Reklama

Reklama

Appleseed Alpha

  • Japonsko Appleseed α (více)
Trailer

Tvůrce série Ghost in the Shell a režisér filmu Appleseed uvádí strhující post-apokalyptický prequel Appleseed: Alpha. Dva námezdní vojáci, Deunan a její partner – kyborg Briareos, kteří přežili světovou válku, jsou vysláni na misi do odlehlé části válkou rozbitého města. Během jejich operace narazí na Iris a Olsona, obyvatele utopického města Olymp, kteří možná znají způsob, jak zachránit svět. Ovšem bezcitný Talos a intrikářský vojenský vůdce Two Horns mají své vlastní plány a Deunan a Briareos musí ochránit své nové spojence, aby lidstvo nepřišlo o svou poslední naději. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (81)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Shinji Aramaki se potřetí vrací ke značce Appleseed, a naštěstí se vyvaroval omylů, které vedly k tomu, že druhý díl byl přes svoje vizuální kvality naprosto tuctový. Naštěstí se nekonají ani takové pokusy o "originalitu" jako byl tragický Captain Harlock. Bohužel po dějové stránce to ani tentokrát není žádná velká sláva - scénář je silně rutinní postapo historka, kterou zachraňují jen slušně provedené postavy Two Hornse a Olsona. Androidi (oder was) Nyx a Talos jsou v podstatě jen něco mezi bezejmennými ninja kyborgy z Mass Effectu 3 a zabijáckými programy z TRON: Legacy. A pak už vlastně zbývá jen mechanik, který podezřele připomíná praštěného pilota z Mad Maxe 2 (a 3, kde to taky nedávalo moc smysl...). No dobře, pokusil jsem se zapomenout na Iris, ale ta prostě je katalyzátorem příběhu, takže to bez ní nejde... ale když ony právě ty řečnící scény s ní jsou to, co je na celém filmu nejslabší. Nejvyvedenějším aspektem Appleseed Alpha je - jako u Aramakiho tradičně - jeho vizuální stránka. Neuvěřitelné, kam se technologie posunula za těch deset let, které uplynuly od uvedení prvního Appleseedu. Místy je už opravdu naprosto k nerozeznání, že jde o čisté CGI. Appleseed Alpha nicméně NENÍ prequel prvního Appleseedu, byť v něm vystupují tytéž osoby, a hledání Olympu by mohlo dávat tušit, že tu nějaké propojení existuje. Jenže tam jaksi nesedí to, že Briareos už JE kyborg a štráduje si to po světě spolu s Deunan, ačkoliv první Appleseed je svedl po dlouhé době dohromady a Deunan se musela vyrovnat s tím, že je z jejího partnera Hekatoncheir. Takže ani potitulková Hitomi to nedokáže slepit. Je to další krok v kariéře Shinji Aramakiho, který nechápu, ale co nadělám, že?:) Tak nebo tak, Appleseed Alpha si sám o sobě zaslouží svých 70% a červenou barvu, protože je to po technické stránce dokonalé dobrodružné béčko. Pokud jde o obsah, tak "dokonale" nenáročné a ambicí prosté, což je samozřejmě trochu škoda. Holt Ghost In The Shell je prostě asi opravdu jenom jeden... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný sci-fi film, ktorý je už tretím dielom tejto vydarenej série. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa nejaký čas pred udalosťami predchádzajúcich dielov. Dvojica špičkových vojakov tvoriacich pár, ktorí prežili svetovú vojnu sa snažia v tomto zničenom svete nájsť pre svoje životy nejaký zmysel, keďže vlastne iba prežívajú a zarábajú si prácou pre zločinecké skupiny. No keď narazia na dvojicu ľudí s dôležitým poslaním, po ktorých ide aj vplyvná organizácia, ktorá sa nezastaví pred ničím, rozhodnú sa im pomôcť. No čakajú ich len samé problémy. So spracovaním som celkom spokojný, síce na rozdiel od predchádzajúcich dvoch dielov je toto pokračovanie neporovnateľne jednoduchšie a priamočiarejšie, takže tu skutočne netreba premýšľať ani na okamih, dokonca ani o nejakých nápadoch sa tentoraz skoro vôbec hovoriť nedá, ale nad to sa dokážem povzniesť. Prostredie postapokalyptického sveta je perfektne zvládnuté, dej mi na takéto prakticky až akčné béčko príde dostatočný a väčšinu času sa stále niečo deje, pričom ani tie pokojnejšie sekvencie ma vôbec nerušili. Navyše mi očakávane sadlo aj hlavné duo, keďže vďaka predchádzajúcim dielom som si k nim už stihol vytvoriť vzťah a tak si ani nemôžem výraznejšie sťažovať, po celý čas ma to bavilo. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Síce možno mohla byť trochu nápaditejšia a aj to neustále prežívanie niektorých postáv ma už rušilo, ale inak sa skutočne vydarila. Vizuálne je perfektne zvládnutá, sadol mi výber prostredí, obsahovo mi prišla ideálna a navyše jednotlivé hlavné akčné sekvencie sú aj dostatočne rozmanité, či už typom, lokáciou, ale aj veľkoleposťou. A tak ani nevyberám tú najlepšiu, na všetky sa pozerá skutočne dobre. Pochváliť musím aj postavy, ako som spomínal, hlavné duo je očakávane výborné, ale sadla mi aj dvojica ľudí, ktorých treba chrániť, pár zaujímavých vedľajších postáv a nesklamú ani záporáci, aj keď ten hláškujúci mi prišiel taký zvláštny, ale časom som si aj k nemu našiel cestu. Animácia je skutočne prvotriedna, vynikajúce prostredie, perfektné spôsoby snímania, vďaka čomu to má úplnú prehľadnosť, skvelo sú zvládnuté aj postavy a technika, pričom rozhodne chválim prítomnosť klasického armádneho hummeru, tu sa nedá absolútne nič vytknúť. Ale hudba je taká zvláštna, tá mi často do daných scén ani nesedela, ale nie až tak, aby ma to rušilo. Takže síce ma prekvapuje, že po dvoch pomerne inteligentných dieloch prichádza takýto jednoduchý, ale aj tak ani proti tomuto štýlu nič nemám, podobné filmy mám rád a dobre som sa bavil aj tentoraz. A pravdepodobné pokračovanie si určite nenechám ujsť. 75% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Rákos udržel své jurodivé filosofie na uzdičce, pročež jde o sledovatelné post-apo. S veskrze sympatickým Dvourožcem v hlavní roli. Tři řitní otvory chyb a pseudologičností nahrazuje fakt, že.... rákos udržel své jurodivé filosofie na uzdičce, nevídané! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Já se docela bavil, ta dnešní animace už skoro nemá hranic, ani nepoznáte, že jde o animaci. Bravurní.. leč prostoduché, postapokalyptické já můžu.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Áno, milujem snímky tohto typu. Počítačovo animované, ale nie pre deti. A hlavne z postmoderného sveta. Respektíve z toho postapokalyptického. Tu vás už od začiatku zaujme vňadná kráska s bujným poprsím. Jej parťák kyborg je cool a ich chémia funguje. Najväčším problémom tejto snímky je však príbeh. Vymyslený s prstom v nose a s palcom na nohe v ústach. Práve kvôli príbehu sa to vlečie a vy nemáte motiváciu pozerať až do konca. Ja som to vydržal a prekvapenie sa nedostavilo. Ale na priemer to vyšvihla krásna animácia a zaujímavé postavy. Žiadnu väčšiu chybu som vo vizuále nevidel. Je tu na začiatku pri prvej prestrelke hudba, ktorá sa vôbec nehodí a dokonca pokračuje aj po boji, akoby obraz nepasoval do zvukovej vložky. Každopádne ako som už spomenul, podobné snímky 3D animácie mám rád a preto ako taká spokojnosť. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

