Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Les Charlots mají plné zuby Paříže. Čeká je slunce, moře a ohnivé flamenco... Větší nudu, než být zaměstnancem pařížské městské hromadné dopravy členové skupiny Les Charlots snad ještě nezažili. Je horké léto, tak co se mořit s turisty v Paříži. Moře volá, proč tedy nezkusit slunné Španělsko. Ale vysněná dovolená se brzy změní v noční můru. Cestovní kancelář všechny podvedla. Spolu s ostatními dovolenkáři se ocitnou na pobřeží bez hotelu, bez peněz, ale s odhodláním se nevzdat a rozhodně se nevrátit. Jejich drobná zaměstnání obvykle končí katastrofou a útěkem, náhodná setkání i lásky také, ale aspoň si přitom všem užijí dobrodružství a legrace. Bažanti jedou do Španělska je jednou z řady komedií, kterými se proslavili francouzští komici známí jako Les Charlots. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak film ma sice jinyho rezisera nez vetsina bazantich filmu, a je to trosku na stylu foru poznat, ale rozhodne nemuzu rict, ze bych se bavil nak min. Hlavni ctyrka jsou jako vzdy sympataci, pisnicky zpivaj chytlavy a delaj jeden maler za druhym, navic nejsou omezeny mistem, takze se dostanou na spoustu zajimavejch mist. Sice sem se nesmal v jednom kuse, ale zabava to je prijemna. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ještě než se usídlili pod křídly Claudea Zidiho, vyzkoušeli LesCharlots funésovský tandem Girault-Vilfrid. A myslím, že je to vlastně úplně jedno, ty filmy jsou všechny na jedno kopyto, samé zmatené pobíhání a jen občas trochu solidnější gag (pomíchané boty, zavírající se slunečník). Když tyhle filmy vidím po letech znovu, nechce se mi věřit, že mě tohle hejno zdivočelé drůbeže kdysi opravdu bavilo. 20% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle asi nejslabší film Les Charlots. Podle mě je problém hlavně v tom, že tady úplně chybí nějaká postava, která by byla jakože normální a působila tak jako určitá protiváha proti těm šaškárnám, co tam vyváděj. Navíc taková postava jim na ty šaškárny nahrává. To dokázal v jinejch filmech zejména Jacques Seiler nebo třeba ve Velkym bazaru taky Michel Galabru. Tady máte prostě jenom Les Charlots. Některý scénky se docela povedly, ale prostě 1,5 hodiny koukáte pořád dokola na jedno a to samý. Na konci už mě to moc nebavilo. Přesto ty 3 hvězdy ještě dám. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Bažanti odjeli za nudou do Španělska, možná tam měli zůstat, co já vím. Jen vím, že jsem čekal více. Jediný vtipný moment byl na té stavbě, jak to tam zazdili apod. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, ale i přes to relativně nízký hodnocení tady jsem se i u tohohle dílu bavil víc než dobře. Je na tom znát, že pod jiným režisérem to je trochu jinej styl humoru, ale Girault byl stejnej borec jako Zidi a dokázal z týhle čtveřice bláznů vytáhnout maximum. Takže se jedná asi o můj druhý nejoblíbenější díl. Ne všechny vtipy se povedli, ale kadence je tak vražedná, že už si tady každej nějakej ten dobrej fórek najde.80% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Roztomilé grimasy a poťouchlé a nablblé skeče slavné komediální písničkářské skupiny čtyř "pomatenců" žijí navždy...:-)) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé vtipy jsou dobré, jako celek už to ale bohužel nefunguje. Možná by stačilo, kdyby se trošičku víc zapracovalo na ději, ale takhle to na víc jak na dvě a půl hvězdy prostě není. Škoda.:-( ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to slabota. Aby populární komici Les Charlots byli opravdu dobří, musí je vést schopný režisér a Jean Girault tím typem režiséra není. Snad až příliš se spoléhal na to, že mu to ti čtyři vitální komici zahrají sami a tak jim dal dostatek prostoru pro jednotlivá komediální vystoupení. Jenže z toho je jen sled trapných scének, které postrádají většinou ráz a smysl. Prostě je to servírované bez ladu a skladu. A přitom řada situací, do kterých se naši hrdinové ve Španělsku dostali, přímo volala po dobrém komediálním vyznění. Jenže to zkrátka nepřišlo a obehrané vtípky to nespasí. 40% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento díl bažantů byl skutečná slabota. Jakmile se kluci dostanou do Španělska, tak jde humor jaksi stranou. A dostanou se tam proklatě brzy. Bohužel, když tento díl srovnám s předchozím i s nadcházejícím, tak je mezi nimi propast ohromná. Taková lepší 1*. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

