Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svérázná rodina Blancheových spravuje starý rodinný hotel na ostrově při pobřeží. Po smrti staré paní se jeho vedení ujaly její děti - Desmond ho zřejmě vede ke krachu, Ronald vaří a Cora spravuje připojené koupele. Do světa starého hotelu s podivnými zvyky a excentrickými hosty jednoho dne vtrhne Kath, bývalá zdejší kuchařka a Ronaldova milenka, kterou paní Blancheová kdysi vyhnala z ostrova. Její příchod probudí dávné emoce, a události se dostanou do vývrtky, protože Desmond je rozhodnut zachránit své impérium za každou cenu. Musí Ronaldovi zabránit, aby odešel s Kath, a je schopen pro to udělat cokoliv. Hotel má být oázou klidu, ale tento je opravdový blázinec. Svérázná komedie plná chutí, žonglující mezi groteskou a absurditou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně těžce se mi do filmu dostávalo. Vlastně bych řek, že jsem se do něj ani nedostal. Snažil jsem se, film je ale dost šílenej. Absurdita na plný obrátky. Chvílemi to dokonce vypadá, jako by si tvůrci lízli LSD a dotáčky sypali v podobném ražení. Na to delikátní žrádlo se ale dalo koukat, u toho příšernýho se pro změnu dalo smát. Chvílemi to bylo ale až moc extrémní a měl jsem problém s tím, jestli se mám smát nebo kroutit hlavou a nechápavě se divit. Spíš jsem se divil a z toho pramení i samotné hodnocení. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od iných komentujúcich, mne sa spojenie absurdity a čierneho humoru v tomto skvelom filme zdá priam dokonalé. Uhranutá atmosférou studeného hotela obývaného panoptikom bizarných postavičiek som hltala každú minútu filmu. Na správnu strunku zabrnká aj erotické iskrenie medzi Kath a Ronaldom :-) Delikatesy sa mi tiež páčili, ale Hotel Splendide ich predbehol. Všetko je len vecou názoru a uhlu pohľadu. Aby som komplikovane nevypisovala, tak všetko, čo Fantika na Hoteli Splendide v porovnaní s Delikatesami odsúdila, u mňa nemá chybičku (update 2008 - užívateľ Fantika zmazal? všetky komentáre). Najlepšie by asi bolo tieto dva filmy neporovnávať, pretože to iba zvádza na prikláňanie sa k jednému či druhému. Ja by som povedala, že oba sú vlajkovými loďami absurdnej čiernej komiky a môžu stáť na rovnakej poličke vedľa seba. A koho tento film nudil, tomu sa dá iba poradiť - pozrite si radšej nejakého Bruckheimera :-) (1.3. 2005) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nádherná zmes absurdity na pozadí špecifického prostredia tak trochu špecifického hotela Splendide, vyplnená plejádou absolútne fantaskných postavičiek, konajúcich fantaskné veci . Výborná čierna komédia !!! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Scénář i herci jsou na úrovni, ale ta režie... Ta je těžce bezživotná. Její zásluhou je tohle dílko absolutně bez tempa a většinu času k smrti nudí, a to i když děj občas nabízí docela chytlavé a nekonvenční momenty. Výsledkem je skrz na skrz průměrný film, který se pod lepším vedením (osobně bych doporučoval Petera Jacksona nebo Terryho Gilliama) mohl stát lahůdkovou absurdní úchylností. 50% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jako komedii bych to přímo nebral a chápu, že pokud se na to někdo díval s tím záměrem, tak byl zklamaný. Já mám absurdní filmy rád a tento mi udělal docela radost. Výtvarná i hudební stránka byla skvělá a chvilkami utahaný děj příjemně vyplňovala. Herci se taky snažili a za celkovou chutně stravitelně ponurou atmosféru dávám 4* ()

balba 

všechny recenze uživatele

Potřeštěná komedie vás zavede do možná nejšílenějšího hotýlku na světě.Komedie , která rozesměje černým humorem. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

"Slovo kríza znamená v čínštine príležitosť." Film ku ktorému som sa roky nevedel dostať a konečne sa mi to podarilo. Nič exkluzívne, ale miestami som sa dobre pobavil. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Príjemná zmes absurdity, čiernej komiky a drámy. Výborní herci, pôvabná atmosféra a panoptikum svojrázne bizarných postavičiek. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film tak trochu připomíná rukopis Terryho Gilliama, trochu Wima Wenderse, ale je rozhodne stravitelnější a divácky přístupnější něž zmiňovaní režiséři. Vypráví o hotelu, jeho podivných obyvatelích a ještě podivnějších hotelových zákoutí. Komedie o kulinářských katastrofách a denních klystýrech, kterými tyto katastrofy opouští těla ubohých hostů. Do takoto prapodivného prostředí přijíždí Cora (Toni Colette), která svou krásou, vtipem a zdravým rozumem zachrání jak svou dávnou lásku, kuchaře Ronalda, tak všechny obyvatele hotelu před ohněm a šílenstvím. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Ačkoli ponurá atmosféra velkého viktoriánského hotelu, věčně ponořeného do mlhy mě od počátku poněkud odpuzovala, film si mě získal určitou verzí melancholického humoru. Příběh sám o sobě není moc zajímavý, ale atmosféra, o kterou se přičiňuje jak hudba, tak vizuální podání (hlavně rozdíl barevnosti a šedi) vyvolává dojem, jaký moc často ve filmu nemám. Hlavně se mi líbil kontrast mezi rybami v aspiku a pochoutkami, které uvařila staronově příchozí. Sice nemůžu říct, že by se jednolo o filmařskou lahůdku, ale určitě zanechá v divákovi pocit sytosti prožitku. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Zvláštní atmosféra, místy zajímavá emotivní hudba, dobrého humoru poskromnu a jinak film nic výjimečného nenabízí.*** Ve zkratce: Hotel jedné velmi vychytralé maminky, která je už jaksi po smrti. A nebo není? ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Nechci být věčný nespokojenec, ale tohle je slabota. Postavičky mi nepřišly ani dostatečně vtipné na komedii (ono, ne že nápad by byl úplně špatný, ale většinou se gagy nedostanou ani na půl cesty k pointě.) , ani dostatečně prokreslené pro drama. Příběh sestává z výčtu podivností, které v hotelu potkáme, problémem je, že je značně nekonzistentní, zmatečný, ztrácí tempo a trpí i mnoha jinými nectnostmi, ze kterých je očividné, že režisér tímto filmem debutoval. Některé nechutné ujeté scény připomínají splatterové mládí Petera Jacksona, bohužel však bez jeho poťouchlého smyslu pro humor. Možná, že jsem příliš zhýčkaný Monty Pythony a jejich skvělými komediemi. Někteří hosté jako by vypadli z jejich Smyslu života - čekal jsem jenom, až se přivalí pan Creosote. Nesmál jsem se, nebyl jsem ani příliš znechucený (jen hudbou, která mi zrovna nesedla), nudil jsem se... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Ujeté je to dost, ale chybí tomu nějaká výraznější dějová linka a akcent buď komedii nebo drama, nebo romanci - vše je tak nějak poslepované dohromady, že člověk neví, k čemu se přiklonit. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Černohumorná absurditka ze starého rodinného hotelu s výstředním personálem i hosty. Film s chladnou, neživotnou režií. (max.50%) ()

Mocoft 

všechny recenze uživatele

Režisér má opakované problémy s udržením tempa filmu, ale většina scén je naprosto geniální hudbou, kulisami, atmosférou i absurditou. Scénář zasluhuje 5*, herci také, takže celkově 4*. ()

Kackucka 

všechny recenze uživatele

Nejsem běžným fanouškem hořkých Britských černých komedií, ale tahle byla neuvěřitelná. Chápu, tak neortodoxní film plný extrémů nad nimiž nejeden kroutí hlavou si buď zamilujete, nebo ho musíte považovat za plitkou břečku. Dávám pět. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní film, plný ještě divnějších, až bizarnich osob. Nápad je to výborný a člověk se těm absurditám musí smát, velmi zábavné. Má to ovšem jednu potíž, tohle perfektně funguje půl hodiny, možná tak maximálně hodinu a pak už to začíná být čím dál víc únavné, nové nápady nepřicházejí, jen se opakují ty staré a pak už se tomu člověk ani nesměje a začíná se v té přemíře absurdit ztrácet a nudit. Běžet to ještě čtvrt hodiny, tak to snad ani nedokoukám aneb všeho moc škodí ()

Reklama

Reklama