Reklama

Reklama

Lyžařská hlídka

  • Československo Lyžařská akademie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V této rozpustilé komedii se parta oddaných členů horské služby vydává zachránit lyžařské středisko Snowy Peaks od zhoubných plánů chamtivého podnikatele Marise. I když jsou členové lyžařské hlídky pěkně rozpustilí, hlavní zásluhu jim nelze upřít - bezpečnost na sjezdovkách se jim daří udržovat skvěle. Nyní je ale čeká mnohem náročnější úkol, když musí bojovat proti nepřátelskému a movitému developerovi. (Peta_N)

(více)

Recenze (84)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Patřim mezi ty, co film viděli v dětství někdy na začátku 90. let. Dneska tento film běžel na MGM, tak jsem se schválně zkusil podívat. Bylo mi předem jasný, že z toho teď asi moc nadšenej nebudu, ale byl jsem fakt zvědavej. Co k tomu říct? Pokud v nějakym filmu podá nejlepší hereckej výkon ze všech pes, tak to asi mluví samo za sebe. Herci mi připadali jako banda naprostejch amatérů a všichni buď nehorázně přehrávali a nebo byli úplně neviditelný. Opravdu nechápu, kde takový "talenty" vyhrabali. Co se týče filmu, tak ten sází na poněkud lacinej typ humoru, kterej je založenej převážně na tom, že někdo jede na lyžích a nemůže zastavit nebo někdo někam spadne, praští se do koulí a podobně. Já to beru a rozhodně nepatřim mezi ty diváky, co potřebujou mít u komedie pocit, že sledujou "inteligentní" humor. Jenže tady je těch vtipnejch scén dost málo a většinu času na obrazovce akorát vidíte, jak někdo lyžuje. A koukat na lyžaře, to neni nic pro mě. Takže jednu hvězdu dávám za anglickýho buldoka, kterej snad jedinej dokázal zahrát to, co se po něm chtělo (Navíc já mam tyhle pejsky fakt rád, i když radši mam teda americký buldoky a do americkýho filmu by spíš pasoval americkej buldok, ale tak aspoň něco :-) a druhou hvězdu dávám za scénku s hledánim kontaktní čočky na sjezdovce. Nic víc jsem v tom filmu nenašel. A uživatelům, co tady píšou, že je to srdcovka z dětství, doporučuju, aby se na to radši nedívali nebo pravděpodobně přijdou o iluze jako já. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Úvod mě ani po letech neomrzel, ale dějové díry, iracionální jednání prakticky kohokoliv před kamerou a "trvalá" hlavního borce naopak ano. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec to kupodivu zase až tak hrozně nedopadlo. Šel jsem do toho s tím, že si možná zničím další svoji dětskou nostalgii, ale nakonec po takovým nijakým rozjezdu jsem se pobavil docela obstojně. Šílenec co jezdí na všem možným pak určitě vede a hrozně mi připomínal Zeda z Policejní akademie. Dočkáme se tu i slušných akrobatických lyžařských kousků i když trojité salto s pěti vruty tu ještě nečekejte. Na to má copyright Aleš Valenta. Každopádně taková nenáročná crazy zábava typická pro dobu svého vzniku. Pokud jste to v dětství neviděli, nebo vám lyžování absolutně nic neříká, tak raději ruce pryč.55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný návrat do let, kdy se o podobných filmech bavila celá autobusová zastávka. Několik hodně povedených fórků potěší. Za všechny bych uvedl předopování alžírskými pilulkami na růst. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Věříte, že kdy jsem byl malý, tak jsem si myslel, že to má stejný počet dílů jako Policejní akademie a marně jsem je scháněl po videopůjčovnách? Humorem a kvalitou asi na stejné úrovni jako zmíněná akademie Policejní. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi doma hřála kazeta s Lyžařskou akademií ve skříni, tak jsem chtěl zavzpomínat. Pamatoval jsem si už jen matně chlápka s maskama a přetahovanou na lyžích. Hodně místa tu je vyplněno sjezdem kopců a zpěvem, který moc nevítám ve filmech, takže úplně ono to není. Jednou za deset let se na to ale dá dívat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na porevoluční časy, kdy se filmy půjčovaly na VHS, obvykle za 20 a někdy i za 50 korun na den, s výjimkou pátku, kdy se pak mohly vrátit až v pondělí. Lyžařskou akademii jsme viděli ve stejné době, jako Terminátora 2, sérii Flash, Gremlins, Critters, Policejní akademie (i když ty byly z televize nahrané už i dříve) a hodně dalších áček i béček. Film sám o sobě nestojí ani za těch 57 % aktuálního hodnocení, i když pár dobrých "seků" se tam najde, jeho hodnota tkví právě v onom sentimentálním zavzpomínání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je to sice blbost ale to hodnocení beru s rezervou protože to je spíše taková nostalgická vzpomínka na dětství kdy jsem na tenhle film koukal pořád. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle film prostě rád už od malička a dodnes patří mezi nejoblíbenější komedie mého otce. Je to celkem prdel a dá se narazit na několik opravdu povedených scén, kterým se zasměju i po dvaceti letech, co jsem to viděl poprvé. Navíc to na rozdíl od těch novodobých kokotin není jen o sexu a ztrátě panictví (panenství), ale hlavně o „boji“ mezi horskou hlídkou a slizkým pracháčem + jeho pohunky. Najdou se tu i slušná děvčata, srandovní postavy, slintající a grgající pes a samozřejmě akrobatické kousky. Takže tomu s klidným srdcem dám solidní průměr a vždy se na to rád podívám znovu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hustá komedie. Bylo to vůbec někdy v TV? Mám ji na VHS a někdy si ji připomenu. V mládí jsem ji viděl několikrát. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

I když mám hory, sníh a lyže ráda, tak tohle byla hrůza. Tak tupý film jsem dlouho neviděla. Bylo tam hodně nesrovnalostí a nesmyslných scén. Kdo lyžuje a jezdí na hory, tak ví. Dávám slabých 40% za to prostředí. ()

Reklama

Reklama