Bažanti spíše než do Španělska měli odjet někam na Sibiř, aby nemohli natočit "povedená" pokračování své telenovely a já o nich už nikdy neslyšel. Bohužel se nestalo... - Viděno 1x cca - 0% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kluci se nám rozhodli vycestovat, ale nevím, nevím, jestli udělali zrovna dobře. Prozatím nejslabší kousek nám sice taky nabídne několik humorných pasáží (scének), ale jako celek to moc dobře nefungovalo. Na rozdíl od předchozích dílů jsem se tu i dost často nudil, což by se u komedie stávat rozhodně nemělo. Jedno však chlapcům musím nechat – když už mě tentokrát nedokázali pořádně pobavit, tak alespoň sehnali pořádnou kupu pohledných ženských, takže se bylo na co dívat. Jen smůla, že se pánové více soustředili na děvčata, než na svoje hraní. S trochou dobré vůle tomu dám tři hvězdy (páč nižší hodnocení si šetřím ještě na slabší kousky…). 50% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bažanti jedou tentokrát na dovolenou do Španělska. A i když jsem se zasmál u pár povedených vtipů, zbytek byl docela bída. Situační komedie je věc ošemetná a Bažanti ji zcela neovládli. Nestačí jenom házet na plac jeden vtip za druhým a očekávat, že se lidé budou popadat za břicho. Možná, že francouzské publikum ocení některé vtipy více, ale Bažanti mi vždy připadali jako univerzální komedie, která osloví každého bez rozdílu. Bohužel mě neoslnila ani atmosféra slunného Španělska. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Bohužel Bažanti ve Španělsku baví hlávně scénami na stavbě. Do té doby to je vesměs ohrané až někdy přespříliš přehrané scény. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika hudební skupiny Les Charlots. Množství povedených i méně povedených skečů, slepených do filmové komedie. Čtveřice hudebníků se stejně jako v dalších dílech potýká se situacemi do kterých se většinou dostanou náhodou a nechtěně. Skvělě se vyrovnali jak s opravou autobusu, tak s býkem v aréně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nieco ako Dovolena po francouzsku 1 a 2, akurat ze to netocil Patrice LeConte ale Girault /Cetnik zo Saint Tropez, Jak vykrást banku, Cetni se zeni/. Zmetene pobiehanie, skor burleskná komedia, kde volne scenyk na seba volne nadvazuju, dejovu liniu to ani nema. A nebol tu aspon Clavier, ten z Dovolena po francouzsku : 42 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Čtyři bažanti (Gérard Rinaldi, Jean Sarrus, Gérard Filipelli a Jean-Guy Fechner) jedou na dovolenou do Španělska, kde se jejich hloupost, lajdáctví a nešikovnost proměňuje do sledu za sebou (většinou) rychle jdoucích gagů. Ale je to takové strojené a těžkopádné. Trefuje se do zvyků Španělů, ale tento styl humoru nechápu, nelíbí se mi a přijde mi to spíše vhodné pro malé děti (něco jako klaun v cirkuse a to ještě ne v bůhvíjak dobrm). A ta neskutečná fascinace krásnými, mladými děvčaty, kde už jen stačí aby se jim začali dělat sliny u pusy. Nebavil jsem se, ač jsem se snažil. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film měl u mě tu smůlu, že jsem ho viděl až mnoho let po tom, co jsem viděl ostatní bezchybné díly..čili už jsem se tak nebavil. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Situační komika scének, čerpající z atmosféry hippies a recesistické stylizace á la Beatles. Dnes ověšeno pavučinkami, kterým rozhodně vzdoruje jen krása mladých Francouzek.. 2-3* ()

Reklama

Reklama