Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (156)

Marcos 

všechny recenze uživatele

Né všichni američané jsou krásní a bohatí,né všechny příběhy jsou šťastné a né všechny filmy jsou hollywoodské. Tohle je Gummo! ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Dost realistické, nepřiklášlené - věřím, že se takhle "normálně" žije. Zajímavý vhled do určité skupiny/komunity lidí (při sledování mě napadly "podobné" filmy jako "Kids", 1995 a "Dazed and Confused", 1993). [viděno ve Výzkumáku, Lbc, Nacht #1, 15.03.17] ()

dud 

všechny recenze uživatele

Film bez děje - hraný pseudodokument o white trashi z předměstí Ohia, kde náplní všedního dne tamních obyvatel je wrestling s židlí, chlastání, píchání, střílení koček a čichání lepidla. Má to překvapivě docela působivou atmosféru, ze které čiší prázdnota jak hlav mnoha aktérů, tak jejich životů, a totální rezignace na cokoliv. Útržkovitě se seznamujeme s některými bizarními figurkami (více, či méně retardovanými) a nedělám si žádné iluze, že to v reálu nemůže být ještě mnohem, mnohem horší. V hlavě mi utkvělo střílení do mrtvé kočky za doprovodu death metalu, posilování s příbory a brutální verbální hádka hluchoněmých. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Taková polodokumentární mozaika o whitetrash people někde v nějaké díře v Ohiu. Nebyl tam žádný příběh, což je úplně jedno, protože ono prostředí a figurky v něm existující film naplňují dostatečně nosnou hmotou. Přistihl jsem se, že jsem v nudných pasážích o nudných lidech (tlusťoška) přemýšlel o těch zajímavějších lidech (dva jebnutí klučíci, bunnyboy) a byla to celkově taková flow událostí a nesmyslů, ze které mám docela ambivalentní pocity (na jednu stranu jsou funny a na druhou je to až sad). Říkám si, že to jsou takoví středověcí poddaní moderní doby, akorát s právem volit. ()

kundichlup 

všechny recenze uživatele

Smetení tornádem až na okraj zpustošení! Harmony Korine rozfoukává americký sen o snu: “o čem by měly vyprávět" filmy. Hrdinové nás provází obnaženým a křehkým mikrosvětem, do kterého byli zatlačeni. Vzbuzují v nás pohrdání, dojemný soucit, či bizarní pobavení? Korine jakoby vdechl život postavám z hledáčku Diane Arbus. Film se esejisticky vine, protkaný vrtochy (ne)života. Kočku bych nikdy nesnědla. Ale možná - kdo ví? ()

Unterschleif 

všechny recenze uživatele

WTF did I just watch? K tomuto filmu som sa dostal skrz film Belly. Neviem čo sa o ňom dá povedať. Asi toľko, že je lepšie ho raz vidieť než o ňom sto krát počuť. Niečo ako Blairwitch, ale na tému amerického zapadákova a o tom aký skurvený je život for the average hillbilly. Ako film priemer, ale pútavosť a odvaha materiálu (dnes by to ani nenatočili) ma núti dať 4 hviezdy. ()

bonvivan 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplny film, ktory som nastastie pozeral vo velmi dobrej nalade a nie sam... Film aky sa len tak nenatoci..Trochu kruty pohlad na okraj spolocnosti. ()

Madax 

všechny recenze uživatele

Tento snímek si nejlépe užijete, pokud se na něj budete dívat s partou kamarádů a bavit se tím, jak je film naivně "šokující" a "umělecký". Jenom neberte tohle kýčovité dílo moc vážně. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Nie je až tak pútavé sledovať osudy amerických outsiderov, feťákov a socky. Rozporuplné hodnotenie užívateľov však dokazuje, že to nie je iba o tom. V zásade ide nesporne o zaujímavé dielko, ktorého atmosféru si iste zapamätáte - vynikajúce výkony ne-hercov, originálne poňatie, provokatívny prístup a tak ďalej... 4* u mňa ()

jiricek86 

všechny recenze uživatele

zajímavý téma "american rednecks" a postižení, okraj společnosti na americkým maloměstě, ovšem zpracování stylem homevideo/dokument mi nesedí. film sem nedokoukal, nebavilo mě to, špatně sestříhaný, koncept působí nahodile, moc syrový, suchý . nejvýstižnější označení je -nedramatický- ()

kolac odpad!

všechny recenze uživatele

Dva géniové čichající ředidlo, dvě homoklády, které si dávají jen tak z legrácky do rypáku, albínská entita, kluk s hlavou králíka, švábi, bordel a špína, rvačka partičky intelektuálů s židlí. Mám pokračovat? Je to opravdový kinematogafický skvost, který doporučuji všem, kteří to mají do lékárny daleko pro Fenolax. Po shlédnutí totiž bezprostředně následuje hnědý déšť. Pán režizér Harmony (to je ten hajzlpapír, tohle kurva není náhoda) napsal kromě tohoto veledíla taky starší kousek Kids (rovněž velice intelektuální film rozebírající eskapády a vztahy, nemocných duchem i tělem, polomongolů). ()

Jizabela odpad!

všechny recenze uživatele

vulgarity scénář, špína prostor, flus a hnus scény, obscény, retardovaný pohyby kamery. Všechno je to marný a o ničem. Jediný pozitivum, který asi možná jistě nebylo záměrem tvůrce - super věrný zachycení toho, co mohu popsat dvěma slovama - ztracená existence. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno mě to v půlce vyhnalo z kina Oko. Pro mě hrůzný zážitek. Už to nikdy nechci vidět. Geniálně pravdivý obraz světa. Takhle to prostě na tom světě chodí. ()

vandamator 

všechny recenze uživatele

Výkladní skříň podlidí. Nic pro milovníky koček, tolik mrtvých a mučených koček už snad nikdy neuvidím. Doteď nevím, jestli byl film nahraný nebo se jednalo o reálné záběry. ()

Reklama

Reklama