Reklama

Reklama

Vizionářský režisér snímků Dům tisíce mrtvol, Vyvrženci pekla a Halloween přichází s hrůzostrašným příběhem pěti zaměstnanců karnevalu, kteří jsou v noci před Halloweenem uneseni a drženi jako rukojmí v rozlehlém areálu. Vydáni napospas svým únoscům jsou nuceni hrát zvrácenou hru na život a na smrt zvanou 31. Během příštích dvanácti hodin budou muset bojovat o své životy s nekonečným zástupem vražedných maniaků. (Cinemax)

(více)

Recenze (120)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zombie už sice nejede meta-artové přesahy, ale bohužel ani nic jiného, tudíž smutně prahnete aspoň po náznaku výstředního děje, který by celé té brutalitě dal byť jenom trochu smysl (jedině mexický nazi midget boduje i bez ničeho), a ráznějšímu režijnímu sebeřízení, které by zkrotilo nesmyslné vizuální vášně, kde většinu jatek bere kamera bez rozmyslu a sestříháno je to jak od ožralého vidláka. Roba jsem roky obhajoval, ale potřetí mu takový fail nezkousnu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slasherová vybíjená bez většího smyslu, zato s celkem fajn špinavou atmosférou, plejádou relativně charismatických zabijáků a dostatkem krve. Podobné filmy ale mohou silněji zapůsobit jen tehdy, když si člověk oblíbí postavy, což tady opravdu nehrozí. A taky by neuškodilo, kdyby si ten zoufalec, kterého někteří považují za význameného hororového autora, sedl před začátkem samotného natáčení ke stolu a pokusil se napsat scénář. 31 totiž působí, jako kdyby scénář sestával z jedné stránky, která načrtla ústřední nápad, a zbytek se dojel až improvizačně na place. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie skládá holdy Texaskému masakru a sedmdesátkám. Už zase. Rob Zombie zaměstnává všechny (ne)herce co jich jen v rodině má. Už zase. Rob Zombie dává naplno znát svou fobii z klaunů. Už zase. Rob Zombie natočil variaci na své předchozí filmy. Už zase. A je to stokrát viděná pulpově úchylná vybíjená na jedno použití, kde se na logiku, návaznost, byť jen jednu sympatickou postavu, které byste nepřáli krutou smrt, přehlednost střihu a podobné nadbytečnosti prostě nehraje. To však jeden v okruhu správně naladěných/podnapilých přátel i čeká čili zdaleka největší překážkou té správné trashové zábavě je, že hispánská nacistická čivava se odporoučí až příliš brzo na úkor nápaditosti jednotlivých gore smrtí a působivosti zabijáckých úchylů (s čestnou výjimkou Doom-Heada). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie mohl napravit letošní Gore nouzi a je překvapením, že spousta vražd jde mimo záběr anebo kvůli zběsilé kameře nejde pořádně nic vidět, za což dávám palec dolů, ale potěšily jiné prvky. Záporáci jsou super teda až na trhlého liliputa opakujícího puta a mierda, ten mi lezl krkem, Schizo-Head a Psycho-Head nabídnou hrátky s motorovkou a výraznější gore,největším překvapením je však Doom-Head, který slizského magora zahrál velmi přesvědčivě a zasloužil by si i sólovku. Plusem jsou skvělé masky, hodně špinavý look, velmi nesympatické postavy, redneck vedle rednecka, tohle mi celkem chybělo, dnes hixploitationy už příliš nefrčí. Z nápadu se však dalo vytěžit mnohem víc, možná to je způsobené snížením ratingu. Ikdyž to je spíš na 3*, tak více Sick Twisted movie zde letos nebyl, tak slabší čtverec dám.Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 6/10, Vizuál 5/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 4/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 0/10. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Robovi Zombiemu uznať. Jeho štýl je jedinečný a nezameniteľná je i jeho záľuba v 70. rokoch. Nakrúca špinavé, fyzicky intenzívne, až humusné (a hnusné a drsné a naturalistické) krváky s dôrazom na detailné, realistické zabíjania. Vytvára exkluzívne záporné pošukovské postavy a ich obete zvyknú bývať sympatické, čo je fajn, nakoľko tým pádom má na diváka silnejší emocionálny dopad ich vražda (ku ktorej skôr či neskôr zákonite musí dôjsť). Páčili sa mi od neho Dom tisícky mŕtvol, výborný sequel Vyvrheli pekla (asi jeho najvydarenejší film) a vlastne aj (prvý) Halloween. Ale potom to s Robom začalo ísť dole kopcom a, pravdupovediac, prefetovano-nadrogované hippies sedemdesiatky nie sú zrovna obdobím, v ktorom by som chcel žiť. 31 má niečo do seba, vlastne je to o dosť lepšie, než som myslel, ale pozerať sa hodinu a trištvrte na bitúnok (ktorý s pribúdajúcimi odrezanými hlavami paradoxne začal stagnovať a nudiť) ma proste nebavilo. Resumé: Robov štýl je nenapodobiteľný, ale nie môj obľúbený. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání - Zombie je zpátky ve svý zóně (ofenzivní explo-dirty-buranov), ale nebeských výšin jeho prvotin to zdaleka nedosahuje. Celou dobu jsem se bavil, držel pozornost, hlavně díky povedený galerce cvoků vrahounů, má to vychytaný "murder rooms" dekorovaný ve stylu náckovskýho oltáře nebo vagíny, ale překvapivě je to slabší po stránce nápaditýho explicitního násilí a smrtí (vina MPAA?), a nějak mi tu chybělo to zásadní... aby mi cokoli z toho přirostlo fakt k srdci, urvalo mě nebo rozesmálo. Trošku to na mě působilo dojmem rychlovky. P.S. Sheri už okoukaná až to irituje, naopak Richard "Doom-head" Brake čaruje, on je na 31 s přehledem ta nejlepší věc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vyvrženci pekla opět nepřekonáni a smutné zjištění toho, že za posledních deset let nedokázal Zombie natočit lepší film, než tHWoES, což je navíc kreslená komedie (!). Je fajn, že Třicetjednička má špinavou atmošku, partičku hustě pošahaných magorů se šíleným Doom-Headem v čele a jednu krvavou scénu s dvěma motorovkama. Jenže to je na takhle očekávanou novinku tragicky málo. Postavám se opravdu nedá fandit (Sheri Moon už začíná bejt dokonce otravná), celkově to postrádá smysluplnej děj, při akci se kamera hnusně klepe a i ty mordy jdou často mimo obraz. Tohodle filmu je prostě strašná škoda - podobně jako Lords of Salem, člověk pak ani nemá důvod se těšit na další Zombieho projekty. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film Roba Zombieho začíná citátem Franze Kafky za zvuku jazzové trumpety. K čemu jinému tedy dospět, že jde o absolutní umění, v němž se střetává vše dobré, co západní civilizace vykutila. Možná mi přišla maličko přetažená expozice a naopak nedotažený závěr, ale vše mezi je u téhle verze 120 dnů sodomy pochoutka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Na Halloween roku 1976 cestuje partia kamarátov po USA. Uprostred noci zastavia a zaútočí na nich skupina cudzincov. Keď sa preberú, zistia, že sa ocitli na neznámom mieste. Zvláštny muž im oznámi, že sa práve stali súčasťou hry s názvom 31 a ich úlohou je prežiť nasledujúcich dvanásť hodín. Táto úloha znie jednoducho, lenže v ceste im bude stáť partia zvrátených klaunov, pre ktorých život nemá žiadnu hodnotu. Budova je uzatvorená, kurzy a stávky uzatvorené, takže sa Halloweenska párty môže začať. - Po dvoch rokoch od ohlásenia je najnovší a velmi diskutovaný horor Roba Zombieho vonku. Rob Zombie je mojím najoblúbenejším režisérom hlavne kvôli tomu, že ho absolútne nezaujíma, čo si kto o jeho hororoch myslí. Nemá problém vynadať jeho verným fanúšikom a vyžaduje to, aby ho každý rešpektoval takého, akým jednoducho je. S 31 sa vracia späť k svojim koreňom, ako tomu bolo u House of 1000 Corpses, takže je dej mierne chaotický a rozhádzaný. Herci sú Robovou klasikou a dominuje hlavne jeho krásna žena, ktorá vôbec nestarne. Inak Rob pozbieral väčšinu starých spolupracovníkov, aj keď mi tam zopár jeho kamarátov chýbalo. Koncept hry je úplne jednoduchý, aj keď ma prekvapilo to, že začiatočná siréna a koncept až prekvapivo pripomína jednu modernú hororovú trilógiu. Vrahovia sa vyznačujú rozmanitosťou, rôznymi zbraňami a pôsobivým make upom doplneným kvalitnou kostymérskou prácou. Prostredie je rovnako špinavé ako u každého predchádzajúceho hororu, samozrejme s výnimkou decentného The Lords of Salem. Neustále sexuálne motívy a až buranská špinavosť sú v jeho dielach prirodzené. Gore sa mi páčilo, aj keď ho nebolo až tolko, kolko by som si u tohto hororu predstavoval. Teraz už zostáva len počkať si na DVD, pretože Rob Zombie slúbil, že na ňom budú všetky vystrihnuté scény, kvôli ktorým 31 dostal rating NC-17, ktorého sa Rob zbavil až po dvoch pokusoch o zmiernenie. EDIT: 17.10.2020 - Asi je so mnou niečo zle, lebo som si to po rokoch zopakoval a pozeral som 100 minút stopáže štyri dni, pretože ma to nebavilo. Možno som už z týchto nezmyslených vyvražďovačiek vyrástol, ale popravde som sám zo seba sklamaný. Hodnotenie znížim, ale určite sa k tomu ešte niekedy vrátim. + Sheri Moon Zombie + Daniel Roebuck + herečka z The Devil's Rejects + herec z Halloween, Halloween II a Mischief Night + 2 herečky z The Lords of Salem + herec z The Lords of Salem + herec z The Silence of the Lambs a I Spit on Your Grave + herec z The Devil's Rejects, The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning a Halloween + herec z Halloween II, The Lords of Salem a Freaks of Nature ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„In hell everybody loves popcorn.“ Hispánský nazi-liliput, dva dementní klauni dřevorubci, baleťák z Drážďan se svou šlápotou, pod pudrem a parukou se skrývající organizátoři bizarního vraždění a jeden vyzáblý psychopat s tupou sekerou a vystřelovacími noži. Chybí už jen cokoliv hovořící Ovčáček a Forejt na saních a máme ideální halloweenskou společnost nejen pro coulrofobiky.. Rob hodil do starého kastrolu Vyvržence pekla, Očistu a Běžícího muže, přisypal přitažlivý vizuál, trochu zastydlé pubertálnosti a glutamát v podobě Doom-Heada Richarda Brakea, přidal ždibet koření Dream On a bez nějaké výrazné invence vše zuřivě zamíchal. MPAA pak bez milosti přelilo obsah hrnce přes erkový cedník, načež kuchař strávníkům slíbil, že se na DVD dočkají původní vydatné polévky (tzv. Zombie Cut). No nevím, jestli mu to pomůže, když už začíná srát i vlastní oddané fanoušky.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ň ň ň ň ňič moc akosi... Zombie točí to, čo už kedysi natočil lepšie a nie je to ani moc zábavné, ani moc odviazané, skôr sa to zbytočne drží na uzde a naťahuje čo netreba. Mal som pocit, že po minulej, hoci nedocenenej pecke "The Lords of Salem" sa posunul ďalej, ale toto je skok niekam na začiatok. Až prekvapivo NEZÁŽIVNÝ priemer - ale zlý nie, to zase nie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie síce nepatrí medzi mojich výraznejších obľúbencov a to ani v rámci žánru, ale zase mu nemôžem uprieť určitú osobitosť, čo vždy ocením a navyše jeho Halloween radím medzi najlepšie slashery vôbec, pričom ani ten podivný animák vôbec nebol zlý, takže si nemám problém aspoň raz pozrieť vlastne každý jeho film a rovnako som pristupoval aj k jeho 31. Celkovo mám pocit, že z tohto námetu sa dalo určite vyťažiť aj viac, prišlo mi to ako taká kombinácia Vyvržencov pekla a Schwarzeneggrovho Running mana, ale nedosahuje špinavosti prvého a béčkovej zábavnosti druhého menovaného, ale aj tak som celkom spokojný. Kladné postavy už vlastne nesympatickejšie byť ani nemohli, ale to som si pri Zombiem už zvykol, opak by ma len prekvapil, ale aj tak bola s nimi celkom sranda, dokonca ani Sheri Moon Zombie mi nevadila tak, ako som čakal a minimálne raz ma svojim prístupom veľmi milo potešila a celovo sa postarajú aj o pár vydarených hlášok. Omnoho lepšie sú na tom samotní zabijaci, tu ma bavili vlastne všetci a obzvlášť charizmatický Richard Brake ako Doomhead, alebo aj ten ukecaný nacistický trpaslík. Len ma trochu prekvapila úmrtnosť, ktorá je teda úplne iná, než v iných filmoch, tu majú kladné postavy dokonca väčšinu času navrch. Ale sklamaním je rozhodne výber prostredia, v tomto type filmu je práve prostredie veľmi dôležitý faktor, ale tu sa mi vôbec nepáčilo, ako nejaká nudná továreň plná tuctových chodieb a miestností. Po stránke vrážd ma to trochu sklamalo, Zombie býval brutálnejší a údernejší, ale aj tak minimálne tie dve, tri scény potešia aj po tejto stránke, A režijne to tiež nie je najhoršie, Zombie sa opäť postaral o tú svoju špinavú atmosféru, aj keď jej vrchol predsa len dosiahol už predtým, vo Vyvržencoch pekla a cítiť z toho aj tie sedemdesiate roky, len sa mi zdalo, že rozpočet bol trochu menší, čo sa prejavilo na trochu slabšom vizuáli, ale nie zase až tak, aby to mohlo prekážať. A ani hudba nie je zlá. Takže ako som spomínal, určite to mohlo byť aj lepšie, ale od Zombieho aj tak ani viac nečakám, dostal som zaujímavých zabijakov, pár vrážd, hlášok a špinavú atmosféru, takže na to jedno pozretie mi to bez bolémov stačí. 65% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Elaborátů už je tu dost, tak jen stručně. První polovina výborná, připomnělo mi to Zombieho ranou tvorbu. Skvělá stylizace, hra se světlem, důraz na detail, hnus a špína. V druhé polovici už se Zombie snaží až příliš tlačit na pilu a začíná kapku nudit. Každopádně zajímavá podívaná, a pokud by se to distributoři nakonec rozhodli uvést i u nás, klidně se na to na velkém plátně podívám znovu. Slabé čtyři, možná to pujde ještě dolů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V hororovej "brandzi" nepoznám viac preceňovaného režiséra, ako je Robino Zombie. Ten si ide neustále svoje, v časovej slučke zaseknutý, všetko opäť ako cez kopirák, akoby ani nemal záujem zaujať niečim novým. Minimálne zmeny v scenári už dnes prekvapia len hororovo neznalého, pričom tí, čo už sem tam niečo vzhliadli, budú sťažka vzývať ódy na radosť pre "stvoriteľa". Netvrdím, že je "31-tka" márna, že by snáď doslova nemala čo ponúknuť, no keď už chce v dnešnej dobe niekto zaujať takým subžánrom ako je "hixploitation", ktorý už pomaly ale isto v hororovom kúte umiera na samotu, minimálne tie násilné prvky musia obsahovať viac originality ako len siahnuť do vrecák po vystrelovačku. Gore taktiež nie je nijak mimoriadne, záver až na výborne "vpasovaný" soundtrack nedisponuje ničím strhujúcim, a tak sa opäť pýtam sám seba: za čo tých 69%? U mňa je to jasné ako facka (!), rozlomíme 31-tku na drobné, čiže: 3 x 1 = 3 - nech nežerem - 60% za škaredý "look", inak ozaj neviem, čo tento snímok robil v červených políčkach. P.S.: Lepšie ako Rob, je už na tom aj prihlúply Eli Roth so svojimi stupídnymi scenármi, no z môjho pohľadu s ponukou rozhodne väčšej dávky krvi či zábavy. Ten sa aspoň na nič nehrá, pričom divákovi ponúka akurát odľahčenú formu vtipu pri ktorej nemusí nijak mimoriadne používať hlavu. Keby sa nevoláš Zombie, ani neviem, že si tvorca hororov. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,V pekle každý miluje popcorn" a ,,Omlouvám se, že jsem ji zapomněl nabrousit. Bude možná třeba vícekrát seknout..." hned na začátku upřesní, co má divák očekávat (pokud neznáte režisérovu skrovnou tvorbu). A nejde o nic hlubokomyslného, nýbrž klasickou vyvražďovačku, jakých byly natočeny spousty. Jen tahle je jaksi špinavější, syrovější, snad i místy krvavější, občas s krásnými obrazy. Hostina je prostě báječná, byť připomene scénu z Rocky Horror Picture Show. Skvělá práce s motorovými pilami i noži, ke slovu přijde též upravená baseballová pálka. Dekadentní zábava. Mile překvapil Malcolm McDowell. Jistě, nejde o žádné veledílo, ale mně se souboje líbily. Čekal jsem poněkud tvrdší muziku, i když Lynyrd Skynyrd potěšili stejně, jako klasika od The Mamas And The Papas... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dobrá vyvražďovačka s typickým Robem. Podle komentářů jsem se trochu obával výsledku, ale nakonec jsem byl docela spokojený. Jednodušší děj nemění nic na tom, že se na hru o život dobře kouká. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jakási samoúčelná hixploitationová variace na tuto klasiku. I když se na 31 podívat dá, rozhodně se nejedná o z jakéhokoli důvodu zapamatování hodný horor, který bych někomu mohl doporučit. Příběh samotný i jeho background chybí, krvavost a gore je zbytečně přidržené, torture se nedočkáme vůbec, někoho možná zaujmou masky, ale to je teda dost málo. Celý to působí jako film za pár tisíc dolarů, který Rob natočil za tři týdny. Pro mě dost velký zklamání a nejslabší Zombieho film. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase Rob Zombie nie je pre mňa to pravé orechové, na druhú stranu ale nehádžem flintu do žita a stále verím, že sa to zlepší a že raz začne točiť filmy kvalitatívne podobné tým jeho starším veciam. 31 žiaľ ešte nie je ten prípad. Bez atmosféry, bez napätia a s trápnym pokusom o "brutálne" hixplo a šokovať diváka, miestami to už zachádzalo až do akejsi karikatúrnosti. Išlo vlastne len o akúsi chaotickú naháňačku a prehliadku týpkov obľubujúcich mejkap a ďalšie "skrášľovacie" kraviny v márnej snahe docieliť dojem pekla a brutality. Ja si však peklo a brutalitu predstavujem úplne inak. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal a mám to za sebou. Ačkoliv jsem fandou Zombie(ho) tvorby, tak musím uznat, že za tenhle film si u mě pochvalu rozhodně nevyslouží. Tak dlouhá doba očekávání a v podstatě pro nic. Je mi jasný, že svoje The Devil's Rejects už asi těžko překoná, ale že to bude taková slabota to jsem fakt nečekal. K postavám jsem si nevytvořil žádný sympatie, takže ani nebylo komu fandit. Snad jen Sheri Moon Zombie a to jenom kvůli tomu, že je to Sheri Moon Zombie. Killeři byli nevýrázní, akce chaotická, napětí nulový, příběh nevýraznej a x krát viděnej. Vše navíc kazí otřesnej střih a kamera což bych u Zombieho filmu fakt nečekal. A o hlubším smyslu filmu nemůže být taky ani řeč. 31 se tak pro mě stala obrovským zklamáním. Nezbývá jen doufat v to, že se Rob dá zase do kupy a začne točit filmy jako dřív. dvě hvězdy z milosti. I mistr tesař se někdy utne. ()

Reklama

Reklama