radši bych zde viděl někoho neokoukaného. Snad se v budoucnosti setkáme s něčím lepší. Ať nás teda síla provází... ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

15.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama