Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (1 057)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Sedím doma a hodnotím. A pořád čekám, kam doletí a kdy vlastně ty predátoří rakety vybuchnou, protože tu scénu jak kdyby nějaký jiný predátor ve střižně rozsekal na nudličky. A nejen tu. Prostě béčko jak vyšitý, který ve spoustě věcí nedává smysl, jen dokola fuckuje a zbarvuje plátno dočervena krví .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že si to Shane Black napsal a natočil po svém a nepotřeboval pouze otrocky odkazovat na originál, jako naposledy Predátoři. Prostě udělal pro něj typickou komedii plnou slovních přestřelek a nečekaných situací (v nichž opět hraje důležitou roli i dítě v ohrožení, zdaleka ne však bezbranné), a ačkoliv mu šlo hlavně o zábavu, napětí se na skok také dostaví. I když mám několik výhrad, hlavně k úplnému začátku a úplnému konci, jsem pořád velmi spokojený. Potěšili mě i neznámí, ale sympatičtí herci (Black scenárista jim hodně pomohl, aby divákovi přírostli k srdci, a jejich odchody jsou tedy vážně působivé), a rád chválím také Henryho Jackmana, který si se Silvestriho hudbou pohrál mnohem originálněji než naposledy John Debney. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Shane odvedl v podstatě to, co se od něj čekalo. Akční jízdu v nepřístupném R-ku, kde se jako na běžícím páse hláškuje. Na jednu stranu je to fajn, protože Predátor člověka dost dobře zabaví, ale na druhou stranu se trochu ztrácí v tom, co chce doopravdy dělat. Boyd Holbrook v hlavní roli zaujme, ale vyjma jeho rodiny (syn je taky celkem v pohodě - v přirovnání k jiným dětským otrapům) jsou vám ostatní postavy celkem lhostejné. Umí sice vyprodukovat nějaké ty zábavné monology, ale většinou jde jen o rádoby silácké řeči. Predátor přijde na scénu celkem brzy a úvodní scéna v džungli nechává vzpomenout na Arnieho (mimo jiné je opravdu skvělá). Navíc s ratingem se tady opravdu nešetřilo, díky čemuž krev stříká všude kolem a brutalitě se meze nekladou). V důsledku toho jsem taky dostal jednu fantastickou scénu z Halloweenu, kde hlavní roli hraje predátoří maska (nechci ji vyzradit, protože je nečekaná, surová, ale přesto dost zábavná). Celkově je myšlenka s evolucí vlastně celkem fajn, ale nemůžu se zbavit pocitu, že hlavní tým začal být loven zbytečně moc pozdě. Ubrat hrátky ve městě, mohl být konec mnohem lepší. Navíc bych zůstal i na čtyřech hvězdičkách. Takhle jdu bohužel o jednu níž, protože závěr je už plný nelogičností a dalších zbytečných přešlapů (třeba lobotomie psa). Ve výsledku je pro mě nový Predátor lehkým zklamáním, ale doufám, že přes těch 60% ještě půjde. Takto špatný rozhodně není. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudeme počítat Predaliena, tak se Predátoři po celé věky nevyvíjeli. Autoři nového snímku přišli s myšlenkou, že by se mohli sami vylepšovat. Fajn, proč ne. A tak se na Zemi dostává Predátor, který má v patách stopaře - již vylepšeného kolegu - a jeho psy. Čekal-li divák mrazivou vybíjenou, pak musel být zklamán. Komedii, kde šaškují nejen vojenští magoři, ale i Predátoři, asi chtěl málokdo. Tedy kromě filmového štábu. Mizerný střih akčních scén, nepostřehnutelné 3D, nepochopitelně televizní kamera a odporně digitální krev. Obecně triková stránka působila hodně lacině. Byť dojde i na střeva ven, bát se není čeho. Diváci se smáli i tam, kde by neměli.... Pokud si znovu pustíte film z roku 1987, uvědomíte si, s jak málem lze vytvořit napínavou podívanou - hudba, neprostupná džungle a zoufalý boj o život. Film nezachrání ani odkazy na předchozí snímky s Predátory a Vetřelci, ba co více, Vetřelce bych nakonec jako hostující bestii uvítal ze všeho nejvíc. Šťastná nebyla ani výměna rolí, kdy místo aby Predátor lidi lovil, snaží se oni ulovit jeho. Na druhou stranu film má docela spád a odpadový rozhodně není. Daleko mizernějších jsou spousty jiných. Tady spíš funguje fanouškovské očekávání, které nebylo naplněno. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

No... zajímavý příspěvek do predátořího univerza, ale ve srovnání s prvními dvě díly značně pokulhává. Jednička s Arnoldem je bezkonkurenční. Jde o kultovní počin a stavební kámen žánru. Dvojka nebyla špatná, byť za prvním dílem zaostávala. Predátoři jsou také o vlásek lepší než tento snímek.. abych ale pouze nekritizoval, pokusím se napsat i pár hezkých slov. Shane Black přišel se zajímavou myšlenkou zdokonalujících se predátorů a jedním supermonstrem. Potěšil nás hudbou, která vychází z legendární jedničky a celkově film nasnímal natolik dobře, že se jedná o příjemnou akční jednohubku, kterou si s chutí vychutnáte a posléze vypustíte. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • V roce 2018 vznikl na motivy filmu román, který se ovšem od filmu značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 2): Okamžitě zjistí, jak kouli použít a použije ji, aby mu pomohl nepozorovaně uniknout z džungle. Ve filmu jí zjevně neaktivuje, dokud není v baru. Místo toho, aby zastrašoval barmana maskovací koulí, McKenna zmlátí dva agresivní patrony, kteří se s ním pokusí prát. Místo toho, aby se Derek a EJ  ve škole Rorymu jen posmívali, fyzicky ho napadli a kopali do něj. Casey má v knize dva psy na rozdíl od jediného ve filmu. Předtím, než Churchy a ostatní muži Stargazeru osloví Casey, musí se vypořádat s běžcem, který se jí neobratně pokusí svést. Tato scéna byla pro film natočena, ale odstraněna z finálního střihu. Před svým výslechem u správy veteránů je McKenna oblečen v oranžové kombinéze trestanců. V místnosti jsou během jeho výslechu přítomni další dva muži a během rozhovoru se ukázalo, že rukojmími, které se pokoušel zachránit v Mexiku, byli agenti DEA, jejichž krytí bylo prozrazeno. Vrtulník používaný Stargazerem je HH-60 Pave Hawk. (Jan.Kanak)
  • Mladý Rory McKenna (Jacob Tremblay) chodí do školy „Lawrence A. Gordona“. Což je odkaz na producenta snímku a i všech předchozích filmů o Predátorovi Lawrence Gordona. (Guilemot)
  • V čase 1:13:35 vstupuje Rory (Jacob Tremblay) do lodě Predátora, aby odemkl vchodové dveře. Z vrcholku skály ho při tom pozoruje přes průhledový kolimátor jeho otec. Z následného záběru je vidět, že pohled skrz kolimátor neodpovídá realitě, protože kolimátor nemá schopnost zvětšení, nepoužívá klasický záměrný kříž a navíc ani úhel pohledu neodpovídá tomu, že pozorovatel byl nad ůrovní pozorovaného. (Globus_Jirka)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama