Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 057)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s Predátorem v hlavní nebo vedlejší roli za posledních třicet let. Což je vzhledem k rozporům snad v každé scéně chabá pochvala a vůbec tristní vizitka lovcových filmových pokračování a spin-offů. Na jednu dobrou hlášku připadne minimálně jedna rozpačitá, na skvělou akční scénu pokaždé vychází wtf moment (všechno s Thomasem Janem, nadužívaní psi) a na trefný casting (Holbrook, Brown) odpovídá smolně obsazená Olivia Munn, které její doktorku nevěřím ani na chvíli, nebo neselhávající Jacob Tremblay, jehož charakter sem bohužel spadl snad z jiného filmu. Ale pozor, je to nezastavující a neustupující zábava a potom, co jsem osm let zpátky u Predátorů málem usnul, je to velký krok kupředu, bohužel smutně ledabylý. Black musel vědět, jak velké množství fanoušků k němu vzhlíží jako k zachránci celé značky a onen místy sebeparodický nádech musel mnoha z nich zákonitě zvednout mandle. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máš v hlavě vymeteno! Máš v hlavě vymeteno! A ty dobře víš, milý Shane, proč to slyšíš dvakrát.. Marně hledám nějaká pozitiva. Snad jen, že zpětně ocením i Hopkinsovu dvojku a že Boyd Holbrook, samozřejmě v lepším filmu, by mohl být nový Steve McQueen. Možná.. Zvolený „fresh“ koncept komediálních buddy hlášek a sci-fi ala Marvel/DC Comics (pravda, v erkovém obalu) snad ani nemohl dopadnout jinak a Blackovi, tvrdícímu, že Predátorovi vrátí důstojnost, bych doporučil udržet tu svou a zopakovat po samurajském stylu to, co vesmírný lovec udělal s jeho střevy v osmdesátém sedmém. Trapný, retardovaně sestřihaný výsměch kultovní značce. Budu dělat, že se tyhle necelé dvě hodinky v mém životě nestaly.. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moje krevní skupina. Celkem lituju lidí co od toho čekali to co píšou. Nový Predátor svěžím způsobem nabourává očekávání konvenčních... lidí. Black servíruje ujetou týmovku, kde za nejdrsnějšího badass ubermasterkillera je děcko s Aspergerovým syndromem. Herecky skvěle obsazený tým v čele s McQueenovským drsňákem Holbrookem má skvělou dynamiku. Nejlepší scény nejsou ty akční, ale dialogové o jednorožci že staniolu. Smrti jsou cool (Tomas Jane vládne) a jediný problém je v tom, že to tvůrci občas přepálí a příběh nemá tak úplně logiku a dělá si z žánru až moc velkou srandu. Konec je nalepený vyloženě na sílu. Zábavnost je ale na plný počet. Kdyby se Forrest Gump podíval na zadní stranu, věděl by co ochutná. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Terminátor šel do kopru v roce 2015, říkají že Alien se vydal do věčných lovišť loni a letos to vypadá že Predátora odbouchli Foxové navěky taky (a to vlastně i Smrtonosná past hledá marně cestu kudy kam). Dříve jsem byl za každé pokračování slavné série vděčný a těšil se na opětovné shledání. Ale když si vezmu posledních minimálně 20 let, tak kromě Promethea žádný vyložený hit nevidím. A v roce 2018 je situace o to vážnější, že i veskrze průměrnější Antalovi Predátoři vypadají najednou jako parádní díl. Dvojka je definivně pomalu mlník žánru detektivního sci-fi a o nedosažitelnosti prvního dílu, který může být oprávněně považován za jeden z nejlepších filmů všech dob se nemá cenu ani bavit. Do Shane Blacka jsem vkládal nemalé naděje a myslím že film nemusel zase až tolik pokazit (zkurvit). Velkou slabinou jsou herci. Potažmo hlavní hrdina. Boyd Holbrook nesahá ani po kotníky Gloverovi nebo Arnoldovi. Copak nešlo přemluvit třeba takového Stathama? Dostali bychom hodně suché anglické hlášky a akčního hrdinu jako víno. Boyd je hrozně podprůměrná volba a to je podle mě hodně veliký problém v této sérii. Po prakticky všech hercích co zde hrají časem neštěkne ani pes. Jasně postavy ukázkově hláškují, to mě zase až tolik nevadí, ale vytratilo se zcela napětí. Někdo si řekl že jej v roce 2018 mladí diváci asi nepotřebují a raději budou koukat na nepřehlednou a rychle sestříhanou akci. Jenže do kina příjdou právě ti fotříci, kteří milují původní značku a jsou zvědavi co nového je u Predátorů doma. Co dostanou? Nelogický příběh, otravné postavy, kterým jen těžko můžou fandit, nulovou dávku napětí a notně zrychlený přeplácaný děj. Kdepak, tohle je nejslabší díl série. Raději nechme Predátora spát. Stejně nikdy znovu nedostaneme parádní Jedničku z roku 1987 ani hodně slušnou a zajímavou Dvojku z roku 1990. Ani ať vás nenapadne křížení s Aliení sérií, to tady taky už dvakrát bylo a podruhé z toho byla úplná šílenost, kterou ani já jako obrovský fanda Lovců z vesmíru raději nevlastním. Maximálně 65% a to hlavně z úcty ke klasice. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po týždni cinematiku to pôsobilo ako balzam na dušu :) Shane Black si zohnal stroj času a priniesol drsnú spielbergovku ako z 80. rokov. Až to pôsobí nepatrične. Všetko, čo sa napísalo je pravda. Je to ultrablbé, vôbec to nie je napínavé a posledný akt sucks (a epilóg to už úplne zabil.) Ale mňa to neskutočne bavilo. Šialené tempo, Silvestriho motívy, cool momenty kopa hlášok,partička magorov mi prišla sympatická a Predátor to reže ostošesť. Otázkou je, či sa séria mala uberať týmto smerom. Asi nie. Ale vážne s niekto myslí, že dredatého mimozemského lovca trofejí sa v tejto dobe bude niekto báť? Za mňa je posun k akčnej komédii správny smer. Akurát Black nepekne zišiel z cesty. Keby sa to nevolalo Predátor a behalo tam nejaké iné monštrum, tak som možno aj nadšený. 7/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Původně byl projekt koncipován jako restart predátořího filmového univerza. Po příchodu Shanea Blacka se však plány změnily a režisér potvrdil, že se bude jednat o sequel. (oje)
  • Conor McGregor, ktorý je najväčšou hviezdou MMA, dostal ponuku hrať v tomto filme. Odmietol ju kvôli tomu, že mu bol ponúknutý príliš nízky honorár a kvôli tomu, že by musel so štábom stráviť dlhé týždne, počas ktorých by nemohol dostatočne trénovať. (Marceloo)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama