Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (869)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pokúšal som sa niekde v sebe vyhrabať aj štvrtú hviezdičku, ale nejde to. Pre mňa mierne sklamanie a film, ktorému veľmi chýba iskra. Rozhodne sú tam aj zábavné scény, ale dialógy a riešenie väčšiny situácií je proste "lazy writing". Oceňujem celkovú špinavosť až na spôsob akéhosi madmax westernu, Powell sa prekonáva a... to je asi tak všetko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, tohle je jen takova zabavna blbina, necekejte zadny velky osudy a podobne, ale ono by se to sem ani nehodilo, proste par zlodejskejch akci jednoho z nejslavnejsich paseraku. Filmu se neda uprit, ze je sviznej a zabavnej, furt se neco deje, na druhou stranu, cloveku je to tak trochu ukradeny, vime, ze hlavni dvojka to prezije a zbytek cloveka moc nezajima. Triky jsou ocekavane skvely, ale hudba mi prisla docela odflakla. Co se tyce hercu, Woody je tradicne fajn, Bettany jako zaporak ujde, Clarke je spis otravna a Ehrenreich je sice sympatak, ale moc charisma fakt nepobral. Takze rozhodne zabavi, pro skalni fandy Star Wars nutnost, ale pro beznyho divaka vicemene zbytecnej dil, kterej kdyz neuvidi, nic moc se nestane. Ja jsem se bavil, ale potrebu videt to znovu nemam, slabsi 4*. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Star Wars není moje citová záležitost, ale ráda se k hvězdnému dobrodružství vracím. Proto jsem neměla žádný počáteční problém jako přítel, či milovníci ságy (nebo ság, se už v tom ztrácím :D), že nějaký mlaďoch nahradí Forda. Naopak musím pochválit, jak se tvůrcům podařilo najít herce, typově podobnému Fordovi. Líbilo se mi, jak se Alden snažil v gestech a výrazech napodobit původního Hana tak, aby to nevypadlo nuceně a komicky. Všechna čest (je pravda, že i kdyby se to stalo, tak je mi to stejně asi jedno :D) Ostatní postavy, příběh, akční scény (hlavně vlak), vše slušně šlapalo. Nemůžu si stěžovat, fajnový letní blockbuster :o) Jen mi vadilo odfláknutí původu jména Solo! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Solidní letní oddechovka, ale v takové poloze nikdo SW vidět nechtěl. Jsou tu fajn akční sekvence, fajn chemie mezi Hanem a Chewbaccou (jejichž spřátelení je až překvapivě dobře promyšleno) a sem tam vtipná hláška či pomrknutí k minulým epizodám, ale takhle rutinní, podivně neuzavřený scénář to prostě neutáhne a po nadějné první hodince mu postupně dochází dech, až se nakonec plácá v nezajímavých spikleneckých buddy vodách. Není to žádný velký průšvih, avšak nejslavnější vesmírnej grázlík si zasloužil značně prďáčtější a osudovější story, takhle nezbývá než zpětně znovu smeknout před Garethem Edwardsem, jehož Rogue One je úplně jiná zážitková liga (což se spravedlivě projevilo i na samotných tržbách)... 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Produkčními problémy nasáklý projekt od Lucasarts je konečně tady a já se modlím k Síle, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Příběh okolo tohoto filmů byl snad popsán i na všech nefilmových webech a já osobně jsem byl hodně smutný, když odvolali mé oblíbené duo komediálních režiśerů. Ale světe div se, ač muselo jít všecko ráz na ráz a bylo málo času, na Solovi není ani za mák vidět, že by si něčím podobným mohl film projít. Ba co víc, je opravdu zábava na to koukat, je radost vidět, že se opět debilně nezachraňuje celá galaxie a je to zkrátka menší SW příběh, jež bych si přidal ještě několik (Boba Fett, Obi-wan) + ten Kotor. Začátek je možná trošku rozvleklejší, ale jakmile se film rozjede, vše šlape jak má a veterán Howard má vše pevně v paži. Alden Ehrenreich sice není takový blesk z čistého nebe, jako jím před 40ti lety byl Harrison Ford, ale jeho hlášky jsou celkem vtipné, kouká se na něj mnohem lépe než v matných trailerech a stejně tak není takové dřevo, jak se zdálo. A jeho chemie s Chewiem vyloženě dokonalá (poprvé v sérii, co mě tento Wookie bavil, možná i kvůli tomuhle videu)..a komu by vadil, tak to vše zachraňuje Donald Glover, jehož Lando je vyloženě libová postava (ano, je to pansexuál) a užíval jsem každou scénu, kdy se objevil na plátně. A dál je tu nikdy nezklamávající Woody Harrelson, jehož charisma na diváka doslova čiší a dá zapomenout na účast někoho tak matného, jako je Emilia Clarke, ale ta zas nedostala až tolik prostoru pro zviditelnění. Kolem a kolem jsem dostal film, který mě potěšil svou přízemností jako už dlouho nic a dokonce se mi rozležel v hlavě takovým způsobem, že bych na něj ještě v kině opět vyrazil. Což jsem si ještě v době premiéry nemyslel ani za mák. Tak a co s tím teď? ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • V předchozích Star Wars filmech (i některých seriálech) zazněla věta: „Mám z toho špatný pocit“ („I have a bad feeling about this“). Tady zazní její opak: „Mám z toho opravdu dobrý pocit“. (germik)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

15.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama