Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální hororový film se točí kolem rozpačité nové studentky, která trpí velkým nedostatkem sebevědomí. Pod rukama svých nových přátel z koleje se ale promění v dokonalou, svůdnou krásku. Když začne Vivian zpochybňovat jejich motivy, odhalí nepředstavitelné zlo číhající v chodbách. (HBO Europe)

Recenze (21)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Buchtu posedne rozbitý topení, což má sice blahodárnej vliv na vizuální stránku věci, ale dělá to z ní nesnesitelnou krávu. Navíc radiátor má ještě další plány, co s holkou provede. Směšná fraška bez napětí, atmosféry a herců, protože to, co tam bylo, se za herce označovat nedá. Celej zmar korunuje příšernej českej dabing hlavní hrdinky. Ztráta času. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek. Strašidelný lustr, který se zapíná bouchnutím do vypínače, a strašidelné ústřední topení, jež se pouští bušením kladiva, to je docela silný hororový kalibr, který u mě spolehlivě vyvolá mrazení v zádech. Dál už to tolik děsivé nebylo, ale film si po celou dobu držel přijatelnou úroveň. Sice je to dost načichlé určitým druhem mysticismu, který – pokud je mi známo – nikdy neexistoval, ale člověk to musí brát jako licenci filmových tvůrců, kteří přece mají právo si vymýšlet, od toho tady jsou. Docela se snažili o jakousi věrohodnost, protože některé znaky na stěně pod tapetou připomínaly protosemitské (fénické) písmo, ale většinou to byly jen takové klikyháky. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná režisérka (tank Girl to nezachrání) natočila podprůměrný horor, který je asi tolik hororový, jako nevynesené smetí. Je tady sice v pár sekundách nějaký ten náznak atmosféry, pár dobrých (myšleno dobrých podle školního známkování) nápadů a proto dávám 1 z 5. Jinak je to ale koncentrovaná nuda, kterou můžete s čistým svědomím vynechat. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Alexis Knapp umí v tomto filmu diváka zcela překvapit. Mám rád takovéto psychologicky sofistikované filmy. Velmi zajímavé je, že postava Vivian, kterou hraje, je ubytována na pokoji 323 (=> 8). Dále poté, kdy dojde k její přeměně, do Violet, má na těle symboly )( c ɔ (=> 8). 8 /lemniscate; ∞/ vyjadřuje trvalou syntézu, podobně jako 0. Písmeno 'c' je třetí v latince. Tzv. Siamunova/Šalomounova pečeť, Hvězda dvou vidění, obsahuje dva trojúhelníky; jedná se o symbol se stejným významem, jako vesica piscis, kde dvě 'c' proti sobě, "dotknutím", mohou vytvořit trvalou rodovou linii. _ _ _ Postava Vivian je mladá žena, trpící depresemi, nízkým sebehodnocením; a pak se to stane, je Vyvýšena do stavu, po kterém toužila, skrz tzv. rituál dávného albánství (fiktivní pojem tvůrců). Albánství v ději filmu je víra, která z „ošklivých a slabých“ činí krásnější, a dovednější, skrz oddanost v třetí, trvalou sílu. _ _ _ Film je celkem detektivka; nutí diváka vstřebat děj filmu opakovaně (v mém případě 2×). „Když si nakonec zvolí zbavit se toho, už z ní nic nezbude. Pouze já.“ - Violet CZ titulky mnou přeložené k dispozici: zde ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak studentka ne antidepresivech ke své proměně v sebevědomou (možná i mrtvou) krásku přišla. Zakřiknutá a depresemi zmítaná Vivian přijíždí na vysokoškolskou kolej, kde se ubytovává na pokoj, v němž před ní bydlela i dívka, která před časem záhadně zmizela, a o níž se studenti na koleji nechtějí moc bavit. Vivian s atraktivní Violet neměla mnoho společného, snad jen počáteční písmeno ve svém jméně, ale přesto od té doby začne procházet dramatickými změnami. Den ze dne se začne fyzicky podobat na záhadně zmizelou Violet, která se na koleji těšila velké popularitě. Tenhle film je docela divný, neodhadnutelný, místy strašidelný a na televizní poměry je schopně natočený. Jedná se o hororový příspěvek z produkce MTV, která na brutalitu a explicitnost příliš necílí, ale režisérka Rachel Talalay, o které jsem dlouho neslyšel, se s televizními podmínkami vyrovnala dobře. Však má s televizní produkcí bohaté zkušenosti. Vtip filmu spočívá v tom, že divák do posledního záběru filmu neví, zda se jedná jen o paranoidní stav studentky, nebo nevědomé zasvěcení do obskurního rituálu, jež rezultuje do proměny v ducha, nebo zda se nejedná o případ rozdvojené osobnosti. Film si pohrává se všemi třemi možnostmi, ale i s možností závěrečné pointy, která by vše objasnila lépe, případně to celé postavila ještě do jiné, absurdní roviny. Nebudu prozrazovat, pro jaký závěr se tvůrci nakonec rozhodli, ale poradili si s tím decentně. Z filmu byl cítit tvůrčí přístup, režisérka zaznamenala nebývalý invenční progres, herecké obsazení naprosto adekvátní. Neokoukaná Alexis Knapp musí absolvovat proměnu z uzavřené dívky ve sličnou mrchu. Filmu by zřejmě prospěl psychologický rozměr, ale je třeba uvážit, že "mtv" mládež určitě nedá moc filmům Briana De Palmy, Mike Figgise, Davida Lynche a spol. Možná jsem jen diváckou obec podcenil a nějaký náročnější rozměr ve zpracování této látky by třeba i uvítali, ale budou se muset bez toho obejít, ale určitá inspirace díly od výše zmíněných náročnějších režisérů je znát. I tak se Rachel Talalay překonala a hodila se do dobré režijní formy. Chvílemi příjemně straší, náhle do toho zamíchá okultismus, proměna z ošklivky v krásku probíhá pozvolna a působivě. Film se mohl opřít o svoji tvůrčí originalitu. Bylo poměrně odvážné mládeži naservírovat horor prostý drastických scén, který i přesto solidně bavil. 80% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama