Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva lupiči si po přepadení banky náhodně vyberou auto, ve kterém chtějí utéct, přestože v něm sedí mladá žena (Yami Gautam) se svým malým synem. Při honičce s policií všem tečou nervy, dítě vypadne z auta a křičící matku jeden z lupičů postřelí. Rodinná tragédie nejvíc dolehne na manžela a otce. Se situací se Raghav (Varun Dhawan) vyrovnává o to hůř, že policie dopadla jen jednoho ze zločinců. Liak Tungekar (Nawazuddin Siddiqui) ale nechce ani ve vězení prozradit jméno svého komplice. Zoufalý Raghav proto na svoji pomstu čeká dlouhá léta. Opravdu ale odplata v jeho podání znamená i spravedlnost? (rikitiki)

(více)

Recenze (8)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rád bych se vám omluvil za ten den. Ale neomluvím.“ Jak se to říká? Trpělivost růže přináší? Kdo si počká, ten se dočká? Když jste člověk, který má vše, a během okamžiku to ztratíte, zničující bolest se pak na vás může podepsat víc, než by se mohlo na první pohled zdát…Přiznávám, že do indické kinematografie zavítám zřídkakdy, a už jsem trochu zapomněl na jisté zvláštnůstky Bollywoodu. Každopádně, Badlapur není napínavá, přímočará cesta za pomstou. Má dlouhou stopáž, (ne)předvídatelný vývoj (se spoustou dějových kliček, odboček), afektovanost postav (projevující se zkratovitým, čím vál víc nelogickým chováním), nekompromisního hlavního hrdinu s…ehm, svéráznými metodami msty (pokud jsem s Raghavem zpočátku sympatizoval, hodně se to se v průběhu změnilo), k náladě scén nekorespondující užívání hudby (což mi vždy vykouzlilo nechtěný úsměv na rtech) a konec, který jednoduše nedává smysl (se závěrečnými titulky, které mě utvrdily v tom, že režisér už byl jinde…zřejmě na cracku). Za mě slabší 3*. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Po neúspěchu s Agentem Vinodem (který ovšem osobně považuji za zdařilý film) se Raghavan za zaslouženého potlesku diváků i kritiky vrátil k nízkorozpočtovým kriminálním thrillerům. Badlapur začíná jako klasický revenge-movie, od něhož čekáme směřování od úvodní tragédie k závěrečné satisfakci, ale nakonec se z něj stane spíše příběh o soupeření dvou antihrdinů, z nichž jeden se od morálního dna odráží a druhý do něj naopak padá. Film ignoruje některé z typických konvencí populární indické kinematografie (právě přítomnost kladné postavy či výrazný romantický motiv) a nevyhýbá se ani zobrazování násilí a sexu (který je zde ovšem také formou násilí a projevem dominance). Na druhou stranu si ale Badlapur zachovává určitou bollywoodskou schématičnost a psychologickou neplausibilnost, která braní tomu, aby mohl být opravdu strhující. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film přináší hned několik překvapení. Tak třeba: on ten hezounek Varun Dhawan opravdu umí hrát! Další překvapení diváka čekají ve finiši, když dojde na krvavé zúčtování. Snímek, který se celou dobu jevil jako tradiční příběh pomsty, ve finále nabídne mnohem víc, ale to už bych spoilerovala. ____ Film bez jediné kladné mužské postavy, kdy jsem přesto některým z nich tak trochu fandila (a styděla se za to). Vyprávění, kde jsou všechny ženy laskavé, milující a odpouštějící a přesto nejsou černobílé charaktery bez poskvrnky. _____ Násilí a krvavé scény jsou často natočeny jen náznakem, jakoby koutkem oka nebo kamery. Nemusíme tak vidět doslovně, co spatřil hlavní hrdina na pitevně, stačí záběr na obličej prosektora, který otírá zkrvavenou pilu. Úder kladiva do spánku je rychlý, až je skoro přehlédnutelný, přesto se po něm rozlije krvavá kaluž. _____ Pomsta, vychutnaná v tomhle filmu hodně za studena, nenabízí rozmáchlá gesta, dramatické souboje a rafinované cool léčky. Dalo by se říct, že je to pomsta obyčejná. Normální. Taková, jakou by volil běžný utrápený chlápek, kterému poněkud hráblo. Není to rafinovaná msta po vzoru Monte Christa, ale je to úder, který se trefí přesně do nejcitlivějších míst. ____ Ale stejně jako u Monte Christa i po téhle odplatě zůstane hořká pachuť a hodně otázek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobrý film, kdy přece jen od indického thrilleru nečekám tolik, ale tenhle nabídne scény, na které se jen tak nezapomene. Třeba scéna s kladivem - není nějak násilně vynalézavá, ale celková kompozice scény je vynalézavá a nesmírně uhrančivá. Je to krásně béčkové a rozhodně si to zaslouží body navíc. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Varun Dhavan v roli po pomste bažiaceho muža bol naozaj dobrý, celkovo sa mi príbeh páčil hodne. Prerod milého mladého muža zasiahnutého stratou rodiny rukou vraha na krvežízníveho pomstiteľa. Neverím idei o prerode vraha na dobráka a dobráka na vraha. Ak človek stratí všetko a nemá už čo stratiť dokáže čokoľvek a nemusí sa stať morálnym odpadom. Pekný príbeh a aj hudba veľmi podarená. Varun má podľa mňa pred sebou skvelú hereckú kariéru. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Začátek byl rychlý a dramatický. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že se dočkám hezké pomsty, na kterou jsem se moc těšil, ale... Prostě se to celé nějak zvrtlo a nepovedlo. Je tedy pravdou, že to připomíná více než dobře normální život, kde to vše až tak jednoduše nevychází, jak si kdo dopředu naplánuje a osudy lidí si jdou svou vlastní cestou. Hlavnímu hrdinovi jsem fandil, ale s tím co udělal prostě nemůžu souhlasit, to bylo opravdu zbytečné a za hranou pomsty. Jak se poté odlišoval od jiných, kteří o ničem nepřemýšlí a zabíjejí bez rozmyslu? Mé sympatie po tomto tedy rozhodně nemá ani on a ani žádná jiná postava. Jsou prostě jisté hranice pomsty, chce-li ji někdo uskutečnit a zde byla překročena. Navíc tam, kde ji měl vykonat, nechal vše plynout. Nelze tedy říci, že jsem se nudil, ale ani nijak moc bavil. Tím, jak se všechny postavy chovaly, jsem jednoduše do příběhu nijak vnitřně nezapadl a nesžil se s ním. Průměr, který měl ambice, ale nevyužil je. Vůbec to nebylo o hercích, kteří předvedli přesně co měli. V tom tedy problém netřeba hledat. Tři hvězdy za film, který mohl být zajímavým, ale očekávání nesplnil. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Môžete od začiatku hádať, ako sa to všetko vyrieši... lenže nič prekvapivé sa nestane a film skončí ako nakúsnutý zemiak. Trápne. A veľká škoda mrhania talentu Siddiquiho, ktorý si veľmi slabého Dhawana hádam ani nezaslúžil... ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Občas to chce také nějakou změnu. Bollywoodská revenge, kde samozřejmě nesmí chybět stylové chvalozpěvy. Tanec kupodivu vynechán. Závěr: doporučuji. ()

Reklama

Reklama