Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedná se o další film Tage Danielssona s vynikajícím Göstou Ekmanem (Picassova dobrodružství) v hlavní roli.
Aby splnil mladý Dante podmínku svého otce pro nárok na dědictví, musí se zbavit závislosti na nikotinu. A činí tak věru zábavnými způsoby. Jak už napovídá jméno hlavního hrdiny - Dante Alighieri - je děj filmu volně inspirován Danteho Božskou komedií, kdy Peklo, Očistec a Ráj představují jednotlivé etapy jeho vnitřního boje s nikotinem. (Repulsion)

(více)

Recenze (9)

hrona 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilá komedie o chlapíkovi, který má 14 dní na to, přestat kouřit, vydržet rok a pak zdědit 17 mega. Film se dosti podobá francouzským komediím tehdejší doby, Abildstrøm dosti připomíná Piera Richarda zdařilými kreacemi zejména při odvykacích scénách. Pravdou je, že je film celkem dlouhý, ke konci to vypadá, jako by tvůrcům docházely nápady, nevěděli jak pořádně zakončit a začali si hrát s artem více než tomuto filmu vyhovovalo ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je silný kuřák a jeho strýc mu odkázal velké jmění. Jedinou podmínkou je, že úplně skoncuje s kouřením do 14 dní. Pokud ne, dědictví připadne jeho bratranci. On se tedy rozhodne přestat kouřit, ovšem jeho bratranec se mu v tom všemožnými způsoby snaží zabránit... Vynikající komedie. Perfektně zahráno v hlavní roli. Pouze ke konci filmu zpomaluje tempo. Škoda, že se to již dlouho nereprízovalo! Naposledy to vysílala ČT2 tak před 7 lety pod názvem "Muž, který přestal kouřit". Ještě, že jsem si to tenkrát nahrál :-) Mimochodem - výborné pro lidi, co fakt chtějí přestat kouřit, já to dokázal i díky tomuto filmu! Přestože je to komedie, pochopíte jak je kouření odpornej zlozvyk... Aby nedošlo k omylu - pobaví se i kuřáci! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že já jako nekuřačka nedokážu plně docenit to nebetyčné úsilí, které musel Dante vynaložit v honbě za odvykačkou, ale způsoby, kterými se toho snažil docílit měly vtip i nápad, alespoň do doby, než do toho začali cpát ty hippie zdlouhavé romantické scény, tolik příznačné pro filmy tehdejší doby. Ty to žel jako celek docela zabily, z cynismu se plynule přešlo do naivní agitky o lásce a svobodě a to mě zas tolik nebere. A s tím zákeřným strýcem si tvůrci mohli taky víc pohrát, ta postava si o to přímo říkala. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si vzpomněl na našeho třídního profesora na gymnáziu. Ten každé ráno přicházel mezi prvními do školy a jako poslední ze školy odcházel. Každou přestávku snad za jakéhokoli počasí stál s cigaretou na zápraží a zřejmě si často zapálil i ve svém kabinetu, kde byl cigaretový puch cítit i z nábytku. Během našeho šestiletého studia se rozvedl a pobyl nějaký čas kvůli srdečním potížím v nemocnici. Snad pokaždé po Novém roce nám oznamoval své předsevzetí, že přestane kouřit. Dokonce jsme přemýšleli, že mu koupíme jako dárek nějaké nikotinové tablety, ale nakonec z toho sešlo. Rok poté, co jsme všichni úspěšně odmaturovali, to s ním seklo a nějaký čas nemohl učit. Skončit s kouřením, tak jako bylo vyobrazeno v tomhle milém komediálním snímečku na základě Dantovy Božské komedie s výborným Göstou Ekmanem v hlavní roli (pro hronu: Abildstrøm je podle IMDb herečka v nějaké vedlejší roli), který jakožto Dante potkal svou zachránkyni před tabákem Beatrici Morrisovou a získal celé dědictví po otci, bych svému třídnímu moc přál. A vůbec teď neberu ohled na to, že učil biologii...85% ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Prvních 80 minut to je místy celkem vtipná šiblá komedie, ovšem od epochální scény, kdy hlavní hrdina umlátí bandu detektivů štanglý salámu, začali tvůrci šlukovat hodně tvrdej materiál a vše vrcholí tím hippie porno koncem. To nevymyslíš. Aspoň ten dabing byl celkem dobrej. 50%. ()

Reklama

Reklama