Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsme šel s celkem nulovým očekáváním s tím že jako fanoušek expandet universe ve star wars bych se měl údajně bavit. A skutečně se tak stalo. Jako byl Rogue One SW válečným filmem je Solo SW westernem. Herci kupodivu hrají dobře, dokonce i mladý Han, kterého se tak všichni báli. Ani jsem neměl potřebu ho nějak srovnávat s Fordem. Nejvíce bych ale asi vypíchl postavy Becketta a Landa, herci si je opravdu dávají skvěle. Naopak ženská hrdinka i když má skvělí vkus pro módu, její představitelka opět dokázala že kromě Daenerys ze Hry o Trůny nedokáže nic jiného zahrát. Hudba je fajn, je tu pár zajímavých motivů a vůbec nevadí že většinu z toho nedělal vyšťavený John Williams, možná je to i dobře. Film má oproti Rogue One větší spád a pořád se něco děje. Díky tomu se některé postavy na plátně ani moc neohřejí. Pro velké fandy Star Wars (do kterých se počítám), je to opravdu skvělí počin s hromadou odkazů jak na věci z původního kánonu tak na ty z toho nového. Mimochodem Solo je první film, který ukazuje že celé aktuální expandet universe je na stejné úrovni a že filmy nejsou víc než například komiksy. Takováhle propojení jsem chtěl již strašně dlouho, ještě za doby prequelů. Další Star Wars Story mě opět bavila více než nové epizody, za což opět může fakt že je to prostě točené jiným stylem a krapet to jinak rozšiřuje vesmír Star Wars. Jak již zmiňovali jiní ve svích dojmech, stejně jako například u Deadpoola tady mají velké plus znalci a fanoušci tohoto světa které film bude bavit asi víc jak normálního diváka. Do budoucna jsem jen zvědavý, jestli se někdy dočkáme Star Wars filmu kde by se vůbec neobjevil světelný meč... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nevěřil jsem Rogue One a nakonec nezklamalo,po reakcích jsem moc nevěřil ani Solovi,ale ani tady se zklamání nedostavilo.Jsem sice fanoušek Star Wars,ale ne zas až takový abych řešil jestli tady dává všechno smysl vůči celé "mytologii" SW. Ono je nakonec dobře,že Solo je v rámci SW spíš komroním příběhem,kde se nezachraňují galaxie,neničí se planety atd.Tohle má spád,vypadá to dobře a ve své jednoduchosti mě to bavilo a účel splnilo a to i přesto,že Alden Ehrenreich,tak Donald Glover postrádají většinu charsimatu Harrsiona Forda,popřípadě Billy Dee Williamse...80% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film a to ať mluvíme o vesmíru Star Wars, nebo prostě jen o filmu. Postava Han Sola je legendární a Harrison Ford ji ztvárnil naprosto dokonale a navždy zůstane v našich srdcích, v srdcích lidí, kteří na starých SW filmech vyrůstali. To ale neznamená, že chceme film o jeho mládí. Však veškeré jeho události více méně známe. Ano, přiznávám, že pár věcí bylo fajn a trochu se brnklo na strunu nostalgie, ale jinak je to úplně o ničem. Trapné dialogy, Alden Eh. aka Solo se snaží vtípkovat a být ten drzý vesmírný cápek, ale nedaří se mu to, a nedosazuje kvalit Forda ani za mák. Celá dějová linka je šíleně předvídatelná, což by samo o sobě asi nevadilo, ale ani není vůbec zajímavá. Nuda, nuda. Krásné efekty, to ano. Tím ale končíme. Příště prosím propracovanější děj a zkusit zcela nové hrdiny, nebo zajímavější linky. Toto bylo snad horší jak nedávná osmička (The Last Jedi), kde jsem fakt trpěl. Achjo, kde jsou ty časy starých dobrých šesti filmů ... ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film od kterého jsem naštěstí nic neočekával. Pokud bych chtěl SW byl bych zklamán podobně jako u Epizody VIII. Han Solo pro mě podobně jako Boba Fett nebyl nikdy oblíbenou nebo zaujímavou postavou, takže zařazení tohoto filmu před někoho zaujimavého jako Obi Van nebo Yoda bylo zklamáním. Film samotný mě však velmi bavil. Dostalo se mi skvělé akce, příjemných efektů a super hudby. Děj je zasazen do světa SW a přitom dokáže stát i samostatně a není pohou vycucávkou již vyděného. Své místo zde má i pár vtípků. Rozhodně doporučuju, film vás pohltí a dvě hodinky uběhnou mrknutím oka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych filmov, ktore tu na csfd uzivatelia brutalne precenia, pricom film pride, odide, neublizi a nezanecha stopu za sebou. Dokonca to ani na seba nezarobilo v kinach, a ja proste to nadhodnocovanie nechapem : 40 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Na Sola jsem se těšil, hlavně díky povedenému Rogue One. No, asi jsem se neměl těšit tolik, protože takový kvalitka to nebyla, sice jsme se dočkali začátků Hana a jeho setkání se s Chewbaccou a Millenium Falcon, ale jako by tam něco chybělo, takový ten vzdálený cíl co vždy byl přítomný v SW něco co nutilo celý film někam dojít nebo udělat důležitou tečku v souboji dobra a zla v tomto Universu. Nebyl jsem zklamán a dokonce mě ani nevadilo, že příběh nedoprovázela Síla, ale možná by bylo lepší, kdyby tam bylo něco víc, než jen krátký úryvek ze života Hana. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Pěkný chvílemi až roztomilý film, ale na víc než tři hvězdičky to nebude. To kouzlo SW filmů tu prostě není. Ale všem fanouškům SW určitě stojí za to vidět. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se těšil už od začátku SW, solovka o Hanu Solovi. Nejspíš v tom hrajou roli sympatie, ale nemůžu si pomoct, bylo to top. Prostě mě zajímalo kde se vzal, a jak se seznámil s Chubacou (po tom co odešel od Yody). A jak se poznal s Landem a jak získal Milenium Falcon. Tihle dva jsou fakt asi nejlepší dvojka nejenom ze světa SW. Jak si prostě spolu vtipně rozuměj, aniž bychom tomu rozuměli my a přesto to funguje. Výborný dobrodrůžo a to si myslim že je jenom jedno z mnoha. Už i vzhledem ke Kiře je to celý otevřený dalším solovkám. Shodou náhod jsem se dočetl, že Lucasfilm plánujou trilogii o Solovi, nic lepšího jsem si nemohl ani přát. Na to se snad budu těšit víc než na čistý pokračování Vzestup Skywalkera, ale to uvidíme za pár dní v kině. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Definice zbytečného filmu. Han Solo: Star Wars Story se řadí mezi filmy, po jejichž shlédnutí vám, až na pocit příjemně strávených dvou hodin, nic neutkví. A to z jednoho prostého důvodu - je to nesmírně neoriginální, a tím pádem nevýrazné. Film pracuje s tím, jak se z Hana stal ten člověk, který je z něj později, jak nalézal věci, které jsou pro něj později typické, se starými motivy a postavami pracuje výborně. Problém je s novými postavami, které jsou buď nudné, nebo šíleně nesympatické. Hanova holka i záporák jsou absolutně bezcharakterní, snad jen Harrelson hraje trošku zajímavou postavu. Do příběhu se tvůrci snažili narvat toho co nejvíc, aby to ani chvíli nenudilo, ale ve výsledku to je tak překombinované, že se vám už minutu po odchodu z kina začnou slévat dějové linky dohromady. Tvůrci se snažili asi udělat další velkolepé Star Wars, ale asi si neuvědomili, že Han Solo nezachraňuje galaxii a že by se pro něj hodil spíše komornější příběh. Objevují se zde také nové věci, vychytávky, u kterých si ale říkáte, proč se neobjevili i ve starších dílech. Takže, nové Star Wars je zbytečný film s nudnými postavami a příběhem a vůbec nezapadá do Star Wars světa. 53% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že film nic zásadního do světa Star Wars nepřinesl nebo že jsem se znovu musel obejít bez světelných mečů, přestože bych už rád s nimi viděl pořádnou akci. Dokonce mě nezklamal ani Alden Ehrenreich, přestože ve srovnání s Harrisonem Fordem nemá šanci zvítězit. Vadí mi však obyčejnost a zaměnitelnost filmu jako takového. Sice tu je pasáž s vlakem, pár minut strávíme na bitevním poli a na konci dojde na podrazy, ale to je málo. Není tu nic, co by mě napoprvé oslovilo, chybí tu špetka originality nebo dravosti a snadno se dá uhádnout, jak se příběh bude vyvíjet, takže s dalším zhlédnutím nebudu pospíchat. A to, že Solo po všech těch problémech pořád vypadá jako film, není příliš velká útěcha. (Brno, Velký Špalíček) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že se mi to líbilo daleko více, než jsem čekal. Konečně příběh, který se nesnaží být za každou cenu multikulturní (tedy aby každá barva kůže byla v příběhu zastoupena), má zajímavé charaktery i pár zvratů. A toto vypadalo na obrovský kvalitativní průšvih, když vezmu co se dělo za kamerou. To že to průšvih je - i když jen finanční - je věc jiná. Nicméně Solo je co se univerza Star Wars týče stejně zbytečný jako Rogue One. Protože moc dobře víte, že se o hlavního hrdinu nemusíte bát, jelikož musí žít pro epizodu 4. A tvůrci nedokázali přijít s adekvátní náhradou, která by toto emoční vakuum vyplnila. Svým způsobem jde jistě o právoplatný finanční průšvih. Politika Disney se jim vymstila v plné parádě. Přesto však mě to u Sola ve výsledku mrzí. Je to dobrý film. A to nejsem fanda nových Star Wars. 75% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné. Jak se Han s Chewiem potkal zabere 5 minut, pak je to absolutně o ničem. Alespoň to trochu zachraňuje Woody. Na jednu stranu jsem rád, že film měl u diváků a kritiků neúspěch, třeba díky tomu Disneyákům dojde, že upřednostňovat kvantitu před kvalitou se nevyplácí. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Když Disney oznámil nové Star Wars těšil jsem se na nové epizody, ačkoliv jsem dost přemýšlel, jaký bude děj. Čeho jsem bál byl oznámení mezifilmy. Z toho jsem měl dost obavu. A nakonec se ukázalo, že výsledek byl přesně opačný. Epizody, ne že by nebyly zajímavou akční podívanou, ale dějově docela zklamaly, a mezifilmy jsou to, na co se těším. Rozhodně jimi nic nekazí, což u Epizody VII a VIII se říct prostě nedá. Výběr mladého Sola se docela povedl, jen Ford mi nikdy nepřišel tak kulatý v obličeji, ale to překousnu. Příjemným překvapením byla Emilia Clarke, která podle mě dokázala, že umí hrát. Do teď jsem jí viděl hlavně v Game of Thrones, ale myslím si, že až ty skončí, tak o ní ještě uslyšíme. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější příspěvek ságy a lajdácký film. Komorní přístup by nebyl na škodu, kdyby ho doprovázel dostatečně silný a smysluplný příběh. Navíc místo toho, aby se stěžejní body Hanova životopisu organicky vpíjely do příběhu, dějí se spíš mimovolně, v závěru skoro jako potitulková scéna. Vizuálně mdlé a bez energie. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Pokud o filmu nebudete moc přemýšlet, bude se vám líbit víc. Ano, je to blbost na entou, která vznikla asi jenom kvůli výdělku a taky brand, ale co jako? Je to v první řadě pecková zábava se skvělým vizuálem. Výhoda filmu je v tom, že nemusíte o SW vědět nic a v kině nebudete za trubku. Prostě si to užijete. A jelikož má děj hlavu a patu, já nechci víc. Na hloubání o složitých tématech mám seriály z Netflixu. Tohle beru jako čistou zábavu, která svůj účel splnila na 100%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hloupoučká sračka. Nulová zábava, nulové napětí, nulová akce, nulové překvapení, halda klišé a trapných scenáristických failů. Asi tak. A nejspíš mi něco uniklo, ale Darth Maul, kurva, umřel v epizodě jedna, tak co dělá tady teď, když je Impérium v rozpuku? Jsem rád, že debilní Disney na tom prosral miliardu. 30% ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Disney, what have you done... tam v tom studiu niekto nema rad Hana! Najprv ho zabiju v most cringy scene ever.. a potom.. toto... Nacpu mu tam poleno, o ktore by stramak jak Han nikdy nezakopol! Ta moze tak ockom hadzat po Jonoch ''You-know-nothing!'' Snowoch, pripadne vychlastanych Aquamenoch.. Aby toho nebolo malo, obsadia jeden z najvatsich talentov sucasnosti do role Landa, who..as expected..steals the whole show (jedine pozitivum filmu)?. A dalsi.. robot.. prisam bohu este jeden comic relief droid a mna oficialne premoze temna strana sily.. Temna strana sily.. je Disney. You fuckin fucks, what did you do.. to my childhood franchise? Btw. most generic bad guy in a long time.. :D A ten koniec... co ten zmrd tam robil (zas)? Hate, hate, hate you Disney.. What comes next? Ako chapem, ze cielim na novu generaciu, ale Han je ikona povodnej serie. Toto mal byt jeho film, pre jeho fanusikov... smradi don't give a half of rat's fuck about Han... a trve cvlt fans... su dnes niekde inde.. That fuckin droid... that fuckin pseudo-antagonist... that fuckin useless hook with Mr. Make-up...that fuckin whoever-the-fuck-Alden-Ehrenreich-is...Solo: The most pointless effort in Hollywood of 21st century.. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení a převládající spokojenost. Na to kolik měl film problémů, je třeba uznat že funguje jako celek hezky od začátku do konce a dokáže celé dvě a čtvrt hodiny zabavit. Všechny postavy mají hlubší smysl a nehrajou jen do počtu a Alden Ehrenreich svou dost těžkou úlohu, zvládl prostě bravůrně. Je třeba zmínit i dost výrazný a skvělý soundtrack, který v jistých momentech potěší nejednoho hardcore fanouška. Rozhodně jsem rád za to, že tento film vznikl a my mohli dostat Star Wars dobrodružství v decentních kulisách tohoto univerza a vidět zrod jednoho z nejlepších pilotů v celé galaxii. I'm gonna be a pilot... best in the galaxy ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

K Star Wars jsem si docela dlouho hledal cestu a doteď si nejsem úplně jistý, kolik z mé přízně tvoří prostá nostalgie. Ale asi hodně, protože s každým novým dílem, mám menší chuť podívat se na ten další. Pokud mě na tom všem něco bavilo, tak to byla provázanost. Po generace trvající souboj mezi temnou a světlou stranou, který pohltil rodinu Skywallkerů a nakonec i celou galaxii, která má být sjednocena v republiku... . A teď tady máme najednou prequel, který má pouze dodat historii jedné z hlavních postav. Ničím ten hlavní příběh neobohacuje a vlastně může jen uškodit. Zoufalý pokus vyrejžovat ze značky další peníze a přizastavit pozvolný pád celé ságy do propadákova. Chápu nechuť skalních fanouchů, kteří nezřídka Solo: Star Wars Story bojkotují. Pokud jsi jedním z nich, mám pro tebe dobrou zprávu. Za lístky v kině to nestálo a i když to zase taková hrůza není, tak je to v rámci SW univerza zbytečnost. I když je představitel Hana vcelku sympoš, nemá šanci spojit staré s novým. Ostatní postavy jsou vcelku OK, revolucionářka droid L3 je bezva, záporák v podobě Bettanyho vcelku fajn a cameo v posledních pár minutách potěší... . Ale co naplat, když je celkový look filmu rozmazaný a divnošerý, hudba místy mimo, fórky velmi často mimo a akce často nudí. Kdyby se prequely zaobíraly tím, jak se dostali Sithští lordi na temnou stranu, bylo by to mnohem zajímavější, než toto banditování mladého Sola. ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama