Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Lábus hraje mentàlně zaostalého skvělé, Dejdar mu dobře sekunduje a všichni své role zahráli dobře a uvěřitelně.Scénář je kupodivu fakt dobrý a baví mě to mnohem víc než Domácí péče nebo Bába z ledu. Jen ten modrý filtr to filmu kazí, ale jinak technicky i herecky dobře natočený film.4* ()

Anee 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: ztracený čas. Ten mi bohužel už nikdo nevrátí. Tento film ukazuje, že úpadek českého filmu stále pokračuje. Pokud bych to měla shrnout, tak herci naprosto přehrávají či nehrají vůbec. Jediný, který svou roli zvládl byl Lábus. Dejdar působil jako zjevení, zvlášť když se mělo jednat o starší já, který opravdu jako starší já toho mladého kluka nepůsobí. Dlouho jsem nemohla přijít na to, že se film najednou odehrává o dvacet let později a pořád jsem se marně snažila přijít na to o čem to teď vlastně je. Co se týče nevyjádřeného časového posunu, Dejdar opravdu nevypadá na nějakých 40 které mu tam připisují, ani jeho bývalá filmová partnerka. Oba působí vyžilým dojmem padesátníků. Zápletka filmu je jalová a přemrštěná. Taky co by se dalo od českého filmu očekávat...Obyvatelé vesnice se nechovají logicky ani kontinuálně. Celkově je film takový rozpačitý. Dvě hvězdičky za Lábuse a za prostředí. Víc si jich bohužel ani nezaslouží, což je škoda. Po dlouhé době, když nám pořád předhazovali Babovřesky a kameňáky a hořkosladké komedie, jsem čekala na nějaký vážnější film jak na smilování a když jsem se dočkala, stalo se z toho...tohle. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Před třemi dny jsem viděl španělský film Šampioni. Režisér tady dokázal proměnit reálně mentálně postižené lidi v úžasné herce, přitom se objevovali minimálně v každém druhém záběru. Třeba toho neměli moc v hlavě, ale prakticky všichni byli komunikativní. Dementní člověk Jiřího Lábuse vypadá jako zdravý, projevuje se ale mnohem retardovaněji, než lidé s downovým syndromem. Když už mluví, tak jen anglicky (?!), nebo sprostě. Normální promluvu nemá ve filmu ani jednu a to platí i pro obyčejný pozdrav. Jezdí na kole a řídí dokonce i motorku, z obchodu by ale domů nepřinesl ani cukr, přestože ho má od příbuzných v seznamu pro jistotu i nakreslený. Pokud je na takové postavě postavený celý film, pokud je jeho středobodem, tak si s ní přece musíte víc vyhrát. Zasadit ji do nějakého rozumného rámce. Proč by nemohl mluvit? Stačí, když se bude před cizími lidmi vždy a bez výjimky schovávat pod postel, když už to zaznělo na začátku filmu s tím, že se extrémně bojí. A ne, že se najednou začne vydávat sám na špacír. Proto jsou tyhle filmy ve výsledku na hovno, přestože pro ně získáte Martina Hubu. Protože 15+20 se nerovná 55. Á propós- břidlicový plyn se v ČR netěží- jen aby bylo jasno, vy fantasti. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, už je to tady zase….Tomáš „svíčková s dvaceti“ Magnusek dává k dobru (nebo spíše ke zlu) další ze svých poselství budoucím generacím. Už při hodnocení „Oscarového trháku“ Modelky s.r.o. (r.2014) jsem se zmínil, že nepatří ke skaním odpůrcům tohoto XXXXL brouka Pytlíka…každopádně v tomto případě amatérismus opět zapíjí dožínky ve velkém. „Sorry jako“, jistá podstata se rozhodně nedá upřít, ale pokud se nemýlím Magnuskovo sdělení má mít formu celovečerního filmu…..no a filmařina rozhodně vypadá jinak. PS: Pane Dejdar, kdyby vám nezbyl ten Bart, tak to fakt můžete jít zabalit. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Ta předsudečná nenávist k Magnuskovi je víc zakořeněná, než je zdrávo. Jasné. Není divu. Po těch veledílech, při tom, jak se snaží všude cpát různé "prominenty"... Ale tenhle film špatný prostě nebyl! Hezká hudba, kamera a ani k režii nemám zvláštní výhrady. Excelentní výkon Lábuse, Vejmělková ukázala, že hraní ještě nezapomněla a i ty "pohaslé hvězdy" potěšily. (Venclík, Černá, Vodňanský, Němec...) Je dobré, když někdo dá lidem, na které se už zapomíná, aspoň takovou příležitost. Za to a i za skutečnost, že se jedná podle mého mínění o Magnuskův nejlepší film, hvězda navíc! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)

Reklama

Reklama