Reklama

Reklama

El señor de los Cielos

(seriál)
  • USA The Lord of the Skies
Mexiko / Kolumbie, 2013

Hrají:

Rafael Amaya, Carmen Villalobos, Mauricio Ochmann, Marlene Favela, Angélica Celaya, Rocío Verdejo, Alberto Trujillo, Jaime Estrada, Lisa Owen (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál El Señor de los Cielos vypráví napínavý příběh plný lásky, akce a násilí...  Seriál je natočen na základě skutečných událostí - tvůrci se inspirovali příběhem drogového barona Amada Carilla Fuentese, přezdívaného "Pán nebes" a mnoha dalšími osobnostmi, coby námět rovněž posloužila i mexická drogová válka... Jména postav byla změněna...

1. série Aurelio Casillas (Rafael Amaya) je jedním z nejmocnějších drogových baronů v Mexiku - krom nelegálního obchodu má na svědomí i lidské životy, a proto není divu, že se o jeho praktiky začíná zajímat federální policie pod vedením detektiva Mejíy (Gabriel Porras) - ten se chce Aureliovi pomstít za smrt svého otce, a není jediný... Bratři Roblesovi z konkurenčního kartelu rovněž padli rukou "Pána nebes" a jejich sestra Mónica (Fernanda Castillo) žádá odplatu - situace se však poněkud zkomplikuje a ona se do Aurelia nakonec zamiluje, ochotna čelit jeho nepřátelům...

2. série
Aurelio je mrtev! Alespoň se to tak říká... Opak je ale pravdou, "Pán nebes" žije a je schopen čehokoli, aby se opět dostal na výsluní v drogové hierarchii. Jednoduché to však mít nebude - do opozice se staví nejen ambiciózní agentka z DEA Leonor (Carmen Villalobos), ale rovněž i narkobaron "Chema" Venegas (Mauricio Ochmann), do něhož se zamiluje Aureliova dcera Rutilla (Carmen Aub)...

3. série
Leonor ve své misi uspěla a dostala Aurelia za mříže - ten nyní musí snášet kruté mučení a vyrovnat se s brutální vraždou svého bratra. Během rutinního převozu do jiné věznice je však policejní konvoj napaden a Aurelio během přestřelky utíká, ochoten vyhlásit svým nepřátelům válku, zatímco mexický prezident Enrique Morejón (Carlos Torres) vyhlašuje válku organizovanému zločinu...

4. série
Díky všeobecnému zmatku nastrčí Aurelio do politické strany svou „loutku," snaže se tak pojistit svůj vliv a rostoucí moc. Dotěrní federálové, nepřátelské kartely a korupce však tentokráte nejsou jedinými problémy, kterým náš hrdina musí čelit - jeho život je v ohrožení díky selhání ledvin... A zajistit vhodného dárce a náročnou operaci pro nejhledanějšího muže v Mexiku rozhodně nebude jednoduché...

5. série
Situace v Mexiku je i nadále kritická - nájemné vraždy, únosy... Dokonce i takový atentát na prezidenta Terána (Jesús Moré) v podobě nastražené bomby není ničím výjimečným. A v tomto chaosu se Aurelio rozhodne rozpoutat válku, tentokráte proti vlastní rodině - jeho nepřítelem se tentokrát stává jeho synovec Victor Casillas (Jorge Luis Moreno)... V mezičase se z kómatu probouzí Mónica...

6. série
Aurelio má již dost svého dosavadního způsobu života a cítí potřebu odejít do ústraní, touže po klidném životě. Hříchy minulosti o sobě však dávají znovu vědět - drogový baron "El Cabo" (Robinson Díaz) touží po odplatě za smrt svého syna a Aurelio nyní musí odolávat jeho atentátům... Na povrch vyplouvají i nekalé praktiky prezidenta Terána a jeho napojení na drogový kartel... V průběhu sezóny je však Aurelio vážně zraněn a upadá do kómatu - aby však nedošlo k oslabení jeho moci, přebírá úlohu "Pána nebes" Amado Leal (Matías Novoa), rozpoutá masakr a nepřátelé jsou zmatení. Skutečný Aurelio však i nadále bojuje o život...

7. série Aurelio Casillas (Rafael Amaya) umíra poté, co se jej zdravotnící pokusili probudit z umělého spánku – pozici vůdce drogového kartelu tak přejímá Amado Leal (Matias Novoa), kterému jsou neúnavně v patách agenti z DEA. Mexiko mezitím truchlí pro „Pána nebes“.