CGI je konečne na úrovni, že postavy pôsobia dostatočne ľudsky - aj keď práve tento film si to značne uľahčuje kyborgami... Alpha je na tom presne ako obaja predchodcovia - akčné hody, technicky dokonalé, príbehovo jednoduché. Zuajímavé vedľajšie postavy vynahradzujú triviálnosť zápletky. Ako komerčnejšia (menej filozofická i psychologická) alternatíva ku GHOST IN THE SHELL je to výborná zábava... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Co se týče animace, mám radši kreslené verze.. toto připomína hru na mobil a není to moc záživný a atmosférické. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze všech dílů vizuálně nejhezčí, (už se jedná o čistou počítačovou animaci) akcí zajímavější než druhý díl, ale první to v mých očích překonat nedokázalo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Natočte mi takovejhle hranej film a ať scénář nepíše mentálně zaostalá pička a já si regulerně ustříknu.Miluju postapo, ale bohužel v tomhle žánru se toho točí málo jak piva na Moravě a tak sem musel šáhnout k animáči.Appleseed Alpha krásně vypadá, vizuál je výtečnej a hlavní postavy jsou fajn, proto jsem se skoro až divil, jakto že scény ve kterých jezdí vozidla vypadají dost komicky.Scény kde postavy běhají, skákají, nebo létají vrtulníky jsou v pohodě a když tam jezdil ten Hummer, měl jsem pocit jako by v těch chvilkách měl animátor záchvaty mozkové mrtvičky.To samé akce, občas je super, občas úplně na vyliž prdel.No a největší průser je bohužel úplně prostinký příběh, který navíc občas dává smysl asi jako manuál k Japonskému videu.Ze začátku jsem se pohyboval v nadšenějších a vyšších vodách hodnocení, ale čím víc se příběh blížil ke konci, tím víc bylo všechno hloupější a záporák Talos neměl žádný prostor ani scénáristickou historii.Natočit to američani a napsat to zkušený scénárista, mohla to být darda, takhle to je jen slušný standart, který mě potěšil typickou Japonskou hudbičkou a stylizací, která mě dala vzpomenout na úžasné roky strávené u pecek na Playstation 1, kdy frčely gamesy jako Silent Bomber a Final Fantasy.60%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tentokrát půjde všechno určitě dobře.......... Robotka s kozama mě dostala. Úplně jsem se zamiloval:) Celkem se to vleče a celé je to dost dlouho zamlžené. Hodně keců a málo akce. Nejvíce jsem však byl zmaten z hlavní hrdinky. Svět je po válce, ale stále se bojuje a ona místo aby měla pořádnou neprůstřelnou vestu, má venku kozy, což je krásný cíl pro koule. Jak by řekl Jára Cimrman "ňadra dmoucí". Ale jsou moc velká a lehce svislá. CITÁT - Miluju hru na doktora......... Ve filmu je strašně moc chyb. Například zpětné zrcátko u Hammera je po překlopení vozu rozbito, ale již v dalším záběru auto opět zrcátko má. Tank Dvourožce a jeho řízené střely, to je taky nářez. Jednou jich je tam pět, při dalším záběru je plný počet a po dalším střihu jsou tam jen dvě. Při pohledu z budovy na tank zase raketomety vůbec na tanku nejsou. Prostě bordel. Dále jsem si všiml, jak tvůrci celkem solidně opisují z jiných filmů. Příklady: Stroj na zničení Olympu je velmi podobný tomu z filmu Wild Wild West, robotické obleky jakoby z oka vypadly filmu Avatar, Hrošíci svými barvami připomínají Želvy ninja, silniční honička je podobná scéně Smrtonosná past, uvědomělá umělá inteligence je z Já robot a vrchol je scéna s Tritonem, která velmi silně připomene Terminátora 3 Vzpouru strojů. Tak bych mohl pokračovat a přidat ještě další chyby a kopírky.Je toho spousta, proto jen dvě hvězdy. Jo a hudební doprovod je příšerný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z počiatku to nevyzerá za niečo, čo by stálo za reč. Dej plný infantilných dialógov, slabých akčných scén a nezaujímavého príbehu. Lenže časom sa obstojná ( už nie tak pokroková, ako kedysi ) animácia začne využívať v emotívnejšej línii, akcia pritvrdí a zmohutnie a postavy začnú byť sympatickejšie, ako na začiatku. Berte to ako priemernú tuctovku, ktorá keby sa držala úvodného tempa, išlo by o katastrofu. Fanúšikovia takého subžánru digitálne animovaných filmov, si pravdepodobne jednu hviezdičku nadstavia. