Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Abel T. Léonard stojí v čele nadnárodní společnosti vyrábějící ledničky. Nyní v doprovodu své půvabné sekretářky přijíždí do Paříže, aby jmenoval viceprezidenta společnosti pro Evropu. Na místě jsou adepti z Anglie, Itálie a Německa, největší šance má ale francouzský kandidát Denis Bonneval. Mezitím jeho manželka Thérèse, neúspěšná advokátka, z nedostatku jiných příležitostí přijímá nabídku obhajovat nebezpečného sériového vraha a svého klienta taktéž pozve. Přítomnost jedenáctinásobného vraha mezi ostatními hosty ohrožuje Bonnevala na jeho cestě k vysněné funkci.
U nás neznámá komedie Pan prezident - generální ředitel (Monsieur le président – directeur général) je dílem osvědčeného tvůrce komediálního žánru Jeana Giraulta, který ke spolupráci přizval své oblíbené herce jako Michela Galabru (Abel T. Léonard), Pierra Mondyho (Denis Bonneval) nebo Jacqueline Maillan (jeho manželka Thérèse). V rolích anglického a italského kandidáta na funkci viceprezidenta se pak objevili další známí herci jako Daniel Ceccaldi a Christian Marin. Film měl ve Francii premiéru 16. prosince 1966 a v kinech jej vidělo přes milión diváků, v dobovém srovnání to ale byl jen průměrný úspěch. (argenson)

(více)

Recenze (1)

argenson 

všechny recenze uživatele

Mondy a Galabru by v jednom filmu neměli hrát hlavní role. Fyzicky i projevem jsou si ne až tak nepodobní. O to víc si člověk užije ty ostatní, zvláště rozkošně potrhlou advokátku Jacqueline Maillan nebo Christiana Marina, který podobně jako v Pouic pouic tady perfektně vystřihl sluhu saturninovského typu. Námět je docela ujetej, ale skýtá slušnou zábavu. Myslím, že tohle je přesně typ komedie s francouzským šarmem šedesátých let a že by to u nás mělo úspěch. Docela škoda, že k tomu není když už ne dabing, tak aspoň český titulky. ()

Reklama

Reklama