Seriálová adaptácia ruského režiséra Vladimíra Chotinenka, ktorá vznikla na základe rovnomenného románu Fiodora Michailoviča Dostojevského.
V tichom, vidieckom mestečku rozvíri pokojné hladiny vôd návrat dvoch mladých mužov z Petrohradu. Sú to: egocentrický aristokrat Nikolaj Stavrogin a politický oportunista Pjotr Verchovenský, túžiaci po moci. Stavrogin sa opakovane stáva stredobodom škandálov, je to škriepivý a konfliktný maniak, ktorý neustále ničí tých, ktorí ho majú radi. Verchovenský, je intelektuál a cynik, ktorý zriaďuje „tajné spoločenstvo" šíriace zlo, chaos a beznádej. Mestom zametá vlna strachu a jeho obyvatelia sa pred inváziou zloby začínajú cítiť bezmocní.(STV)
1mArc0
Tento seriál, má čo dnes ponúknuť a povedať, pretože veľké množstvo ľudí sú diablom posadnutí a to stačí len vidieť a počuť, okolo seba! /80 %/(29.3.2016)
ilclassico
Velice dobře natočený seriál s podmanivou hudbou a dobrým budováním napětí. Tvůrci úplně překopali časovou postupnost románu a chronologii: nejsem si jistý, jestli se mi to líbí. Přece jen tak ochudili diváka o moment překvapení. V rámci žánru za 4.(26.4.2019)
Aky
Je třeba přečkat první čtvrtinu naprosté nepřehlednosti. Pak se z toho vyklube docela slušný seriál s velkolepou výpravou. K jeho škodě výrazně jen "na motivy" Dostojevského.(25.3.2016)
klerik
Veľmi dobrý seriál. Okrem peknej vizuálnej stránky má aj pútavý spôsob rozprávania. Vytvára to napätie, postupne sa kryštalizujú vzťahy medzi postavami. Herectvo je občas trochu strojené, ale myslím, že úmyslene, aby vynikla démonickosť. Zaujímavý pohľad na mladú generáciu i obraz doby. V príbehu, ktorý je však aktuálny stále...(14.5.2016)