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Aramakiho vývojové tendence jsou jasné. Jak po té technické stránce, tak po té příběhové. Kompletní CGI kabát velmi pochvaluju, i když v jistých místech by zasloužilo zamakat na okolí a detailech. Jinak je to vizuálně velice skvělé a celou dobu mě držel pocit, že se dívám na gameplay. Několikrát jsem měl obrovskou chuť vzít do ruky nějaký joystick, převzít iniciativu jednoho z hrdinů do vlastních rukou a ponořit se do toho postapo světa na vlastní pěst :). Po příběhové stránce je to naprosto v pořádku, Bri s Deunan se prokousávají dál zrujnovaným poválečným světem a snaží se přežít a najít smysl života. Naději jim dává bio-robotka Iris a její parťák Olson. Napětí a vtažení do děje na mě fungovalo velmi dobře. Akce má mouchy, ale je líbivá a dubstepovým OST mě nemůže nikdo urazit :) Naprostá a nečekaná spokojenost. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, přesah, hloubka se rovná čisté nule(Kdo čeká nějákou transcendentální filosofii tak určitě ruce pryč). Vizuál má (ve své snaze o hyperrealismus) pořád ještě nějáké ty mouchy, ale jako celek je to nerušivé a působivé. A čistě jako sci-fi akčňárna to je víceméně bezchybné. Tady je spravedlivé poznamenat, že tenhle Applessed ani žádné jiné než čistě akční ambice nikdy neměl. :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Animovanú sériu Appleseed mám rád, teda hlavne prvý diel, s Ex Machina to už bolo o niečo horšie. Tretí prírastok s podtitulom Alpha je však z prsta vycucané pokračovanie. Spojitosť s pôvodným filmom je len nasilu vynútená zaangažovaním ústredného dua do deja, ale čo je najhoršie chýba tomu akýkoľvek presah, ktorý mali predošlé Appleseedy. Alpha je neporovnateľne jednoduchšia, oveľa priamočiarejšia a prvoplánovo útočí na prvú signálnu. Navyše sa film tento krát aj dosť vlečie a obzvlášť začiatok je dosť rozťahaný, v ktorom sa nič zaujímavé nedeje a vedú sa zbytočné rozhovory. Pokiaľ dôjde na akciu, tak tá je rozmanitá, pútava a svojou veľkoleposťou borí všetky hranice. Dokonca aj ten postapokalyptický svet je perfektne zvládnutý a celkovo je animácia doslovne prvotriedna. Len je trocha smutné vidieť, kde to séria Appleseed dospela. Alpha totiž neponúka nič iné než ohurovanie nad počítačovo čistým vizuálom, avšak bez akéhokoľvek zmyslu. Ako hráča videohier mi to z časti imponovalo (hlavne počas veľkolepého záveru), ale je to dosť málo. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že v tomto případě Japonci zabodovali,ale hodně jim v tom vypomohl Šindži Aramaki,který je asi nejlepším režisérem japonských akčních animovaných filmů.Ale tento film neoplývá jen nádhernou vizuální stránkou(samozřejmě je hlavním plusem filmu),ale i příběh byl nadprůměrný a celkově to na mě působilo kladně.Předchozí díly jsem sice neviděl,ale nijak mi to nevadilo a nějaké spojení tam ani nebylo.Doufám,že v takových filmech budou Japonci pokračovat,protože je to velmi odlišné v mnoha směrech než na západě.Hodnocení:80% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Asi nejhezčí animace, která v Appleseedech kdy byla. To se musí ocenit, ale jinak nic moc výjimečného. Což je docela škoda. Dialogy hrozné a kromě akce je vše takové divné. Když Talos oživil superzbraň, připadal jsem si jak ve Wild Wild Westu :) Celkem zklamání, ale nadruhou stranu bylo fajn vidět další počin Appleseed série. Postava vůdce Two Hornse byla příjemné oživení. Sečteno podtrženo, Appleseed Alpha si vystřílel pouze tři hvězdičky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci - v americké koprodukci - ukazují, že animaci mají skutečně vymazlenou, ale že sem tam ani jim ty jejich příběhy dvakrát nefungují. První "Appleseed" je dobrý, tohle pokračování už zas tak úchvatné není. Ta animace prostě není všechno a je to na tom moc vidět. Vizuálně hezké, místy ale prázdné. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen technologické demo bez jakéhokoliv jiného přesahu. Za jehož vizuál a svět bych v hrách zabíjel a za jeho tupost též. S původním filmem (2004) má spojitost jen ústředním duem army hot chick Deunan s kybervojákem Briareosem a jejich bloumáním světem po třetí či jaké světové válce. Dřív se alespoň filozofovalo a vykrádalo téma soužití lidí, kyborgů a umělých lidských bytostí. Na pozadí se prováděli vynikající akční party a k tomu se bojovalo v robotických exoskeletonech. Dnes jde jen o hru na první signální. 5/10 za technologii. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Další dokonalej animovanej nářez. Japončíci když si něco umanou tak vytvoří něco impozantního. Příběh je sice taková klasická sračka, ale pozadí je vytvarováno téměř do dokonalosti. Bojovky, akce, trocha napětí. Naprostý luxus svého žánru ()

Reklama

Reklama