8. série Ačkoli se zdálo, že v úvodu předchozí série drogový obchodník Aurelio Casillas zemřel, opak je pravdou – nyní se však tento obávaný zločinec na příkaz agentů z DEA nachází v zakázané oblasti 51, kde je podrobován nejen krutému mučení, ale i vědeckým experimentům. Jeho touha po svobodě je ovšem silná natolik, že se mu z vojenské základny podaří uprchnout... Nyní se „zmrtvýchvstálý“ Aurelio rozhodne nejen shledat s rodinou, ale i pomstít se starým nepřátelům...

9. série Explozi v kostele z konce předchozí série Aurelio přežil, avšak pokus o atentát v něm znovu probouzí jeho násilnickou povahu. Poté, co jeho syna (Iván Arana) zatkne policie, rozpoutá Aurelio v Mexiku brutální teror, během kterého se rozhodne vypořádat se svým úhlavním nepřítelem „El Cabem“ (Robinson Díaz). Aby to ovšem neměl hlavní protagonista tak jednoduché, postaví se mu do cesty zkorumpovaná politička Blanca (Itatí Cantoral). (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (42)

  • Skladba z úvodní znělky v 1. sérii (2013) nese název „El Jefe de Todos“, spadá do hudebního žánru narcocorrido a nazpívala ji skupina Los Cardenales de Nuevo León – další série pak využily variace této písně s lehce pozměněným textem. V 8. sérii (2023) znělku nazpívala skupina Los Tucanes de Tijuana. Pro 9. sérii pak vznikl song „La Bestia“ – podílel se na něm Rafael Amaya (Aurelio) spolu s dalšími dvěma zpěváky. (fiLLthe3DD)
  • 8. série (2023) slavila úspěch, kritice se ovšem nevyhla. Fanouškům vadila „milá“ povaha hlavního protagonisty (Rafael Amaya) a žádali, aby byl Aurelio stejně násilnický  jako v předchozích řadách. Studio jejich prosbám vyhovělo a slíbilo, že se v 9. sérii (2024) Aurelio opět projeví jako „krvežíznivá bestie“. (fiLLthe3DD)
  • Rafael Amaya (Aurelio) dostával za natočení jedné epizody v 8. sérii (2023) zhruba 100 tisíc amerických dolarů. África Zavala (Mecha) pak zhruba 20 tisíc dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Herec Guy Ecker (Joe Navarro) se v rámci příprav na svou roli naučil manipulovat se střelnými zbraněmi. Během natáčení 8. série (2023) však došlo k menšímu incidentu a herec musel být převezen do nemocnice – do oka se mu totiž dostala trocha střelného prachu, který rekvizitáři při práci na tomto seriálu užívají. (fiLLthe3DD)
  • Během natáčení 7. série (2019) byli dva kaskadéři vážně zraněni poté, co se vrtulník, na kterém oba viseli, vymkl kontrole a zřítil se k zemi – jeden z dublérů pak utrpěl zlomeninu nohy a druhý skončil v kómatu. (fiLLthe3DD)
  • Herec Matías Novoa se nedohodl s vedením studia, a tak byla jeho postava Amada Leala v 8. sérii (2023) mimo obraz „usmrcena“. O jeho skonu je pak zmínka v 5. epizodě 8. série s názvem Muerte en el funeral. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku 7. série (2019) došlo k úmrtí hlavního protagonisty celého seriálu, kterého od r. 2013 ztvárňoval herec Rafael Amaya – to doslova rozzuřilo fanoušky seriálu, a tak se jeho postava Aurelia vrátila alespoň formou flashbacků. To ale fanouškům nestačilo a jejich tlak byl natolik velký, že studio Telemundo roku 2021 nakonec potvrdilo výrobu 8. série, ve které se navíc vrátil i Rafael Amaya. Původně měla být 7. série tou poslední. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní protagonista Aurelio Casillas (Rafael Amaya) byl inspirován narkobaronem jménem Amado Carrillo Fuentes a reálný předobraz má i drtivá většina ostatních postav – též s upravenými jmény. Nicméně přezdívku „El Señor de los Cielos“ (česky „Pán nebes“) skutečný Amado doopravdy používal a takového Pabla Escobara v podání Andrése Parry se přejmenovávat ani nesnažili. (fiLLthe3DD)
  • Několik herců z kolumbijského seriálu Kartel (od r. 2008) si zopakovalo své role i zde a jednalo se o drobná camea – vyjma herce Robinsona Díaze, který si zlotřilého (a mezi diváky populárního) "El Caba" zahrál (krom třetí) ve všech seriích. Andrés Parra z Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) se coby nechvalně proslulý Escobar mihl v úvodu první série a zachyceny byly jeho poslední okamžiky a smrt – děj tohoto seriálu pak pojednává o válce mezi drog. kartely, jež se strhla po jeho zastřelení roku 1993. Výrobu obou „narconovel“ zajistilo studio Caracol, které se formou koprodukce podílelo i na tomto projektu. (fiLLthe3DD)
  • Podle druhé série (2014) vznikla limitovaná komiksová série. (fiLLthe3DD)
  • Herci Matías Novoa (Amado) a Isabella Castillo (Diana) netvoří zamilovaný pár jen v seriálu, ale i v reálném životě – roku 2019 uzavřeli manželství. (fiLLthe3DD)
  • Exploze letadla z první epizody šesté série byla točena pomocí digitálních a praktických efektů – zatímco výbuch letadla ve vzduchu byl zpracován pomocí CGI, tak pro „přistání“ na louce tvůrci využili maketu. (fiLLthe3DD)
  • S hercem Rafaelem Amayou, jenž ztvárnil titulní postavu, byly prý během natáčení problémy. Na natáčení měl chodit pod vlivem alkoholu či drog, popřípadě se na place neobjevil vůbec. V jednom z případů tak štáb přišel až o 40 000 dolarů za pronájem hangáru. (fiLLthe3DD)
  • Sledovanost prvního dílu sedmé a poslední sezóny byla tou nejnižší a v USA činila necelé dva miliony diváků, s přibývajícími díly pak číslo kleslo i o 700 tisíc. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení sedmé série (2019) probíhalo převážně v Mexiku, několik scén pak bylo zaznamenáno i v Řecku, konkrétně v Mykénách. (fiLLthe3DD)
  • Součástí velkého finále 6. série (2018) se stala i herečka Aracely Arámbula, jež si zde zahrála postavu Altagracie "La Doñy" Sandoval. Tatáž postava i v podání stejné herečky byla hlavní protagonistkou seriálu La Doña (od r. 2016), který (narozdíl od tohoto seriálu) nezapadá do subžánru tzv. narconovel. Seriál je navíc spjatý i s dalšími produkcemi společnosti Telemundo, konkrétně: Páni ráje (od r. 2015) – v obou seriálech se objevuje postava Leandra Quezady v podání Miguela Varoniho, El Chema (od r. 2016) – spin-off tohoto seriálu, dále Señora Acero (od r. 2014), ve kterém zase hostoval Rafael Amaya ve své roli Aurelia. (fiLLthe3DD)
  • Herec Rafael Amaya (Aurelio), představitel hlavní role, onemocněl během natáčení 6. série (2018) tzv. „histoplazmózou“. Jedná se o infekční onemocnění, jímž se herec nakazil při natáčení v jeskyni. Natáčení pak kvůli hercově nepřítomnosti nabralo značné zpoždění a rovněž musel být upraven i scénář. Dodatečně tedy byla natočena scéna, v níž je hlavní hrdina postřelen a upadá do kómatu. V souvislosti s tímto problémem byl do seriálu narychlo obsazen chilský herec Matías Novoa, který dočasně „přebral“ úlohu hlavního hrdiny. Kvůli podobě obou herců se objevily spekulace, že Matías nahradí Rafaela v roli Aurelia, nakonec se ukázalo, že Matías ztvárnil zcela nově napsanou postavu – Amada Leala. (fiLLthe3DD)
  • Pro natáčení 6. série tvůrci využili i lokací tureckého Istanbulu – seriál se tak díky tomu stal prvním seriálem společnosti Telemundo, jehož natáčení probíhalo na nejvíce kontinentech, a to na čtyřech – od roku 2013 tvůrci natáčeli v Severní Americe (USA, Mexiko), Jižní Americe (Kolumbie, Venezuela), Evropě (Španělsko) a nyní i v Asii (Turecko). (fiLLthe3DD)
  • Mauricio Ochmann se již nadále nechtěl účastnit natáčení seriálu, a tak byla jeho postava El Chemy pro 6. sérii (2018) přeobsazena hercem Albertem Guerrou. Mauricio uvedl, že řada nezletilých dětí vyjádřila velký obdiv k jeho postavě – což vzhledem k tomu, že ztvárnil drogového barona (navíc inspirovaného skutečnou osobou) velmi těžce nesl. (fiLLthe3DD)
  • Jedním z antagonistů 5. série je i postava Leandra Quezady, kterého ztvárnil Miguel Varoni. Tatáž postava i v podání stejného herce byla jednou z hlavních záporných postav v další „narconovele" studia Telemundo s názvem Dueños del paraiso (od r. 2015), jež byla zasazena do prostředí Miami konce 70. let, zatímco děj 5. série tohoto seriálu by se měl odehrávat někdy okolo roku 2010, což znamená, že Leandro ve svém byznysu úspěšně pokračoval i poté, co byl jeho drogový kartel téměř vymícen. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama