Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto nie je komedia ani z daleka,velmi smutny a depresivny film,ktory neodporucam sledovat v obdobi,ked mate nejake problemy,lebo vam bude este horsie na dusi,no musim pochvalit rezisera,jedna sa o nadpriemernu zalezitost a taktiez herecky vykon Jiriho Labuse bol fakt na urovni,ale i Martin Dejdar sa nestratil,takze takmer plny pocet...:-) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh docela slušný, bohužel provedení slabé. Herecké výkony minimalistické, zbytečné moc "hvězd", stačilo obsadit do vedlejších rolí nějaké nové tváře, které by se aspoň snažili. Scénář slabota, některé scény docela k smíchu (facka v posteli, pád ze schodů...). Opět takové tmavé, jak je často u Magnuska vidět. Konec jasný od začátku. Ale něco mě na tom relativně zaujalo, že jsem to chtěl i dokoukat. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Magnuskove vrcholné dielo, z ktorého som bol nečakane spokojný. Na druhú stranu nie je to určite film, ktorý bude plniť nominácie a už vôbec nie sošky českého leva, ale absurdity, ktoré sa objavovali v jeho minulých filmov je tu naštastie pomenej. Lábus film drží nad vodou, ale keď mu má sekundovať Dejdar, či Vejmělková, začína to byť vrtkavé a gýčovité. Oni obaja nevedia hrať, len prehrávajú a to film sráža. ...Ako som ale napísal v prvej vete, verím, že s jeho filmografiou už to pôjde vzostupne. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Bastardy jsem nebyl schopen ani dokoukat a považuji je za snad nejhorší český film (ještě, že jsou tady ti Kameňáci). Na tomto filmu si, ale Magnusek dal práci. Jeho scénář se vylepšoval tři roky. Taky dlouho trvalo než se dostal do distribuce. Mezitím s nim jezdil Magnusek po republice, aby zjistil reakce diváků. Podle toho všeho a i pěkného příběhu to vypadalo na slušný film, kterým by si mohl skutečně postrach českého filmu napravit reputaci. Bohužel propagace Kluků byla špatná (trailer vyšel na svět den před premiérou.) V kině nás bylo dohromady pět. Trochu smutné, protože tento film by si určitě zasloužil víc diváků. Není žádným veledílem, ale má svou myšlenku. V první řadě je, ale cítit, že si na něm dal někdo práci a točil ho s dobrými úmysly. Magnusek nikdy nebude nějaký velký režisér a už vůbec ne velký herec. Ale je vidět, že se zlepšil a svou snahou je mi sympatický. I když ani tady si v jedné chvíli neodpustil karikatury sprostých děcek, které mě naštvaly. Na scénáři samotném je vidět, že ho psal debutant. Některé situace mi přišly celkem naivní a nevěrohodné. Ta postava Hromady byla taky karikatura záporáka jak z nějakého anímáku. Celkově by scénáři občas slušela větší propracovanost a dialogy taky místy malinko skřípaly. Ale příběh to byl jinak pěkný a určitě měl v současné době, co říct. Od napadení sociální pracovnice se film stal čím dál silnější a působivější kávou. Posledních tak 20 minut bylo o hvězdičku lepších než zbytek i přes to patrné a dost na sílu tlačené citové vydírání. Aspoň dokázal ten film vyvolat nějaké emoce a já jsem měl teda místy i na krajíčku. Lábus zahrál neobvyklou roli moc pěkně a film ode mě čisté tři hvězdy. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, už je to tady zase….Tomáš „svíčková s dvaceti“ Magnusek dává k dobru (nebo spíše ke zlu) další ze svých poselství budoucím generacím. Už při hodnocení „Oscarového trháku“ Modelky s.r.o. (r.2014) jsem se zmínil, že nepatří ke skaním odpůrcům tohoto XXXXL brouka Pytlíka…každopádně v tomto případě amatérismus opět zapíjí dožínky ve velkém. „Sorry jako“, jistá podstata se rozhodně nedá upřít, ale pokud se nemýlím Magnuskovo sdělení má mít formu celovečerního filmu…..no a filmařina rozhodně vypadá jinak. PS: Pane Dejdar, kdyby vám nezbyl ten Bart, tak to fakt můžete jít zabalit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)
  • Ještě před premiérou promítal Tomáš Magnusek nedokončenou verzi filmu hostům a návštěvníkům svého penzionu a muzea Viktorka, aby získal ohlasy a dojmy diváků. (Jantar2)

Reklama

Reklama