Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent školy Christophe (Bernard Le Coq) souhlasil s tím, že bude dělat recepčního a domovníka v jedné osobě, neboť nemohl najít jinou práci. Protože je velmi vynalézavý, zručný i charismatický, stane se záhy na svém pracovišti naprosto nepostradatelným. (Snorlax)

Recenze (21)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mě nepříliš zábavná komedie, ve které se nic moc neděje. Ovšem výkony Michela Galabru, mé velmi oblíbené Alice Sapritch, Jeana Carmeta a dalších velikánů jsou tradičně skvělé. Bernard Le Coq také není vůbec špatný a Giralutova režie tradičně skvěle funguje, ale scénáristicky je to slabší. Je tam sice pár celkem vtipných scén, ale mě to nijak více nezaujalo. Není to taková ta typická francouzská bláznivina, občas to hraje i na lehce vážnější notu, což by samozřejmě nevadilo a je to dokonce plus, já už ale Domovníka víc vidět nepotřebuju, jednou mi to opravdu stačilo. Viděno ve druhém dabingu, kde za zmínku stojí snad jenom tradičně skvělý Soběslav Sejk. Mohlo to být mnohem, mnohem lepší a zábavnější a možná to pak i lépe fungovalo. 60%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Komédia v ktorej mňa osobne najviac zaujala plejáda krásnych žien, ktoré (takmer) všetky ten vychytralý sviniar domovník dostane. :-) Inak vkus neurážajúci priemer. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Videl som 86 - minútovú verziu a mám pocit akoby z nej dosť podstatné pasáže boli vystrihnuté. (11.11.2010) ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilá Giraultova komedie, s opravdu povedeným výkonem Bernarda Le Caqa (Christophe) v hlavní roli mladého studenta, posléze příležitostného ale jinak chytrého a svůdného domovníka, kterému zdařile sekundovali jak Michel Galabru (majitel domu Foraz) tak i třeba v menší roli Jen Carmet který byl tentokrát klidnější a vážnější než ve svých jiných filmech. Poklidný život v domě končí až nastěhováním vše různých obyvatelů-nájemníků převážně společenské elity-pracháčů to pak začíná skutečné divadlo a různé zmatené situace..Ve filmu si zahrály v podobě osob například vážená hraběnka, nervózní babka jejíž výrok: "člověk s takovými chromozomy se nemá právo vůbec rozmnožovat", mě vážně v tu chvíli velice rozesmál, ale takových i lepších gagů tam byla ještě spousta. Dále tam byl i třeba poslanec nebo hlavně bláznivý psychedelický šlehnutý a Zappou ovlivněného skladatel v osobě Daniela Prévosta, všechny tyto osoby navíc doplňovali ve filmu opravdu krásné a půvabně mladé ženy v různých rolích. Film si zaslouží určitě vyšší hodnocení než jen průměr a to třeba i za dobrou hudební složku. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je zdárný případ toho, když se režisér někdejších střeštěných komedií vrhne na komedii uměleckou. Absolutně nehumorný příběh, s podivným dějem a do toho pobíhající zmatená figura krajně nesympatického hlavního hrdiny Le Coqa. Aćkoliv se zde nachází poměrně velké množství známých francouzských jmen, jediný, který se drží zaběhlého humoru je pan Galabru, zbytek jako by neměl tušení, zda natáčí drama, lechtivý filmík anebo prostě příběh. Jean Girault má jednoznačně ve svém repertoáru silnější snímky než je tento. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nějak mi není jasné, jak se tenhle film k nám dostal. Zřejmě někdo došel k závěru, že každý film "funèsovského" režiséra Jeana Giraulta musí být výborná zábava. Domovník není zábava. V první řadě s tragickým Bernardem Le Coquem, který snad měl bejt jakýmsi outsiderem, z nějž se stane úspěšný a nepostradatelný gigolo. Víc mě ale bavila přehlídka mých oblíbených francouzských dam jako třeba Maria Mauban nebo Alice Sapritch, která tu není tak ošklivá jako jinde:-) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama