Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (869)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Star Wars není moje citová záležitost, ale ráda se k hvězdnému dobrodružství vracím. Proto jsem neměla žádný počáteční problém jako přítel, či milovníci ságy (nebo ság, se už v tom ztrácím :D), že nějaký mlaďoch nahradí Forda. Naopak musím pochválit, jak se tvůrcům podařilo najít herce, typově podobnému Fordovi. Líbilo se mi, jak se Alden snažil v gestech a výrazech napodobit původního Hana tak, aby to nevypadlo nuceně a komicky. Všechna čest (je pravda, že i kdyby se to stalo, tak je mi to stejně asi jedno :D) Ostatní postavy, příběh, akční scény (hlavně vlak), vše slušně šlapalo. Nemůžu si stěžovat, fajnový letní blockbuster :o) Jen mi vadilo odfláknutí původu jména Solo! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Han Solo chce prachy, loď, svobodu a zachránit svou holku. A proto se rozhodne zúčastnit loupeže, na kterou by si netroufli ani ti největší šílenci galaxie. Solo: Star Wars Story je svižná, zábavná a oldchoolová dobrodružná podívaná, na kterou se hezky kouká, jsou v ní sympatičtí hrdinové i dobří herci a hlavně zkouší ukázat svět Hvězdných válek tak trochu odspoda. Z těch míst, kde nejsou jediové, síla ani ambice vládnout vesmíru, ale jen touha vydělat si velké prachy a užít si je. A je to o dost zábavnější, než bychom po těch tvůrčích problémech čekali. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Takže Solo teraz ide Solo. Fajn. Keď bol film ešte v plienkach, tak nie len ja, ale určite aj ostatný frflali na to, že sa chystá zbytočný spin-off. Keby tento film neexistoval nič sa samozrejme nedeje, nič prevratne vo svete Star Wars neprinesie, no na druhú stranu musím priznať, že ma to vlastne aj bavilo a aspoň tu zábavu priniesol. A vlastne som aj za tieto spin-offy (Rogue One, Solo) rád, pretože ma bavia viac ako pokračovania hlavnej serie, ktorá mám pocit, si skôr získava novú generáciu divákou, zatiaľ čo spin-offy sa zavďačia aj tým starším. Samotný Solo je fajn film, kulisami pekne ladí pred epizódu IV a nielen, že je fajn vidieť ako sa tvorcovia popasujú s tým, aby všetko zapadlo medzi jednotlive diely, ale na druhu stranu mame možnosť stretnúť znova známe postavy. A keď už sme u tých postav, tak načnem hneď casting. Na nového Hana Sola Aldena Ehrenreicha som si trošku musel zvykať (pretože Ford je len jeden), ale zahral to celkom v pohode, síce nebol tak výrazný, ale ani neprekážal. Čo sa ostatných týka, tak je obsadenie v celku vydarené, Woody a Emila sú sympaťáci a čo sa nového Landa týka, tak Donald Glover mi zapasoval asi najviac. Na to, že tento film sprevádzali drobné problémy na filme mám pocit, že sa nič nepodpísalo. Rovnako ako aj Rogou One aj toto je vydarený "medzi diel", ktorý opäť ponuka známe kulisy, masky, efekty, dobrú Powellovu hudbu šmrcnutu troškou Williamsa, či akciu na špičkovej úrovni. Trošku mi tu chýba výraznejšia zaporna postava, pretože Impérium tu hraje len také druhu husle a nikto moc hlavným hrdinom pod Falconom poriadne nezatopí, čo je škoda. Tak či tak sa jedna o ďalší dobrý diel do serie, ktorý v závere poteší aj fanúšikov seriálov Clone Wars a Rebels. Rozhodne sa teším na pokračovanie, ktoré už teraz podla mňa bude lepšie. Obľúbený soundtrack: The Adventures of Han, Meet Han, Train Heist. 75% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solo by bol priemerný, aj keby vyšiel ako obskúrny komiks v expanded universe. Mizerný scenár bolestivo inscenuje odpovede na otázky, ktoré sa nikto nepýta. Kocky, stretnutie s Chewiem, jeho prezývka, kessel run, stretnutie s Landom, gambling o Millenium Falcon a dokonca i priezvisko Hana Sola - toto je kostra príbehu, tomu je podriadený primárny dej. Úmorná nekonečná nuda a rutina najhoršieho razenia. A k tomu ešte big screen cameo postavy, ktorej oživenie bolo jedným z najstupídnejších nápadov "expanded universe". Jediným svetlým okamihom je Emilia Clarke, čoby jediná osoba na plátne s charizmou a s niečim čomu sa hovorí herecký výkon. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Solo ve mě znovu navodil tu správnou Star Wars atmosféru. Nevadí mi že je zde zcela nové obsazení oproti filmům z původní trilogie. Mě se prostě líbí, že tyto postavy znám, mám je rád a dle mého Ron Howard obstál na jedničku s hvězdičkou. Nic nevymýšlel, nic neinovoval a prostě nám fanouškům dal to na co máme právo. Hana Sola já prostě můžu. V nové Osmičce tato postava zoufale chybí. V Roque One taky. Tady jej máme dostatek. Ten chlápek mě prostě baví. Pro film mám zkrátka jen slova chvály. Už jsem ani nedoufal po dvou posledních propadácích. PS: Podruhé to už taková sláva není, takže 70% ()

Galerie (144)

Zajímavosti (50)

  • Jedná se o první film z filmové série Star Wars (od r. 1977), kde se neobjevuje nikdo z rodiny Skywalkerů a ani droidi C-3PO a R2-D2. Anthony Daniels (C-3PO v předešlých filmech) si zde však zahrál wookieho, kterého Chewbacca (Joonas Suotamo) osvobodí z Kesselského dolu. (TwoFace)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 213,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 392,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama