Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (1 057)

castor 

všechny recenze uživatele

V původním Predátorovi ho tohle monstrum jako prvního odkrouhlo, asi to chtěl nyní (dle mého v posledních letech velmi přeceňovaný) Shane Black zákeřnému lovci vrátit. Vymyslel zbytečně překombinovanou zápletku, která nutí spíš k zívání, digitální čoklové (negativně) vyděsily, u melodramatických scén jsem skřípal zuby. Na chemii Smrtonosných zbraní a na nestárnoucí hlášky z Posledního skauta Black rozhodně nenavázal. Zoufale mi chybělo napětí, herecky nic výjimečného. Akce není zlá, občas uletí hlava, ale vesměs na ni velmi brzy zapomeneme. Může za to i to, že se trestuhodně ve velkém odehrává v noci a není až tak přehledná. Disk si rozhodně kupovat nebudu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Asperger versus Predator je akční, svižná, nápaditá a vtipná jednohubka, nonšalantně vysekávající poklonu kultovním klasikám jedna a dvě, o nerovném souboji ubohého hnusného matkojeba z vesmíru s bandou po zuby ozbrojených bezskrupulózních syndromů a posttraumatických stresů. A jak známo, stresy udolají i vola, tudíž ubohý kosmický sportovní lovec, byť tentokráte mutačně apgrejdovaný, nemá od začátku proti té narušené kohortě učebnicových psychošů vůbec žádnou šanci. Po veletrapných Správných buznách jsem byl přesvědčen, že se za panem Černým již definitivně sevřely hýždě, ale jak z řiti vidno, Šejn to tam někde v hlubinách tlustého střeva pořád ještě má, stále umí vybrat a skvěle povodit kástingově přesné asociální úchyly a vložit jim do huby solidní nálož neotřelých hlášek. A tak vytrhnout páteř i s hlavou vyloženě zasloužil snad jen ten narkáč s nůžkami, jenž některé ty kokainově frenetické konce scén a pár obskurních LSD přechodů stíhal asi jako jediný a stříhal jako oficiální krejčí Čekteku, nedbaje, že 90 procent publika před návštěvou kina obvykle nefetuje. A taky to mělo mít víc Yvonky♥! Mnohem víc!!! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najslabší Predátor, ale stále slušná a krvava zábava. Shane Black sľuboval film pre dospelých a dúfal som, že bude ctiť klasiku. No opak je pravdou. Už úvod filmu naznačuje, že sa na žiadne tajomne naháňanie s predátorom, kde neviete odkiaľ príde nehrá, ako v predošlých dieloch. Čo je škoda, výrazne to stráca na napätí. Dneska je trend ukázať všetko a hneď a bohužiaľ na to doplatil aj Predátor. Úvod filmu mi prišiel ešte celkom dobrý, zaujímavý a malo to akú takú záhadnú atmosféru, po starom pekne spraveného predátora a potešujúce momenty ako Silvestriho hudba, spomenutie prvých dvoch filmov, či easter eaggy. Dokonca aj čo sa hlavného herca týka, tak mi prekvapivo sadol rozhodne viac ako po traileroch. Keď príde konečne rad na akciu, tak je pekne krvava ako to máme radi s predošlých dielov, len je škoda, že novému Predatorovi chýbajú výraznejšie momenty ako napr. finále v jednotke, masaker v metre v dvojke, alebo psi v Predators. Namiesto toho sa začne prestrihávať na bandu ex-mariňákov ako hlaškujú a fuckujú alebo na vysoko inteligentného chlapca hlavného hrdinu, ktorý mi tu vôbec nepasuje a to je miestami trochu problém. Niektoré hlášky boli síce vtipné, ale tu sa to tak často preháňa až je s toho miestami komédia, ktorá zabíja nie len napätie, ale aj minimálne štvrtku filmu a väčšina z nich to ani charizmou neutiahnu ako Arnie, Duke, Ventura, Weathers či Glover. Herecký to ale nie je zle (Sterling K. Brown a Olivia Munn spolu s Holbrookom sú tu rozhodne najlepší) len niektoré postavy sú dosť blbo napísane (s biologičky je zrazu akčná hrdinka, s ex-mariňákov komedianti) a keď sa to miestami berie trošku normálne ani tie postavy mi neprekážajú. Problém je skôr v tupom príbehu a v druhom predátorovi na steroidoch, ktorý je už kompletne CGI a zároveň dosť nevýrazný oproti klasickým maskám. Jasne vidíme par nových hračiek čo je fajn, ale nie sú tak efektne použite ako v druhom filme a praktické efekty, ktoré k predatorovi patria sa zrazu vytratili a už sa na to dosť ťažko pozerá. Rovnako ako na celý film, ktorý sa od polky zmení, pribudne kopec nových prvkov, ktoré sa k Predatorovi vôbec nehodia. Chvíľkami som mal pocit, že si Black s toho robí ďalšieho Iron Mana, ako keby zabudol na to čo točí a vôbec nevidel klasiku, v ktorej dokonca hral! Našťastie je film dosť krátky, obsahuje aj dosť celkom dobre natočenej akcie a moc nenudí, keďže sa tam furt niečo deje, čo je veľké plus. Mínus zas to, že niektore veci by ste chceli aby tam neboli pretože sú skratka ako päsť na oko. Chápem tvorcov, že sa snažili vykročiť iným smerom, ale toto sa k predatorovi vážne nehodí. Vždy bol Predator predovšetkým film s napätím a s neviditeľným zabijakom, no tu to spadá do akčnej komédie, ktorá je skôr pre deti ako pre uctievačov a fanúšikov klasiky. 70% - 3* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚL JSEM MIMOZEMŠŤANA…“ /// Předně nevím, jestli zvolená cesta, kterou se Predátor ubírá, je ta správná. Skalní fandové asi budou zklamáni z nedostatku thrillerově - hororovejch pasáží, akčněji založený publikum ji ovšem (soudím podle sebe) ocení. Odpadla hra na překvapivý vytahování predátořích serepetiček, všechny trumfy jsou okamžitě vrhány do placu a to včetně povedený party válečnejch psychopatů. Fórů je tady poměrně dost, ale nečekejte situační humor, spíš hlášky, který jsou vobčas trefný (vobčas míň…). Každopádně to má tempo a béčkovou filmovou obtížnost. Prostě další Predátoří vejlet na Zemi je akční voddechovka, která baví množstvím akce, hláškama, věcma (zvířatama) z jiný planety či odkazama na předchozí kousky. Shane Black to pojal po svým a navíc přidal další dílek do Predátorský mytologie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že na jinou planetu je nejlepší vyrazit v době Halloweenu. 2.) Často slýchám: „Ti utrhnu hlavu a naseru do krku“ a (bohužel) nevím, jak se to dělá. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nový komiksový výplach ze stáje Marvelu, nebo možná ještě hůř - DC Comics, kde shodou okolností vystupují Predátoři. Sereš mě, Hollywoode. Proč už skoro nevznikají velké kvalitní dospělé filmy? Proč, když už studio do něčeho nalije větší peníze, musí z toho vylézt unifikovaná sterilní infantilnost? Tady je sice dost krve a fuckuje se o sto šest, mentální úroveň filmu je ale na levelu šestiletého děcka. Postavy musí debilně hláškovat, skákat z desetimetrové výšky, aniž by se jim cokoli stalo, neohroženě balancovat na jedoucím autobuse a letící vesmírné lodi (!!!). Plus roztomilej přechytralej klučina a ochočenej predátoří pes. Opravdu jsme to kurva potřebovali? Ve filmu o Predátorovi? V prvé půli občas alespoň funguje humor, ve druhé ovšem nefunguje už vůbec nic. Rozplizne se to dokonce tak, že jsou patrné i totální střihové faily, kdy neexistuje elementární návaznost dvou po sobě jdoucích scén. Jako kdyby vždy kousky filmu chyběly (u přechodu ze stodoly do vrtulníku jsem se lekl, že jsem snad na chvíli usnul). Za tohle si Shane Black zaslouží jen hejt. A třeba lidi zpětně docení Antalovy povedené Predátory. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Exteriéry akčních scén se točily v čističce odpadních vod v Lulu Island v Britské Kolumbii (Kanada). (TheSlezy)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama